Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


GERGE

Öne çıkan mesajlar

bran ile teori (sızıntıları okumadım )

Alıntı

oha harbiden ya bran kral olursa ? aslında three eyed raven, targaryen piçi değil miydi sürgüne giden, krallığı gizli gizli yönetip. ya tüm amacı tekrar krallığı elde etmekse. bran bran değil çünkü, artık onu three eyed raven ele geçirdi o da zaten Brynden, targaryen piçi


böylece neden bran i seçtiği, night king ile savaşı vs ortak bir noktada buluşmuş olur

aynı şekilde başka bir teori de  shiera seastarın aslında melisandre olduğunu söyluyor. shiera brynden in eski manitası, kardeşleri birbirine düşürmüş zamanında. böylece melisandre ın rolü de anlam kazanıyor

 

Flassh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, sanssizsansli dedi ki:

Haha düz izlerim büyük ihtimal. Senin beni eleştirmen için badtrip nedir falan daha çok kitap okumuş olman, otun tarihini daha iyi bilmen gerekiyor zaten. Sen sus ❤️

olm yok hakiaten kötü. mavel için savaş ama got için savaşırsan tek başına kalırsın. senin kadar düşünmemişler son sezonu yazarken.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi çok konuda kötü, son bir kaç sezon baya baya kötüydü. ne zamandan beri diziyi ilgisiz takip ediyorum bunu bile hatırlamıyorum. olabildiğince de uzak durdum zaten tartışmalardan. kötüydü yani, ne bi merak hissi ne bir thriller... 

baya boş izliyordum.

ama şimdi bakıyorum da boş izlemiyormuşum işte. son sezondaki olaylara dizinin bize sunduğu materyaller üzerinden baktığımda saçma olan yerler kadar olmayan ama saçma diye nitelendirilen yerler var. ben açıkcası bunu savunuyorum.

dizi 10/10 falan demedimki. harika keyiflik bölüm olmuş cgi olsun, prodüksiyon olsun.görüntü yönetimi işi olsun bir ton şey var burada zevk almamı sağlayan.

bir de çok gereksiz bulduğum, eksik olduğunu düşündüğüm yerler var. ama başta dediğim gibi ben zaten uzun süredir diziyi kutsal kitap gibi görmediğim için gözüme o kadar da irite edici gelmiyor screentimelar, karakterlerin  doluluk oranları...

baştan beri de diyorum biraz daha iyi aktarabilseler, içselleştirebilseler verilen kararlar ve olaylar içimize daha fazla sinecekti. olmamış, adamların beceriksizliği ki adamları bir yakmadıkları kaldı fanların.

ama bu demek değilki bölümler kötü.

son bölüm baya iyi abi bir çok manada. eksiklerini saydım. yani nasıl bir tartıya koyup final wordu kötü-iyi diye basitleştirebiliyoruz buraya takılıyorum.

kötü ama şundan, iyi ama şundan diye detaylandıralım mesela. 

direkt kötüüüüü çööööp... ben bundan hoşlanmıyorum.

hayır egdy gibi göründüğüm yerler de haksızmıyım kimse bir argüman sunmadı. alakasız bir şeyden vurulup olmamış deniliyor halbuki sebepleri var. altı boş diye iddia ediliyorsa buyurun cevap verin ikna edileyim severim ben yanılmayı zaten. discordda bol bol konuşuyoruz zaten çıktığından beri, orda bi ton yanıldığım ve başkalarının yanıldığı şeyleri toparladık mesela sorun yok.

adam geliyor boş boş konuşuyorsun falan diyor. leş bir bir sokak jargonu. dolu konuşmayı biliyorsan buyur doldur. cevap verince de triggerlanma yani.

kendi metası içerisinde o kadar çok absürdlükler var ki oralardan vurulsa hiç sorun kalmaz zaten.

sonra birisi çıkıyor daha ne dediğimi okumadan yaş analizi yapıyor falan. herkes sen değil 5 sene öncesinin ifşasını yapsın. kaliteli troll var bi de hintli troll var head bubblelı ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu daha ne argüman sunacaklar satır satır skripti yazmadıkları kalmış bir.

özetle 6. sezondan itibaren tutarsızlıklar kötü özetle. iki karavana ateş tuttular diye 30-40 yaşındaki insanlar burada tv karşısında dansederken biz uyardık. ama nafile...
haftaya son bölümü izler iki üç gün "bu muydu ben adminim" der geçeriz işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, ShadowFury dedi ki:

Bari gidip Bronn'u kral yapsınlar, daha mantıklı öylesi. Hem kimse tahmin etmemiştir. Leakler yüzünden Bran tahta oturacak sanmıştınız ama aslında Bronn'du o ahahahah diye trolleyebilirler istedikleri gibi.

Mazbataya Brann yazacakken memur a yerine o yazıp (kuyruksuz yazınca benziyo da) harf hatası yaptı diye Bronn kral olabilir mesela.

Edit: Bir "n" de fazla koyması gerekiyo, olur o kadar. Yanlış duymuştur.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sdfg ya bronn ne saçma bir karakter oluverdi son sezon komple tüm alacakları içeride kaldı adamın sdgf

sakattan kral olmaz da krallığın geleceğini belirleyen hareketin habercisi olabilir bence. Melissandre'nin NK'yi öldürmek yerine arya'ya "brown eyes green eyes blue eyes" demesi gibi.

kuzey güney ayrılığı güzel teori ama dany yaşadığı sürece mümkün değil bence. ölürse de jon'a muhalefet edecek kim var ki? istemeye istemeye tahta oturmak zorunda kalacak heralde, ned'in istemeye istemeye kings landinge gelişine benzer bir hisle.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Spoiler

 

Şunu anlamıyorum ben, hadi undeadlari döverlerken bir şekilde öyküye uydurdular, King's Landing'de neden kuşatma gelirken ordu dışarda bekliyordu? Total War Shogun oynayan ortaokul bebesiyken yapmazdım ben bunu.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 13.05.2019 at 06:31, sanssizsansli dedi ki:

kötü diyenlere all taunt çekesim var

1

 

14 saat önce, sanssizsansli dedi ki:

sen sanmışsın ki ben t-şörtümü giyim come at me bro çekmişim

 

Bran-Stark.jpg


 

Alıntı

 

sadece olmaz öyle saçma şey denilen kısımların aslında kendi içerisinde tutarlı olabileceğinden bahsediyorum. burada, internette bir sürü insan ya şunu nasıl yapar abi şeklinde eleştirdikleri için bal gibi yapar sebepleri de şu şu diye anlatıyorum.

itinayla da kitabı okumadığımı, kitaba referans gösteriyorsanız tartışmayacağımı fakat kitapta olup da dizide eksik olan şeylerin dizinin kendi bütünlüğü içerisinde büyük felakete, çöp olmuş bu kardeşim denilecek noktaya getirmediğinde ısrarcıyım.

 

Baya felaket ve çöp oldu çoğu yer, tam bi narrative roller coaster var ortada. Dany bir anda delirip herkesi yakmaya başlıyor, ejderhalar bir gün patır patır gökyüzünden dökülürken ertesi gün yüzlerce bolt dodgeluyor, arya ve jaime gibi karakterlerin hikayelerini belli bir mantığa oturtabilmek için kendimizi zorlayıp nedenler buluyoruz. Dizinin geçmişine baktığında nedin idamı, winterfellin düşmesi, red wedding, purple wedding bunların hepsi yüksek shock value içermesine rağmen kendi içinde tutarlı ve cofriden theona, remziden olennaya tüm karakterleri ve kararlarını belli bir mantık çerçevesine oturtabiliyorsun. 

Diğer taraftan bu sezon bariz bi rush var kitabın sonuna yaklaşabilmek için her arc ı aceleci ve saçma salak bi şekilde bağlayıp tüm karakterleri olmaları gerektiği noktaya "ışınlıyorlar". Tıpkı varysin dorne a gidip danye geri ışınlanması gibi karakterlerin fikri durumu da ani zıplamalar gerçekleştiriyor. Evet bunun nedenlerini sen bile yazdın kabul ettin pacing kötüydü falan diye ama olay pacingin kötü olmasıyla açıklanabilecek boyuttan çıktı, diğer projelere atlayabilmek için çekelim bitirelim seviyesinde geziyor ciddi ciddi.

Diziyi yhaa hala iyi yhaa diye savunanlar ayrı bi garip, "danaryos kıraliçe olup westerostaki patriarşiyi yıkacaktı, hayin yazarlar bize ihanet etti" diyenler ayrı bi garip ama hangisi daha kötü bilemiyorum şu aşamada.

 

 

16 saat önce, Black-ice dedi ki:

s8e5 spo

 

 

Ahahahah ya bu muhteşem değil mi ama?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@GERGE

Spoiler

Abi derin düşünmeye gerek yok bu sezonki sahnelerde.

Amaçlarının çok basit olduğunu daha önce belirtmiştim ben: bir tane meydan muharebesi çektik, tekrar tekrar çekip o masrafa girmeye gerek yok diyip bypass ediyorlar direkt. Mantıklı bir kale savunması/kuşatmada dediklerin olur ve savaş sekansını uzatır, masraf deyip hiç girmemişler.
Dotrakilerin 3. bölümde ölüp geri gelmeleri de aynı mantık sdfg. Ya şu golden company'yi dany'e bir temizletelim sonra rahat rahat ara sokak dövüşleri çekeriz denmiş.

Benim savaş kısmıyla ilgili en büyük hayal kırıklığım şimdiye kadar cinlikleri ve hep b planıyla gördüğümüz cersei'nin kuşatma için başka plan yapmamış olması, hem de tek başına köşeye sıkışmışken.

Açayım hemen; en basitinden filler gelmediyse başka bir çare üretmeliydi, şehri paso tuzaklarla doldur. Masumlar ölecek ve tüm fatura dany'e kalacağına göre ne yapsan meşru. Red keep'ten tut, birçok kritik noktaya wildfire bas, şehir düşse bile ordusu darma duman olsun. Ya da çocuklardan intihar bombacısı bir ekip kur sal kalabağa. En son da gerekirse red keepi içindeyken havaya uçur. Bu tarz bir tükeniş ve yok oluş daha uygundu cersei'ye bana kalırsa.
Bize ara ara gösterdikleri wildfire patlamaları hiç ikna edici değildi.

 

allahless tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

derin düşünmeyin fikrini savunmuyorum, saçmalıkları derin düşenmeyen bir ekip yaratıyor onların düşünüş şekli bu,  o yüzden çok da kafa yormaya değmez demek istedim.

benim diziden keyif aldığım en büyük nokta zaten ince detaylardan kurulu hikayeleri izlemek, yoksa aman ordular döğüşsün, ejderler püskürsün, hele hele hele diye ölüler yürüsün değil dfg. Fakat bu sezonki writing o kadar vasat ki tek tek şu ayrıntı niye böyle olmadı hmpfss diyip rage'e girmeyi bıraktım aman işte keyif almaya bak diyip geçiyorum dfg
daha basit örnekle, futbol maçı izlerken her zaman desteklediğin takımın yenmesi beklemezsin, iyi futbol da yoksa maç içindeki bazı mücadeleler veya performanslardan zevk almaya bakmak gibi işte. takımın başında vasat hoca varken, her maç sonucu skordan bağımsız olarak hmppfs bu maç niye şu taktiği kullanmadı, hmpfs bu oyuncu niye bu mevkide oynamadı, hmfpss şu dakikada niye şu değişikliği yapmadı demekle uğraşmak yerine, kombine bilet almışsın maça da gidiyorsun e işte bu faktörlere rage olmakta haklı olsan bile keyif al geç ya sdf

allahless tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, GERGE dedi ki:
  İçeriği gizle

 

Şunu anlamıyorum ben, hadi undeadlari döverlerken bir şekilde öyküye uydurdular, King's Landing'de neden kuşatma gelirken ordu dışarda bekliyordu? Total War Shogun oynayan ortaokul bebesiyken yapmazdım ben bunu.

 

 

Savaşlarda genelde görülen bir durum. Sur savunması. Saldıran askerlerin hızlıca kapıya gelmelerini engellemek için. Genel de sur savunması yapan birlik, savaşı kazansın diye yapılmaz. %99 öleceklerini bilirler. Hem sur arkasına hem de sur üstüne hazırlık için zaman kazandırır ve ayrıca sur üstünde yer alan okçular için saldırı fırsatı verir. 

 

ps: diziyi savunmuyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@axe yine cümlemi cımbızlamışsın ama canın saolsun.

birinci örnekteki gibi basitleştirenlere tauntlayasım var dedim. neymiş peki o? " kötü" ben bunun açıklamasını yapmış mıyım peki sonra? yapmışım.

ikinci cümlenin de devamı yok. bi de zaten ben o postu yazarken bunu da hesaba kattım.  sebep sonuç ilişkisini kuramıyosun kitap okuyom ben ya diye serzenişte bulunuyosun bi de.

PoorDisguisedBluetickcoonhound-max-1mb.g

neyse şiştim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dany'nin arrogantlığını çok dandik yansıttılar ya bence. anakin mesela vay chosen one, best star pilot ever, master'ına nal toplatan apprentice, siyasileri gazlaması falan tonla faktör var. şu tyrion fail videosunu izleyince. westeros'a geldiğinden beri hep bi başarısızlık. dany'nin donanması yakıldı, ordusu kesildi, dragonlar gg oldu. ölülerden zor kurtuldu. deus ex bi büyücü gelse son bölüm sana ve drogon'a god mode açtım, senin hayatını bok eden bütün westeroslulardan intikamını al diye gazlasa falan daha memnun kalırdım şu bölümden.

YAKMIŞ BULUNDUM mu diyecek şimdi.

Xenus tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tyrion ölüm dövüşünü kaybettiğinde ölmeliydi, hafızalarda bozulmadan kalacaktı. tam bir çöp char haline geldi babasını şişledikten sonra. hatta twyin’in kaybedilmesini milat sayıyorum, ondan beri düşüşte dizi. sept of baelor bölümü ile bitseymiş keşke. bleachin son arcı gibi oldu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, Sam dedi ki:

tyrion ölüm dövüşünü kaybettiğinde ölmeliydi, hafızalarda bozulmadan kalacaktı. tam bir çöp char haline geldi babasını şişledikten sonra. hatta twyin’in kaybedilmesini milat sayıyorum, ondan beri düşüşte dizi. sept of baelor bölümü ile bitseymiş keşke. bleachin son arcı gibi oldu.

Konu disi ama, bleach in son arc i neydi oyle. Arrancar arcta bitecekti olay, fullbring filan derken sicti oykunun icine kubo. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tyrion ın kitap arc ı baya iyiydi ya, "where do whores go" depresyonunu biraz abartsa da sonunda geldiği noktayı ben çok beğenmiştim ve westerosa dönüşünde de bu kadar aptal olacağını sanmıyorum kitaplarda. Yani tyrion aptallık yapıp pişman olabilir serinin ultra cin fikirlisi olarak, ama bu kadar bayık anlatmayacaktır GRRM. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...