Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında iş bulmak/açmak


adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

Bir aşçı (ben oluyorum) yurtdışında nasıl iş bulabilir? Turist vizesi ile git orda bi işe gir yaşa diyenlerin ağzına kürekle vurmak isteyebilirim ona göre. 

 

Çoğu otel ve restoran o ülkede yaşıyorsan ya da çalışma iznin varsa gel diyor, çalışma izni için o kurumun beni davet etmesi gerekiyor diye biliyorum ona pek yanaşan göremedim. Var mı tavsiyesi olan?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Fistan dedi ki:

bi arkadaşım maldivlerde çalışıyor aşçı olarak, 1 ay falan gezdi uzak doğuda vs turist olarak  sonra bi otelde iş buldu yıllardır orada

avrupa falan dersen zor

Benim böyle hop diye gidip işe başlamam lazım öbür türlüsünü kaldırıcak bi ekonomim yok. uçak parası , gidicem ev tutucam,2-3 gün sonra işe başlıycam. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi abd icin soyluyorum, bi kere geldikten sonra is bulmak COK KOLAY,çalışma iznin olsun olmasın farkcaymıyo

 

aşçı arıyor herkes yana yakıla

 

daha garanti olsun, herşey legal olsun dersen , ajans tarzı adamlar var,anlaştığı otellere aşçı yolluyor türkiyeden,onlara bi bakabilirsin

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, eldar dedi ki:

Peki, 2-3 gün idare edecek paran varsa iş kurmak için nasıl öneri bekliyorsun? Bence burada seyyar tezgah aç bu arada, kumpir lokantan ortalamanın üstündeydi.

Parası olan arkadaşlarım var onlar yatırımcı olacak eğer iş açma durumu olursa, seyyar tezgah dışardan görüldüğü gibi değil gerçekten bu arada,ayrınca teşekkür ederim. 

 

43 dakika önce, Esh dedi ki:

dil okuluna gidiyorum diye gidiyosun sonra garson oluyosun. bu yani

 

 

dil okuluna diye gidip restorant bile yönetebilirim o konuda sıkıntım yok benim,gittiğimde iş bulurum ama çalışma izni istemiyo mu oteller falan? herhangi bir ülkede bulunmam yeterli olur mu sadece?

46 dakika önce, zeper dedi ki:

Cok bir bilgim yok, ama Avusturulya bu alan icin pek cok gocmen aliyor, birkac tanidigimdan duydum, gidip garsonluk yapmaya direk baslamislar, nasil yaptilar ne ettiler bilmiyorum, ama genel algi Avusturulya epey destekliyor gocmen isci alimini. 

avusturlyaya gitmek çok kolay da cidden araştırdım önümdeki tek engel işlemler 14 ay sürüyor ?

51 dakika önce, deadwoll dedi ki:

Başvuru yaparken sponsorluk ücretini maaşımdan düzenli olarak kesebilirsiniz/kendim öderim vs. diye teklif sunmayı dene istersen. İsteyenin bir yüzü, vermeyen zenci.

Buna karşı uyardılar beni,gerçekten tanıdığın biri değilse böyle bi teklif yapma paranı alırlar rezil olur kalırsın dediler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Belçikalı ekonomi phdli bir arkadaşım kafayı kırıp aşçılık okumaya başlamıştı. belçika ve hollanda'da gıda/restoran işine girmenin zorluğundan dem vuruyordu paso. Eğitimi bitene kadar sürekli etkinlik veya sipariş bazlı çalışıyordu. kendi işletmesini açma yetkisini alınca şartlar daha hafif diye kuzey fransaya taşınmıştı en son.

avustralya'da da almanya'da da restoran işletmiş kuzenlerim var. onların döneminde kendi restoranını kurmanın zor olmadığından emininm, hiçbiri aşçı falan değil çünkü, fakat şu an hiç öyle değildir göçmen akımından dolayı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...