Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma


Llama

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, bLackcha0s dedi ki:

Başakşehir - Alanyaspor maçıydı. Alanya geldi çalıştığım otelde kaldı. Alanya idari menajeri parayı, Başakşehir'den gelip ödeyeceklerini söylediler. 35bin TL civarı tuttu 1 günlük konaklama parası. Bir tane genç çocuk geldi; başakşehir'de belediye binasına gitmişler artık IBB binasındasınız demişler falan 1 günde başakşehir belediye'den IBB'ye transferini anlattı. Çocuk 92'li falan özel kalem. belki daha küçük.

Neyse nakit getirdi parayı. Dedim fatura kesmemiz lazım, sözleşme imzalanması lazım. Parayı ödeyen ve sözleşmeyi imzalayan şu IBB'ye 14 milyona web sitesi yapan firmaydı. ? 

IBB'den Başakşehir'e geçişte bayağı hukuksuzluk oldu zaten. En az 30 milyon TL civarında iç edildiği söyleniyor. Bir de dernek olmayan bir kulübü direkt Süper Lig seviyesinde aşırı düşük meblağa, sözde borçları karşılığında ama sıfır borçla aldılar. Geçen sene satılacaktı son anda yattı. Adamlar şuan kulübü satsalar her şekilde verdiklerinin üstüne min 10 kat falan para kazanabiliyorlar. Adam başı 1 milyon TL'ye falan mal oldu heriflere kulüp askjdfs

Zaten hep dediğim gibi sıkıntı IBB'den Başak'a geçiş süreci olmalı. Başak'a geçtikten sonraki 2. senede FFP'ye dahil olmaya başladılar. FFP incelemeleri +/- 3 senedeki bütün her şeyi kapsıyor. O arada kendi standartlarına uymayan bir şey görürlerse önce düzeltilmesi için zaman veriyorlar sonra gelişme yoksa direkt patlatıyorlar. 

Yani FFP çalışmıyor diye bir şeyde yok. Chelsea daha yeni ceza aldı. Şuan City yırtmaya çalışıyor cezadan. RM'si Barça'sı Atletico'su falan aldı. İtalya'da bizim gibi kulüplere girdiler. Milan gitti ya dünyanın en zenginlerindendi. 

İşlemiyor, iplenmiyor diye bir şey yok. Orayı da geçin yani. City götürülecek City. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öf evet abi allahın kekosu gelmiş bir de amip falan diyor insanlara. lütfen önce bir aynaya bak ben neye benziyorum diye otur düşün sonra gelip insanları aşağılamaya çalış.

beş kekodan oluşan whatsapp gruplarında atıp tuttuklarınız buralarda geçersiz çünkü senin liginde insanlar değil buradakiler.

bu herifi mod diye tutan yönetimin de ben ayrıca elini sıkmak istiyorum şu forumda. bırak git şu modluğu gerçekten hayatımda senin kadar boş yapan birini görmedim.

evet abicim kasımpaşa daha çok yardım gördü, başakşehir ffp falan filan.

bi sal artık şu forumu gerçekten iğrenç iğrenç wotlarını okuyan da yok sanırsam. kendi kendine çalıp oynuyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 10.10.2019 at 23:46, Natanyal dedi ki:

 

ben bunu ispatlayabilirim, sen ispatlayamaz sağda solda kahvehane tier duyduklarınla "belediye 398732498237 milyar euro verdi" diye dolanırsın, boş boş laf eder 3 gram bilginle sağa sola bir şeyler satmaya satarsın. geç onları. 

hayalini kurduğunuz destekler olsa ffp süzgecinden resmen geçemez o başakşehir, 5 senedir üst üste avrupa kupalarına sıkıntısız ve kısıtlamasız alınan o başakşehir. Kurduğunuz hayallerinizin bile desteği yok. Bir bok biliyormuş gibi dolanıyorsunuz bir de böyle ahkam kese kese konuşmalar müthiş.

tek efendi hürser dediğin adam bir önceki seçimde gareth bale'i seçim vaadi olarak ciddi ciddi sunmuş tierde bir adam mesela. herifin diğer vaatleri bile realist değildi yine biraz googlelansa bile adamın adalı'dan bile daha kötü opsiyon olduğu görülür. 3 taraflı hesap takip edip, bilgi sahibiymiş gibi kendinizi böyle üste koyuyorsunuz ya mükemmel. neyse yani hiç bulaşmayacaktım aslında da başımıza bela aldık yine... 

Ben daha once sana basaksehirin futbolcu maaslarinin toplamini arti sampiyon olamazsa gelirinin bu gidere yetemeyecegini, borca girmek yada sagdan soldan sponsorluklar almaya mahkum kalacagini aciklayan, tum detaylari da paylastigim bir post atmistim, hatirliyor musun?. Basaksehirin "devletten destek almadan", ettigi zarari krediyle kompanse edecek prestiji bile yoktu gayet. Bilet satisindan ve tribunlerden gelirleri baya iyi herhalde. Ama hakli olabilirsin belki ben yanlis fln gordum, buyur ispatla. O postumu da cikaralim o donemki giderlerin neyle karsilandigini ispatla hatta?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mufettis adamim ben ama, lak lak yapmak yok. Oturup kalem kalem bakicaz giderlerine. Uzun uzun yazmaya gerek olan bir konu degil zira, matematik ve muhasebe ile cozulur bu. Giderleri ve gelirleri alt alta yazicaz, arada kalan farki sen aciklayacaksin. Deneyebiliriz bunu burada istersen?

cicibeybe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben onu o zamanda dedim sana kısmen haklısın diye. başak'ın yaptığını o zamanda izah etmeye çalıştım.

devletten direkt destek almıyorlar diye iddia ediyorum. açık açık. devletin beslediği adamlardan aldıklarını hepimiz biliyoruz. ibb'nin adam ettiği firmalardan nemalandığını vs.

bunları yaparken 3 senelik sponsorluk anlaşmaları ile parayı peşin alıyorlar. onu harcıyorlar. o maaşları ona göre bağlıyorlar. lig gelirleri de adamların yüksekti. fb'nin bjk'nin 3-4 takıldığı yıllarda adamlar ligi 2. bitirerek senede 80 milyon tl'ye yakın parayı zaten federasyondan aldılar.

o tartışmada mesela anlatamadığım sen gidip en yüksek maaşlı 5-6 adamı koymuştun. ben de demiştim ki mahmut tekdemir'i falan tl ile düşük maaş alıyor. takımın çoğu, yerlilerin hemen hemen hepsi tl ile düşük maaş alırken birileri aşırı fazla alıyor diye takım herkese o parayı veriyor olmuyor diyordum. ona da ikna edememiştim. ki bu konuda başak'ın en azılı düşmanları bile laf edemiyorlar onlara takipte olanlar.

geri dönersek önceki bölüme de adamlar 3'er senelik onca anlaşma yaptılar ve şuan bugün devlet yardım etmek istese legal olarak hiçbir şekilde para akıtamıyorlar. avcı'nın kaçmasının sebeplerinden biri de başak'ın şuan finansal olarak destek göremeyecek oluşu. lig geliri hariç hiçbir gelirleri artık kalmadı ve destek aldıkları anda avrupa banı süreci başlar. en yakın olarak 1.5 sene sonra sırt forması için sponsorluk açılıyordu en son hatırladığım kadarıyla.

başak'ın temiz olmadığını ben de biliyorum yani rahat olun. işlerini legal olarak yapıyorlar ve devlet üstünden hiçbir iş olmuyor. vergilerdi, işpark paraları, belediye paraları, devletten örtülü ödenekler vs. onlar hayali şeyler diyorum, bu konuda sizde hiçbir şekilde hürafeler ve "kesin böyledir çünkü ben sevmiyorum" harici bir şey üretemezsiniz. makyol'lar falan girersin ona ben de zaten girerim biliyoruz.

kişisel nefretinizi hayali üretimlere ve olaylara yönelteceğinize somut şeylere yöneltin diyorum ben sadece bu konuda. onu yapmadığınız sürece yerinde sayarsanız mesleğiniz ne olursa olsun. 

 

 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nolur wotla dövme de şaka mısın diye sormak zorundayım. biz işparkın, belediyenin parasını yiyor derken otopark görevlisine verdiğimiz 10tlyi koşa koşa arda turana götürdüklerini söylüyoruz mu zannediyorsun? herhalde kılıfına -sponsoruna uyduracaklar. 

biz yapılanı bizzat hükümet yapıyor diyoruz, sen devletin üstünde illegal bişey yapamazlar diyorsun.

devletin şu an para aktaramaması yasal yollarının bitmesinden değil, kendinde zaten para olmamasından. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi madem guzel guzel yazmissin, guzel guzel aciklayayim bende ne kastettigimi. Herkese ayni parayi veriyor falan diyen yok. Cok oyle iddiali kotu bir yonetimi de oldugunu iddia etmiyorum ben Basaksehirin. Ama oyle yada boyle bizim cebimizden cikan paralarla bir takim kurdular bu adamlar. Buyuklerden daha az para harcayarak kurdular, hatirliyorum cok bonservise gomulmedi para. Ama maaslar konusunda anadolu takimi kivaminda degillerdi, BJK-FB-GS kivamindaydi adamlarin giderleri. TSden fazla bile olabilir hatta. 

Mafya da parasini temizliyor, akliyor ondan sonra kullaniyor. Ne yapalim simdi kabul mu edelim mafyanin varligini? Basaksehir rezil bir takim iste. Kasimpasa da rezildi bu sirada, ayrim yapmiyorum ben sahsen. Ikisi de nefretimi hakediyor, hangi metodlari kullanarak paramiza coktugu onemli degil. Senin bu basaksehiri neden savundugunu anlasak birde?

Mesleki olarak da yerimde saymiyorum ama vardir bir bildigin herhalde ahkam keserken panpa. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle 2020 türkiyesinde bu kadar yozlaşmış bir ülkenin yozlaşmış liginde hala taktik şenol cart curt wot döşediğiniz için hepinizi bir toptan kınayayım. sonra da millete önce amip deyip düzgün wot çıkan biri olunca R yapan darkrideri bir adım önce çıkarıp ayrı kınayayım. birgün eskaza uçak uçurursan umarım kokpitten paticiğe girip wot yazarken çarpmazsın bir yere.........

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

R nerede var ya, ben zaten bunu eskiden de diyordum eski postları bulun gidin. Ben burada hep "kişisel nefretleriniz yüzünden 1'i 5 yaparak olayı büyütüyorsunuz" diyordum halen diyorum. 

O yapının idari kısmında tek saygı duyduğum şey Avcı'ydı çünkü burada Adebayor'lar Clichy'ler vs. yokkende gelip büyükleri Uğur Uçar'ın falan sağ bek olduğu kadroyla vs. tokatlıyordu. Daha o zaman bile ağlıyordu üç büyüklerin taraftarları. Kurduğu yapı, işlettiği sistem paradan bağımsız işleyen güzel bir sistemdi.

He tuttuğum takıma geldi mutlu da oldum her şeye rağmen de destekliyorum yani kalmasını. En az gelecek sezon sonuna kadar kalmasını da istiyorum ne olursa olsun. Giderse de üzüleceğim. Bu kadar yani. Şu konuyu daha önce 2-3 kere tartışmamıza ve hep aynı şeyleri yazmış olmama rağmen yine buraya gelmesi konunun yani... R bile dendi müthiş asdkjfsa 

Bu konu sizin tek taraflı kişisel nefretinizle hiçbir şekilde sonuca bağlanmaz kusura bakmayın. Boşuna kelime sarf ediliyor şuan. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.sabah.com.tr/yasam/2016/02/23/serdar-adalinin-ogluna-6-yil-hapis-istemi

 

şu iki haber aklımda kalanlar ya 

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/serdal-adalinin-oglundan-sevgilisine-sasirtan-hediye/

 

Beşiktaşı çiğ yer bunlar ya haha  

Masticore tarafından düzenlendi
essegin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...