Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nintendo Switch


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
On 18.07.2019 at 09:45, GERGE dedi ki:

Shop4tr'den Fire Emblem'i söyledim bu arada. Haberdar ederim gelişmelerden.

Şimdi çıktı yola, kargo numarası daha görünmedi. 8-12 gün diyor. Bakalım. Bu arada da Mario+Rabbids Kingdom Battle'ı bitiririm ben. Oyunu aşırı sevdim, taktiksel olarak da çok iyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz marval ultimet alyans övücem.

mcu harladığından beri "dude where is my marvel game hadi ama abicim" diyordum. square'in avengers oyununu ilk duyurduklarında daha ismi belli değilken "oh yes?" deyip başlığını açmıştım hatta, patlayacak sanırım da hayırlısı. neyse.

oyun ilk mua gibi marvel evrenindeki birbirinden farklı mekanlara götürüyor. level design'ın biraz boktan olması meh'letiyor ama mekanların farklı olması çok hoş.

roster kalabalık. 30+ playable char var release'de. 3 tane de dlc pack duydular, marvel knight, xmen, fantastik4 olmak üzere. ilk mua zamanı çok bişeyden haberim yoktu, tatavaydım arka sokak çizgiromancısında what if serisi okumuşluğum yoktu tanınmış karakterleri biliyordum. lük cage'i, moonknight'ı ilk orda gördüm mesela. şimdi mcu'nun da gazıyla o kimmiş bu neymiş falan daha bi arttı lore (marvel) score'umuz. gene de elsa bloodstone diye bi tip bulup koymuşlar oyuna, +rep.

gameplay bambambam duruyor ama beyni kapatıp "hef baydı karekarekarekarekarekare arada skill basayım renklensin" diye gidince boss'lar zorlamaya başladı ilk seferinde. boss demişken konsol oyunu olduğundan allahın kanunu gibi "boss'u gimmick'le dövme" olayı var. suni & bayık gelir diye korkuyordum ama eğlenceli olmuş, hoşuma gitti benim.

hikaye iyi duruyor. thanos var infinity stone'lar var. bitirmediğim için çok yorum yapamicam.

customization derin baya. 1) oluşturduğumuz takıma göre bonus alıyoruz stat'lara. aynı gruptan (avengers, x-men, agents of shield, defenders vs vs) hero sayısı arttıkça bonus da artıyor. 2 kişi bile olsa bonus geldiğinden (ilk oyunda full'leyince geliyordu) bildiğin build yapabiliyoruz. bi de takımların ne olduğu, kim olduğu, neye bonus verdiği falan belli direk. ilk oyunda gizliydi, lore'u bilenleri ödüllendiriyordu ama bilmeyen de easter egg kaçırmış gibi oluyordu. 2) skill tree'imsi bişey var. tüm takıma bonus veriyor. baya node var. 3) karakterlere item (infinity stone benzeri gem'ler) takma var, çeşitli bonuslar veriyor. bu taşları kırıp, aynı renkteki öbür taşlarımızı upgrade etmek için tozlarını kullanabiliyoruz. hatta belli bi level'dan sonra upgrade için tozun yanında bi ufak boy taş da gerekiyor bikaç tane. 4) karakterlerin özel hareketlerine level atlatabiliyoruz. bunda seçimden ziyade hepsini full'liyim kafası var. ha ilk oyunda karakterlerin stat'larını upgrade ederken farklı kostümlerde farklı seçenekler vardı. a kostümü belli stat'lara, b kostümü başka stat'lara bonus veriyor şeklinde. bunda öyle bişey yok, düz kozmetik. bi de oyunda kaç çeşit currency var takip edemedim. isimlerini bile bilmiyorum bazılarının. her şey farklı bi currency'yle açılıyor, o biraz gıcık etti. ama "gib dollar to buy crystals" koymamışlar şükürler olsun. xp cube var mesela, oyunun başından beri lvl4 duran char'ı sonlarda kullanmak isteyince pleb kalmasın diye steroid basıp level atlatabiliyoruz. "gel sana küp satayım, 99 tane alırsan daha ucuza geliyo" dükkancılığı yok. oyun içi currency'leri birbirine çevirme de yok.

grafik işte switch'in beygir gücü belli olduğundan söyleyecek bişey yok ekstra. cell shaded. bence çizgiroman oyunu için güzel bi tonda tasarımı. +square'in royalty ödemeyelim diye koyduğu saçma sapan tipli karakterlerdense cell shaded all day everyday. bir de bazı karakterler için mcu'dan, bazıları için çizgiromanlardan almışlar tipleri, o da artı puan. vision mesela çizgiromandan ama fury direk samuel jackson. performansa gelecek olursak, docked 1080p (sanırım), 30fps, çok ışık çıktığı zaman düşüyor malesef. handheld dynamic res, 30fps, docked'a göre DAHA DA düştüğünü görmedim. switch'i genelde docked kullanıyorum ama handheld de gidiyor oyun. oyun biraz fazla ışıklı patlamalı olduğu için karakteri nerdeyim lan noluyor diye kaybedebiliyoruz malesef.

seslendirmeyi beğendim baya. bradley cooper'la rdj'nin taklitçilerini iyi bulmuşlar. füry'ninki pek olmamış ama sdf. bazı karakterleri birbiriyle alakasız bambaşka yapımlarda yıllardır seslendiren insanlara vermişler, süper hareket. conroy/hamill ikilisi kadar ikonik performanslar değil belki ama steve blum idi, phil lamar idi, tara strong idi, sağlam kadro var.

müzikler de iyi işte tatava yapmayın yoruldum.

 

fanboy olduğum için 8.5 veriyorum. 60fps olsa 9 verirdim. diablo3 60fps akarken bu niye akamıyor ulan T_T

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de infinity trials var onu unuttum. story mode'da ilerledikçe açılan özel görevler. normal bi görevin modifiyeli hali şeklinde. "özel hareketler çok vuruyo, düz yumrukla tekmeyle çok az dmg veriyosun" veya "ulti (alliance extreme attack hurr durr diye geçiyor, tek char'la veya 2-3-4 karakterle aynı anda basıp ekrana steamroll atabiliyoruz. ulti'siz süper kahraman oyunu olmaz, olamaz, olmamalı zaten) daha çok vuruyor, diğer şeyler az vuruyor" ya da "dot alıyosun ama life steal var" gibi. şu sayısını bilmediğim currency'lerden veriyor, grind için güzel. bunlardan aldığımız yıldızlarla (ebeyiniz artık yeter) kostüm açıyoruz. ayrıca bu görevlerin solo olanları da var, o karakter için kostüm çıkıyor ondan da.

alliance extreme demişken, bir de sinerjli özel hareket var. her karakterdeki 4 tane özel hareketin başka bi karakterdeki özel hareketle sinerjilisi. işte iron man lazer basarken kaptan amerika kalkanıyla sağa sola yansıtıyor gibi. bonus dmg vuruyor + looks cool.

en salak sevmediğim tiple bile full oynayıp %100'licem bu oyunu sdf

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
On 25.07.2019 at 16:52, GERGE dedi ki:

Şimdi çıktı yola, kargo numarası daha görünmedi. 8-12 gün diyor. Bakalım. Bu arada da Mario+Rabbids Kingdom Battle'ı bitiririm ben. Oyunu aşırı sevdim, taktiksel olarak da çok iyi.

Dün Türkiye'ye girdi. Şimdi gümrük ve PTT bekleniyor. 6 gün sürdü memlekete girmesi, fiyatları da iyi. Uygun geldi bana, buradan alırım artık hep.

Gümrük vergileri nasıl olacak yazarım sırası geldiğinde. Bazılarına Türkiye'yi bildiklerinden hediye olarak yollamışlar, öyle bir durum varsa doğrudan kapıya da gelebilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...