Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%100 meyve suları


fenn

Öne çıkan mesajlar

Tatları iğrenç! bunu sadece sadece nar ve nar-portakal-mandalina-greyfurt karışımı içerken söylüyorum. Alıştırmışlar damağımızı şekerli karışımlara ve bocalıyoruz. Tadı iğrenç ama şekerlide içmek istemiyorum

fenn tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Meyve suyu boş kalori, sağlıklı bir şey değil. Meyvenin en çok işe yarayan yanını çöpe atıyoruz meyve suyu yapınca.

Tadı için falan için ama sağlıklı yaşamak için içmeyin. İlla sağlık için bir şeyler içecekseniz ayran, kefir, maden suyu, su, süt falan alın. Hatta bira için, daha sağlıklı meyve suyundan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Meyve suyu konusunda katilmakla beraber, su dunyada muhtemelen en dogal sey olan saf meyve yemenin sagliga herhangi bir zarari olacagina inanmiyorum. Seker dediginiz sey dogal olarak vucudun ve karacigerin ihtiyaci olan seker turu. 

Meyve doganin sundugu en dogal sey. Butun o tarim urunlerinden/tahillardan filan once gelir. Bence modern literatur sekere yuklenirken meyve olgusunu kaciriyor.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim katı yenilen meyveye karşı gelen kimse yok. katı yenilen meyve kana da yavaş karıştığı için sağlıklı bi beslenme zaten. hipoglisemik endeksi fln düşük.

suyunu içtiğinde her ne kadar doğal şeker olsa da çok kısa sürede çok fazla şeker alıyor olman sağlıklı değil. kan şekerini yükseltir vs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de meyve suyunu acayip severim, ancak türkiyede güzel %100 harbi meyve suyu yok gibi bir şey. Anca mekanlarda taze sıkılmış istemen lazım. Bi ara exotic diye bi marka o işe girdi ama rafta bekleyince hızla ekşiyor bunların tadı, dolayısıyla iğrenç oldu. En temizi yemeksepetine girip etiler marmaristen taze sıkılmış söylemek, onun da yarısı su olarak geliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şeker dünyanın en sağlıklı şeyidir korkmayın bol bol yiyin. Yemeğin üstüne bi oturuşta bi paket helva üstüne 5 top dondurma yiyip gün içinde arı gibi oraya buraya deli gibi koşturun manyak gibi yerdeki kayaları oraya buraya taşıyın dünyanın en sağlıklı insanı olursunuz. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, fenn dedi ki:

Taze meyve yemenin faydası en tepede ama abartmadan 200 ml bardak gibi içmenin zararı o kadar var mıdır? Hiç mi vitamin , mineral almıyoruz meyve suyundan ?

Vitamininden mineralinden önemlisi meyve suyu olarak içtiğinde glisemik endeksi çok yüksek. Bütün şeker direkt kana karışıyor, insülini bir yükselt bir indir filan derken metabolizman sapıtıyor. Obezite, diyabet gibi sağlık problemleri de bu şekilde metabolizmanın sapıtması yüzünden tetikleniyor.

Meyve olarak yediğinde şeker daha az problem, yavaş yavaş sindirilip yavaş yavaş kana karıştığı için metabolizmaya zararı o kadar aşırı değil.

 

Ama vitamin mineral konusunda da evet, bunların büyük kısmı posasında kalıyor. Suda çözünebilen B ve C vitaminlerini alabilirsin ama onlardan bile tam verimle faydalanabileceğini sanmıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...