Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

?​​​​​​​Galatasaray 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma​​​​?​​​​​​​


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Aslinda olmadi. 2003-2004'te geldiginde (ego uzaydaydi) patladi tum transferler rezil sezondu kendi birakti. Sonraki geldiginde Florya'nin tekrar "toparlanmaya" ihtiyaci vardi, Unal Aysal gaziyla basari geldi. Ilk seneki takim cok iyi oynuyordu hakkini yemeyelim. 

Ya FT kotu bir teknik direktor kesinlikle degil. Ancak maalesef klubun artik bu yonetim ve kafa seklinden cikmasi gerekiyor. FFP demek transferlerin planli yapilmamasi anlamina gelmiyor. Takimin kisa orta uzun vade plani nedir, buna gore nasil adam alinir bunlar hesaplaniyor mu yoksa a su adam bostaymis kariyeri iyi alalim diye mi bakiliyor. Nzonzi cok iyi bir oyuncu mesela, ama Ugur Karakullukcu bile GS'ye uygun olmadigini soyluyordu temposuzlugu nedeniyle. O zaman neye gore transfer yapiliyor, neye gore kadro taktik belirleniyor bunlara bakmak lazim.

FT maalesef herkesi alin ben oynatirim modunda hep. Ama her seferinde tutmuyor iste. Engin Baytar'da tutarken, Yigit Gokoglan da tutmuyor, klubun kaynaklari ucuyor. Bunlarin sistem dahilinde olmasi lazim. Hoca getirirsin, kafasindaki oyun modeline gore adam alirsin. Ben bu adami oynatirim kafasiyla olmaz bu is. O yuzden patladi bu sene takim. Cunku adamlar oldukca kotu cikti. Daha dogrusu uyumsuz cikti diyelim. Calisilmamis, arastirilmamis, buna gore muhendislik yapilmamis. Planlama sadece dizilis degil ki. Hersey birbirine bagli. 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok zor degil aslinda. Ne sampiyon, ne basarili olmak icin yillik 3,5 milyonlara Feghouliler Belhandalar Falcaolara Babellere ihtiyacin olmadigini anladigin zaman kendini toparliyorsun zaten. TR liginde sampiyon olmak icin cidden bu tarz islere ihtiyacin yok, dinamik ne yaptigini 3 buyukler zaten 10-0 onde basliyor lige. Iclerinden en az biri zaten sorunlu oluyor tum sezon. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

zamaninda pirlo anlatmis iste adami. tam bir gazman.

futbolcuyken neydi ki, td iken ne olsun? cakal kapalicarsi esnafinin, td olmus hali ft.

taktik maktik yok bam-bam-bam diyen bir adami birak gs nin basina gecirmeyi, top toplayici bile yapmak hata. toplari bile usturuplu degil, bam bam bam toplar bu adam.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi su laf nasil bu noktaya geldi bilmiyorum ama acik acik kaynagi olmasina ragmen hala insanlar taktik maktik yok bam bami yazip duruyor.

FT'i savunan biri degilim genelde de adam taktik maktik yok bam bam demiyor hic bir zaman. Acin video'yu izleyin ofsayt taktigi diye bir sey yok diyor..

Pirlo'yu referans vermek de ayri sacmalik, kusura bakmayin da kariyerinde tonla kupa kazanmis, ulkeye tarihindeki tek avrupa kupasini kazandirmis adami karakterini tam olarak bilmedigimiz iyi bir orta saha oyuncusu uzerinden mi degerlendiriyoruz. Pirlo Italya'nin en iyi orta saha oyuncularindan biri ise, FT'de Turkiye'nin gelmis gecmis en basarili hocasi. Yani insanlari elestirmek tamam ama bu kafadan cikmak lazim. Kendini gelistiremedi, belli takintilardan kurtulamadi, guncelleyemedi dersin ki bunu bir cok hoca icin soyleyebiliriz, kimse itiraz bile etmez. Ki diyoruz zaten. 

Futbol ilginc bir spor. O kadar donemsel ki bugun yere gore sigdirilamayan Pochettino bir anda sutlaniverdi, adam gecen sene CL finali oynamis adamdi. Kotu teknik direktor mu oldu yoksa bu sene basarisiz mi oldu. Belli seyleri ayirt etmek lazim. Galatasaray bu sene komple - kadro muhendisliginden tutun, hocasina, teknik ekibine, oyuncularina, yonetimine kadar iflas etmis ve basarisiz olmustur. Spor da bunlar var. Bunlarin sebeplerini defalarca WOT dizerek yazdik zaten.

Yani hocalari ne bu kadar buyutmek ne de bu kadar kucuk gormek gerekiyor diye dusunuyorum. Bazen is malzeme de ve diger faktorlerde bitiyor, isin taktik ve teknik kismi cok yetersiz kalabiliyor. Bugunku GS kadrosu buna ornek. Ranieri cok mu basarili bir hoca genel olarak, hayir ama adam tarih yazdi. Bir seneye bakarak genele yorum yapiyor muyuz? Mourinho Manu da cok basarisiz oldu, tarihin en iyi TD'lerinden biri oldugunu degistirir mi bu? Degistirmez. Hemen hemen her hocanin cok basarisiz donemleri olmustur, bugun Brandon Rodgers cok iyi bir hava yakaladi Leicester'da, bundan sonra hep boyle olacaginin garantisi var mi veya gecmisine bakarak bunun olacagini ongorebilir miydik?

Sporu biraz boyle degerlendirmek gerek. Cok fazla degiskenin oldugu, dinamik ve kestirilemeyen. Guzelligi de burada zaten. Ha buradaki puf nokta, isler iyi giderken belli onlemleri almak oluyor. Bunu yapabilenler (misal Alex Ferguson) uzun vadede basarili oluyorlar, ama tek tek baksan husran dolu zamanlari da var Sir'un. Ornekler tonla cogaltilabilir. 

GS'de beni uzen kisim, Persembe'nin Carsamba'dan degil, daha aylar oncesinden geldiginin belli olmasiydi ama maalesef ilerisi iyi okunamadi. Bazen belli seylerin olmayacagini anlamak icin illa onlarin olmasi gerekmiyor, bugun Belhanda'dan Feghoulisine, Marianosundan Nagatomosuna, sampiyon takimin daha gitmeyecegini gormek gerekirdi. Transfere daha az laf soyluyorum cunku transferi bilebilmek biraz sans isi. Ama eldeki olmayacak seyi gormek ise biraz daha ileri gorusluluk ve planlama gerektiriyor. Bizde ise olmayan sey bu...

.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...