Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


GERGE

Öne çıkan mesajlar

3 saat önce, axedice dedi ki:

Boncum bahsettiğin olayların hepsi kitap arclarının sonu, bi şekilde eklemeleri gerekiyordu. Missandei ve Rose un memelerinin göstererek en kısa yoldan bunları diziye nasıl ekleyebiliriz diye düşünmüşler, anca bu kadar becerebilmişler. Yoksa Jaime olsun Golden Company olsun Jon olsun Bran olsun (Bronn hariç ama lel) %100 eminim hepsinin sonda bulunduğu nokta tam olarak kitaplarda da böyle olacak, tabi bakışmalara aşklara memelere harcanan sahneler yüzünden dizide hepsinin içi boş gibi duruyor.

702-Dragonstone-Missandei-Grey-Worm-2.png

Özellikle son 3 sezonda şu sahnelere harcanan her dakika bize 8. sezonu armağan etti, teşekkürler D&D

 

sevgili dostum baltazar;

öncelikle son sezounun yapımda ve yayında emeği geçen herkesin allah belasınıv ersin diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

 

abi ok arcların sonu bu da golden company hiç bir şey yapmayacaksa adları neden golden company hiç karıstırma lannister ordusu de geç.

anasını satıyım zabıta görmüş seyyar gibi topla tezgahı topla topla topla diye kapattılar resmen diziyi. lostun sonu kadar kötü resmen

BonePART tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitap ve dizi evrenini ayrı düşünmek gerek. çıkacak kitapların dizi sonuna çok benzer olmasının bir zararı yok şişkonun kaleminden dizideki kalitesizlikte iş çıkmaz.

dizide bu sezon seçtikleri son kötü düşünülmüş bir son değil fakat vasat şekilde varılmış bir son. bariz biçimde bir red wedding ve hodor olayı etkisi yaratacak bir son inşaa etmeye çalışmışlar ama ikna edicilik sıfır heralde. ağır şekilde izleyici odaklı düşünmüş olmaları ve gereksiz aksiyonlara girmeleri falan hayal kırıklığını çokça artırdı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hahaha tabii ki gelmiyor niye gelsin, böyle bi açıdan yakalamışım dizi konuşan insanların yakasını bırakacak göz var mı bende? ? Hele ki bi sürü tahminim tutmuş falan ohooo bu kadar yükselmişken hayatta bırakmam bu mevzuyu. Hatta kitaplar beni ters köşe yapsın, yine gelir burda dizi izleyicilerine giydirir hedef şaşırtırım.

 

@allahless whitewalkerların ortadan kalkması ve duvarın yıkılmasıyla o sınırlar biraz flulaştı ya. Hani wildlinglerin tüm olayı zaten king in the north da dahil kimseye diz çökmek istememeleri, o yüzden kuzeyi tercih edebilirler. Tabi geçmişte king beyond the wallara baktığında mance hariç hiç biri walker tehlikesiyle falan karşı karşıya değildi, o yüzden büyük ihtimal yaklaşan çetin kışlarda güneyi yağmalamaya indiler falan ama en azından güncel gözle baktığında baharın da gelişiyle kuzeyde wildlingler için bi tehlike kalmadı, alışık oldukları ve sevdikleri topraklarda yaşamaya devam edebilirler.

Dizi baya bi plotun içine etti orda, daha Allison Karstark var şu Thennlerden biriyle evlenen, direk Stannis'ten aldıkları izinle Gift'e yerleşenler var falan. Yani Jon un ve wildlinglerin kaderi ne olacak ben de tam çözemiyorum, bi taraftan tam istediği gibi özgür bi hayatı olacak ama diğer taraftan görevi ne, kitapta white walkerlar tuzla buz olmuyorlarsa 8bin yıl sonra geri gelme durumları var mı, bu durum wildlingleri hangi pozisyona koyar falan benim de biraz kafam karşık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 dakika önce, ShadowFury dedi ki:

Baltazar 3 senedir uyumadan önce hitlistini sayıyormuş.

kujo123...

true...

Komutan...

? Hakkaten icinde biriktirmis.

Wildlingler kuzeye giderken, karlarin icinde yesil bir bitki goze carpti. NK den sonra kuzeyin ikliminin yavas yavas degisecegini izlenimi verdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bahar ve yaz kuzeye uğramayan mevsimler değil, summer snow diye bi kavram var sadece. Zaten duvarın kuzeyinde bile baya güçlü bi bitki örtüsü var, hatta nightswatch son dönemde yeterince adama sahip olmadığı için duvara yaklaşan orman sınırını temizlemekte zorlanıyor falan. Hani böyle polar icecap değil, baya kuzey avrupa - izlanda benzeri bi iklimi var. O açan bitki de baharın geldiğini anlatıyor, son kitabın adı A Dream of Spring. Biz tabi dizide çetin kış şartlarını falan tam göremediğimiz için eksik bi imge oldu.

Ha mutlu son tam diyemeyiz bence, KL de dahil milyonlarca Westerosi öldü sonuçta. GRRM'in en başından beri dediği gibi bittersweet ending işte, yüzüklerin efendisi benzeri bitiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...