Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

?​​​​​​​Galatasaray 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma​​​​?​​​​​​​


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Temposuz ve yasi var. Geldiginde cok iyi oynadi ama yasli bekler ile olmuyor. Besiktas'ta GG gibi. Zaten fizik olarak dezavantajlari var defansi guclu olmasina ragmen. 

Cok begenmeme ragmen Mariano da cok dustu. Ikisinin de yasi var. Bu sene ittirerek idare ederler ama deplasmanlarda ve CL maclarinda gorecegiz.

Bizim takim bu sene patlar gibime geliyor. 2 senedir biraz da ligde rakipsizlikten idare edildi ic saha performansiyla. Diagne etkisiz eleman gibiydi takim toparladi onu. Bu sene ayni form/performans yakalanabilir mi takim olarak bilmiyorum ama Seri filan hic hazir degil gibi gozuktu. Hatta takim Denizli macinda o kadar kotuydu ki tarif edecek kelime bulamiyorum.

Ben her zaman Babeller Sneijderler Drogbalar Falcaolar yerine Linnesler Elmanderler uzerine insa edilmesi gerektigini dusunuyorum takimin. Tamam 9'luk adamlar degiller belki ama hep dedigimiz planlamada bitiyor bu is: Zaten CL'de gidebilecegin yer maks belli iken, bu yatirimlari yapip bu paralari verip her 3-4 senede bir ayni loopa donmenin ne anlami var? Onun yerine ekonomik olarak 5 yilda artiya cikip, yeri geldiginde genc isimleri bonservisleriyle alabilmek mantikli degil mi. Simdi Falcao gelirse 3 yil boyunca yilda 5m euro arti bonuslari vereceksin, sakatlik riskini vs geciyorum, bu adam seni nereye tasiyacak? Zaten ligde sampiyon olmak icin bu kadar ekstra adama ihtiyacin yok. Ne yapacak CL'de gruptan mi cikaracak. Hadi 1 sene cikarsin (ki oyle bir olay zaten yok), 15 milyon eurosunu neyle justify ediyorsun mesela. Boyle bir ekonomik getiri yok. 

Onun yerine daha genc isimleri bonservisiyle catir catir alman on kat daha mantikli. Ama iste satamiyorsun, alamiyorsun. Ondan sonra dunya kadar imza parasi maas verip o kiskactan da kurtulamiyorsun. Halbuki yapman gereken her zaman bonservisle elden cikarabilegin adam almak olmali. Artik Turkiye'den bonservisle transfer yapiliyor. Belki 10-15 sene once yapamiyorduk kolay kolay ama artik Trabzon'dan bir oyuncu 20 milyon euro'ya Lille'e gidebiliyor. Turk oyuncular transfer yapabiliyor. Eljif Elmas cok asiri performans sergilememesine ragmen satilabiliyor, falan. Bu artik mumkun. O zaman stratejiyi ona gore belirlemek gerek. 

Bu tarz bir dusunce sistemi Turkiye'de maalesef olmuyor. Olmamasi icin bir sebep yok aslinda. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

falcao zaten büyük ihtimal yattı. monaco 2.başkanı kalmasını istiyoruz diye açıklama yapmış. onu konuşmanın pek alemi yok. ama gelirse takıma büyük etki yapardı, hava bakımından aynen drogba, sneijder gibi. seni batıran drogba, sneijder değil. 3 küsür m'lik xelçuk, qral, hamit üstüne tarık çamdal, koray günter, endoğan adili vs vs yedek bile olamayacak bok püsür adamlara 1.5m euroluk sözleşmeler, rezalet oyunculara türk diye pranga ile bağlanman. drogba, sneijder yaptıkları etki ortada. kaliteli oyuncun olmadan cl'de şansın sıfır. cl'de oynayabilecek potansiyelli genç zaten 20-30m'den başlar.

nagatomo hatta mariano da bence teklif var ise gitmeli çünkü bek ve kanat mevkilerinde yaşlı oyuncu olmamalı. babel'e de sıcak değilim, 1 sene oynar işte anca.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrarliyoruz hep ayni seyleri de tek bir sorum su:

Drogba, Sneijder veya Falcao. Sana CL'de getirdikleri direk ve endirek katki 3 yillik limitte ne kadar? Gruptan cikmanin 1-2 adama bagli olmadigi noktada mucizeler gerceklesse ve bir kere ceyrek finale ciksan 3 yillik periyotta yine de bu adamlarin aldigi 5-6m euro arti bonuslari karsilamiyorsun.

Selcuklara 3 veriyorsun diye Drogba'ya da 6 vermene gerek yok. Su an Selcuk'a 3 vermiyorsun, ama Falcaoya yillik min 6 civari vereceksin. Yasi masi cabasi.

Haliyle tek dusunmen gereken CL'ye duzenli katilip biraz daha orta-uzun vadeli dusunmek. CL'ye katilim icin gereken Turkiye ligi sampiyonlugu icin yapman gereken yatirimin bu tarz adamlara ihtiyaci olmadigi konusunda hem fikir miyiz? Haliyle Falcao'ya toplamda verecegim 18 milyon euro'yu daha potansiyelli genc cilgin Gent forvetlerine (misal) gommem ekonomik getiri acisindan dah mi kotu olur daha mi iyi. Eljif'in sadece ve potansiyeli yuzunden 20m euro'ya gittigi pazarda genc oyunculari artik elden cikarmak hic zor degil. 

Bu sadece biraz daha uzun vadeli dusunme, one-off gider gelir dengesinde nelerin daha cikarli oldugu konusuna kafa yormayi gerektiriyor. O verilen yillik maaslar, sacma sapan imza paralari yerine bir oyuncuya bonservis verip asset'a sahip olmak cok daha mantikli degil mi. 

O hava getirir muhabbeti bana cok anlamsiz geliyor. Catir catir oynayan takim kurdugunda gayet havan oluyor zaten bunun icin isme ihtiyacin oldugunu hic sanmiyorum. Juve'yi eleyip Ostersunds'a elenen takima dusmektense her sene grupta 2.3. luk kapismasi yapan takimi izlemeyi tercih ederim. Cunku o takimi dogru kurabilirsen daha kalici basarilar yakalayabilme sansin artiyor. 

Cunku burada anlamamiz gereken nokta - kim gelirse gelsin CL'de gidecegin maks pozisyon belirlenmis durumda. Bu duruma para harcayarak bir senede gelmek de mumkun olabilir, daha sistemli bir takim kurarak (ve 3 sene sonra en basa donmeyecek sekilde) gelmek de.

Falcao'ya paralari gomup, sansin yardimiyla ikinci tur gorup, 3 sene sonra Bilal, JEM karacan gibi tipler izlemek istemiyorum acikcasi. Hani GS olarak ayni filmi kac defa gorduk? 2-3 yillik basari, sacma sapan harcama hop basa don.

Yeni yonetim, ayni hoca, "Florya'yi tekrar duzene sokacagiz", sistemsizlikle gelen 2-3 yillik basari, ayni loop. Besiktas bir benzerini yasiyor. Bilmiyorum abi sikilmadik mi ayni filmi izlemekten. Cidden yasli ama X isimli biri yerine bonservisiyle alinabilecek genc potansiyelli oyuncular heyecanlandiriyor beni artik, fizigiyle dokulen, aksayan, Anadolu deplasmaninda bile yuruyemeyecek hale gelmis, mac secen adamlardan sikildim. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soldado, negrodo'ya verilmez. son 10 yılın belki top 5 santraforundan birine verilir. sneijder gibi adamın ballon d'or kaçırıp, tr ligine gelmesi bi lütuftu. aynı şekilde falcao da gelirse, hala formda, geçen sene goller atmış lütuf olur. kaleci, bi de santraforda pintilik yapmamak lazım. sneijder ile muslera ile birlikte bütün takımı taşıyıp şampiyon yaptıkları sene var, tur atlattı vs. yaş zaten farketmiyor bu mevkilerdi. ibra da bize gelseydi bastonla oynayacaktı sözde, hala ders veriyor. katılmıyorum kısacası vizyon yetenek forvet transferleri larin, frey vs. olmuyor öyle kolay kolay.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Frey Larin yanlis ornekler zaten. 

Ama sampiyon olabilmek icin illa 5m euro'luk adama ihtiyac olduguna katilmiyorum. Yonetimlerin gidip gereken isimleri zamaninda alamamalari, alternatiflerin olmadigi anlamina gelmiyor. 

Sorloth tas gibi topcu mesela. Yasi mukemmel. Kiralik tabi sozlesme detaylarini bilmiyorum ama kontrat uzun vadeli sanirim. Yonetim gecen sene forvet bulamadigindan alindi Diagne. Sorunlu oldugu tahmin ediliyordu/biliniyordu karaktersizin teki zaten. Bu ama planlama veya is bitirebilme eksikligi. Baska adam olmamasi degil. Ya da senin Diagne'ye muhtac olman degil, onsuz sampiyon oldun sayilir zaten. Ki her ne kadar kotu bir transfer de olsa Diagne gibi bir copu bile belli zarara elden cikarabilme ihtimalin var. Yani bonservisiyle aldigin zaman belli yastaki bir oyuncuyu, en kotu ihtimalle zararinin bir kismini karsilayacak sekilde elden cikartabiliyorsun. Bu cok buyuk bir guc.

Adam sana son 10 yilin top 5 santraforu haliyle gelmiyor. Gol atacaktir elbette ama seni Gomis'ten ileriye mi tasiyacak mesela? Tasimayacaksa o zaman Gomis'i niye para yuzunden gonderdin Falcao'ya yillik 6 min bayiliyorsun derim. Tasimaktan kastim zaten gidecegin maksimum nokta. Galatasaray gibi bir klup bu haliyle Falcaolu veya Falcaosuz CL grubunda maksimum 3. olur sansli bir kura cekmedigi surece. Egri oturup dogru konusalim. O zaman 18 milyonluk yatirimi niye yapiyorsun diye sormam gerekir. Kaldi ki yukarida da dedigim gibi bu basarinin bir garantisi de olmadigindan, Sneijder/Drogba seni 1 sene ceyrege cikarsa 1-2 yillik maliyetini anca belki karsilarsin marjinal olarak - ertesi sene cikaramazsa (veya sampiyon olamazsan) yeni transferlerin Bilal ile JEM Karaca olur Sneijder in ileriki yillarinda oldugu gibi. 

Benim futbol mantaliteme gore eger takim takir takir isliyorsa belli oyuncular sayesinde sampiyon olmazsin. Elbette birileri daha fazla, birileri daha az katki verir, normali bu zaten. Maaslar ona gore, bonuslar ona gore. Sistemsizlik oldugundan zaten bireysel yeteneklerle sampiyonluktan bahsediyorsun. 

Burada sorulmasi gereken tek birsey var o da Galatasaray gibi bir klubun uzun vadeli plani nedir. Duzenli sampiyonlar ligi geliri mi, sampiyonlar ligi yari finali mi, kupasi mi, sadece TR sampiyonlugu mu vs vs..Bunlarin hic birisi icin Falcao'ya ihtiyac oldugunu dusunmuyorum. Ihtiyac yoktan kastim su an icin degil. Belli bir planlama dahilinde. Yoksa su an forvete asiri derecede ihtiyacimiz var, zaten bu yuzden elimiz kolumuz bagli bu adamlara bayiyoruz tum gelirleri.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi kusura bakma da, nasıl bi travma yaratmışsa illa eninde sonunda aynı  duruma converge olacağımızı düşünüyorsun da, artık yabancı sınırı yok, o dönem yönetim-ft fikir ayrılığı yaşadı, eleman-milli takım tartışmaları. üste yazdıklarım yanında bekte 2.750m alan riera falan oynuyordu har vurup harman savurduk. şimdiki yönetim o kadar mantıklı hamleler yaptı. düşük maaşlı, maliyetsiz adamlarla ama takımın alayını genk tier adamlarla toplarsan, genk tier takım olursun abi. cl'de bişi başarmak istiyorsan kalite şart.

sörloth konusunda daha yeni gaza gelmemek lazım tolga cigerci de göklere sığdırılamıyordu, her maç gol attı sonra pattis. ama vedat muriç'i kötü kaçırdık o maliyete. gomis'in gönderilmesi büyük hataydı zaten ama ft takımda istemedi. sevilla falan fernando'yu alıyor bu yaşta, avrupa'da da yapılmayan bişi değil sadece bokunu çıkartmamak lazım. ki formda falcao'dan 1-2 sene yararlanırsın sonra amerika'ya, çin'e vs gider. her türlü marka, bitik, sakat olmadığı sürece.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi alirsin ama alirken aldigin liability cok fazla goz ardi ediliyor. Ben isin orasindayim. Yoksa getir Zlatan'i atar mi atar. E verelim mi 8? Karsiligi nedir. CL'de bisi basarmanin yapilan yatirimla karsiligi yok. CL'de bisi basarmak ceyrek finalse eger bu zaten 1-2 adamla surdurulebilecek bir olay degil. Ilerisi zaten imkansiz. Haliyle geriye bir tek duzenli katilmak gerisine bakmak kaliyor. Bunun icinse bu tarz yatirimlara gerek olmadigini soyluyorum.

Ayni duruma converge olmak sporda basari garanti olmadigindan kacinilmaz bir durum. Ayni hataya dusmemek icin simdiden akilli harcamalar ve yatirimlar yapmana gerek var. 

Takimi Genk'ten topla demiyorum elbette ama Genk toplam takim olarak GS'den kotu takim degil. Bugun eslessen banko yenemezsin hani ayri konu. Ama hayir denmek istenen o degil. Potansiyeli olan oyunculara yatirim yapabilmeyi aliskanlik haline getirmen lazim. En kotu 1 sene sonra belli zarara elden cikarabiliyor olmak isin downside riskini inanilmaz azaltiyor. Bizim ulkemizde bonservisine 15 milyon verip adam almak woooa diye karsilanirken baska adama 3 yil boyunca yilda 5m vermek normal karsilaniyor. (FFP'den bagimsiz bakalim) Verilen imza paralari onlar bunlar cabasi. 

O yuzden benim kastim mantalite. Bugun Falcao yarin bakarsin Aguero. Bu mantaliteyle sadece gunu kurtariyorsun ve gelecekten yiyorsun.

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Senin istedigin leblebici forvetin dunyadaki fiyati yillik 5m den basliyo artik. Bonservisi falan gectim.

 

ya avci gibi sistem takimi yapip adama bagli olmiycan yani;  “hadi kocum ileriyi ucleyin atarsiniz” dan kurtulcan ya da bascan paralari skillshot adamlara ki kabiz oldugun maclarda sallasinlar bi tane (bkz gs-juve)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elmander Necatiyle tas gibi top oynuyordu takim. Leblebici forvete gerek yok, Diagne 30 gol atti gecen sene, bize baktiginda ikinci yari Diagne sayesinde mi sampiyon olduk mesela.

Artik futbolda skor sadece forvetten beklenmiyor. Kanat oyuncularin skor yapacak, gerekirse orta sahan skor yapacak. Oyle olsaydi zaten eskisi gibi herkes 2 forvet oynardi. Artik merkez/pivot forvetin oyuna olan agirligi dusuyor futbolda. Giroud oynadigi tum takimlarda 11 basliyor milli takim dahil attigi gol elin bir parmagini gecmez. O yuzden belli sistemde takim kurdugun zaman illa tek basina 30 gol atacak adama ihtiyacin zaten kalmiyor. 

Oyuna katkisi gol atmakla sinirli olmayan, oyunun her an icinde olan, pas alisverisinde olabilecek, dribling yapabilecek forvet adaylari artik degerli. Diagne o yuzden copun copu. Cunku oyunla ve topla alakasi sifir adamin. Atarsa okay, atamayinca goze batiyor iste. 

Ama bunlar daha ciddi bir futbol planlamasi gerektirir. Tek bir adami boyle kurtariciymis gibi sanki tum takimi kurtaracak seni CL de ucuracak gibi gorursen, yarin obur gun Anadolu deplasmaninda tokatlarlar, CL'yi filan gectim. 

Turk takimlarinin ihtiyaci belli yasa gelmis, klube ciddi maas sikintisina sokacak ve gelecegini ipotek altina alacak adamlar degil. Benim isim scoutlik degil, isim olsaydi gider illa birilerini bulur getirirdim. 2 ay boyunca sozlesmesi devam eden, klubun istemezse birakmak zorunda olmadigi bir adama bu kadar bagli olmak inanilmaz is. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.08.2019 at 23:29, BloodBane dedi ki:

Gogus sponsoru Terra Pizza olmus. Sorta da Baydoner falan olur tadindan yenmez.

 

5d6019ab66a97c95481f6e27

Hayatta her şey para değil, ama profesyönel futbol para.

3 değil 20 m € versinler, direkt formayı pizza desenli yapalım sarı kısmı peynir olur ana renk, benek benek kırmızı sucuklar koyarız üzerine. Yakaları kolları da kum rengi yaparız çıtır kenar. Bence oluru var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...