Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablosuz kulaklık?


Saeros

Öne çıkan mesajlar

 

59 dakika önce, axedice dedi ki:

Arkadaş biz yazıyoruz 130 liralık kulaklık, adam gelmiş 1300 liralık aldım mutluyum bıybıy falan yapıyor. 130 iyidir 130, harcamayın o paraları faydalı bi iş yapın. Biriktirin karadağdan ev falan alın vatandaşlığına geçmeye çalışın.

Abi iyi hos diyorsun da sorum iki Kulaklık arasindaydi zaten. Hediye olacakti bu. Kendime Senin dedigini alabilirim ama.

Karadag’da kac lira evler bu arada?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

Kablosuz kulaklıkla hifi deneyimi olmaz diye düşünüyodum ama yeni dap arayışına girince yeni bir şey öğrendim.

Bilenler vardır aptx gibi bir başka bluetooth audio codec var Ldac. Aptx 320 kbps bitrate sunarken Ldac 990 kbps ile ses aktarıyor. Yani 3 katı. Normal riplenmiş flacler zaten 700-900 civarı ripleniyor yeterli. Tidal hifi cd kalitesinde 1411 kbps. Oda marjinal faydadan yırtar yani 1411 le 990 arasındaki fark 320 ile 990 arasındaki fark kadar hissedilmez diye düşünüyorum. 

Yani gayet olabilirmiş hem kaynak hemde kulaklıkta Ldac desteği olursa. Genelde sony cihazlarda oluyor codec lisansı sonyde olduğu için ama güncel daplar destekliyor hep. 

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

Arctis öneririm ben de. 1-3-5-7 fark etmez, hepsi aynı ses kalitesi olarak, aynı sürücü. Özelliklerine göre istediğini al. DTS, Dolby filan bakma, o konuda da aynılar. Arctis 5 DTS kullanıyor, Arctis 3 kullanmıyor filan yazıyorlar cahiller, kanma. DTS yazılım abi, yazılımını aldığında Windows Store'dan her kulaklık kullanıyor. Dolby Access performansı daha iyi zaten bence.

Kablolu Arctis 3 var bende, kablo ile mutluyum, bilgisayar başında kullanıyorum zaten. Bluetooth için Jabra Elite 85h ve Sony WF-1000XM3 var.

Ama PS ile olay özel olarak bakman gerek, hepsi uyumlu olmuyor onunla DS4'lere kablo ile takmayacaksan.

Bu arada dışarda kullanmayı planlıyorsan her şekilde iyi ANC'li ve kablolu da çalışan bir kulaklık al derim. Switch için çok iyi Jabra bendeki, kablo ile bağladığından da ANC çalışıyor. Uçakta Switch+85h süper ikili oluyor ya da gürültülü herhangi bir yerde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

30 dakika önce, applev0dka dedi ki:

black friday yaklaşıyor.

şöyle pc'de, ps'de falan kullanmalık. yeri gelince oyun yeri gelince film/dizi için kulllanılacak bir headset önerir misiniz?

kablosuz olsun istiyorum. arctis 7'ye baktım ama kafa bandı konusundan emin degil gibiyim. önerileri görelim.

arctic 7 aldım ben , bayağı memnumum tavsiye ederim. Kafa bandı bende rahat oldu koca kafa sayılırım ? , kablosuzda ilk defa aldım beklediğimden çok daha iyi performansı var kalkıp içeri gidiyorum hala kesilmiyor heuaeh.

Darksun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arctic 7 var bende de çok memnunum özellikle pil ve wireless çekim performansı olarak. özellikle kafa üstünü rahatsız etmemesi falan mükemmel ama benim tek bir sorunum var. kulaklarımın dış kısmını acıtıyor uzun taktığımda. yani o yastıklı olan kısım değilde kulaklığın içindeki hoparlor kısmının ustunu yumuşak malzeme yapmamışlar o yüzden uzun sure takınca canımı yakıyor bazen ama pek okadar uzun takmadığım için çok büyük bir problem değil benim açımdan. ev arkadaşımda da var ama o aynı şeyi yaşamıyor. sanırım kulak yapısıyla alaklı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten 5+1 7+1 falan filan ses teknolojileri beni ilgilendirmiyor, sağ kulağımda işitme kaybı olduğu için her türlü tek kulaktan ses alacağım yani. ha derseniz ki o kadar para vermeye değer mi tek kulak için orası ayrı konu sdasfa pc/ps başında çok zaman geçirdiğim için değer.

32" monitör de aldım, yattığım yerden bir şeyler oynamak/izlemek için kablosuz olması 1. önceliğim şuan.

covid öncesi çok seyahat ediyordum, uçakta falan dediğin tarzda bir kulaklık güzel olabilirdi, şuan iş-ev arası çok yakın olduğu için ve araç kullanmaya başladığım için pek dışarıda kullanırım diyemem. tabi ileride değişebilir ihtiyaçlar.

ben dışarıda kullanmak için (çıkıp koşmak için) kulak içi kulaklık istiyorum, onu da ayrıca önerebilirsiniz.

online oyun-discord vb. şeyler için mikrofon kalitesi de ortalama üzerinde olması aslında.. tüm bu özellikler göz önüne alındığında Arctis 7 mi jabra elite mi önerirsiniz ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Valla ben evde oyun oynarken Arctis 3 kullanıyorum, diğer pahalı iyi kulaklıkları müzik ile takıyorum. Soundstage filan oyun için daha uygun geliyor. Dolby Access filan güzel gidiyor.

Spor için IEM bakıyorsan ucuz yollu Soundcore'lara bakabilirsin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 dakika önce, miyaw33 dedi ki:

7 aydır Sony WF-1000XM3 kullanıyorum, son yıllarda alıp parasını hakettigini düşündüğüm tek teknolojik alet kendisi. Uyguna bulursan kacirma

bana yazdıysan eğer pc başında kullanım için sormuştum. kulaküstü-open ear şeklinde

Aiko tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 17.11.2020 at 19:02, Silphatos dedi ki:

prolar kulakiçi kullanıp headsetleri sadece mikrofonları için takıyolar, buna ne diyecen peki?  

banane onlardan gerçi de kulakiçinin rahatlığını değişmem ses kalitesine.

ikisinde de ses kalitesi vardır ya insanlar hangisiyle konfor yaşıyorsa onla takılsın tabi ki kulaklık faşistliği de yapacak değiliz sdf.

benim bildiğim prolar turnuvalarda kulakiçi takıp sonra üstüne inşaat / uçak pisti gibi işler için üretilmiş 3m izolasyon kulaklığı vb. takıyorlar ama? evde de aynı ses setup'a alışmak için aynısıyla antreman yapıyorlardır belki? hani over-ear active noise cancelling kulaklık yok diyedir belki piyasada? bu kadar mantık yürütmek şekerimi düşürdü bi m&m's açayım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...