Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2019-2020 Sezonu Genel Tartışma


Llama

Öne çıkan mesajlar

11 saat önce, vivavale dedi ki:

 Avcı kariyeri boyunca bildiğim kadarıyla yurtiçinde çalışmış birisi ama başarısı yok, kariyerinde başarı yerine, hezimet var.

Buna katılmıyorum. Bu adam son önceki 4 sezonda en çok puan toplayan, galibiyet alan hocası. Şampiyon alamamış olması sıfırdan bir takım alıp 2 sezon şampiyonluğa oynattığı gerçeğini değiştirmiyor. Her ne kadar hükümet desteği vs. olsa da zamanında Kasımpaşa'ya, Belediye takımlarına vs. yapılandan daha az yardım yapıldı Başakşehir'e. Onlar başarılı olamadı, bu adam oldu. 

Boş hoca değil ama stres yönetimi, kaos durumunda kaldığında sıçması vs. evet katılıyorum. Ben zaten hep diyordum Avcı'nın burada hocalığı sorgulanmaz ama büyük camia yönetimini beceremezse sıçar diye. Şuan beceremiyor ben de kabul ediyorum. Ama o duvarı yıkarsa zamanla gayet başarılı olabilir. 

TR içinde çalışmış olması da önemli değil. Almanya liginde sükse yapan, çıkıp gösteren hocaların tamamı hep alt liglerden alıp sistem ile takımlarını yukarıya taşıyan adamlar. Bayern bile gidip yurt dışında çalışmamış, sadece kendi liginde başarılı olmuş Kovacs'ı alıp getirdi. Tedesco'su var falan bir ton adam var. O bahane değil, aksine olması gereken. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Natanyal dedi ki:

Her ne kadar hükümet desteği vs. olsa da zamanında Kasımpaşa'ya, Belediye takımlarına vs. yapılandan daha az yardım yapıldı Başakşehir'e. Onlar başarılı olamadı, bu adam oldu. 

lol’d

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat önce, Tyrion dedi ki:

Baya buz gibi penaltı abi o pozisyon.

valla bu adam kim bilmiyorum ama bu sene bu olay geçerli gibi zira geçen fb maçında aynı muhabbet oldu verilmedi, brugge maçında gs'li oyuncu da benzer pozisyon yaşadı o da çalınmadı. belki birebir bu kabul edilmemiştir ama bu sene çarpmaların çoğunda çalınmıyor eğer doğal pozisyonda ne elini bilerek oraya götürmüyorsa.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en son kasımpaşa'dan daha az yardım aldı bile denildi başakşehir için zaten daha bir mesajı okumaya gerek yok.

engelle geç ya. şenol güneş ailesini katletmiş herhalde burada bazı insanların.

bu takımın bu halde olmasının sebebi tabii ki fikret orman salağıdır. gelen gideni aratacak ayrıca. aralarındaki tek efendi insan hürser ama onu da seçmeyecekler.

serdar adalı yeni başkan muhtemelen. belki ahmet nur çebi'ye yenilir. gerçi serdar bilgili'nin hemen ardından gelseydi serdar adalı'yı isterdim ama şimdi neler yapacağını pek kestiremiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, mascio dedi ki:

en son kasımpaşa'dan daha az yardım aldı bile denildi başakşehir için zaten daha bir mesajı okumaya gerek yok.

 

 

ben bunu ispatlayabilirim, sen ispatlayamaz sağda solda kahvehane tier duyduklarınla "belediye 398732498237 milyar euro verdi" diye dolanırsın, boş boş laf eder 3 gram bilginle sağa sola bir şeyler satmaya satarsın. geç onları. 

hayalini kurduğunuz destekler olsa ffp süzgecinden resmen geçemez o başakşehir, 5 senedir üst üste avrupa kupalarına sıkıntısız ve kısıtlamasız alınan o başakşehir. Kurduğunuz hayallerinizin bile desteği yok. Bir bok biliyormuş gibi dolanıyorsunuz bir de böyle ahkam kese kese konuşmalar müthiş.

tek efendi hürser dediğin adam bir önceki seçimde gareth bale'i seçim vaadi olarak ciddi ciddi sunmuş tierde bir adam mesela. herifin diğer vaatleri bile realist değildi yine biraz googlelansa bile adamın adalı'dan bile daha kötü opsiyon olduğu görülür. 3 taraflı hesap takip edip, bilgi sahibiymiş gibi kendinizi böyle üste koyuyorsunuz ya mükemmel. neyse yani hiç bulaşmayacaktım aslında da başımıza bela aldık yine... 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

?

 

Şenol dışındaki yorumları iyidir Dark'ın, kızdırdınız adamı. 

Eski yönetimden adını veremeyeceğim bir kişinin 2 ay önce bana anlattığı resim şu şekildeydi. Kulüp küçük, orta ve büyük segmentte hortumcu dolmuş durumda. Kamplara ailelerini getirme, havluları kendi tedarikçisinden satın aldırma seviyesinden, transferlerde milyonları götürme, otopark/mal/mülk hibe etme seviyesine kadar paralar hortumlanıyor.

Bu düzeneğin(Demirören, Fiko) devam edebileceği tek kişinin Adalı olduğunu söylemişti. Muhtemelen Adalı alır diye düşünüyorum.

Robert_Poche tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam kendine yazmış o postu ya bi bok biliyormuş gibi sallıyor işte, sanıyor ki alın belediyeden şu kadar para harcayın şampiyon olun asds. bilmiyo ki belediye iştiraki şirketlerin sponsor oldugunu. acaba ispark niye zarar ediyor falan bilmiyor, gelmiş kasımpaşaya daha cok destek olunmuş. ispatlarım diyor bi de. efsane. bloklamayın kafa açıyor arada :d

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

32 dakika önce, Fistan dedi ki:

 bilmiyo ki belediye iştiraki şirketlerin sponsor oldugunu. acaba ispark niye zarar ediyor falan bilmiyor, gelmiş kasımpaşaya daha cok destek olunmuş. ispatlarım diyor bi de. efsane. bloklamayın kafa açıyor arada :d

Amip canlı v2

İSPARK ZARAR EDİYORSA KESİN BAŞAKŞEHİR'E PARA VERİYORDUR ÇÜNKÜ MANTIKLI OLAN BU BENCE VE BEN SEVMİYORUM diyip millete fikirleri üzerinden laf atmak. Muazzam... Daha yazardım da laf yok, uğraşmaya değmez bir yerden girip diğer yerden çıkıyor derdim de girmiyor da sizin kasada galiba engel var. 
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Başakşehir ile ilgili görüşlerimi de IQ'su çift hanelerde olan herkes biliyor zaten. Kaçıran varsa son kez yazayım diğerleri için.

Adamlar temiz demiyoruz tabii ki. Anadolu kulüpleri 1 milyon TL'lik sponsorluğu bile zor bulurken bunlara birileri istiyor diye 1 milyon euroluluk sponsor geliyor vs.

Ama bütün anlaşmalar FFP limitleri dahilinde ve yıllara yayılmış durumda. IBB iken dönen paranın haddi hesabı yoktu ama Başakşehir olduktan sonra hayalini kurduğunuz o ekstrem olayların hiçbiri YAPILAMIYOR, YAPILAMAZ. Yoksa direkt Avrupa banı gelirdi, en kötü transfer yasağı gelirdi. Geldi diğer hükümet kulüplerinin kaçına. 

Bana gelin mesela diyin ki IBB'yi satın alırken Başakşehir'in 16 ortağı neden o kadar az para verdi. Kulübün bütün borçları 17 milyon TL olarak belirlenip, o miktar karşılığı belediyeden çıkartıldı. Az harcayan bir kulüptü ama süper lig kadrosuyla 2. lige düşmüş hiçbir kulüp 1 sene sonra 17 milyon TL borçla kalmazdı bu ülkede. Bu sene Gençlerbirliği bile o yapısı ve halen harcamayan haliyle 15 milyon TL civarında borç yapmak zorunda kaldı. 

Mesela densin ki Fatih Terim stadı yapıldı ok, verildi ok, tesisleri niye devlet yaptı? Başakşehir onları altyapı tesisi olarak gösterip federasyon desteği ile ücretsiz şekilde devlete yaptırdı ve kullanımını aldı. Bunu her kulübe veriyor TFF, FB'si BJK'si GS'si de kullanıyor bu haklarını ama Başak tesisleri alıp ana takım tesisi olarak kullanmaya başladı. Dİğer kulüplere destek verilirken sadece bunlara sıfırdan tesis inşa edilip hibe amacı dışında verildi. Bana bununla gelince tartışırız mesela.

Ama adam gelip diyor ki 15 milyon nüfusu olan, her gün 16 yıldır nasıl yok edildiği ortaya çıkan ve her koldan israfın olduğu şehirde "İSPARK ZARAR EDİYOR ÇÜNKÜ BAŞAKŞEHİR'E PARA VERİYORLAR SEN BU İŞİ BİLMİYORSUN" diyor.

Sonra bir de milleti kafa açmakla suçluyor. Müthiş bir yaşam formu... 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ana konuya da dönersek;

EGi2dJqWwAAL79U?format=jpg&name=medium

 

Hangi yetkiye ve neye dayanarak bu miktar temlik edildi. 

Adam istifa edip kaçıyor, aldığından daha kötü kulüp bırakıyor ve yine arkasında duruluyor. Buna destek olan her fırsatta söylediği ve aile dostu hocasıyla birlikte yaptıklarıyla, keyfi yönetimiyle kulübün geleceğini de yok etmişler mesela ama halen çıkıp birileri savunuyor diye arkalarında durulabiliyor.

Ben ŞG konusunda da yönetim konusunda gayet rahatım. BJK 4. olunca başlamadım, neyse ki forumda postlar duruyor. Biz 2. şampiyonluğa giderken daha böyle giderse biz boku yeriz diyordum o zamanda boş yapıyorsun diyorlardı. Bir 4. bir 3. olduk maaş ortalaması 50 milyon euro olan kadrolarla yine boş yapıyorsun deniyor. 

Barzo taraftarı tatmin etmenin yolu yok. Oyna devam diyorum artık o yüzden arada böyle gelmedikçe... 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sponsorlardan bazılarını sayayım da nasıl bir devran dönüyor sen anlamazsın da baskaları anlar

makro inşaat, eskiden akp belediye meclis üyesi sahibi

medipol , sağlık bakanımızın

 kalyon ?  bunun ne oldugunu herkes biliyor 

forma sırt sponsoru 3. istanbul ,  belediyenin asafla beraber giriştiği konut projesi

altyapı forma sponsoru İğdaş, belediye iştiraki bir şirket

şimdiki turizm bakanı falan yönetim kurulundaydı, gökseli yazmaya gerek bile yok.

bir bok bildiğin yok 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başakşehir - Alanyaspor maçıydı. Alanya geldi çalıştığım otelde kaldı. Alanya idari menajeri parayı, Başakşehir'den gelip ödeyeceklerini söylediler. 35bin TL civarı tuttu 1 günlük konaklama parası. Bir tane genç çocuk geldi; başakşehir'de belediye binasına gitmişler artık IBB binasındasınız demişler falan 1 günde başakşehir belediye'den IBB'ye transferini anlattı. Çocuk 92'li falan özel kalem. belki daha küçük.

Neyse nakit getirdi parayı. Dedim fatura kesmemiz lazım, sözleşme imzalanması lazım. Parayı ödeyen ve sözleşmeyi imzalayan şu IBB'ye 14 milyona web sitesi yapan firmaydı. ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa ayrıca o kadar detaylı bakmıyor. Öyle olsa her takıma denetim firması gönderirdi. Uğraşmaz onlarla. Uefa'ya katılacağın zaman bakıyor işte ne kadar harcamışsın, ne kazanmışsın vs son bilançonu görüyor, karar veriyor.

İçerde yediği naneleri sallamıyor. Ayrıca Türkiye'den bahsediyoruz ya ? devlet eliyle bile uefa'ya pasparlak rapor sunar isterlerse. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam gibi güçlü bir liste ile kimse gelmiyor, yine hepsi bölük pölçük. Çebi anca kötünün iyisi oluyor malesef. Ha biz arkadaşlarla 6 kişi gidip oy atacağız hepimiz Çebi ye eğer Adalı seçilirse bu sene olduğu gibi ne kombine alırım ne başka bir halt , batırsınlar bu taraftar hakediyor demek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

47 dakika önce, Natanyal dedi ki:

Ana konuya da dönersek;

EGi2dJqWwAAL79U?format=jpg&name=medium

 

Hangi yetkiye ve neye dayanarak bu miktar temlik edildi. 

Adam istifa edip kaçıyor, aldığından daha kötü kulüp bırakıyor ve yine arkasında duruluyor. Buna destek olan her fırsatta söylediği ve aile dostu hocasıyla birlikte yaptıklarıyla, keyfi yönetimiyle kulübün geleceğini de yok etmişler mesela ama halen çıkıp birileri savunuyor diye arkalarında durulabiliyor.

Ben ŞG konusunda da yönetim konusunda gayet rahatım. BJK 4. olunca başlamadım, neyse ki forumda postlar duruyor. Biz 2. şampiyonluğa giderken daha böyle giderse biz boku yeriz diyordum o zamanda boş yapıyorsun diyorlardı. Bir 4. bir 3. olduk maaş ortalaması 50 milyon euro olan kadrolarla yine boş yapıyorsun deniyor. 

Barzo taraftarı tatmin etmenin yolu yok. Oyna devam diyorum artık o yüzden arada böyle gelmedikçe... 

Çok acayip ya. böyle bir anlaşmayı yapan yönetim bunu nasıl genel kurula izah etmez akıl alır değil. Yayın geliri yıllık 200M TL'den hesaplasan kabataslak 28-30 yıllık temlik verilmiş. Yazık olmuş. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Fistan dedi ki:

sponsorlardan bazılarını sayayım da nasıl bir devran dönüyor sen anlamazsın da baskaları anlar

makro inşaat, eskiden akp belediye meclis üyesi sahibi

medipol , sağlık bakanımızın

 kalyon ?  bunun ne oldugunu herkes biliyor 

forma sırt sponsoru 3. istanbul ,  belediyenin asafla beraber giriştiği konut projesi

altyapı forma sponsoru İğdaş, belediye iştiraki bir şirket

şimdiki turizm bakanı falan yönetim kurulundaydı, gökseli yazmaya gerek bile yok.

bir bok bildiğin yok 

 

Bunların hepsini 10 defa yazdım daha önceden. Bunlara itiraz eden yok, hayali rakamlara ve kafadan ürettiğiniz işlemlere itiraz var. Takip ediyor ya da cidden ilgili olsydın öncesinde zaten tartışma buraya gelmezdi.

Halk Ekmek - Arda Turan olayı da tamamen söylentiler üzerine galeyana gelme, manipüle etme çabası. 3 firma sponsor oldu, bunları da evraklı olarak açıkladılar tepkiler büyüyünce. Biri Çinli bir telekom firmasıydı. 3'er yıllık sponsorluk slotu alındı hatta bedeller üstüne. 

Eğer takip ediyor olsaydın ve bilgili olsaydın zaten o dönem bunları kaçırmazdın. Arda için saçma hareket diye konuşulduğunu sosyal medyada falan bilirdin. Takımın 4.5 milyon euroluk geliri 3 senelik sponsorluk slotunda harcandı. 

Mesela sen gelip burada "bu 3 firma niye göztepe'ye sponsor olmuyor, onlara niye oluyorlar o zaman" desen zaten ben gelip evet işte hükümet takımı ondan derim. orta noktada mantık sınırları içinde buluşuruz. 

sen gelip bok gibi yönetilen belediyenin zarar eden bir kurumuna "başakşehir fk yüzünden zarar ediyorlar" dersen gelip götüyle güler millet sana ki gülüyorlar. 3-4 şakşakçın abi haklısın diyince de kendini bir bok sanar devam edersin. 

Avcı'nın bırakma sebeplerinden biri zaten son 2 senede şampiyonluk gelsin diye FFP'nin tanıdığı bütün harcama limitleirnin kullanılmış olması ve geleceğe yönelik kulübün temlik altına sokulması. Başakşehir'in durumu inanılmaz kötü şuan ekonomik olarak vs. de neyse yani konuşmaya gerek yok. Bunu da seçim kaybedildi musluk kapatıldı olarak algılayacağınız için kafanıza bir şey sokmaya çalışmak mallık yani, zaman kaybı. 

Yani ayrıca evet;

Bir bok bilmiyorsun. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...