Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablosuz kulaklık?


Saeros

Öne çıkan mesajlar

seyircili lanlarda zorunlu o ses geçirmez hedeyi takmaları bilgi çalmasın bebeler diye, ama doğru diyosun belki alışkanlık bozulmasın diye her yerde inear kullanıyorlar olabilirler ama bence kısık sesler vs daha kolay hissedildiğinden inear default tercihleridir. alışınca kafanda ve kulaklarda ağırlık/baskı hissetmeden bütün gün kulaklık takıyor olabilmek güzel bir şey, hele bi de gözlük varsa headset kulakları kesiyor zaten

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Arctis'lerin earpadlarini ben de hiç sevmedim bu arada, tam kapamıyordu kulağımı, ses kötü geliyordu. Aşağıdakinden evde yedek vardı fazla, onları taktım, süper oldu.

https://www.brainwavzaudio.com/collections/headphone-pads/products/headphone-memory-foam-earpads-round-perforated-pu-leather-various-colours

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kulak içi diyenler vardıda şunu koyayım dedim indirimdeymiş 

https://www.amazon.com.tr/dp/B07YQFCP6X/ref=gbps_img___aaf2d01d?smid=A1UNQM1SR2CHM

Philips TAUN102BK/00 Kulakiçi Kablosuz Kulaklık, Siyah 123TL

https://www.amazon.com.tr/dp/B07GFRPR2D/ref=gbps_tit___5e34d56d?smid=A1UNQM1SR2CHM

Ben  beyazını almıştım bu sefer siyahı indirime girmiş

SteelSeries Arctis 7 (2019 Edition) Wireless Gaming Kulaklık 1299TL

Darksun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
16 dakika önce, axedice dedi ki:

Tek kulaklık birden fazla cihaz diye bi olay var mı peki? Hem telefona hem bilgisayara hem de televizyona aynı anda bağlansın, bilgisayardayken hop telefon çalınca kulaklık değiştirmeden ona geçebileyim falan.

2 yaygin teknoloji var. 

bt multipoint (simple / advanced) 

bt fast switching

advanced multipoint de tablette is yapip muzik dinlerken telefon calarsa ordan konusup sonra aynen isine ve muzige geri devam edebiliyorsun bunlar cihazlardaki bt profile ve headsetin destekleyip desteklemesine gore degisiyor. Baska bir konusmadaysan onu holdlayip digerine cevap verip ardindan ilk konusmana geri donebiliyorsun. Simple da ikinci geleni kabul ettiginde ilk konusmayi dropluyor ama kulaklik one-to-many bagli kalmaya devam ediyor. 

Fast switchingde de simple multipoint gibi isliyor olay. Komple unpair edip tekrar pair etmek yerine diger kaynaktan islem yaptiginda dikissiz olarak o kaynaga geciyorsun. 

Ama hala soyle 5-6 cihazla pair layalim, telefondan app i olsun 2 tane aktif kaynak seceyim quick swap tusuna koyayim, hatta birden fazla kaynaktan ayni anda data gelsin ben bunlara ayri equalizer tanimlayip ayri ses seviyesi vereyim falan yok. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
  • Genel Yönetici

Forumda epeyi Arctis kullanıcısı vardı diye hatırlıyorum. Kablosuz segmentinde bluetooth'u destekleyen 3 ve 9 modelleri görünüyor. Eylül'den beri Arctis 3 stoklarda görünmüyor. Arctis'lerin mikrofonlarının istendiğinde dışa çıkması güzel. Ek olarak testlerde bariz şekilde konuşma kalitesi iyi görünüyor. Ses olarakta Rtings'de çoğu 7.5 bandı hatta üstünde yer alıyor. Arctis 9 ile 3'ün arasında 90 euro'luk fark görünüyor ama değer mi bilemedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Abi, burada çok yazdım, tüm numaralı Arctis modelleri aynı sürücü ile geliyor. Tek farkları bluetooth gibi sesle ilgisiz özellikleri ve yanlarında gelen dts gibi, dolby gibi lisanslar.

EQ farkları oluyor bir de kablosuzlarda DAC nedeniyle. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

Bilgisayardan bluetooth kulaklık ile oyun oynayamazsın, gecikme aşıııııırrrrrrrırııııııııııııı.

Telefon gibi değil bilgisayarlar, çok daha fazla gecikiyor, özellikle bu donglelar ile. Oyun için alıyorsan TWS unut.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tek problem gecikme de degil. Windows 10 ancak SBC ve aptX destekliyor. aptX de direkt vanilla versiyonu, LL ve HD modlari yok. 

xm4 lerde de aptX yok, SBC, AAC, LDAC olarak calisabiliyorlar. Sozde 1 senedir windows icin AAC gelecek, insider release lerde 1-2 hafta denendi sonra geri cekildi. win11 feature i olarak devam etmeye karar verdiler heralde. Hic gelecek gibi degil. 

Kisaca xm4 ile ancak SBC olarak baglanabiliyoruz win10 makinelere. 

Burda ikinci problemimiz geliyor; bu noktada bilgisayar kulakligi 2 farkli modda tanimlayacak. Sadece SBC calistirdigi stereo headphone, veya a2dp olarak calistirdigi hands-free headset. Tahmin edilebilecegi gibi headphone iken mikrofon calistiramiyoruz, headset iken mic calisiyor fakat bandwith neredeyse 1/3 e iniyor iki tarafli ses kalitesinde ciddi bir azalma oluyor. Bununla birlikte latency de artacak. 

ucuncu problemimiz de genel olarak latency. Single play oyun oynarken, cok fast paced olmayan oyunlarda, hatta filmlerde tatminkar sonuc verse de , FPS v.b. oynarken en ufak gecikmeye dahi hassaslasiyor insan. 

Kisacasi bluetooth komple bu is icin hala fazla ilkel. Windows ise ondan da beter durumda. Dongle lar, bt5 olmasi bt4 olmasi vs neredeyse etkisiz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Bende airpod birinci nesil vardı pili iyice gidince pile kulaklık parası vermeyeyim diye başka arayışlara yöneldim. Anladığım kadarıyla ANC özelliği bu kulakiçi modellerde çok başarılı değil. TWS piyasasına çok yabancıyım. sony wh-1000xm4 'nin ANC reklamı bayağı etkileyici ama o fiyata tws alamam. 

İdare etsin diye oppo enco w51 aldım 700'e. Sesi airpod 1st gen ve earpod'tan çok daha güzel veriyor. ANC özelliğini de açınca ses daha bir güzel geliyor kulağa.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...