Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma


Llama

Öne çıkan mesajlar

Şu maçın skoruna bakıp huntera sövülüyo ama yedeklerin/gençlerin durumunu böyle maçta görebilirsin, 24erzincan maçında degil.

ŞG de rb leipzig deplasmanına yedeklerle gitmişti, Tolga 7, 8 tane gollük kurtarış yapmıştı o maç, fark yememiz gerekirken 2-1 kazanmıştık. 

Formalite icabı ama seviyesi yüksek maçlar bulunmaz fırsat yedekleri denemek için.

7 tane genç oynadı. Biri hariç hepsi 2.lige gider malesef. 

Ortasahada atiba-elneni vazgeçilmez malesef, Dorukhan'ın sakatlıktan ne zaman nasıl dönecegi belli degil. 

Kanatların yedekleri lens-boyd hala çöp. 

Fazla transfer de yapılamayaagına göre Türkiye kupasında da gittigi yere kadar bu yedeklerle devam etmek en mantıklısı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadro tam anlamıyla saçmalıktı, yedeklerden de hiç bir şey anlaşılmaz bu maçla. en azından her hatta bir tecrübeli adam koyarsın ki altyapıdan koyduğunun uyumuna bakarsın.

herif gidip tüm defans hattını full değiştirmiş, en azından vida ya da roco kalsaydı. şg'yi zerre sevmem de o maçta en azından tosic mutlaka oynamıştır. bari kaleci kalsın hadi yok onu bile değiştirmiş.

orta sahaya en azından atiba ya da elneny koymamak tam anlamıyla skandal, elneny'yi götürdün bari oynat. oğuzhan erdem güven orta sahası nedir?

ileri uç ayrı komedi, bari tecrübeli forvetini koy oraya. tüm takım başı kesik tavuk gibi dolandı sahada ilk yarı, ikinciyi izlemedim zaten o kadar sıkıcıydı ki yatıp uyudum.

ciddiye almadığı takım da epl 6.'sı he, manu tottenham arsenal'in üzerinde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

+ kazansan ne olacak. ciddiye alıp kastırıp ciddi sakat versen lig güme gidecek. Böyle şans vererek iyi iş yapan adamına özgüven verirsin mesela. 

lig için bile geniş bir kadro değil elimizdeki. şampiyonluk ihtimali yaratacaksa lig harici her kupaya havlu atmak şart. devre arası kiralık hariç transfer yapma ihtimalimiz yok birilerini satmadığımız sürece ki llajic vs. gidip iyi para gelmezse o da yok çünkü ödemeler içinde para gerekiyor vs...

şampiyonluk şuan bjk için kısa vadede en iyi senaryo o temlikleri kaldırmak ya da hafifletmek için. gelecek yaz bile transfer yapamayacağız yüksek ihtimal fiko hainleri sağolmasın. 

şu tip maçların ve turnuvaların bir değeri yok o yüzden kulüp bu haldeyken. bir değer biçecekseniz de önce kulübü, hatta bu hepsi için geçerli kulüpleri bu hallere sokan adamları sorgulayarak başlayın sonra sıra teknik idarelere gelir. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kusura bakma Basaksehir'den beri ayni bahane. Kadromuz dar muhabbeti cok sikiyor ve sacma bir bahane olarak goruyorum. Surada topu topu yaptigin senede 6 tane Avrupa maci. Kupayi zaten sallayanin yok. Ligde haftada 1 oynuyorsun kendini gere gere. 

Yurtdisinda en dandik ligden bile transfer ettigin adam daha fazla mac yapiyordur eminim. Eger bu futbolcular senenin 3-4 ayi belli haftalarda 2 mac kaldiramayacaksa bu milyon eurolari niye veriyorsun.

Su grupta Besiktas'in birinci torbadan girip 15 gol yiyip averaj takimi olmasinin bir sorumlulugu olmasi gerekir. FT'i nasil sabah aksam elestiriyorsak adam en azindan PSG-Real'den yedi bu golleri. Avci cok iyi cok super TD diyip 10 kisi kalan Kasimpasa maciyla mi ovecegiz. 

Kaldi ki Okan hocam tokat gibi vurdu iste suratina. Demek ki oluyormus gayet, Avci'nin Basaksehir'de daha mi az imkani vardi. Adam yillarca gitti sacma sapan gruplarda puan almadan geldi. 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yo kafan rahatsa yaparsın, yapmak gerek zaten. Ama önceliğinin değiştiği, kritik olduğu yerlerde yapmasan olur. Kulüplerin maddi rahatlığı yoksa 2-3 kulvarda yarışması sadece kerizlik başka bir şey değil.

Gelirin, giderinin üstündeyse yarışmacı olmanın mantığı var. Bir alanda giderlerin, gelirinden fazla ise orada yarışmacı olmak kerizlikten başka bir şey değil. 

ŞL olsa mesela yarış. Maç başı aldığın puanın değeri var genel ekonomine. Atalanta sadece gruptan çıkarak kadro maaş gideri + 8 milyon euro cebe koydular mesela. Daha diğer gelirleri yok bile.

Yarışmacı olmak için önce diğer yarışmacılarla aynı seviyede olman gerek. Ekonomik olarak o seviyede değilsen boşu boşuna yarışma hayalleri içinde kendini heba etmeye gerek yok. O yüzden her takımın 2 milyar borcu var şuan, sürekli para arıyorlar sağdan soldan cezalar yağıyor.

O adamlara o paraları da verenler düşünsün. Çöplere 3-4 milyon euro maaş bağlayanlar düşünsün. O parayı alıyor olmaları hak ettikleri anlamına gelmiyor ki. 

Yanlışı yanlışla savunmaya gerek yok. Her şeyi sağlıklı bir takımla yarışmacı olmazsan evet laf yersin. Geçen seneler ki Avcı lige kendi o kadar konsantreydi ki yarışmadı, hatalıydı bence de çok eleştirdim. Kendince haklı ama yapmaması gerekti. Bu sene AL'yi iplememesi, TK'yi iplemeyecek olması ise doğal çünkü orada gelir yok.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Katilmiyorum abi. Burada zaten gelir/gideri hep konusuyoruz. Ama futbol kluplerinin bir noktada kurulma amaclari basarili olmak, ciktiklari maclari kazanmak. 

Ben Avrupa'da 6 mac fazla oynama ile ligde basarisizlik arasinda bir korelasyon goremiyorum. Sene basinda Besiktas Avrupa'da Bratislava'dan 4 yerken ligde de kazanimiyordu, o maclari sallamamis olmasi ligde basariyi garanti etmemisti yani. Su an iyi gidiyorsa da Avrupa'da oynamadigi icin iyi gitmiyor. 

Keza Basaksehirle lige konsanstre oldu da ne oldu. Butun Avrupa geyigi bittikten sonra sampiyonlugu verdi.

Eylul-Aralik ayinda belli haftalarda 2 mac yapmak oyunculari ligden koparacaksa, o zaman Milli Takimlara da oyuncu gonderilmesin?

Yarismaci olmak demek katildigin her kupayi kazanabileceksen ciddiye al yoksa hic sallama demek degil. Oyle bir mantik olsaydi o zaman her turnuvaya sadece en iyi bir kac takim katilirdi. O zaman bastan izin iste UEFA'dan katilmiyoruz de. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın doktor raporu var uçak yolculuğu yapamaz diye detaylı sebepleri ile, tepki alınca paylaşmak zorunda kalınıldı jsdkfs Nezle falan gibi basit bir şey değil o olay.

6 maç fazla oynamak hem oyuncuları yıpratıyor uzun periyotta hem de maddi olarak ekstra külfet oluyor ki şuan BJK için bu maddi tarafı daha önemli. Larin'i kiralama sebebimiz senede 750k euro kar edecek olmamız mesela temelde yoksa Avcı kalmasını istiyordu.

Oyuncuların maç başılarını bile karşılamıyor galibiyet karşısında alacağın para ki gruptan çıkınca bile tam kurtarmıyor. Ha işimize gelirdi, ama 2 ay önce zaten kafadan bitirmiştik o kötü başlangıç ile. kasmaya gerek yoktu o başlangıçtan sonra mantıken.

Yani 1 puan bayağı kötü tabii ama 2 sene önce ŞL grubundan lider çıkan takımın 2 sene sonra düştüğü yer milat olarak görülüp, örnek olacaksa gelecek yönetimlere ve nesillere iyi bile oldu böyle rezil olarak grup dışı kalmamız bence. 

Artık tek platformda minimum sakat ve yıpranma ile gideceğiz. İyi bile oldu. TK'da da full genç oynatması gerekiyor maç başıları olmayan.

Kulübün 3 ay içinde 75 milyon TL ödemesi gerekiyor mesela, aynı zamanda oyuncu maaşları, çalışan maaşalrı vs. olacak. böyle ufak hesaplarla çıkar o para bu kadar kısa sürede vs... vs...

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CL elemesinde bi zahmet full kadro ciksin? EL gruplarinda ne yapmis onlardan haber var mi. 

Bir kere kalmis zaten gruplara. Ben daha cok kaldi diye hatirlamisim. Yine Besiktas'tan iyi puan toplamis. Ama Hoffenheim macinda hala elenmemisti diye hatirliyorum. Herhangi bir sebep yoktu rotasyon icin.

Hadi onu gectim gruba birinci torbadan giren Besiktas'in 15 gol yiyip sonuncu olmasi hic sorgulanmiyor o garip geliyor bana. 

Mali yapi filan hikaye. Slovan Bratislava'ya gecilmissin. 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hoffenheim maçı dönemi işte kafayı lige takmıştı, ligde de BJK ile maçı vardı diye rotasyona gitmişti. İkisinde de patladı diye hatırlıyorum. 

Dediğim gibi hedefi doğru seçip ona gitmekten yana zarar yok. ŞG'nin ilk senesi de kolay bi AL grubundan çıkamamıştık. O zamanda aynı şeyleri diyordum herkese koyarlar AL'ye boşver ligi koyalım ligi diye sadfdsa Şuan ligi koyan kafadan 1-1.5 sene rahatlar düzgün yönetim ile ki üç büyükler içinde geçerli bu.

N'zonzi'nin kadro dışı kalma sebebi maddi sıkıntılar deniyor mesela, kiralık sözleşmesini bozup maaş yükünü hafifletmek istiyor GS deniyor ki bunu bayağı bayağı ciddi kaynaklar söylüyorlar. GS'de bile şuan para sıkıntısı varsa FB ve BJK'nin hali içler acısı işte.

Gerek yok o yüzden ekstra yüke boşverin konuşmaya değmez hele AL falan asdfdsa

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi anlamadigim nokta orasi zaten. Mali olarak dandiksen o oyunculari almazsin, artik aldigin oyuncuyu oynatmamanin mantigi yok onu diyorum. Zaten parasini oynasin diye veriyorsun.

Yoksa rezalet transferler elbette isin ayri boyutu da. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada avrupa ligi'nde puan başı 200k euro değil miydi, hiç de kötü para değil açıkçası? gruptan çıkarsan 500k da geliyordur en az, yani şu gruptan 10 puan alıp çıksan 2,5m euro para gelecekti ki her türk kulübü için şu an çok iyi para. maç başılarını her türlü veriyorsun topçuların zaten o mantıkla eksideyiz şimdi en basitinden.

ayrıca uefa kulüp puanı da yalan oldu, 2 sene 20k+ yapmıştık son 2 sene 0 çekildi, uefa maçları kulüp puanı için çok avantajlı oysa ki. oyuncu satmanı da kolaylaştırır mesela zira hadi vida satalım dedin adam demez mi senin takımın daha yeni -15 averaj yapmış çöp grupta, stoperine 10m mu istiyorsun? 

hadi kötü başlangıç yaptın saldın bari dalga geçer gibi kadroyla çıkma epl 6. takımın karşısına deplasmanda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...