Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Years and Years (2019) - HBO / BBC


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

years-and-years-hbo-bbc-series.jpg

Aile resmi gorunce basit bir komedi diye izledim, near-future drama cikti.

Russell T Davies dokturmus. Ingiliz ilginc bir ailenin 2019 - 2034 arasindaki hikayesini, politik bir bakis acisi ile anlatiyor. 

Giderek radikallesen politikacilara, comar halkin bakis acisina, teknolojinin insan hayatina etkilerine guzel bir pencere acmislar.

Viv'in tavri, hareketleri (hatta baska bi sebeple olsa dahi rabia yapiyor olmasi) basarili bir comar cobani politikaci amalgami. 6 bolumluk mini dizinin 2 bolumunu izledim (HBO'da sadece 3 bolumyayinlandi henuz)  keyifli bir izlemelik.

Tek kucuk kritigim, ailenin asiri cesitlendirilmis yapisinin yapayligi olabilir.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Britain stands alone in the world. To the west, America is a lone wolf. To the east, Europe is in flames, and beyond that China is rising. In standing alone this country has never been more magnificent

yansittigi realite, cizdikleri karakterler cok basarili.

 

boer war concentration camp nedir hic bilmiyordum.

https://allthatsinteresting.com/boer-war

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...

son derece politik-apolitik-dram bazlı diziden ölçeği artırıp popüler bilim kurguya dönüş hızını anlamadan 6 bölümü bitti.
sonunda kaliteli bir black mirror bölümünün mini dizi versiyonunu seyretmiş olduk.
years and years yeni sezonlarla gelecekse black mirror gibi farklı timelinelarda farklı hikayeleri anlatacaktır diye umuyorum. mevcut ailede devam etmesini istemem açıkcası.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mutlu aile hayatlarinin hetero erkekler yuzunden bozulmasina atifta bulunup aksiyon alanlarin, erdemlilerin, bir dava icin olenlerin homoseksuel kutuptakilerden secilmesine, kotunun hetero yada duz kadin, iyinin gaylerden cikmasina hafif icerlemedim desem ayip ederim. dizi guzel hemde cok iyi ama sokmayin itin gotune bizide bu kadar ?

sanssizsansli'nin dedigi gibi gozumuze sokmadan da irklar ve cinsiyetler arasinda denge olusturulabilir.  son zamanlarda artarak ilerleyen bu akimin bir sekilde notr hale gelmesini temenni ediyorum. itici hale gelmeye basladi, hic bir sekilde homoseksuellerle derdim olmadi arkadaslarim var, universitede ev arkadasim gay idi..

bana bile artik batar hale geldi bu is, ayari kacti gibi..

 

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimse kimsenin gozune birsey sokmuyor ya, sonucta yahudiler tarafindan toplama kampina atilan alman hikayesi bulamiyorsun medyada ama tersi gercek

normallesme icin iyi oluyor, yeni nesil icin ozellikle. boomerlar kizip sovebilir, duzgun yazildigi surece sorun yok yani. yazili tarihin baslangicindan beri gelmis gecmis her ideoloji ve din tarafindan bir sekil itin poposuna sokulmus insanlar hani, homoseksueller ulke kurup heterolarin evlenmesini engelledi seklinde bir sey yok cunki

 

su guzel ornektir misal tam tersini anlatan ama ole cok sansasyon yaratmiyor, lgbt nin lgbt ye pazarlamasi. amerikanyada hatta bir ogretmen bunu ogrencilerine izletti diye isten attilar heh

senaryoya bakin isin ozeti, uyuyorsa sorun yok. kimsenin netflix aracilig ile toplumu escinsel yapalim gozlerine soka soka diye bir ajandasi yok, mutant dogup mutant oluyorsun iste, sonradan mutant olunmuyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

normalleştirmeye çalışılması ok hatta ben bunu biraz cinsellikten ziyade sinemada alışılagelmiş düzen ve conservative toplumun bu düzene olan alışkanlığının günümüz değişkenlerine ayak uyduramaması olarak görüyorum. kendim de dahilim. gözüme batıyor ama farkındayım bunun doğal bir süreç olduğunun.

fakat esas şikayetçi olduğum nokta bu değil zaten. diziyi izleyince anlayabiliyorsun. zoraki " bakın böyle de hayatlar var " diyebilmek için servis olarak yapılmış. dizi yine kendi içerisinde hikayesini karakterin ailesine ve toplumun yaralarına parmak basarcasına tutarlı kullanması ile bunları dert olarak görmekten çıkarıyor.

misal bu da benim sikim hüsnü dercesine al sana faggotlar al al al suratına patlasın diyen sense 8 gibi de değil.

samimiyetle yapılacaksa direkt o konu üzerine bir şeyler çekebilirler yani, başka bi konuda yine yazmıştım room in rome filmini çok severim o yüzden.

yine de dizi iyi cidden. bahsettiğim şeyleri eksik olarak görmek değil de tespit olarak dile getiriyorum. kanuni abimize katılıyorum ben de.  

 

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...