Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

?​​​​​​​Galatasaray 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma​​​​?​​​​​​​


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

On 29.05.2019 at 21:43, Sotto dedi ki:

Kadrolari 2-3 senede bir elden gecireceksin - muhendislik burasinda isin. Sneijder gibi 5m'dan baglamana gerek yokmus demek ki sampiyonluk icin bunu anlatamadik ama kimseye. Tavani neye belirlersen gerisi de o kadar aliyor iste yillardir yazmaya calistigim sey buydu. Gencleri 1-2 bandina, tecrubelileri 2-3.5 bandina, altyapiyi <1 bandina cekip saglam kadro kurmak gayet mumkun. Onyekuru 1.2m filan gayet bargain imzalar.

4 ayak ustune dustuk sampiyon olduk, asil Sneijder gibi adamlari alacaksin ki 100 milyon geliri garantileyeceksin her sene, unal aysal zamani takimin toplam maasini bi yazin bir de gelirini yazin yanyana bakalim, ha seneye yalanci ali koc'un kafasina eser 42 numara ayagi olanlar oynayamaz kurali getirir takimin coker orasi ayri yabanci kurali gibi, nasil muhendislik yapacaksin buna karsi
 

besiktas feda yilinda almancilari topladi muthis tuttu bedavaya adamlar, galatasaray da 2 stoper aldi ligin en iyi 2 stoperi oldular, muhendislik degil sans bu

 

bari tarik camdal diyin Sneijder diyince tilt oluyorum 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GS 2 senedir bayağı karambole şampiyon oluyor ya, o da işte FT etkisi gerçi. Bu ortamları kontrol etmeyi çok iyi beceriyor. Farkı orada koydu zaten yoksa takımın bir bok oynadığı yok.

Geçen sene en yüksek mağlubiyet sayısıyla şampiyon oldu GS, bu sene en az puan toplayan şampiyon oldu. 5M Sneijder bence de aşırı lüks ama bu şekilde 4 ayak üstüne 2 sene üst üste düşmek bile 40 yılda bir olur. süreklilik istiyorsanız ve türk takımları gibi altyapıda hiçbir bokunuz yoksa para harcamak zorundasınız harbi ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"4 ayak ustune dustuk sampiyon olduk, asil Sneijder gibi adamlari alacaksin ki 100 milyon geliri garantileyeceksin her sene"

Hah iste kilit nokta bu zaten. Sneijderi de getirsen, Drogbayi da getirsen bunun sportif basari olarak garanti olmadigini anlarsayabilirsek, o zaman kimseye yillik 5 milyon garanti odememiz gerektigi ortaya cikiyor. Benim Sneijder'e itirazim yok, ancak hep ayni seyi soyluyorum: Amazon hissesini 100 dolara almak var bir de 1000 dolara almak var. Sirket ayni sirket ama verdigin para tum kararini degistiriyor. Bu yuzden risk/reward diye birsey var. Futbol bundan farkli degil. 

Buradaki kilit nokta zaten bu adamlari prime seviyesinde almadigin. Hem prime hallerini almiyorsun, hem klubun odeyebileceginden fazla veriyorsun, hem de CL'de coook daha guclu rakiplere karsi (onlarin oyunculari kendi donemlerinin primelarindalar yani sen yasli sneijdere sahipken adamlar prime sneijdere sahip o seviyede) oynadigindan bunun geliri ve basari olarak garanti ve dogru yontem olmadigini idrak edebilmen lazim.

Bir Turk klubunun CL'de alacagi maks para ceyrek final parasidir. Bu bile 30 kusur yasinda Sneijder ile olacak sey degil, cok fazla faktor ve elbette sans istiyor. Haliyle en garanti ulasman gereken para hedefi gruplara kalmak - cunku marjinal fayda acisindan ceyrek finale yapacagin yatirimin riski cok daha fazla. Gruplara kalmak icin sadece sampiyon olmayan yeterli oluyor. Sampiyon olmak icinse Sneijder Drogbaya gelecek gelirlerini ipoteklemeye ihtiyacin olmadigini tekrarliyorum her seferinde. 

Duzenli sampiyonlar ligi entry'si eger duzgun kullanilirsa 3-4 sene icinde bir bakmissin Sneijdere gerek kalmadan takim sampiyonlar liginde ceyrek finale cikmis, ekonomisi takir takir islemis, ve gereksiz adamlara gereksiz paralar verilmemis ve en onemlisi gelecek gelirleri ipoteklenmemis.

Bunu cozebildigimizde ucacagiz zaten ama bu kafayi oturtacak ne insan yapisi, ne dusunce yapisi ne de ortam var ulkede. Ama genel olarak Turk insani rasyonel dusunemediginden zaten bu tarz soylemler havada kaliyor. Plan, strateji ve uzun vadeli dusunme konusunda millet olarak her konuda yerlerdeyiz - futbol bunun aynasi sadece.

Bir Turk takiminin Avrupada tekrar basarili olma sansi sadece kendi urettigi oyunculari dunya seviyesine cikarabilmesiyle olur. 96-2000 GS kadrosuna bakarsan eger gercekten genc ve ust duzey yerli oyuncularin az sayida ama onemli tecrube takviyeleriyle basarili oldugunu goruruz. Senin alacagin 30 kusur yasinda prime'i gecmis yildizlarin Turkiye'ye gelip seni yari finale tasiyacagini dusunmek hayalcilik oluyor. Bunlar tek atimlik basarilar olabilir, Besiktas 2 sene once bunu yasadi iste. Ama bunun surdurulebilir olmadigini gormek lazim.

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üretim var da onun sürekliliği yok. süreklilik içinde son noktaya kadar olan yapının çok kuvvetli olması gerekiyor ki türkiye'de hiçbir kulüpte o yok. en azından üst ve baş altılarda diyeyim. o yüzden başarı hedefindeki takımın bütçe yükseltmesi şart oluyor bir noktadan sonra.

15-16 BJK harbi çok kral bir istisnaydı. Ama o tipinde sürekliliği yok işte. 2. sene şampiyon olduk ama para harcayarak getirdiğimiz adamlar çözüm üretebildi diye. bir önceki senenin takımını bıraksan yine olamazdık belki vs...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GS 1996-2000 yerli kadrosunun neredeyse tamamı (Okan, Arif, Bülent, Suat, H.Ünsal...) Terim geldiğinde kadroda düşünülmeyen ve satılık listesindeki adamlardı. Yani "süper jenerasyon hazırda çıkmıştı"lık bir durum yok. Yeni adam yetiştirmek kadar, belki daha fazla eldeki kadroya göre yemek yapmak da önemli başarıda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sneijder geldiğinde 28 yaşındaydı yahu. Şamp ligini aldıktan 3 sene sonra geldi adam. Selçugun  yillardir 3 5 m aldığı bi yerde sneijderin maaşını vs eleştirmek saçma. Keşke bu tarz transferler yapsalar da tarik çamdal  almasalar. Türk takimlari  için cl de gruptan  çıkmak maks çeyrek final yeterli. Gomis gönderip cagneye 10m veriyorsun falan. 3 büyükler 27 30 arası sneijder gibi doğru adamlar koysalar kadroya keşke 6 7 tane. Altyapıdan messi çıkarma ajax olma falan ütopya.

Ispanya ligi premier lig devleri varken final oynamak kupayı almak yalan yani.

Bugün ezik görülen totnımın kadrosu türkiye ligini satın alır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Firsat transferi alinmasi cok baska is, 32 yasinda 3 yillik yilda 5m euroluk garanti sozlesme vermek cok baska is.

Bizim turk kluplerinin anlamadigi o zaten. Getirirsin Sneijderi, parasini verirsin, performans verir. Ama dusecegini bildigin adama boyle kontrat verirsen son ikisi senesinde CL ye gidemedigin zaman patlarsin. Sneijder GS'deki son 1.5 - 2 yili dahil dogru durust top oynamiyor. Ama biz hep insanlari gecmisine gore degerlendirdigimizden birakamiyoruz. Bugun taraftara sorsan Sneijderi geri ister. 

Sneijder 5 aldigi icin Selcuklar 3.5lara imzalandi. Hep diyorum su tavan maasi olayini. Takimin yildizi 3'e oynarsa dandik Turk gidip ben de 3 istiyorum diyemez. Ama banko oynayan 11 oyuncun takimda 5-6 alan varsa gider 3 isterim der ustune yabanci siniri varken elin kolun bagli olur. Bu dunyadaki her is yerinde boyle. Mudurun teki 10 alirken ayni performansi veren mudure 3 veremezsin. Bu takim oyunu sonucta ve tek kisiyle oynanmiyor. O yuzden maas skalasi cok kritik.

Takim managementin olayi bu zaten. Hep ayni seyleri tekrarliyorum, gunluk bakiyorsunuz olaylara. Aradan 2 sene geciyor, takimlar ayni kisir donguye giriyor. Besiktas simdi krizde, Fenerin parasi yok. Eger GS bu gelirleri sacma sapan harcarsa 2 seneye FT kacar, takim yine sucuk ekmeklere kalir. O yuzden yukarida yazdim - one off adamlara para vermekte sikinti yok. Diagne bonsverisi cok ama tek seferlik gideri tek seferlik gelirlerle dengelersin bu cok zor degil. Diagneye 5m bonsvervis verip, 3 yillik 3'ten baglasaydin 1.150m euro yerine - iste o zaman buyuk sikinti olurdu. Su an Diagne 1.150m euro aliyor. Tarik gibi Selcuk gibi kontratlardan kurtuldugun zaman degeri anlasilir. Diagne cop bu arada o ayri. Ama demek istedigim surdurulebilir maas skalasi ve gelirler dengesi. Gomis mesela 3 kusur aliyordu ustune daha fazla istiyordu. Alinan adamin yanlis olmasi, gonderilenlerin yanlis sebeplerle gonderildigini gostermez. Klubun becerisi zaten her sene herkesin yerine adam alabilecek olmaktir. Melo yaslandigi zaman alternatifini bulamamak Melo'nun inanilmaz bir oyuncu olmasindan degil, senin scout ve transfer becerinin yetersizliginden kaynaklaniyor. Ornek.

Benim yukaridaki tablodan gordugum Cengiz yonetiminin harika bir is cikardigi bu surdurulebilir gider/gelir konusunda. Belhanda, Feghouli ve Muslera en cok kontrat alan isimler. Tariklar Selcuklar Erenler hep eskinin adamlari gittiginde inanilmaz bir aciklik olusacak. Ki Belhanda Feghouli yerine daha iyisini bonsverisle alabilirsin.

Bizim ulkemizde bonservisin kotu oldugu algisi olustu nedense. Oyuncuya sahip olmak bana kalirsa uzun vadede her turlu kiralama veya sozlesmesi bitince imza parasi verme olayindan cok daha kiymetli. Abartili rakamlara cikmadigin surece firsat transferlerini bonservisle kovalamakta sikinti yok (ozellikle genc oyuncularda) - maaslari da ona gore duzenleyerek. Yarin obur gun Diagne asiri zarara girmeden satilabilir - kaldi ki belirli zarar da olabilir ama arada faydalaniyorsun adamdan. Bu yuzden Everton oynatmayacagini bilse de Onyekuru'ya belli bir fiyat biciyor - azina gondermiyor. Bonsverise sahip olmak asiri degerli birsey.Eger bir asset olarak bakacaksak futbolculara, kullandigin zamanin depreciation'u olarak gormek lazim. 10 milyona adam alip 2 sene sonra 5 milyona satmak asiri kotu olmayabilir faydalandigin surece.

O yuzden bonservisle alip, bonsverisle satabilmeyi ana hedef halina getirmek lazim. Turkiye'deki transfer politikasi ise son durak olarak isliyor. Bonsverisli veya bonservissiz adam aliniyor, yuklu kontrat veriliyor, ve sonrasinda o adamdan tek kurus kazanilamiyor. Klupleri bitiren durum tamamen bu. Negredo'ya yillik bilmemne kusur verecegine Talisca'ya 15 bonsveris vermek on kat daha mantikli CL gelirleri icerisinde. Cunku sana gelecekte gelir getirebilecek bir assete sahip oluyorsun, su anki gelirlerini kullanarak. Bunlar cok basit mantikla dusunulebilecek seyler. (Talisca bonsverisi daha fazla olabilir dusunce yapima ornek olsun diye dedim). Negredodan ise para kazanma ihtimalin yok. Isin boktan yani 1 sene iyi oynarsa 2-3 sene daha baglarsan 35+ yasina kadar kitliyor adam seni. Haliyle son senelerinde performansi da dusuyor. Sneijder orneginde oldugu gibi. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Katilmiyorum.

2015-2016 sezonu - 25 mac 6 gol . 

2016-2017 sezonu - 28 mac 5 gol. Ciddi asist katkisi yapmis inkar etmiyorum. 

Ama bunlarin yarisi 6 filan atilan dandik maclardan. 

Ilk geldigi 2 sezon 15 ve 13 gol

2015-2016'da Galatasaray 6. bitiriyor sezonu. 16-17'de 4. 

Simdi hemen etrafi kotuydu diyeceksiniz. Zaten bu yuzden etrafi kotu oluyor. O CL gelirleri gelmeyince aldigin adamlar Cemaili filan sinifinda oluyor cunku maks. Iste 5 milyon asiri luks denmek istenen o. Ligde 4-6. olmak icin Sneijdere 5 milyon kemiksiz vermene gerek yok. 

Galatasaray 3-4 yillik 5 milyon euro kemiksiz kontrat yapamaz arkadaslar. Sneijdere takilmayin. Oyle bir duzenli gelir, ekonomik dagilim malesef yok. 

Sen surdurulebilir gelirlerini - CL ye bagimsiz olmaksizin arttir 50%, agzimi acmam. 5'te verirsin, 10 da. Ama su ekonomi isini bir kenara birakmanizi anlamiyorum. Parasini cikartiyor neye gore? 10 numara icin siradan istatistikler bunlar. Begenmedigimiz Guilano Fenerde gecen sene bunun 2 katini atti/attirdi.

Futbolcu iyi sezon gecirdikten sonra zam istiyor mu yeni kontratinda evet? Peki kotu oynarsa ya dur ben az alayim diyor mu? Hayir. Peki gercek is dunyasinda nasil oluyor, dandik is yaparsan ya kovuluyorsun ya da prim filan almiyorsun.

O zaman isveren olarak akilli davranacaksin. 

Rasyonel degil tamamen duygusaldi Sneijderin uzatilmasi. Akli basinda bir yonetim yoktu cunku - 2 senedir 5 milyon alan yok takiminda takim sampiyon? Cikart bakalim 5m euro kac kisinin maasi ediyor takimda, Mariano 2.3m, Yuto 2m filan alirken. Az soyle bakin su olaya. 

Ha kaldi ki isin futbol kismina girmedik bile. Artik Sneijder gibi adamlarin yerinin olmadigi futbolda Nice gibi siradan bir takimda bile yer bulamadi kendine. Su an Katar da miydi neydi. Daha yazmaya gerek yok sanirim. Taraftara kalsa ama 3 sene daha uzatirdi olmus haliyle yillik 3-4 milyon kemiksiz. 

Cengiz yonetimi gercekten cok iyi hamleler yapiyor maas dengesi transfer konusunda. Tamamen benim kafamdaki dogrulari yaptilar su ana kadar - Diagne transfer patladi ama transferler patlar. 1.150m euroyu gordukten sonra agzimi acmam. Ozan'in satilmasi devre arasi stoperleri. Maicon'un yollamasi. GS'ye bunlarin ihtiyaci var. 2-3 bandinda, kaliteli, gerektiginde satabilecegin, bonservisiyle aldigin adamlar. 

Galatasaray hangi oyuncularini satabiliyordu bu yonetimden once? Bir hatirlayin, Arda filan disinda. Mariano'nun bile piyasasi var simdi - Flamengo'ya filan 3'e gonderilebilir. En sevdigim oyuncu olmasina ragmen zamani gelince gondermek yapilan en dogru is futbolda. Taraftari filan dinlemeyeceksin tabii. Gidicen daha gencini takir takir alican. Bonservisini verip. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada son kez toparlayayim su Sneijder konusunu, WOT okumuyorsunuz muhtemelen.

Benim Sneijder'le elbette alip veremedigim yok. Beni rahatsiz eden bu tarz oyuncularin gelip, TR standartlarinin cok uzerinde paralar alip/isteyip daha da yaslandikca bu formlarinin dusmelerine ragmen hala bu paralari istemeleri, gram burunlarindan kil aldirmamalari. Taraftar ve medyada bunu korukluyor. Madem kil aldirmiyorsun ucretinde GS'deyken, takima giremedigin Nice'te kac aliyordun?

Eger boyle bir gerceklik varsa ve sen Sneijder'e 32 yasinda 3m teklif ediyorsan ve kabul etmiyorsa, o zaman yollayacaksin bu kadar basit. Tekrar tekrar vefa borcu gibi 5m civari paralara kontratlarin klube gram faydasi yok, gelecegi cope atiyorsun. Bizim kluplerin surdurulebilir basari icin bu tarz hamlelere ihtiyaci yok, soylenmek istenen bu.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

feghouli sneijder'e yakın maaş alıyor ve şampiyon yaptı bu sene. hadi + tarık çamdal diyelim sneijder için. ABİ KONTRATTA YAZAN DOGRU DEGİL 6 ALIYOR DIŞARDAN PARA ALIYOR vs. diyorsunuz. ne kadar ekmek o kadar köfte. 10 tane çer çöp vizyon transferiyle de olmuyo. 100 dolara amazon hissesini bulman şans ama zaten sana bırakmazlar ona gelene kadar yüzlerce 100 dolarlık amazon hissesi var hepsi 0'lanıyor sonra. gerekirse amazon'u 1000 den alırsın 1500 den satarsın karına bakarsın. futbolcu için de aynı.

istatistik koymuş maçları izlemeden ne sınayder haterlığıymış bu ya. o sezon maçları izleyen gslı sneijder'ın şampiyon yaptığını bilir. avrupa'da naptın sneijder'den beri peki derler o zaman?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlasamayacagiz heralde bu konuda. Peki Sneijder'li ne yaptin abi Avrupada 2015-2016, 2016-2017'de. Yetemedi mi Astana maclarina?

Hala ornek verdiklerin takimin da iyi oldugu ilk 2 sezonundan. Adam 2015'ten beri yatiyor, Alanya Akhisar maclari disinda, hala Sneijder de Sneijder. 

Sniejder'in maasi 5 milyon euroydu. Peki bizden sonra gittigi Nice'de kac paraya imzaladi bu arkadas? 1.8m euro, vergiden sonra eline gecen 800-900k. Kicikirik Nice de bu paralara oynayabiliyor beyefendi de is GS'ye gelince, hem de CL'de oynayan GS'ye gelince niye 2-3'e imzalamiyor?

Su duygusalligi birakin allah askina. Adamlar soyup sogana ceviriyor, attiklari 2 gole mest oluyorsunuz. 

Galatasaray 2 senedir sampiyon, Sneijder kadar ucret alan adamin yok. Feghouli de fazla, ama o kadar degil. Kaldi ki gonderilir yerine adam da bulunur. Anlamadigim nokta Sneijder bizi sampiyon yapti. Arkadas yapsin diye 5 milyon euro veriyorsun zaten, yapamazsa tek kurus azini aliyor mu? Feghouli o golleri atsin diye o maasi var zaten. Atti, haketti laf ediyor muyum hayir. O paralara o kalitede oyuncu var mi dunyada dolu var.

Artik belli yasta is hayatinda calisan insanlarsiniz. Gelecege yonelik garanti maas hanginiz kazaniyorsunuz bir soyleyin bakalim. 

Bu ligde sampiyon olabilmek icin kimseye yillik 5m vermene gerek yok. Hicbir zaman olmadi, olmayacak da. Besiktas 2 sene sampiyon olurken maaslara bir bakin bakalim. Sonra Negredolara verilen sacma sapan imza paralari, maaslara da bir bakin. Klupler bu yuzden batiyor, ne verilen bonservislerden ne de iyi oyuncuya verilen mantikli maastan. Ama yasi gecmis adamlara son durak olarak para bagladigin zaman ne ustune para kazanabiliyorsun, ne de duzgun ve mantikli kadro kurabiliyorsun. 

Neyse allahtan Cengiz yonetimi sizin gibi degil benim gibi dusunuyor da, alinan tum yeni oyuncularin maas skalasi belli seviyede. Zaten beni gecin UEFA boyle diyor arkadas, hadi biz bilmiyoruz birseyi, UEFA'da mi klubu batirmaya calisiyor. Hayir, surdurulebilir maas belli, giderlerin belli. Sizin mantiginizla Ronaldo yu alabiliyorsan al, 20 milyon euro ver senede, sampiyon yapsin.

Paran varsa, en kral arabayi da alirsin evi de. Paran yoksa gidip lukse verecegine en optimize secenegi alirsin. Tek oyuncuya yillik 5 milyon garanti verecek surdurulebilir ve garanti bir gelirin yok, bunu idrak etmek zor mu ben anlamiyorum. 

Bak Selcuk efendi 500k ya pasa pasa imzaliyor. Sen Sneijder'le masaya oturursun, dersin ki arkadas 3m veriyorum fazlasi yok, daha iyisini kazanabiliyorsan disarda git imzala, bak bakalim o paralari veren klup cikiyor mu, cikmamis ki gitmis Nice'te 800k'ya oynamis. Kaynaklari akilli kullanalim.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nice'e posası gitti şinonun. ayrılmamız doğruydu o apayrı bir mevzu ama. bitmişti çünkü kafasında futbolculuğu. illk geldiği sene fiziğine bakın son senesine durum ortada.

ama fransada niye ucuz imzaladı demeyin abi. ayrıca dediğiniz gibi 1.8m e falan gitmedi. 

3.5'a imza attı fransa'da.

http://www.espn.com/soccer/soccer-transfers/story/3174057/nice-complete-signing-of-wesley-sneijder-on-free-transfer

yine TR'ye göre az mı az ama burada 10 kişiye sorsak TR'de 5 bin eur maaş mı yoksa EU'da 3,500 eur maaş mı desek sonuç belli az çok sanırım.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani bu adamları iyi döneminde buraya getirmek için 4-5 milyonu gözden çıkarman gerek. geldikten sonra hepsi efsane bir kulübe geldim, müthiş, şukela bir kulüp; çocukluğumdan beri biliyorum ve tutuyorum diye dolanıyorlar ama 1 milyon euro altına imza atmazlar.

benim futbol anlayışıma göre bu tiplere mümkün olduğunca az bağlı kalmak var. ama bunlar olmadan da üst seviyeyi çıkartamıyoruz.

ajax mesela güzel örnek. takımı taşıyanlar ucuz ve çoğunluğu altyapıdan gelme ya da hollanda'dan gelme adamlar ama en yüksek maaşları de ligt istisnası hariç ziyech, blind, huntelaar gibi adamlar alıyorlar. sebep belli çünkü bunların tecrübesine, kaptanlıklarına ve eğitmenliklerine vs. ihtiyaç var ve senin verdiğin para zaten bunun parası. zaten tıkanan ve kitlenen maçlarda da hep kilit açan isimler genelde bunlar oluyorlar. 

yani en temiz örneğini ben hep roberto carlos - uğur boral olarak veriyorum. carlos geldi güzelde oynadı ama en önmeli örneği o takımda yer alan 3-4 başka oyuncuya da seviye atlattırdı. uğur boral hep iyi futbolcuydu ama carlos'la sezon geçirdikten sonra herif bayağı bayağı komple sol kanat olup, bir değil 4-5 seviye birden atlamıştı.

bizim 15/16'da gomez mesela. takım maaş ortalaması 1.2 milyon euro iken gomez geldi 3 trink aldı. Helali hoş olsun. Her kuruşuna kadar hak etti ve Cenk Tosun'da hep diyordu onunla çalışmak büyük nimetti benim için diye.

Sneijder, Drogba, Gomez ne bileyim Carlos vs... bu adamların aldığı paraları çok şey etmemek gerek. Ha ama düşüşe geçtikten sonra göz göre göre veriyorsan o parayı evet sorgulanacak. Sneijder'in ikinci kontratı direkt öyleydi. O yönetim başarısızlığı ve Sotto orada çok haklı. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@pattisliborekAbi yalniz o haberde Nice'ten 3.5 aldigi yazmiyor ? 

LA'ye gitseydi 3.5 alacakti diyor. 

Nice'ten 3.5 almadigina eminim. Kaldi ki Fransa'da vergi 50% filan. Posasi cikti dedigin zaman GS'li taraftarlarin yuzde doksani imzalanmali filan diyordu hatirlarsan...

Yani demek istedigim hep ayni kapiya cikiyor - yollanmasi gerektigi zaman yollamiyoruz bu adamlar. Performanslari dusuyor, yaslari ilerliyor. Biz hala ayni paralari veriyoruz. 

Firsat transferlerine karsi degilim kesinlikle. Inter cikisi Sneijder firsat transferidir. Geldi, 2 sene ciddi iyi oynadi, takim guzel basari elde etti filan. Ancak yavas yavas geriledi, takim ayni seviyeyi tutturamadi artik inat etmenin anlami yok. Ya kal abi ol efsane ol ama ucretinde indirime git diyeceksin. Kabul etmiyorsan git daha iyisini bul. goruyoruz ki bulamiyor iste. Madem bu kadar iyi madem bu kadar efsane. Bizden 2 ay sonra Nice'te bile niye kadroya giremiyor onu sorguluyorum.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o zaman alma o adami? Nice cok mu matah klup. Pardon KULUP. Fransa'da orta sira takimi. Istanbulda keyif icinde vergi vermeden, Euro kazanmayi begenmiyorsa inat etme haci o zaman. Onerme kontrati. Gitsin Nice'te takilsin. 

Sen 2 sene performans aldin mi aldin. Yasi gecti mi gecti. Git daha gencini bul ona ver 5 milyon. Inat niye yani ben onu anlamiyorum.

2015-2016 ve son senesi Sneijder dokuluyordu defalarca yazdik. Fiziksel olarak bitikti. Gule gule de, guzel yolla gec. Klupler bir adama bagli mi olmak zorunda. Drogba'yla uzattin mi uzatmadin. Adam gitti MLS'te takildi. 

Bana bir tane ornek bulun - 3 buyuklerin sozlesme uzatmadigi yasi vs geregiyle, daha sonrasinda pisman oldugumuz, gittigi yerde efsane top oynamis. Gomez mi? Sneijder mi? Drogba mi? Carlos mu? Negredo mu?

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...