Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

I Am Mother (2019) (Netflix - Scifi)


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Ben de beklentiyi düşük tutarak izledim ve beklediğimden iyi çıktı. Netflix diye burun kıvırıyordum. Bana kalırsa mantık hatası ya da eksiklik dediğiniz kısımlar da ucu açık bırakılan ve yanlış düşündüğünüz kısımlar. Yapay zekâ güzel düşünülmüş. 7'lik bir dizi. Ex Machina'yı anımsattı. Ucu açık bırakılan kısımları doldurmak da ayrıca zevkli Yórgos Lánthimos'un filmlerindeki gibi sinir bozucu şekilde açık uçlu bırakılmamış. 

yloibx tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Bu sonradan gelen kadın denek 1 herhalde. E o zaman anlattığı hikayeler, hayatta kalması falan nasıl oldu? Anlamadım ben sanırım filmi ya asdsdf

Bi de o kadar imkan varken neden tek çocukla deney yapılıyor, ayrı 10 tane tesiste 10 tane bebe dene?

 

µh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 12.06.2019 at 05:54, sanssizsansli dedi ki:

filmi izledim, akıla takılan birçok yer var bunlar ya seyirciye doldursun diye bırakılmış ya da senaristler becerememiş ve gelen yorumlara/teorilere göre devam filmini çekebilsinler.

  Gizli içeriği göster

 

apx'ler muhtemelen female apy'ler de male insanların kod adı.

şimdi ana karakterimiz apx3

bu demek ki 3. üretim, bu yüzden öncesinde de 2 tane daha apx olmalı. 

o yüzden stranger woman yani hillary apx1 ya da 2 olmalı.

muhtemelen kendisi apx2 ve ilk apx'in krematoryumda öldürülmüş olması kendisinin tesisten kaçmasında rol oynamış. hillarinin yaşı da filmin başlarında geçen gün sayısına uyuyor hemen hemen.( tabi yaşını bilmiyoruz ama çıkarım yapabiliyoruz görünüşünden)

filmdeki boşluklardan biri de burada devreye giriyor çünkü hillarynin geçmişini unutmuş olması ya da anlattığı her şeyin yalan olması lazım. burada ipucu vermiyor.

hillary'nin jacob, rachel vb. gibi tanımladıkları muhtemelen madenlerdeki insanlardan bazıları. yani dışarda bir yaşam var ama ne manada; robotlar kaynak için zorla mı kullanıyor yoksa freefolk gibi yaşam mücadelesi mi veriyorlar bilmiyoruz.

fakat hillary neden tesise geri döndüğüyle alakalı da yeterli bir ipucu yok çünkü dediğim gibi yalan mı bilmiyoruz.

gerçekten jacob denen kişi mi vurdu, vurduysa neden vurdu, hadi vurdu diyelim niye oraya döndü... 

ha derselerse robotlar vurdu ki bu da mother robotun bilinçli planı ve kurtulabileceği tek yer olduğunu bilen hillarinin tesise dönmesi, bu sayede apx 3 kendisine sorulan etik testini pratikte geçebilmesi sağlanması...bize doldurmamız için bırakılan yerden bir tanesi de bu.

çünkü sonunda bir amacın vardı başardın şeklinde konteynerda muhabbetleri oldu motherla. öldürdü mü bilmiyoruz ama öldürmüş olması muhtemel.

hillary testi geçemeyen bir yeto sonuçta, tesisteki yeni doğmuş bir insanı kurtarmaktan aciz, moral değerleri yetersiz. haliyle apx3'ü kurtarmak da yetersiz kalıyor.

bu da onu apx3'ün test sırasında " başkalarını düşünmeyen, zarar verebilecek bir insanı kurtarmak manasız" tarzındaki cümlesiyle uyuşuyor. ve önce tokat manyağı yapıp sonra onu dışarıda bırakıp tüyü bitmemiş yetimi kurtarmak için tesise dönüyor ve mother olmayı kabul ediyor. 

bunların dışında ana hatlarıyla aslında hikayede anlatılmak istenen adam gibi adam pardon kadın yetiştirmek ki böylece insanlık yeniden düzgün bir kaliteye ulaşsın falan. iyi tamam da organik bireyleriz eninde sonunda dejenere olur o nesil.

 

sonuç olarak mantık hatası ya da eksiklikler diyebileceğimiz bir çok yeri vardı filmin. 

izlenir mi? neden olmasın ama çok da bir şey vaad etmiyor.

bu tarz filmlerin en büyük hatası birim maliyet ve alanda çok kapsayıcı hikayeleri çok dar senaryolarla anlatmaya çalışmaları. bu kadar büyük resim yerine daha minor hikaye yazsalar sıkıntı çıkmaz. mesela 2018 yapımı upgrade filmi böyleydi ve çok sevildi.

velhasıl 6.5-7/10 arası bir yerlerde.

 

Cok detayli okumadim yazdiklarini ama surada hatalisin;

Spoiler

Öldürülen apx2 kiz kayitlara bakarken kocaman yaziyor nasil gormedin, disaridan gelen kadin apx1 ya da farkli biri bu testin parcasi olarak kullanilmis iste.  

Mantiksiz tarafi cok yoktu, yoruma acik kisimlari var ama. Guzel film olmus 7/10. Begenmeyen taytli superkahraman izlemeye devam etsin. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...