Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nintendo Switch


GERGE

Öne çıkan mesajlar

aksesuar için tldr'si taşıma case'i ve ekran koruyucu.

çanytayı 10-20 dolara buluyosun amazon'dan. 3 aşağı 5 yukarı aynı hepsi.

ekran koruyucu kesinlikle lazım, aleti kendi dock'una takıp çıkarırken ekranı çizme ihtimalin çok yüksek, kesin gibi bişi. dock'ta iki tane çıkıntı var ekran tarafında, gelince görürsün zaten. orayı bantla kapladım ben ekran koruyucu kullanmama rağmen (ekran koruyucu da çizilmesin, OYUN OYNUYOZ BUNDA sdf)

bi de pro controller almanı kesinlikle tavsiye ederim. biraz pahalı (70 dolardı ilk çıktığında, şu an 62 görünüyor amazon'da indirimsiz falan) ama çok çok iyi bi controller. sadece dpad'ini çok beğenmedim. daha ucuz bişey olsun dersen, 8bitdo'nun gamepad'leri beğeniliyor baya (dpad'leri çok iyi diyorlar). review falan bi bak istersen.

edit: ha bi de deadwoll'un dediği gibi sd kart da şart, aletin internal 32gb'ı hiçbişiye yetmez. okuma yazma hızına bi bak mutlaka, oh 3 kilo kapasiteli kart buldum diye yapyavaş bişey alma.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Shop4tr çok iyi, kargo ücreti yok, fiyatlar ucuz, takip kodu var, gümrük ücretini kapıda ödüyorsun.

The Way Remastered çok iyi oyunmuş bu arada. Sadece 4 TL verdim indirimden kapıp ama çok memnun kaldım. Hala indirimdeyse kapın derim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, GERGE dedi ki:

Sırf PC oynadıysan PC'de bulamayacağın ya da aynı kalitede olmayan bir türümüz var. SRPG oyna, Fire Emblem en iyi örneklerinden zaten ki almışsın. Valkyria Chronicles da bakabilirsin.

 

Aynen Fire Emblem aldim. Valkyria Chronicles PC de oynamistim, iyiydi ama konsol farkli tat verir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada daha önce konuşuldu ama okumaya üşendim falan dendiği için atlanmış olabilir, herhangi bi 3rd party power bank'i / dock'u / şarj aletini switch'e yaklaştırmayın, aynı odaya bile sokmayın sdf. nintendo'nun power delivery protokolü düz usb pd protokolü değil. kendi dock'unda bile minor hatalarla doluyormuş log'u. pd çipini yakarsınız, gg.

yeni revizeli switch'se zaten daha uzun süre gidiyor pili (aynı pil ama işlemcisi daha iyi optimize falan filan), bende doğal olarak eskisi var ama hiç ayh keşxe powarbankam olsaydı demedim.

yenisi mi nerden bilicez: https://www.theverge.com/2019/8/12/20802539/nintendo-switch-v2-new-updated-battery-console-how-to-buy

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Degisir ya, divine pulse ve enckotu reload var. 

Easy ile hard arasinda cok fark yok zaten, en buyuk fark hard in grinda izin vermemesi. Fire emblem oyunlarinin temel zorlugu buradan gelir zaten (eski oyunlar)

Oyun grinda izin vermeyince, unlimited map spam ile her uniteyi allah yapamiyinca exp bir kaynak oluyor ve resource management giriyor isin icine

Byleth ile early game de her sey harddada sololaniyor zaten ama allah gibi bir uniteye bagli bir ordu ile short term hersey temizleniyor ama sonrasi? 

Bylethle 20 adet unit kesip zaten iyi olan bir uniteye yatirim yerine iste hesapliyorsun, suradan berny ile chipliyim sonra caspar finishlesin exp ona gitsin vs, oyun sonu iyi unitelerim cok iyi iken ordunun geri kalani guduk kalmasın

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler yorumlar icin. Hardcase, ekran koruyucu ve SD kart sart anladigim. Pro controller ve silicon joycon destegi de listede. 

Adjustable Charging Stand diye bisey gordum. Sanirim konsol haricinde handheld olarak kullanirken sarj icin. Almaya deger birsey mi?

 

Birde su Amiibo olayi nedir? Nasil kullanilir, oyunlara etkisi nedir icerik olarak vs. 

BloodBane tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

İki tane adaptör aldım ben. Biri dock ile duruyor, birini odamdaki sallanan sandalyemin ve yatağımın yanında tutuyorum. Evde genelde portatif olarak oynuyorum ama yine hep takılı adaptöre de. Dışarda sarjıyla çalışıyor sadece.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

52 dakika önce, BloodBane dedi ki:

Adjustable Charging Stand

hiç gerek yok. tek faydası tabletop oynarken şarj etmeye izin veriyor. (cihazın power intake'i altında olduğu için kendi dandik kickstand'iyle tabletop kullanırken şarj edemiyosun.) tabletop zaten en en en az kullanacağın modu olacak muhtemelen. "tv'miz dock'umuz yanımızda değil ama illa arkadaşımla multi atıcaz ve tam o anda şarj etmemiz de gerekecek" diyorsan şundan al bi tane, alttan sallandırırsın cihazla gelen düz şarj kablosunu: https://www.amazon.com/Compact-Playstand-Nintendo-Switch-Officially-Licensed/dp/B01N9RTMWS?th=1

ama onu bile alma bence yani. alet gelsin bi hafta bak, "he bundan da olsa ne iyi olurmuş var mı acaba ok varmış go" dersin zaten

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben powerbank işini araştırıp 20k'lık bir tane aldıydım, switch ilk çıktığı dönem powerbank'larla ilgili milyon tane review vardı aldığım sorunsuz görünüyordu. Powerbank'a gerçekten ihtiyaç duyduğum bir ya da ikidir. Zaten artık her yerde priz var, priz yokken de yetiyor şarjı. Anca dağ başında kamp yaparken oyun oynamak isterseniz çok elzem bir şey sdf

Ha öte yandan 20k'lık powerbank olması bayağı işe yaradı. Çantaya koydum usb-c kabloyla beraber, yanımda taşıdığım her şeyi şarj ediyorum defalarca.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

The Way Remastered'ı dün gece bitirdim bu arada. 4Tl'ye bundan daha iyi bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum. 100TL filan versem de f/p olarak memnun kalırdım yani. Kısaca; oyun iyi, oynayın.

Puzzle platformer işte, ama bulmacalar çok iyi tasarlanmış. Remastered versiyonu sadece Switch için ve anladığım kadarıyla ilk versiyonun eksik tüm yanlarını kapamışlar. Bir tane bile mantıksız, anlamsız bulduğum bulmaca yoktu. Mantıklı düşünmeyle çözülüyor hepsi. Tam kıvamını bulmuşlar. Müzikler iyiydi ama asıl bağlayan yanı öykü oldu. Öykü anlatımı çok iyi. Neler olup bittiğini karakterle birlikte yavaşça çözüyorsun sende, tatmin ediyor tamamen. Üzen yerleri oldu, mutlu eden yerleri oldu, sonu güzel bitti.

Platform tarafı da güzeldi, öyle zor platform bölümleri yoktu, stick ile oynamaya kalkmazsanız güzelce ilerliyor.

Pixel art olarak da güzel, TV'ye bağlamalık, çok güzel detayları var.

Tek beğenmediğim yani:

Spoiler

Final boss çok kolaydı ya, bir kere bile ölmedim oynarken, 2-3 dakikada bitti öyle. Bitince şaşırdım hatta filan boss şekil değiştirip daha zor bir hale gelmedi diye. Final Boss'un ilk kolay formu diyeceğiniz final boss yapmışlar. Zor dövüş yoktu zaten ama da Final boss en kolayı olmuş ?

Gidin alın hala indirimdeyse. Değilse de alın derim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

the way'de karakterin hareketleri biraz dangoz ama platformer değil abi ok deyip geçmiştim ama kendi kendime save'i bozdum ben ya. özetle değişik bi yere giriyosun, oyun orda save alıyor / ben "heh bura chapter sonu gibi" deyip bırakmıştım. ertesi gün "buranın dışı nasıldı ya nerden geldiydim" deyip dışarı çıktım, oyunun en başından alakasız bi cutscene'e bağlanıp sıştı her şeyin içine. sonrası ragequit doğal olarak.

tldr oyun güzel ama don't look back

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada şundan söyledim, haftaya gelicek inşallah. ilk gördüğümden beri yamyam gibi bekliyordum. hesapta release tarihi 2018 sonuydu. sonra geçen bahara ertelendi, ondan sonra ses çıkmıyordu. 8-10 gün önce çıktı nihayet.

 

şu güzelliğe bakar mısınız

sn30pro+sn.png

sn30pro+black.png

sn30pro+gb.png

(glorious gameboy renklisini aldım tabi ki :3)

50 dolara 70 dolarlık (gerçi 62 dolara düşmüştü en son amazon'da) pro controller'ı dövüyo diyo millet (çünkü dpad'i daha iyi lel)

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...