Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Valla üstüste geliyor


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 10 ay önce amcamın akciğer kanseri olduğunu öğrendik, önce kemoterapiye başlandı sonra ameliyat ile tümör alınacaktı. Ameliyat başldıktan sonra dokto yayılmanın fazla olduğunu ve bu noktada ameliyatın işe yaramayacağını söyledi. Kemoterapi devam etti. Çekilen filmler ile tekrar ameliyatlık kıvama geldiği söylendi, bugün tekrar ameliyata alındı. Ameliyat esnasında yapılan biyopsi sonucu "lenflerde tutulma" olduğu görüldü ve yine ameliyat devam etmedi. Radyoterapiye geçilecek.

 

Bu haberi aldıktan 15 dk sonra çok yakın bir arkadaşımın çok sevdiğim amcasının da kanser olduğunu öğrendim. Adamcağız zaten yıllardır Parkinson ile yaşıyor, üzerine bir de kanser çıktı. Kemik iliği kanseriymiş.

 

Boş boş etrafa bakıyorum neye ne tepki vereceğimi şaşırdım. Hayat bir şekilde devam ediyor diyorum kendi kendime.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun patiler. Üzülmemin ya da vah vah dememin ne bana ne de amcalarıma bir faydası yok biliyorum. Ama sanki birşey yokmuş herşey normalmiş gibi davranırsam da çok duyarsızmışım gibi geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım diyorum ya valla mala bağladım. Durup durup dalıyorum gidiyorum kendi kendime.

 

Haberleri aldıktan sonra bir yarım saat falan boş boş oturdum bankta. Ağlamakla havada uçan kuşa sataşmak arası gidip geldim. Ters birşey olur da gözüm döner diye bir süre metroya falan girmedim kasti.

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, reyou dedi ki:

gecmis olsun

marsa tasinicaz, su kanser belasindan kurtulamadik gitti be ?

Ben biraz kanserin ticari kaygılarla önüne geçilmediğinin, çözüm bulunmadığının inancındayım. İlaç ve tıp endüstrisinin insanlığa en büyük kazığı bence bu, ama neyse şimdi.

Çok geçmiş olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok geçmiş olsun.

 

kansere çözüm bulmaktan çok kanseri engellemeye çalışmıyorlar. kanser vücudun kendi kendini öldürmesi olduğu için bir kere oluştuktan sonra çözüm bulması çok çok zor bir hastalık. en baştan kanserojen maddelerin üretimi ve tüketimi engellenmeli. hele bizim gibi ülkelerde satılan gıdanın bile yüzde 90'ı kanserojen. algida dondurma yapıyor, ingiltere'De yaptığı dondurmanın içeriği ile burada ürettiği farklı en basiti. Bim'de satılan ucuz abur caburlar falan zehir resmen.

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akciger kanserinin boktan olmasinin ustune ne yazik ki tehsisi cok cok cok cok cok cok sacma sekilde zor. inanilmaz derecede can sikiyor bu realite. sinirliyim.

abi goruntulemeden bulamayabiliyorlar mesela mal doktorlar (abi kusura bakmayin ama teknoloji uygulamalarinda  ve ilerlemlerinde mallik var adamlarda. )

babamda oncesinde yapilan goruntulemeye ragmen kanser oldugu anlasilamadi. sonrasinda hoop stage iv + metastas oldugu sirada anlasildi. 

neredeyse sadece goruntuleme ile anlayabiliyorsunuz. kan testi ile markerlari ustune cidden yeni yeni calisiyorlar. cok komik geliyor bana bu durum. breath analyzer, voc falan tamamen hayal su anda. 

bakin erken tehsis onemli diyoruz ama en erken tehsis, her sene check-up yaptisaniz dahi, yaptirdiginiz check-up'tan 3 ay sonra olabiliyor... cok aptalca abi. cunku ilk cekimde cikan sikintili yer gercekten sikintili mi, buyume var mi anlamak icin 3 ay sonra tekrar bakiyorlar. yani erken tehsis falan da hikaye.

siki durun simdi. cunku bu aptallik baska yerde gorulemez tip dunyasindan baska.. (belki devlet dairelerinde gorulur) bir obje dusunun. mesela bir kutu. abi buyuklugunu inceliyorsunuz. tum dimensionlarina bakarsiniz. degil mi? abi 2013 sonrasi falan volumetric ct scan bakilmaya baslaniyor. hala bi suru makale var bu sacma konuda... daha basit anlatayim. kup bir kutunuz var. 3 ay sonra tekrar bakiyorsunuz ama sadece taban alani kesimine bakiyorsunuz. buyuklugu ayni duruyor. sorun yok diyorsunuz. ama yuksekligi 3 katina cikmis..

makaleyi bulamadim. volumetric ct scan, splicing diye tagleri vardi. bulursam tekrar koyarim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...