Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baldur's Gate 3


Gangren

Öne çıkan mesajlar

bazen mobu kesiyorsun adamin vucudu boyle origami gibi acilip tum odayi kapliyor sdfs

rogue fighter cleric wizard ilerliyorum ben, ai pek iyi degil, caster benimle kendi arasina silence atiyor sonra ben duvarin arkasina,range otesine gecince gelemiyor tabi kendisi ?

birde formasyon lazim, adamlari birbine cok yaklastirinca miknatis gibi digerini itiyor vs istedigin gibi dizemiyorsun ille ungroup edip tek tek yonetmek gerekiyor falan filan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica yuzey etkilerinin %80 falan temizlenmesi lazim heryerden,  hadi 3-5 olurda her encounterda olmasi cok sacma.

nerdeyse tum combatlar hangi varili patlatsam, kime hangi flaski atsamda aoe yapsam patlatsam diye geciyor cunku, dnd mi oynuyoruz dos2 mi belli degil pek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi de dual wield'la offhand için ayrı attack tuşu geliyor skillbar'a. o güzel ama sadece main hand için de gelse keşke. şimdiki haliyle düşmana düz tıklayınca ikisini de kullanıyor, bonus action'ı yiyor. önce tek main hand, sonra başka bi bonus action kullanayım desen yapamıyosun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o bonus action olayi dogru olan galiba 5th ed oyle:

BONUS ACTION

The extra attack you get to make with your extra weapon uses up your bonus action. This is important, since this means even when you gain the “extra attack” ability and similar abilities, you still only ever get the one bonus action.

Off-hand Attacks Don’t Add the Modifier

This means that out of your “one two punch”, the second hit is going to be quite a bit weaker. Your 1st attack is totally normal (the one you got from the actual attack action), but your second attack (the one from the bonus action) doesn’t get to add your Strength or Dexterity modifier to the damage.

birde oyunda modifier bugli galiba off-hand'e de ekliyor.

 

o degilde keske 4 yerine 5 karakter olsa, 4 kisiyle core ekibi kuruyorsun fighter cleric wiz. falan ama 5. farkli bir karakterle herkesin oynama sekli daha genis olur monk alirsin druid alirsin warlock alirsin vs daha companion gelir cunku rahat 6-7 tane.

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır abi dediğim, düz attack'a tıklayınca main hand (action) + offhand (bonus action) olarak 2 attack yapıyor. 

bonus action kullanmadıysan offhand'i bonus action olarak kullanabiliyorsun.

ben istiyorum ki sadece action kullanıp main hand'le vurayım, sonra bonus action'ı başka bir şeyle kullanayım.

önce bonus action'ı kullanırsan geriye sadece action kaldığı için yapabiliyorsun dediğimi ama sırası ters oluyor. hadi potion'da çok önemli değil diyelim, önce içsen sonra içsen fazla fark eden bir şey olmuyor. ama önce main hand'le vurayım, sonra adamı iteyim yapamıyorsun mesela. önce iticen, sonra yanına gidip vurucan =P

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

yok abi anlamadın sen. şimdi dos1 yerine bg3 oynayabilirim belki dedim. ayrı ayrı oyunlar ve dünyalar sonuçta nede olsa. oynamak için birini diğerine tercih etme durumu. Cokomantiste bg3 çıkana kadar dos oynayacaksanız dos1 yerine dos2 oynayın daha iyi dedi. Sonra bende neden dedim. google a sorunca dos2 nin her yönden daha iyi bir oyun olduğunu ve hikaye olarakta bağlantısı olmadığını anladım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Larian ın track record belli söz konusu campaign olunca, o yüzden bi BG2 beklentisine girmeyin. 5th edition için çıkarılan ve sırf namedrop için baldurda geçen zayıf bi campaigni baz aldığı için (Descent into Avernus) ben pek de bişey beklemiyorum BG3ün hikayesinden.

Dos1 vs Dos2 karşılaştırmasında 2 net daha iyi, hatta 1in hikayesi baya zayıftı ama o da genel olarak fena oyun değil. TB rpg istiyorsanız gidip sadece 1. chapterı olan early access oyun oynamayın, dos2 oynayın tabii ki. Ama BG2 benzeri grand campaign arayışındaysanız, Pathfinder: Kingmaker türün kralı şu anda. Hele TB modu ve story + dungeon DLCleri de çıktı ve yenisi geliyor artık, tam böyle tadından yenmeyecek halde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...