Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

?​​​​​​​Galatasaray 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma​​​​?​​​​​​​


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Ya maaşlar genel olarak düşüş trendine girdi aslında. Sonuçta rakamlar 1 sezonda absürt bir hale gelmemişti, 1 sezonda da olması gereken rakamlara inmez. Aratınca ilk sonuç olarak bunu buldum. Belki hataları vardır

1549034924921-png.40563

Elbette hala absürt rakamlar alan oyuncular var. Ama düşüş trendine girmiş olması iyi. Bu listeden giden(onyekuru, N'diaye, Sinan, Çamdal vs.) /gitmesi beklenen (mariano, fernando, cagne)/yeni ve daha düşük sözleşmeyi kabul eden oyuncuları çıkardığında(Xelçuk) 27m'e düşüyor. Gelenlerden sadece Babel'e vermemiz gerekenden fazlasını verdik. Bana kadro tamamen kurulduğunda 40-42 aralığında bir rakam göreceğiz gibi geliyor. Bence 1 sene için 5m maaş bütçesi kısmak gayet kabul edilebilir. Yani sallıyorum Mariano/Linnes yerine Linnes/Şener yapmak hem yabancı sayısını rahatlatıyor hem de 1m bütçe açıyor. Adem+Şener+Moar+Okoronkwo toplamı 5m etmiyor sonuçta.

Ha şunu anlıyorum. Muslera, Feguli ve Belhanda hala çok absürd rakamlar alıyor ama dediğim gibi bir senede düzelecek şey değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha once de yazmistim su anda kotu durumda degiliz katiliyorum. Baya rahatlama oldu maaslarda. 2-2.5 bandi her zaman iyidir kaliteli oyuncuda. Firsat transferleri, daha yildiz oyuncular 3 civari alabilir sikinti yok. Ama cekirdek kadroyu bu bantta tutmak lazim. Bir ara cekirdek kadro ortalama 3.5 filan aliyordu patlamistik.

Her zaman dedigim gibi. Bonservise aban gerekirse, oyuncunun sahibi ol, ama maasi ve duzenli giderleri kis. Bonuslara lafim yok cunku performansa dayali gelir her zaman motive edicidir. 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GS (veya genel olarak üç büyükler) seviyesindeki bir takımın yıllarca kaptanlığını yapmış bir oyuncu için 2M € falan çok büyük paralar değil. Sıkıntı Selçuk'un son birkaç senedir o seviyede oynayamaması. Yine de hele hele söylendiği gibi Fernando satılmışsa ortasaha yedeklemek adına olumlu bir hamle bence.

Ama esas ortasahaya bir Melo ya da bir Appiah lazım şimdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GS'nin ekonomik durumu kötünün iyisi sadece şuan ya, diğerlerine göre bir tık rahat. Çok daha iyi durumda olması gerekiyorken şu 2 sene şampiyonluk için kaynakları tükettiler yine. Normalde Riva/Florya satıp, 2 sene şampiyon olan takımın şuan yapılandırma diye bir şey konuşmaması gerekirken şimdi onlarda anlaşma masasında BJK'ninki gibi şartlarla. FFP kıskacında ayrıca yine. 

Başarı gölgeliyor sadece orada finansal durumları. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Su an ekonomik olarak nispeten iyiyken niye Babeli aliyoruz ama anlamiyorum. Yani bu adamlar bize ne kadar seviye atlatacak. Babel gibi her sene baska yerde olan adamlar beni rahatsiz ediyor, 3-5 mac oynayip yatacak hissi var, umarim yanilirim. Seneri alirsin yedekler lafim yok. Ama Emre Mor nedir mesela. Sapkadan tavsan cikarmaya ugrasicaz. Babel de obur uc. Ortasi yok mu ya geldiginde takir takir day 1'dan itibaren siritmadan oynayabilecek. Nagatomo/Mariano/Linnes/Fernando tarzii ornek olsun diye. Zamaninda Elmander. Ekstra paralar baglamak zorunda olmadigin ama is ahlaki ve disipliniyle seni ustte tutacak isimler. Zaten CL'de max gruplardan bir tur cikacaksin. Onemli olan sadece orada olabilmek olmali devamli. Bilmiyorum, Fernando da giderse yerine ayni kalitede adam alabilecek miyiz. Gitmesine lafim olmaz ama gedikleri kapatmak yerine anlamsiz kanat transferlerine vakit harcayip son dakika averaj bir orta saha + Donk ile oynayacaksak olacaklari tahmin edemiyorum.

Takim 2 sene sampiyon olmus, belli seviyeye gelmis kadro olarak. Aldigin adam Jimmy Durmaz. Gecen sene kac maci izlendi bu adamin mesela Toulouse'da. Izledigim maclarda yedekten filan giriyordu. Herhangi ozelligi olmayan duz adam. Yani illa yabanci siniriysa dert, koyarsin altyapidan bir suru genc vardi gecen sonradan giren. Butun futbolcu universinde boyle sacma sapan, ne gram ilerlemesi mumkun, ne de sana ekstra birseyler verebilme ihtimali olan oyunculari almak beni asiri rahatsiz ediyor. O noktada Mor bile daha kaliteli kumar en azindan.

 

 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 11.07.2019 at 14:09, Natanyal dedi ki:

GS'nin ekonomik durumu kötünün iyisi sadece şuan ya, diğerlerine göre bir tık rahat. Çok daha iyi durumda olması gerekiyorken şu 2 sene şampiyonluk için kaynakları tükettiler yine. Normalde Riva/Florya satıp, 2 sene şampiyon olan takımın şuan yapılandırma diye bir şey konuşmaması gerekirken şimdi onlarda anlaşma masasında BJK'ninki gibi şartlarla. FFP kıskacında ayrıca yine. 

Başarı gölgeliyor sadece orada finansal durumları. 

Nasıl ezbere yorumlar bunlar y aahah.

GS zaten 2017 yazında yapılan transferler sonrası FFP'ye alındı. Biz kumarı oynadık en azından 2 sezon için tuttu.

Ekonomik durum kötü ama bu 2 senede ne kaynağı tükettik de çıkışı kaçırdık anlamadım sdgg. Zaten bonservis olarak eksi veremiyorsun, maaş bütçesi desen eminim 2017 sezonuna göre daha geriye gitmiştir kulüp. Kafadan yılda 5m EUR alan Serdar Maicon'dan çıkıp 1,5m EUR'a oynayan Luyindama Marcao tandemi yapıldı.

Borçlar, faizler öyle binmiş ki öyle 2 sene şampiyon olmakla çıkılacak dertler değil bunlar. En azından FB ve BJK borçları yükseltirken bizimkiler düşürme trendinde. 

3 kulüp için de o borçların kapanması için en az 5 sene seri yapmak, araya da çıtır satışlar eklemek gerekiyor yani. Ve bunu yaparken de kadro bütçelerini falan coşmadan yapmak lazım.

 

Jimmy, Adem, Şener'e falan gelince, mecbur alındı abi. 14 tane yerli yazmamız gerekiyor kadroya. Herkes ister yerli olarak Deniz Türüç'ü yazalım Adem Büyük yerine ama Kayseri başkanı 4m EUR fiyat çekiyor. Biz de bonservis harcamadan bu adamlara yöneliyoruz mecbur. Altyapıdan konacak hazır varsa da FT atar sahaya zaten. Öyle olmasa Ozan'ı oynatmazdı geçen sezon. Kewell'ı stoper yapan hocalar gördük mesela Meira gidince, FT en azından o kafada bir adam değil. Ama Ozan dışında potansiyeli olan Mustafa Kapı, Gökay, Celil falan çok tıfıldı abi yani. O fizikle sahada tutmazlar sizi, Ozan baya baya iyidi o anlamda. Diğerleri de o seviyeye gelmeli.

 

pattisliborek tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Araştıran adam için ezbere yorum olmuyor o, uzun yazıp kanıt koyunca anlamayıp daha da saçmaladığınız için olabildiğinde kısa yazayım.

Bahsettiğiniz dönemden itibaren GS hiçbir dönem başa baştan öteye bonservis tablosundan çıkamadı. + gelir üretemedi. Borçlara katkısı olması.

Ligden aldığı TL baz karşılık 2 senedir hayvan gibi değer kaybetti. Kur düşükten ödeniyor o da darbeli. ŞL'den 2 sezonda yaklaşık 40 milyon euro aldı. 2 sezonda Şampiyonluk + ŞL'den toplam + geliri 45-50 milyon euro bile değil. Bu sportif gelir olarak kayıt altına alınıyor.

Sen kadrona zaten 40-45 milyon euro bandında maaş ödüyorsun. Ufak ufak düşürüldüğünü iddia ediyorsun ama 40 milyon euro bandındaydı geçen yıl bile. Bu sene 40'ın altına biraz düştü ama daha gelecek transferler var vs... 

Yani ne oluyor. Yerinde sayıyorsun. 

Yani ne oluyor. GS'nin maddi durumu iyiye gitmiyor. 

İyiye gitmesi için en az 1/3 oranında kadroyu küçültmesi gerekiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GS'nin ayrıca tek avantajı Riva/Florya satışı halen. O sayede futboldan aldığı sportif geliri tesis giderleri, diğer branşlar, konaklama vs. tarzı şeylere harcamadığından dolayı FFP tablosunda FB ve BJK'ye göre daha rahat hareket edebiliyor. 

Zaten bu ikisine göre onları daha iyi konuma taşıyan tek şey bu satış oldu. Bankalara olan borçlarda da bi tık daha rahatlatıyor ödemeler yapıldığı için ama GS'de şimdi yapılandırma imzalayacak faiz oranını arttırarak. İyiye düzenli giden bir tablo olsaydı zaten %5 faiz arttırımı ile kimse öyle saçma sapan bir şeyin altına imza atmazdı. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

okuyorum, araştırıyorum aksinize. www.enbuyuktakimbizimtakim.com 'dan falan pollyanna masallarına inanmak yerine internette her şeyi yazılı olarak bulabiliyorsun. o yüzden cevap veremeyip altta kalınca "çok biliyorsunuz herşeyi yaa" demiyorum. 

bir de bunların "muhasebeci misin sen, kulüp yöneticisinden iyi mi biliyorsunuz" diyen modelleri vardı. onlar kayboldu neyse ki ortadan. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dark yine haklı olduğu konuda haksız, haksız olduğu konuda haklı olmayı başarmış. Çok takdir ediyorum.

qnZycP.jpg

İşsiz olduğumdan aha bunu da ben yaptım. Ozorwofor, babel, adem, şener eklenmiş, Fernando çıkmış durumda. Satılması çok kuvvetle muhtemel olmasına rağmen Mariano'yu çıkarmadım. (3 sağ, 3 sol bek ile sezona başlayacağımızı düşünmüyorum)

1 tane as orta saha oyuncusu geleceği garanti gibi bişi. 1 tane yedek defans almamız kuvvetle muhtemel. Cagne + Mariano'dan açılacak 4.6m ile as forvet ve as ortasaha pozisyonunu doldurmaları durumunda maaş bütçesi 35m'e çekilmiş olacak.

1 saat önce, Natanyal dedi ki:

Sen kadrona zaten 40-45 milyon euro bandında maaş ödüyorsun. Ufak ufak düşürüldüğünü iddia ediyorsun ama 40 milyon euro bandındaydı geçen yıl bile. Bu sene 40'ın altına biraz düştü ama daha gelecek transferler var vs..

Bir senede 47'den 35-40 bandına düşebilmek büyük bir ilerleme. Ki tekrarlamam lazım. Belhanda, Muslera ve Feguli'nin aldığı maaşlar halen çok fazla. Koca sezon boyunca oynayıp oynamayacağı belli bile olmayan mitroglu'nun aldığı 2.6m çok absürt. Yani (yönetim isterse) bu seneki 35m seneye 30'a rahatlıkla çekilebilir. Ha daha da inmesi gerektiği konusunda hemfikirim. Ama bu bir senede olacak bir şey değil. Dile kolay 2 yılda maaş bütçesini yarı yarıya kısmaktan bahsediyoruz. Önemli olan 3-4 senelik süreçte bu rakamların 20 küsürlere indirilmesi. Senin de hem fikir olacağın üzere yüksek maaş alan adamı satmak, düşük maaş alan adamı satmaktan çok daha zor.

Galatasaray'ın maddi durumu iyi olsaydı bizim şu anda bu hesap kitap olayına hiç girmemiş, Riva ve Florya arazilerinin satılmamış olması gerekiyordu. Hatta Ziraat ile tekrar borç düzenlemesine de yanaşmadan kendi borcumuzu kendimiz kontrol ediyoruz denilebilirdi. Ancak düzelmenin bir yılda gerçekleşmeyeceğini unutuyorsun. Babel transferi ne kadar saçma ise, Ozorvofor, Şener ve Cimmi transferleri de o kadar mantıklıydı. Benzer şekilde Fernando ve potansiyel Mariano satışı da oldukça doğru olacak. Mitroglou'yu da elden çıkarmaya çalışıyorlar. Becerebileceklerini sanmıyorum gerçi.

Ya listeye tekrar baktım da... Şu Atalay 10 numaradan kanat pozisyonuna evrilse de bizi Feguli'den kurtarsa var ya... Tamam geçen senenin 2. yarısı çok yüksek performans sundu, kaç maçı solo aldı ama çok para alıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kafadan yapmıştım o hesabı ya, hiç tek tek açıp bakmadım. geçen seneki rakamı biliyordum bu senede tahmini şu kadar gitmiştir dedim. dediğimle de çok fark etmeyecek ki öyle ekstrem farklar yaratacak bir söylemde yok. daha üç transferi var gs'nin en az ki emre mor mesela en az 1.2 milyon euro alacak. banega gelecek deniyor mesela. banega'nın 3.2 milyon euro garanti istediği ve gs'nin de kabul ettiği söyleniyor. bunları eklesen mesela yine benim hesaba geliyor. banega %50 falan ihtimal gerçi sevilla'daki duruma bağlı olacak ama o maaş bütçesi daha artacak. böyle kapanmayacak. kapanırsa bence başarı. o zamanda takım iskeleti bozulacak vs.. neyse ayrı konu o. 

yani gs'nin bütçede aldığı yol tabii ki başarı ama iyiye götüren bir şey değil. yerinde saymak işte sadece.

bjk ve fb'de de aynı sorun var. Onlarda aynı başarıyı gösterdi ama zaten anlamsız derecede şişik olan bir şeyi olması gereken seviyeye doğru çekmeye çalışıyorsun ve halen oralara gelmedin. bunun altına inmek türk yönetim mentalitesinde imkansız çünkü taraftar beyinsiz, yarını düşünmeden transfer istiyor sen de o koltuktan rant sağlamak için boyun eğiyorsun ve yapıyorsun. 

Fiko işte taraftarı 4 sene iplemedi müthiş bir yapı kurdu. Türk futbolunun örnek takımlarından ve yönetimlerinden birini gösterdiler bütçe planlamasında sonra 2 senede onca yıllık emeği çöpe atıp daha kötü yerden şimdi devraldılar. Ekonomik olarak, yoksa takımdaki malzeme tabii çok daha iyi. 

senin hesaptaki 34 milyon euro bile şuan bir türk kulübü için olması gerekenden çok fazla. maksimum 25 milyon euro civarında tutmamız gerekiyor. Maksimum o da. 

 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun örnekleri en iyi İtalya liginde. Sportif geliri idare konusunda açık ara dünyanın en iyi kulüpleri İtalyanlar. 

Napoli'nin geçen seneki maaş bütçesi ile BJK ve GS'nin ki aynıydı mesela. Onlar Mertens'lerle falan oynayıp zirvede belirli başarılar yakalarken biri ŞL tarihinin en saçma sapan gruplarından birinden çıkamayıp, biri bir alt kupada kepaze oluyor falan. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...