Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bina projesi planı


akirafes

Öne çıkan mesajlar

mimariden en kötü şöyle bakabilirsin, irtifak ya da mülkiyet kurulduysa mimaride bağımsız bölüm listesi olur. orada deposu olanın yanında eklentisi var gözüküyordur. metrekare ya da numara vs. bilgisi olmaz ama orada.

projeyi imar müdürlüğünde kontrol ettir sen. belediyenin imar müdürlüğüne gidip durumu anlat kontrol etmek istediğini söyle, dosyayı arşivden getirtir oradaki bi mimarla görüşmeni sağlarlar. anlatırsın durumu sorularını fln sorarsın. dosyanın tamamı geleceği için için tapu, bütün projeler, bütün anlaşma evrakları vs. içinde her şey olacağı için en temiz cevabı orada alırsın. gözünle kendin görürsün vs.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kat mülkiyeti var. Tüm evrakları proje plan ve kararname defteri ve  tadilatları  tapudan aldım. Elimdeler projede numaralandırılmış ve karar defterinde de bu numaralar dairelere bölünmüş. İmar müdürlüğü tavsiye ediyorsun. Demek en iyi anlayacak bu.  Benim bir sorunum olduğu için proje ile resmi  makama bunu taşımadan önce bir gerçek uzmanına sormak istiyorum. Gördüğüm okuduğum doğrumu diye. Bunu bir mimar anlar mı? veya kime okutmalıyım bu planları? 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baktım. Gördüm. Fakat uzmanı değilim. Yanlış okuyabilir ve yorumlayabilirim. Saçma bir durum var.  depo ve kömürlük paylaşımında veya ben yanlış anlıyorum. Bunu en güvenilir hangi meslek okuyabilir. Ben mimar sanıyorum.  Yani iyi bir mimar bana tam cevap verebilir mi? Yoksa başka bir meslek mi? Onu öğrenmek istiyorum ki ona göre göstereceğim kişiyi arayayım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Karar defteriyle ortak alan parsellenemez, yok öyle dünya. Ancak oy birliği ile kullanım hakkı verilebilir. Depo, otopark filan böyle kullanım hakkı olarak dağıtılabilir. Plan ve karar defterine bakarak hangi depo hangi daireye ayrılmış bulunabilir.

1-2 depo varsa tapuda dükkana ait de görülüyor olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi daha açık yazayım 1 nolu dükkanın bodrumu 3 nolu dukkana verilmiş Sorun burda benim ve avukatımın okuduğu bu akıl alır gibi değil. Aralarında geçit yok hic bir sekilde ulaşım yok. 1 nolu dukkanın altında depo var bodrumunda bağımsız kendisine ait. Ama bu karar defterinde 3 nolu dükkan altı gözüküyor. Tapuya işli değil gibi tapu da depolu dükkan demiyor. Bunu imar barışına sokacağım. Ama 20k civarı bir sey tutuyor. Ama gerçekten 3 nolu dükkana aitse de sokamamayı düşünüyorum.  54 senedir böyle gitmiş. Belediye ya gidip te bildirmek veya sormak istemiyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...