Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CO2


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

CO2 Levels Hit 415 PPM for 1st Time in 3 Million+ Yrs - "How is this not breaking news on all channels all over the world?"

https://old.reddit.com/r/worldnews/comments/bo3qo3/we_dont_know_a_planet_like_this_co2_levels_hit/

 

bir de zamanında pek sevdiğim ve her ne kadar kurgusal olsa da gündemi paralel şekilde takip eden newsroom'dan kısa bir kesit koyayım. 2013'te CO2 400ppm'i geçtiğinde bunların bölümüne de konu olmuştu. açıklamalar kurgusal değil, reddit post'unun ilk yorumunu okuyabilirsiniz. şu anki sıcaklık değerleri 80'lerde atmosfere saldığımız CO2'den kaynaklanıyor, yani bugün bile herşeyi durdurmuş olsak yine sıçmış durumdayız ve önümüzdeki 10 yıllarda dibine vuracağız. işin en kötü noktası ise petrol firmalarının ve beni ilgilendirmez ben nasılsa ofiste olmayacağım ve buna bütçe bulamam diyen yönetimlerin kontrolünde olmamız.

 

 

netflix'teki our planet belgesellerini izleyenler var mı bilmiyorum, ama david attenborough sunumunun ve kurgunun şimdiye kadarki en karamsar versiyonu olmuş. uzun zamandır (planet earth(2006)) bbc belgesellerini kaçırmadan izlerim ama insanları artık harekete geçirmek için her bölüm sonrası resmen bas bas bağırıyorlar. daha önce hiç bi belgeselde bu kadar vurucu ve üzücü bir sahne görmemiştim, daha ne kadarı gerekli bilmiyorum da illa ekinlerin falan ölmesi gerekiyor sanırım. 

 

 

artık mad max mi olur yoksa interstallar mı bilmiyorum ama bi distopyaya doğru gidiyoruz gibi. bize denk gelir mi onu da bilmiyorum ama çocuklarımızı vuracağı kesin. 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha once bu forumda insan irkinin gercekten bu dunyaya en zarar veren species oldugunu soyledigimde itiraz edenler olmustu. Yok efendim filler de agaclari yokedebiliyorlarmis filan.

Ben insan irkinin cidden egosuyla ve zihniyle su dunyaya ait olmadigini/yeri olmadigini dusunuyorum. Yasadigi gezegene bu kadar zarar veren bir turun kendini yoketmemesi gibi bir durum soz konusu olamaz. Haliyle sorunu yaradisilista buluyor ve dunya yokolacaksa bunu engellemenin mantiksiz oldugunu dusunuyorum. Insanoglu kurtarilmaya deger bir species degil. Sadece son 100 yilda olan zarar degil buradaki kilit nokta, Sapiens'i okudugunuzda da anliyorsunuz ki insanoglu tum tarihi boyunca ayak bastigi heryerdeki canli olusumunu kurutmus olumlerine sebep olmus. 

Bugun dunyada zaten cogalmak icin bir sebep yok. Ama insan kendi bencilliginden cikamadigi icin uremeye devam ediyor, henuz zihinsel olarak o kadar gelismis bir varlik degil cunku.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 14.05.2019 at 02:04, Sotto dedi ki:

Insanoglu kurtarilmaya deger bir species degil. Sadece son 100 yilda olan zarar degil buradaki kilit nokta, Sapiens'i okudugunuzda da anliyorsunuz ki insanoglu tum tarihi boyunca ayak bastigi heryerdeki canli olusumunu kurutmus olumlerine sebep olmus. 

 

Tesekkurler. Simdi kendini camdan atarak dunyaya bir iyilik yapabilirsin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...