Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5ghz Destekli VDSL2 Modem Tavsiyesi


paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

Selam. Binada çok fazla 2.4GHz modem var kanser ediyor wifi kalitesi bir de herkesin modem sürekli kanallar arası zıplıpayıp duruyor baya kötü oluyor.

5Ghz bir modem alayım dedim şunu buldum:

TP-Link ARCHER VR300

https://www.trendyol.com/tp-link/tp-link-archer-vr300-ac1200-wireless-vdsl-adsl-modem-router-p-3247570?boutiqueId=310352&gclid=CjwKCAjwwtTmBRBqEiwA-b6c_5a-3LGRX-KsoRPllNNBUPTJ8ncvLmrc3OZmiymBX3MTn6AAQNUrCRoCd0sQAvD_BwE

Kullanan var mı, memnun mu? Veya bu fiyat bandında modem önerisi olan var mı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Havada kablosuz sinyallerin uçabileceği 2 ayrı otoban varmış gibi düşün. Bunlar da dalga boyu ile ayrılıyor. 2.4 eski teknoloji, her cihaz destekliyor, tamamen fiziksel sebeplerden ötürü 2.4 daha yavaş ancak daha geniş kapsama alanı var. 2.4'ü her cihaz desteklediği için o otoban çok kalabalık ve trafik oluyor, yavaşlık var.

5 GHz nispeten daha yeni teknoloji, bandwidth daha geniş dolayısıyla kapasite ve hız daha yüksek, ancak yine fiziksel sebeplerden kapsama alanı çok daha dar.

Daha detaylı anlatmaya üşendim ama çok çok kabaca böyle. https://www.quora.com/What-is-the-range-of-the-Wifi-in-5Ghz-and-2-4GHZ

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

5GHz'in hızı yüksek ama menzil düşük. 2.4GHz'in hızı daha düşük ama menzil daha uzun. Bende TTNET'in dandirik ZTE modemi var, ona Netgear router bağladım. Arka odalara geçince 2.4GHz'e geçiyorum, ön taraftaki odalarda tüm cihazlar 5GHz kullanıyor. Hızdan ve performansından oldukça memnunum.

  • Router: Netgear Nighthawk X4S
  • Desktop wi-fi adaptör: Netgear AC1200

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

archer sadece router diye biliyorum (bendeki modelin siyahı gibi bu, benimki öyle). modeme kabloyla bağlıyorum işte bende de var. gayet iyi çekiyor salona vs. (modemle arasında 5 duvar ve 2 oda var) ama en uzaktaki odaya pek randıman alamadığım için koridora tp-link re210 taktım. aynı isimle repeat ediyor, gayet memnunum her şeyden mevcut düzende.

edit: bağlantı 100mbit, aynı odada 98 küsur, salonda 65, en uzak noktada 30mbit civarı alıyorum (ülke içi speedtest tabii, referans olsun diye yazdım işte).

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 11.05.2019 at 03:28, Esh dedi ki:

duvari delsin gecsin istiyosan alirsin 1000mw lik ubiquiti koyarsin indoor abi. 5tir 2.4 tur bunlarla ilgisi yok "cekmenin".

 

ev tipi modemlerde max 500mw, eski ddwrt atilan linksyslerde oluyodu bu. 

abi baya yanlışsın da anlatmaya üşendim. "çıkış gücü" ile "frekansın" alakası yok. zaten çıkış gücü yasalarla belirlenen üst limitte, daha çok artırılmış olarak satılamıyor. neyse rf theory'den başla derim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi de insanlar bilmiyo evin ne materyalden oldugunu, tugla duvar zannediyo her duvari, alci-pan asma tavan,  kartonpiyer falan tuglanin 3 kati daha fazla kesiyo wifi sinyalini.

5ghz bundan daha fazla etkileniyo evet. al teorik bilgi mesela. ama bu demek degil ki 2.4 harikalar yaratacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5Ghz sinyal kalabaligi olan yerlerde fark ediyor. Eski ev 70 m2 falandi, evin uzak kosesinde 2.4Ghz cekmiyordu (belki 20 30 tane wireless vardi kapsama alaninda) 5Ghz cekiyordu.

Simdi 180 m2 dubleksteyim, belki 1 2 sinyal var baska yerlerden gelen... Her yerde iki sinyal de iyi cekim gucleri farklilassa da.

deadwoll tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...