Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Birkaç gün önce reddit'te mi bi bir yerde Bran, Dany, Jon ve Sansa'nın sonunu spoiler almışım farkında değilim. Teori olarak yazıldığını düşünüp (hepsini tek başlıkta okuyup) sonra da "oha lan yok daha neler, saçmalamışlar iyice teori yapacaz diye" gözardı etmiştim. Meğer gerçek sonmuş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4ü izleyip kör olduk ama fena değildi demiştim

5inci bölümü izleyip ya fena değil aksiyonlu bölüm işte son bölüm öncesi hazırlık yapıyorlar demiştim

6ıncı bölüm

Spoiler

Arkadaş benim anlamadığım şey şu. Madem böle bisiklet şekilde bitiricen bölümü neden karakterleri diziye soktun.

1. Golden Company ne iş yaradı neden anlattın neden uğraştın lannister ordusu de geç 15 saniyede öldü hepsi zaten bir arcları yok bir şeyleri yok.

2. Jaime sırf Brienne'nın de kutuyu açalım diye taa kalkıp kuzeye mi gitti cidden bütün olay bu muydu?

3. Dünyanın en kötü anlatılan arcına sahip Bran mı cidden kral olacak? Azından salya akarak? Ne gücü olduğu belli değil ne yaptığı belli değil hiç bir olayını görmedik. Sadece bazen orgazm olmuş gibi azını yayıp kuş oluyor bu mudur olayı?

4. Sansanın elti gibi giyinip biz krallığımızı kendmiz kurcez bence böyle en güzel meh meh demesi ne kadar mantıklı? Öyle diyince oluyor muymuş?

 

Ya neyse bokum gibi bitti resmen.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

bran ve jon güzel twistti bence, grrm vermiş sonu belli. dany zaten ölecekti mecbur geçen bölümden sonra.

tabi mistik tarafı tamamen neglect etmeleri saçmalık oldu, bran hiç bir şey yapmadan kral oldu resmen. orayı kotaramayacaklarını anlayıp görmezden gelmişler direkt.

tarly'nin kılıçdaroğlu çıkışı bayağı komikti. bronn master of coin ve lord of highgarden çok zorlama. son iki büyük savaşta ne yaptı ki?

mesela jon'un sonu güzeldi bence ama yemeğini aldı diye abisini falan öldüren dothrakilerin arasından sanki khaleesilerini hiç öldürmemiş gibi limanda elini kolunu sallayarak dolaşmasına ne demeli? bu gibi saçmalıkları minimuma indirseler harika dizi olacaktı ama maalesef yapamadılar.

 

Stringray tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boncum bahsettiğin olayların hepsi kitap arclarının sonu, bi şekilde eklemeleri gerekiyordu. Missandei ve Rose un memelerinin göstererek en kısa yoldan bunları diziye nasıl ekleyebiliriz diye düşünmüşler, anca bu kadar becerebilmişler. Yoksa Jaime olsun Golden Company olsun Jon olsun Bran olsun (Bronn hariç ama lel) %100 eminim hepsinin sonda bulunduğu nokta tam olarak kitaplarda da böyle olacak, tabi bakışmalara aşklara memelere harcanan sahneler yüzünden dizide hepsinin içi boş gibi duruyor.

702-Dragonstone-Missandei-Grey-Worm-2.png

Özellikle son 3 sezonda şu sahnelere harcanan her dakika bize 8. sezonu armağan etti, teşekkürler D&D

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 dakika önce, axedice dedi ki:

Boncum bahsettiğin olayların hepsi kitap arclarının sonu, bi şekilde eklemeleri gerekiyordu. Missandei ve Rose un memelerinin göstererek en kısa yoldan bunları diziye nasıl ekleyebiliriz diye düşünmüşler, anca bu kadar becerebilmişler. Yoksa Jaime olsun Golden Company olsun Jon olsun Bran olsun (Bronn hariç ama lel) %100 eminim hepsinin sonda bulunduğu nokta tam olarak kitaplarda da böyle olacak, tabi bakışmalara aşklara memelere harcanan sahneler yüzünden dizide hepsinin içi boş gibi duruyor.

 

Sıkıntı bu işte, adamlar GRRM'ye "Abi bunun sonu nolacak" diye sormuşlar, adam da "şurada şu savaş olacak, bu ölecek o kalacak, bu adam böyle bitecke, şu şöyle olacak bu da buraya gidecek. Al arayı doldur" demiş. Adamlar o final noktalara arayı bağlamayı becerememişler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 saat önce, ShadowFury dedi ki:

Meh bir finaldi. Neyse geçen bölümler kadar saçmalamadılar en azından, ama vasattı yine de.

  İçeriği gizle

Drogon MVP. Fuck you and your throne diyip gitti ahahahah.

Yalnız Jon'u niye yakmadı, ben olsam yakardım. Targaryen diye mi? Gerçi Targaryenlerle dragonlar arasındaki ilişki nedir yalnız onu bile pek anlamadım, direkt kontrol mü ediyorlar, sadece anlaşıyorlar mı, niye dragonlar bunlara itaat ediyor (Dany'yi anneleri biliyorlardı ama önceki Targaryenler nasıl kontrol etmiş falan filan). Veya bu herif Targaryen, yanmayan versiyonundan filan çıkarsa rezil olurum, bari tahtı yakayım öyle gideyim filan dedi herhalde : p

(Neyse yeni kral tahtıyla birlikte paket olarak geliyor da iron throne'a gerek kalmadı)

Dany'nin gebermesi bayağı anticlimacticti ama başka şekilde de bağlayamazlardı herhalde, neyse bunu geçiyorum, önemsiz zaten.
 

Bran'ın Just according to keikaku çektiği kısım ahahahahah.

Gerçi dediğimin arkasındayım, Bran ne alaka ya? Tyrion'un güzelleme yaptığı kısımlar da çok zorlama olmuş, o kadar edebiyat parçaladıktan sonra Sam'i filan bile kral yapardın yani. Bran Hand of the King olsun, Maester olsun, başka bir şey olsun kral ne alaka?

Ama tabi diğer yandan geleceği görmesi filan işin içine girince biraz daha derinlik katılabiliyor, kral olma niyeti varsa, minimum eforla, pasif kalarak bu yola sapabileceğini önceden kestirip etrafını ona göre manipüle etmiş olabilir. Tabi bunu düzgünce işleyip açıklamaları gerekliydi, yapmadıkları için böyle havada kalıyor her şey.

 

Happy Ending Tier List:

#3 Sansa - MVP#2. Dany'yi kendisi gebertmiş kadar oldu. Bıçağı takan Jon olsa bile doğru sırrı doğru kişiye doğru zamanda çıtlatarak chain reactionı başlatmak filan, bilemiyorum. Littlefingerdan iyi öğrenmiş.

Hem istediği gibi Kuzey/Güney'i de böldü, bekleniyordu zaten, geçen bölümde de haritayı çatlatarak foreshadowingi vermişlerdi zaten. Kuzeyliler de bayağıdır isyan ediyordu güzel bağladılar bu kısmı.

#2 Bronn - Hem Highgarden, hem Master of Coin, yok artık. Tek jenerasyonda social status jump rekoru kırdı herhalde, bu kadar ballı başka karakter yoktur. Yalnız o masa kadrosunu sevdim, muhabbeti çok güzeldi. Dizi kendisiyle dalga geçiyor artık Master of Grammar filan diye lol, bayağı güldürdü o kısımlar. Sonra Bran de siz takılın ben AFK olup Drogona bakıcam diyip gitti ona da ayrı güldüm ahahah.

#1 Ghost - Good Boi. Sırf Kings Landing bölümünde CGI bütçesinin tamamını Drogona gömecekler diye piç gibi yollamışlardı Ghostu, bi veda sahnesini bi sevmeyi filan bile çok görmüşlerdi şerefsizler. Jon'a tekrar kavuştu, sevindim.


Yalnız bunlar niye Unsullied ve Dothrakilere şirin gözükmek için Jon'u sürgüne yolladılar ki? Üstüne bir de Jon'un Targaryen olduğunu bayağı bir kişi öğrenmişti, nasıl sürülmesine razı oldular? Lordlar toplantısındaki çoğu kişi de biliyordu, geri kalanları da kolayca ikna edebilecekleri kişiler. (Ayrıca kaç kişiye mektup yolladı bilmiyoruz ama Varys öğrendikten 15 dk sonra kıtadaki önemli kişilerin yarısının filan haberi olmuştur herhalde).

Oraya bir trial by combat yakışırdı yalnız. Sonra isterse Jon yine sürgünü seçerdi, ama Greyworm bir şekilde ölseydi keşke.

Hadi hiç olmadı, Unsullied ve Dothrakiler gemilere binip ayrılıyorlardı, ondan sonra Jon'a tamam tamam lan şaka yaptık diyip geri çağırabilirlerdi, kim ne diyecek yani : p (Gerçi Yara ve Dorne vardı Dany'ye bağlı, onlar kabul etmezdi, ama hem Kuzey hem Güneyde tahtta bir Stark var, kimi kime şikayet ediyorsun?)

amaleth mi yazdi diye okudum.

degilmis.

ama sasirtmadi da.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Pordakal dedi ki:

Acele ettiler dizi icin. Sisko tum kitaplari yazdiktan sonra cekilcekti su produksyon. O zaman efsaneler arasinda yerini alabilirdi. 

Abi adamlarin niye umrunda olsun, sisko kitaplari yazcak diye bekleyip diziyi sogutup izlenme oranini dusurmek yerine iyi-kotu finalize edip ortaligi salladilar mi salladilar. Bok gibi parayi da bastilar. Senelerce bekleyip epik bi final yapsa zarara giricek adam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://georgerrmartin.com/notablog/2019/05/20/an-ending/

GRRM dizinin finaliyle ilgili blog post yazmış.

Alıntı

And me?  I’m still here, and I’m still busy.    As a producer, I’ve got five shows in development at HBO (some having nothing whatsoever to do with the world of Westeros), two at Hulu, one on the History Channel.   I’m involved with a number of feature projects, some based upon my own stories and books, some on material created by others.   There are these short films I am hoping to make, adaptations of classic stories by one of the most brilliant, quirky, and original writers our genre has ever produced.   I’ve consulted on a video game out of Japan.

kitabı yazmak hariç her şeyi yapıyor adam gerçekten sdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah abi eski konuları okuyorum da gerçekten ne işkembeden sallanmış nasıl mantıksız teoriler gelmiş, perşembenin gelişini çarşambadan görenler çarmıha gerilmiş belli değil. Hatta bi yerde beni banlamışsınız (leak okumadığım halde) tahminlerimi yazıyorum falan diye asdasd tonla arkamdan rahmetli olsa şöyle yorum yapardı böyle vururdu diye dalga geçmeler bişeyler. Ama gün intikam günüdür, şimdi isimlerle geliyorum:

@kujo123

Screenshot-2019-05-21-Game-of-Thrones-2011-HBO.png

 

 

Şu da saçmalığın birincisiydi sanırım @true

Screenshot-2019-05-21-Game-of-Thrones-20

 

Bu arada benim de baya tutmayan tahminim varmış, DotD2 bekliyordum mesela ejderhaların da dahil olduğu, sanırım kalisinin çocukları kendine ihanet etmeyecek kitaplarda da olmayacak o olay ve ejderhaları daha farklı kaybeceğiz. Ayrıca kitap Jon'una fazla bel bağlamışım, baya iddalı giriyordum savaşacakları konusunda. Ama Nissa Nissa kehaneti gerçekleşecekse ki dizinin anlatımı bence kitaplarda da 1e1 gerçekleşmesi demek, bu durumda Jon'un Dany'i pişmanlıkla öldürmüş olması gerekiyor, aka aralarında doğrudan savaş yok. @Komutan'ın mini trolleri gözlerden kaçmadı değil

Screenshot-2019-05-21-Game-of-Thrones-20

 

Bir başka tutmayan tahmin valonqarın yine birebir kehanetteki gibi gerçekleşeceğini sanmamdı. Jaime kısmını bildik ama Cercei'ye merhamet gösterebileceğini bilemedik, bence sevgi/merhametle boğazına sarılan eller hala kitaplar için makul bir son.

 

Screenshot-2019-05-21-Game-of-Thrones-20

 

Son olarak @Emaleth sayın 14/f/ist mutlu musunuz ejderhalar westerosa geldiği için ha mutlu musunuz? Aryanın elinden tutup sürüklemeye çalıştığı o kız var ya o küçük kız, onun yanmış bedeninde sizlerin de desteği var ='(

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...