Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

?​​​​​​​Galatasaray 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma​​​​?​​​​​​​


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

6 saat önce, Cthulhu dedi ki:

Ahah hadi  bu gerizekalılığı da savun da tam olsun applecım

cezayı mı açıklama saatini mi?

ceza konusunda yapılacak yorum yok, sonuna kadar haklı ceza. yiyorsa çıksın ilk CL maçından sonra böyle bir açıklama yapsın, o zaman gelecek cezayı görür konuşuruz TFF az mı vermiş çok mu vermiş.

 

saati konusunda yazılacak bir şey yok, ergenlik, 60-70 yaşında adamların şunla uğraşması inanılmaz komik geliyor. ha kaldı ki, 19:05 de açıklamak ile 20:00 veya xy:zt saatinde açıklamanın benim gözümde bir anlamı yok da işte tam Türk işi gündem konusu.

paylaştığım twitin ilgisi de basit.

sen 2 küsür milyon maaşı 1905 lira olarak gösterip federasyonu soymaya çalışırsan federasyon da fırsatını bulunca 1905'de cezanı açıklar. yönetim değişebilir ama adamların kini kalıcı olmuş sdfas

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elma ile armut 1905 sembolik 1 sene gs'ı rahatlatan bi hamle. 1 lira da yazabilirlerdi. illegal bişi deği yapılan. ordaki kişisel meseleni şimdi bütün camiası üzerine yıkıyorsun. kimler köküne kadar tazminat aldı bu ülkede. kredisini daha baştan tüketti, yeni fenerasyon diye geçer adları artık gidene kadar.

ft ceza alacaktı, yönetim transferleri geciktirdiği için böyle oldu, patladı. gerçi organize kelimesini kullanırsan gizli özne herkesi yazabilirler oraya. hakem, federasyon, hatta siyasiler falan. ama yine de en düşük 3 maçmış ordan verilmeliydi. ümit davala'ya verilen ceza saçma, seyirciye el kol yaptı diye 3 maç yedi lol.

19:05'de fenerin hedef 29 .xddd, a spor'daki 5 yıldız gibi ergenlikler işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet illegal değil ama etik de değil.

gerçek maaşı yazılsa federasyondan para alamayacak olan adam sırf 1905 yazdırdı diye aradaki farkı federasyona ödettirdi.

sen bu sırada gs'den gerçekten 1905 lira aldığını ve el altından hiç para almadığını düşünüyorsan futbol dünyası için fazla saf ve temiz duygulara sahipsin, yapma gözünü seveyim ? 

dedim zaten 19:05 açıklaması ergenlik, fakat asıl tartışmanın da önünü tıkıyor bir yandan. ceza doğru mu yanlış mı diye konuşan yok ortada, 19:05'e triggerlandığı için insanlar otomatik olarak ceza yanlış diye bakıyorlar..

hocası, yöneticisi, profesyoneli, federasyonu hepsi bindiği dalı kesiyor farkında değiller. 2000 sonrası nesilde zaten fubolu takip etme oranı bizim 90'lara göre çok düşük, bir de böyle ergenlikler ile elindeki genç ve orta yaş kesimi kaybediyorsun. Yarın bir gün dekoder satacak, ürün alacak, maç izleyeeck insan bulamayacaklar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam neden GS'den el altından fazladan para alsın ki? Zaten milli takım maaşı kol gibiydi adamın. Para GS veya TFF'ten gelmiş fark etmez zengin olmasına yetiyordu. Kaldı ki TFF avukatları köpek balığı gibi geziyodur çevresinde o dönem, herhangi bir şekilde el altından kuruş fazla aldığı ortaya çıksa öttürürler mahkemede, tazminatını komple kaybetmeye kadar riski var. Haliyle el altından fazla para kazandığını hiç sanmıyorum ben. Ha, yasal kılıfa uydurup "maaş değil sponsorluk payı" falan diye yedirebilirlerse o vardır belki.

 

Edit: Araya Darq mesajı gelmiş, etik olup olmamasını tartışabiliriz, ama eğer etik değilse bunu hayır kurumuna bağışlamak ortadaki etik olmayan tavrı ortadan kaldırmaz. O yüzden burada argüman olarak yanlış bence.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

el altindan niye para alsin atiyorum 1m’se yilligi ilk yil 1905 TL ikinci yil 2m ister, niye yasadisi is yapsin durup dururken? etik degil dersin ama o kadar yasadisi ve haksiz rekabetin arasinda, vakfa bagislanan bikac milyonun pesine dusecek degiliz herhalde.

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence sırf egosundan yaptı. El altından da para aldığını düşünmek saflık, her şeyden önce hem maddi olarak ihtiyacı yok, hem de daha çok para istese buna gerek yok. İster bağımsız sponsorluk geliri der, ister bi sonraki senenin maaşına yansıtır her türlü yasal olarak alır o parayı yani el altına girmeden. Ek olarak öyle bir şey bi yakalansa TFF avukatları kevgire çevirir adamın banka hesabını.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Değişir o. Bana mesela şu an versen 20 milyon doları oturup 21.yi nasıl kazaırım diye düşüneceğime kendimi emekli eder hayatımı yaşarım.

Gerçi yine eğlendiğim bir şeylerde uğraşırım, para getirip getirmediğine bakmam ama. Getirirse ne güzel. Daha ortaçağ burjuvazisi kafası.

Tabii şu an işkembeden sıkıyorum. 20 milyon dolarım olunca bir daha bakarız duruma, öyle de yapmayabilirim.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam o parayı bırakarak imajını temizledi, üstüne tff'yi hedef okunun önüne koydu. rezalet milli takım sürecini şuan neredeyse kimse dillendirmiyor bile. 

herkes için 1-2 milyon euro/dolar/TL çok büyük para ama bazen paranın bile satın alamayacağı durumlar olur özellikle prestij açısından. ft bu şark kurnazlıklarının efendisi. 

o gün prim yaptı, 1905'i çaktı kendini gs efsanesi yaptı tekrar taraftarı gazlayıp sonra sezonda 3 milyon euroluk kontrat kaptı 3x yıl. 

olayın öncesini, süreci ve sonrasını bir arada düşününce o gün masada bıraktığı para sayesinde daha da fazlasını garanti etti. yani sıkıntı yok o açıdan asdfsad 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tudorlu sene 1m + ertesi 2m euro alıcaktı. onu dava yuzunden 0+3m yaptılar işte. hani etiklik durumu da görece. devletten çıkan yine devlete geri girdi bağışla. devletten çıkan halka geri döndü bi nevi. tekrar milli takıma gitme şansı bile var.

ft'nin cezasını indirip, şirin gözüküp, fener'in 28.şampiyonluk hayalini gerçekleştirmek için 4d chess oynuyor olabilirler demiş dsdf. baya ft'nin dediği gibi organize işler var yalnız pfdk-tahkim ikilisinde anlattığına göre full fenerli doldurmuşlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten o 1+2m yerine 0+3 almasi anlatmaya çalıştığım el altindan olayi iste.

Kelimeyi yanlis seçmiş olabilirim pardon ama gs'den totalde alacagi parada azalma olmadigini anlatmaya çalıştım. 

Gs'den 2 yilda x alacaksa yine x aldi. Üstüne federasyonu soydu ki nornal bir sözleşme yapsa sadece X alacakti. Etik degil bu.

Etik olmayarak kazandigin bir parayi ister sokakta dagit ister hayir kurumuna bagisla istersen joker gibi tepe yap ateşe ver bu bir seyi degistirmez.

Gs ile normal sozlesme yapmak yerine boyle oyunlara girip aldigi parayi hayir kurumuna bagialayarak imaj duzelmesi de ancak TR gibi ülkelerde prim yapar zaten.

Para benim cebimden cikmadi bana da eklenmedi yani bana batan bir kismi yok. Ama futbolun icindeki adamlara batar bu olay.

Belki baskasinin cebine atacagi hortumlayacagi paraydi o sdfad

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla yaptığı tarafsız gözle bakınca ve olayı öncesinden sonrasından soyutlayınca yaptığı çok doğru değildi, orada apple haklı bence. Öte yandan milli takımdan gönderiliş şekline, hatta daha da geriye gidiyorum baştan o takımın başına GS'den koparılarak getiriliş şekline bakınca az bile yaptı ama. Körler sağırlar birbirini ağırladı deyip geçmek lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Sotto dedi ki:

Bir hafta once istifa edecekti kabul edilmedi, bir hafta sonra kovmadilar mi ben mi yanlis hatirliyorum. Keriz parasiydi kisaca sfds. Kusura bakmasin federasyon kendi kendini soktu bu duruma.

bende böyle hatırlıyorum. etikliğini bilmem, yargılayamam ama yasal olarak hakkıydı aldı. 

 "sen kendin demedin mi 1 hafta önce istifa ettim kabul etmediler, ama böyle oldu parayı şimdi istiyorum" dersen ft'ye ve o parayı 1 haftada ister hale geldiysen etikliği buradan tartışılır. ama yasal olarak yani ne diyebilirsin ki? TFF'nin rezilliği tamamen. 

ben de bu süreçte ft'ye suç bulmayan taraftayım. sözleşme şartı abi. buradaki her 100 adamdan 99.5'u o parayı alır böyle durumda kalırsa. FT diye farklı konumda olacak değil. Ondan sonraki sürecin yönetimi, yaşananlar vs. apayrı bir süreç konusu 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Etik veya değil, Terim'in aldığının peşine düşmektense TFF'yi zarar ettirenlerin peşine düşmek lazımdı. Adam teklif etmiş kabul etmemişsin, o da iyi ortayı kaçırmamış yabıştırmış voleyi affetmez. İstifa ettiği gün zaten GS geleceği kabak gibi belliydi, tabi bağış işi güzel PR oldu. QTM hemen başlamıştı zaten cilalamaya ve Tudor'u doğramaya. Aylık maaşını bile vermesi imkansız Bosna-Hersek Federeasyonu sorumlularıyla yemekler falan derken, 20 gün sonra Terim GS başına, Lucescu'da MT geldi. Mission accomplished  

Muhtemel GS'dan ayrılırsa kuma yatıp Şenol'un ayağının kaymasınıa bekler. Böyle bir Loop'u var sayın imparatorun 

4 kez GS gelmiş, 3 kez MT.   4x4 yapana kadar devam..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gs lilerin bir çoğu tapıyor adama ya bense nefret ediyorum FT den cidden 2000den sonra adam 1 adım ileri gidemedi. Pirlo vs fena giydirdi bu adama taktik/strateji yok bu adamda bilmiyor diye. Tabi türkiyede iş gaza bakıyor ve lobiye. Yoksa bu adam bilmem kaç sn TD liğinde %90 şampiyon olmuşken süper ligde organize işler vs demez. Nasıl organize işler bunlar  hep seni şampiyon yapan. Durum da hep aynı, lig başında gs yi madur ediyorlar izlenimi yaratılır, sonra lig sonlarına gelince her karar lehine olur gs nin. Alanya maçı ve sonrası (2 sezon önce) , geçen sene riza beşiktaş hep aynı durum hep aynı senaryo. Lakin tazminat konusunda FT kesinlikle haklı ve izlediği yol da kendisini daha büyük td yapmasına yaradı. Demirören %100 hatalı. Bir tek o konuda FT ye birşey denmez, iyi yol izledi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...