Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'dan Futbol [19/20]


k1nJo

Öne çıkan mesajlar

7 saat önce, Sotto dedi ki:

Haklisin itirazim yok. Sadece Napoli ozelinde son 6-7 yila baktiginda Elif en pahali 7. transfer filan - ve bu tarz paraya bu yasta biri icin cikilmamis. Genelde 21-22 bandinda bir tik ilerlemis oyunculara 20+ veren bir klup Napoli. Haliyle bana garip geldi ama vardir bir bildikleri elbette. 

Ayni Elif'i gecen sene de alsaydin madem radarindaysa parasini verip vs vs.

Ozan hata yapti ama gayet olabileceginin sinyallerini verdi ve fizigi islenmeye musaitti. Ha ama o da Stuttgart'in en pahali transferi bakinca. Adamlar kume duseceklerini bile bile aldilar. 

İşte Napoli'de son dönemlerde çok fazla transfer yaptı. Aldıkları hazır adamlarla Juventus'la boy ölçüşemeyeceklerini fark ettiler çünkü Napoli'nin parasının yettiği hazır adamlar halen Juve'nin Real'in Barça'nın vs. alabildiklerinin altında adamlar. Aslında kısacası onların artıkları yine bunlara kalıyor. 

Mesela Manolas'ı 35 milyon euroya aldı Napoli. Eğer Manolas gerçekten Juve seviyesinde olsa o paraya zaten Juve alırdı. Basit önerme gibi geliyor ama böyle asdfsad

Napoli gibi takımlar 3-4 yıldır onların seviyesindeki adamları bulmak yerine, onların seviyesine çıkabilecek adamlarla başarıya gitmeye kasıyorlar. Daha hesaplı oluyor. Napoli'nin mesela en pahalı 7. transferi Elif olabilir ama son 2-3 yılda benzer profilde en az 3-4 adam almışlardır. Alex Meret diye bi kaleci aldılar mesela o da bütün İtalya alt lig takımlarında oynamış, benzer profilde adam. 22 milyon euro baydılar ona da direkt pazarlık yapmadan. 22 yaşında total prof lig maçı 60 falan olması gerek bakmıştım o zaman. Marco Rog'da 14 vermişlerdi 2 sene önce falan. Şimdi tutmadı mesela o aynı paraya sattılar. 

Herkesin bildiği ama almak için hamle yapmadığı ya da sadece ucundan soruşturdukları adamlar bunlar. Direkt girip kapıyorlar. 3 tane böyle 15'e adam alsalar 1 tanesini 70'e satsalar yine kardalar, diğerlerinden 5-10 çıkarsalar bile en kötü kadroda iş yapsalar bize yeter diyorlar. 

Bu ekolün son yıllardaki en başarılı takımı Monaco işte. Şampiyon kadrodan çıkan adamlardan 400 milyon euro falan kazandılar yanlış kalmadıysa aklımda. O kadroyu da benzer kafa yapısıyla kurdular. Lille, Ajax, Dortmund falan hep bu yola girdiler. Schalke bu kafaya büründü. Ozan'ı da o yüzden tekrar aldılar Stuttgart'tan falan filan.

 

 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Staddaydım, yeni geldim. Yani diyecek pek bir şey yok koyduk aldık da;

Kante'yi canlı izlemek büyük şerefti ya. TV'de ne görüyorsan tribünden izlediğinde x5 falan koy üstüne. Muazzam bir kasaymış bu hep izleyenlerin abartısının ne kadar haklı olduğunu anladım.

Lampard ve Chelsea bu arada sezona 0/2 girdi ama iki maçta da iyilerdi. Bu sezon beklenmedik derecede iyi bitirebilirler Lampard'ın arkasında dururlarsa. Pulisic'te cidden çok iyi kasaymış tam maç çıkarmaya başlarsa erkenden ve uyumda sağlarsa EPL'de o para kelepir falan denilebilir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Llama dedi ki:

adamın götlerine bakmış 

kelinden götüne zaman kalmadı. fıkır fıkır her yerdeydi pezo bi dalıyorsun başka yere herif anlamsız bi yerden çıkıp bir şeyler yapıyor falan, ufacık bir şey zaten anlamıyorsun. bi ara maçı bıraktım 4-5 dk sırf onu izledim ben yoruldum ya.

harbi eski kasa hilux bu adam, terör örgütlerine versen orada bile iş yapar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...