Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Durmadan Isıran Kedi


Llama

Öne çıkan mesajlar

mart doğumlu bir kedi sahiplendik nisan ayından beri bizde

kedi geldiğinden beri bi ısırma alışkanlığı var ama şimdi çok hareketli dönemine girdik ve baş edemiyoruz

kollar eller ayaklar gitti

yürürken bile ayaklara saldırıyor. vete sorduk oyuncak olarak sizi seçmiş en kötü şey olmuş dedi zamanla geçer dedi ama geçicek gibi de durmuyor.

bunu nasıl eğitebiliriz bu alışkanlığı nasıl geçer, gece uyurken bile bir anda ayarklara ellere saldırıyor çektiğimiz acı da cabası 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi tane fısfısa su doldur ama ev içerisinde ısırma durumlarına göre yanında gezdir, ısırdığında cıkcıkcık yaparak su sık (burst şeklinde olmasına gerek yok böle buhar gibi su atma modu oluyor ya).

sesi fısfıs ile ilişkilendirdiğinde sadece cıkcık yaptığında da işe yarayacaktır. etkisi azalırsa yine fısfıs takviyesi. sonra azalarak biter.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi güleceksin belki ama yüzde yüz işe yarıyor yazacaklarım sdf

Seni ısırdığı ya da ısırmaya yeltendiği zaman kediye hırla, kedilerin büyük bölümü ödül/ceza sisteminden anlamıyor. Kedi sana saldırmaya kalktığı zaman ensesinden yakalayıp hırla hatta. Devam ederse de dalaşmamak adına başka bir odaya koy, 5 - 10 dakika sakinleşsin. Bazen kendi kendilerine kuruluyorlar. Mesela benimki taranırken durduk yere deliriyor arada, oturduğum yerin kapısını kapatıyorum, 5 dk sonra açtığımda her şeyi unutmuş oluyor, miv miv ayaklarımın dibinde yatmaya geliyor.

Isırmayı sevdiği özel bir yerin varsa (ayak bileklerin, dizlerinin arkası, ön kolun falan) oralara limon kolonyası/limon falan sitrik asit içeren şeyler sürebilirsin, tadını geçtim kokusuna dahi dayanamıyorlar. Bir iki kez deneyip vazgeçer.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

motorsiklet kaskı takıp dövün patronun kim olduğunu anlasın kedi.

On 18.02.2017 at 21:43, Suark dedi ki:

geçmiş olsun başkan
hayvanlarda güce tapma durumu var biliyorsun, köpeklerde bu çok daha belirgindir ama kedilerde de benzer bir durum var.

sırf eziyet olsun, eğlence olsun diye yapmış olabilirler eğer daha önce böyle birşey yaptılarsa ve kendilerini üstün gördülerse. O iki kedide bi şuur oluşmuşki "ulan bizim tırnağımız dişimiz var ne ayak la bunlar" diyip saldırmış olabilirler.

Bu gibi durumlarda aslında geri çekilmek veya defansif takılmak değilde, alfa predatörün kendin olduğunu göstermen lazım.

bu durum tekrar edebilir, bizim eve sahiplendiğimiz kedi beni ve eşimi tırmalamıştı naif davrandığımız için. Sonra misliyle karşılık verince baya uysala bağladı.

Aslında motorsiklet kullanıyo olsan, motor ekipmanlarını ve kaskını giyip epey bir hırpala derdim.

kediye bağırınca/sert yapınca karşılık verme durumu tamamen seni güçlü veya güçsüz görmesiyle alakalı.
Eşime direk patisini kaldırıp tıslayan hayvan bana gıkını çıkartmaz ne kadar sert seversem seveyim. Normalde ben olmadığımda eşimle beraber uyuyan hayvan, benim yattığım yere koyduğum an fırlıyor sdafea. Nasıl tırsıyorsa artık
çünkü zamanında bana fiziksel olarak ne zarar veriyorsa misliyle cevap verdim. Bir keresinde burnumu kanattı gözümü çıkarıyordu ( benim yüzümden tabi bu ) hiç yanına bırakmadım yani.
Kendi ve ev ahalisinin güvenliği için fiziksel gücünü bi şekilde göstermen lazım.
yaptıkları yanlarınca kar kalınca tekrar edebilirler abi aman dikkat.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

42 dakika önce, razzRaziel dedi ki:

bi tane fısfısa su doldur ama ev içerisinde ısırma durumlarına göre yanında gezdir, ısırdığında cıkcıkcık yaparak su sık (burst şeklinde olmasına gerek yok böle buhar gibi su atma modu oluyor ya).

sesi fısfıs ile ilişkilendirdiğinde sadece cıkcık yaptığında da işe yarayacaktır. etkisi azalırsa yine fısfıs takviyesi. sonra azalarak biter.

bu etki etmiyor hatta sanki daha da hoşuna gidiyor 

Llama tarafından düzenlendi
ıslanmak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika önce, razzRaziel dedi ki:

suyla headshot yiyip de hoşuna giden kedi görmedim. bence siz bişeyleri yanlış yapıyonuz ?

abi kedi çok ilginç gören herkes bu ne ya diyor

su sıktığımızda suya atılıyor köpekler hani ağzını açar ya suya buda öyle

yıkıyoruz misal keyif alıyor yıkanmaktan

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen yaz bende 2. kediyi aldıydım aynı alışkanlığı vardı, ısırmaya başladı başlarda ellemedim çocuk dedim, sonra dedim senin ebeni silkerim velet, ısırmaya başlayınca tuttum enseden kapadım bir tane odaya, böyle her ısırdığında odaya kapayıp cezalandırdım sonra geçti. şimdi oyun oynadığımız zaman ufaktan ısırıyo oyun oynandığını biliyo tabi, diğer türlü gidip gelirken bacaklara asılmalar vs bitti onlar.

bir şekilde cezalandır, anlasın yaptığının yanlış birşey olduğunu, mırıl mırıl ağlar odaya kaparsan ama susuyo 5 dk sonra. idare edeceksin.?

ekleme yapim ; abi birde kediyi yorman lazım, enerjisini atacak şekilde kedi oyuncakları var al 1-2 tane onlarla oynat 10dk 10dk, yor hayvanı. 

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet bütün odaları aman kedi girmesin tüylendirmesin diye kapatıp sonra kedi niye enerjik niye her gördüğünde atlıyor dememek lazım. bırak koşsun evde bol bol. kendi kendine oyuncakla oynamasından çok daha verimli bir de oltayla falan oynatmak, seninle olunca daha bi hoşuna gidiyor bi 10dk aralıklı koşturcan ciğeri yırtılsın, sonra mayışıyor zaten. o kadar da ilgi göstermek lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim kedi de küçükken anne ve kardeşlerden ayrıldıydı aynı şekilde ısırma problemi oldu biraz normal bir durum 6-7 aya kadar da sürdü şimdi hiç ısırmıyor.

Öncelikle izin vermeyin ısırmasına alıştıkça bırakması zorlaşır ama kaçarak ya da hayvanı iterek değil. Öyle yaparsanız ona oyun geleceği için devam eder agresifleşirseniz o da oyunu agresifleştirir. Yukarda bahsedilen hırlama annelerinin çıkardığı bir ses dinleyip taklit edebilirsiniz ama bizimki kısa sürede takmamaya başlamıştı sizde daha etkili olabilir. Isırmaya başladığında yalnız bırakmak en garantisi tabi.

Mutlaka oynatın her gün oltayla yorgunken lazer kullanılabilir ama olta genel olarak daha iyi yakalayabildiği için. Oyun dışında dişi kaşındığı için de ısırabiliyorlar elinizi çekip başka bir şeyi ısırtabilirsiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim kedilerden de manyaktı küçükken. şimdi sadece karnını elleyince manyak. eli unut yani dört ayakla sarılıp yok ediyor direk.

benim kedim de 2-3 yaşından sonra eve gelen arklarımı ısırmaya falan başladı. şimdi yeni taktik buldum gelene ıslak mama ya da ödül maması verdiriyorum kediye en sevdiği kişi oluyo.

güç müç alfalık falan yalan bunlar olm. hele kask takıp kediye kafa atma fikri.. bayıldım ne yalan söyleyeyim ama malesef yalan. kediler zaten boyutunuzdan ötürü sizi her türlü alfa belliyolar. onlardan bütün sevgi vs. olarak algıladığımız şey onları besliyor oluşumuza verdiği tepkiler. diye düşünüyorum ben diye ekleyeyim.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...