Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%100 meyve suları


fenn

Öne çıkan mesajlar

%100 portakal diyemeseler de %100 meyve suyu diyebilirler, isim yönetmeliğine uygun. Portakal Suyu - %100 Meyve Suyu diyip içinde elma da olduğunu yazması yeterli. Ha hilelere karşı zaten halk hiç bişey anlayamaz da sistem genelde rakiplerin birbirinin açığını aramasıyla yürüyor tüm sektörlerde olduğu gibi. Atıyorum marketlerde at eti falan çıktığında nasıl bunun kaynağı bilinçli tüketici değil de rakip et firmalarının dedektif gibi çalışıp ispiklemesiyle aynısı meyve suyu sektöründe de olur.

 

23 dakika önce, Rewendor dedi ki:

%100 portakal suyunun sıkmadan farklı tada sahip olma sebebi bu konsantrasyon ve elma suyu farkı mı yani?

 

Meyve suları da üretim sırasında tıpkı süt gibi pastörize edilir, zaten konsantre etmek için basınca rağmen belli bir sıcaklığın yakalanması lazım. Hatta sterilize de ediliyorlar, bütün bu ısıl işlemler de tadın biraz bozulmasına neden oluyor. Sanırım portakalda daha bariz oluyor bu fark. Zaten türk portakalları özellikle endüstriyel meyve suyuna uygun değil, brezilya portakalı gibi tatlı olmuyor bizimkiler. Taze sıkımla en büyük fark bundan kaynaklanıyor.

Bide NFC diye bi olay var, Not From Concentrate. Bunlar da adı üstünde konsantre edilmeden doldurulan ürünler oluyor. Daha az ısıl işlem gördüğü için tat farkı daha az, ama haliyle çok daha maliyetli. Yurtdışında özellikle amerikada falan baya var hatta arada starbuckslarda falan da oluyor bunlardan.

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, senko dedi ki:

simdi iceyim mi icmeyeyim mi meyve suyu, kimi demis zaten meyvenin %95i ni meyve suyu haline getiriyorlar o yuzden vitamini fln cok kaybolmuyor, kiminiz demis saf seker.

Gerci ekstra seker atmiyorlarsa meyve'den ne farki olucak meyve suyunun orasini anlayamadim.

arka arkaya 4-5 yesil elma yiyemezsin ama 2 bardak elma suyu icersin.

her gun 4-5 elma da baya ciddi seker.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O değil ama konum olarak yakınız oraya =P

Biz sadece konsantre yapıp satıyoruz, son tüketici ürünü yok bizde. Bide ihraç ağırlıklı çalışıyoruz iç pazar pek yok. Ha türkiye piyasasını az çok biliyorum markalar arasında gerçekten aman aman bi fark yok, çoğu aynı havzalardan ürün alıyor zaten. Büyük markalar kalite kriterlerine diğerlerinden daha fazla dikkat ediyorlar orası bi gerçek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben içeriğine bakarım genelde içeceklerin. % 100 meyve suyu diyor ama bazıları bunu % 50 elma ile tamamlıyor. Bazıları ise sadece o meyve olduğunu ispatlamak için meyve miktarını yazıyor. Örneğin dimes % 100 portakal 2,7 kg meyveden üretiliyor yazıyor paketin üstünde. Isıl işleme sokmak mahvediyor. Tat olarak sıkma portakal suyu ile çok farklı paket ürün.  Nar ise içindei beyazıyla birlikte sıktıkları için acı bir tat bırakıyor ağızda. vişne suyu ise içine elma suyu veya şeker kattıklarından güzel ama bi sıkma değil. Şeftaliye bayılıyorum, hatta sıkmaya en uygun meyvelerden. Kayısının ise hem meyvesini hemde suyunu hiç sevmiyorum. 

 

Meyveli sütlerde ise muzlu diye alıyorsun sütü ve muz oranı 0,01. Hiç almıyorum ve keşke tüketici dikkat etse bunlara. Malesef üstündeki karakterlere göre satılıyor bunlar. Mümkün olduğunda torku alıyorum. Meyve oranı 3,5 ile sektörün önde gideni bu konuda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her gün Exotic Portakal Suyu içiyorum ben. 4 - 5 senedir Cola içmez oldum, çok nadir içiyorum. Portakal Suyu da ilginç bir şekilde Cola gibi çoğu yiyecekle gidiyor benim için.

Aslında Portakal Suyunu sık tüketmek dişler için sıkıntı olabilir diye düşünüyordum ama düzenli diş kontrollerimde de bir sıkıntı çıkmıyor.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece meyve suyu sikma uzerine kurulu dukkanlar varya , onlara ben kurban olurum , uskudardan besiktasa tasinan, yahut kadikoyde balikcilar carsisinin grisinde olan var fln

ama bunlarin en gri mobunu sadece en pleb garibanlar bilebilir , sabahlari mecidiyekoy duragi metrobusune seyyar geliyor bi tane, eskiden en kucuk bardak nar portakali 1 tl ye veriyodu, onunde deli kuyruklar,  simdi zam yapmistir kesin ,sabah 8e kadar calisip bitiriyordu kasa kasa meyveyi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...