Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

I Am Mother (2019) (Netflix - Scifi)


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Robot tarafından yetiştirilecek insan farklı olur mu konusu ilginç ama sakın ola trailer'ın 0:52'den sonrasını izlemeyin ağır spo. gerizekalı gibi trailer yapıyolar.

 

annihilation'dan sonra buna da bi şans veririm heralde ama aksiyon odaklı gibi. şu konuyla moon & dogtooth karışımı bi film yapsaymışlar ne yürürmüş üfff.

 

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Sonu biraz aceleye gelmiş gibiydi

 

Spoiler

Fiziksel benzerliklerinden dolayı sığınağa gelen kadın da orada yetişmiş hissi verdi. Sonunda AI anneni hatırlıyor musun ve rolün bitti gibi bir laf etti ama kadın da sığınakta doğup büyümüş olsa hatırlamaz mıydı? Hafızayı silip mi salıyor dışarı? 

 

Çok aceleye gelmiş sonu 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmi izledim, akıla takılan birçok yer var bunlar ya seyirciye doldursun diye bırakılmış ya da senaristler becerememiş ve gelen yorumlara/teorilere göre devam filmini çekebilsinler.

Spoiler

 

apx'ler muhtemelen female apy'ler de male insanların kod adı.

şimdi ana karakterimiz apx3

bu demek ki 3. üretim, bu yüzden öncesinde de 2 tane daha apx olmalı. 

o yüzden stranger woman yani hillary apx1 ya da 2 olmalı.

muhtemelen kendisi apx2 ve ilk apx'in krematoryumda öldürülmüş olması kendisinin tesisten kaçmasında rol oynamış. hillarinin yaşı da filmin başlarında geçen gün sayısına uyuyor hemen hemen.( tabi yaşını bilmiyoruz ama çıkarım yapabiliyoruz görünüşünden)

filmdeki boşluklardan biri de burada devreye giriyor çünkü hillarynin geçmişini unutmuş olması ya da anlattığı her şeyin yalan olması lazım. burada ipucu vermiyor.

hillary'nin jacob, rachel vb. gibi tanımladıkları muhtemelen madenlerdeki insanlardan bazıları. yani dışarda bir yaşam var ama ne manada; robotlar kaynak için zorla mı kullanıyor yoksa freefolk gibi yaşam mücadelesi mi veriyorlar bilmiyoruz.

fakat hillary neden tesise geri döndüğüyle alakalı da yeterli bir ipucu yok çünkü dediğim gibi yalan mı bilmiyoruz.

gerçekten jacob denen kişi mi vurdu, vurduysa neden vurdu, hadi vurdu diyelim niye oraya döndü... 

ha derselerse robotlar vurdu ki bu da mother robotun bilinçli planı ve kurtulabileceği tek yer olduğunu bilen hillarinin tesise dönmesi, bu sayede apx 3 kendisine sorulan etik testini pratikte geçebilmesi sağlanması...bize doldurmamız için bırakılan yerden bir tanesi de bu.

çünkü sonunda bir amacın vardı başardın şeklinde konteynerda muhabbetleri oldu motherla. öldürdü mü bilmiyoruz ama öldürmüş olması muhtemel.

hillary testi geçemeyen bir yeto sonuçta, tesisteki yeni doğmuş bir insanı kurtarmaktan aciz, moral değerleri yetersiz. haliyle apx3'ü kurtarmak da yetersiz kalıyor.

bu da onu apx3'ün test sırasında " başkalarını düşünmeyen, zarar verebilecek bir insanı kurtarmak manasız" tarzındaki cümlesiyle uyuşuyor. ve önce tokat manyağı yapıp sonra onu dışarıda bırakıp tüyü bitmemiş yetimi kurtarmak için tesise dönüyor ve mother olmayı kabul ediyor. 

bunların dışında ana hatlarıyla aslında hikayede anlatılmak istenen adam gibi adam pardon kadın yetiştirmek ki böylece insanlık yeniden düzgün bir kaliteye ulaşsın falan. iyi tamam da organik bireyleriz eninde sonunda dejenere olur o nesil.

 

sonuç olarak mantık hatası ya da eksiklikler diyebileceğimiz bir çok yeri vardı filmin. 

izlenir mi? neden olmasın ama çok da bir şey vaad etmiyor.

bu tarz filmlerin en büyük hatası birim maliyet ve alanda çok kapsayıcı hikayeleri çok dar senaryolarla anlatmaya çalışmaları. bu kadar büyük resim yerine daha minor hikaye yazsalar sıkıntı çıkmaz. mesela 2018 yapımı upgrade filmi böyleydi ve çok sevildi.

velhasıl 6.5-7/10 arası bir yerlerde.

 

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Bi ara diğer kadın da gelince, "neden anne uyurken farenin kemirdiği kabloyu kesmediler" yine diye sordurdu uzun süre. Ama sonra annenin bütün droidleri kontrol ettiğini söyleyerek bağladılar. Oradaki karakterin gözünden bu düşünülüp denenmiş olmalıydı ama bu sefer hikaye istedikleri gibi ilerlemeyecekti.

Genel olarak izlenir seviyede bir filmdi. Benden 6.5 çalışır. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet fena çıkmadı ya, beklentiyi düşük tuttuğum için bilemedim ama netflix'ten böyle bişi beklemiyodum sdfs

 

film boyu sonunun belli olmaması ve sonu iyi olmuş. başarılı.

 

 

Spoiler

esasen ilk postta dediğim gibi moon ve dogtooth karışımı yapmış adamlar hakkaten. naysü.

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

+1 Netflix olunca beklentiyi düşük tutarak başladım, bayağı iyi çıktı.

Bu arada senaryo bilimkurgu okurları için pek de tahmin edilemez değildi bence. Düz mantık izleyince göze batan pek çok plot hole aslında bilinçli olarak orada.

Spoiler

Beni rahatsız eden tek şey Mother'ın kadına sürekli başkaları da var mı? diye sorması oldu. Muhtemelen kadının bencilliğini vurguluyordu orada belki ama pek iyi verilemediğini düşünüyorum o sahnenin.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amma güzel film mi? film "meh" kelimesinin vücut bulmuş hali be ?

bir yandan çok uzatıyorlar bir yandan uzatmalarına rağmen bir sürü şeye açıklama getirmiyorlar falan. saçmalıklar silsilesi

ama genel netflix filmleri gibi sıçış diil, izlenebilir bir yapım.

sabonis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...