Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


GERGE

Öne çıkan mesajlar

tahta bence kim oturur:

Spoiler

oturacak taht kalmadı ki. arya/jon/figüran öldürür danaryos'u, topraklar da dağılır parçalara hayatta kalan aileler arasında. sansa kuzeyi ve vale'i alır. dorne, pyke filan hayatta kalabilen yerler. kalanını ele geçirmeye çalışır yeni yetme ya da daha ufak aileler.

şu mor dudaklı figüranı da biri Allah için öldürsün artık. ser barristan'ın screentime'ını ve rolünü çaldı herif resmen minority pandering üzerinden, son bölüme kadar dayandı hamamböceği gibi. bronn'a da uyuz corç gene böyle tv izleyicisi eğlendirmek için şişirdikçe şişirilen char. şu ikisi o kadar çok zaman yedi ki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, axedice dedi ki:

Mesele en sevdiğimiz şekil olup olmaması değil yazım kalitesi ve tutarlılık. Kitaptan uzaklaşılan ilk sahnelerden beri aynısını söylüyoruz, bu kadar birbirine bağlı olay örgüsü içinde belli kısımları atarsan o tutarlılık uçar gider diye. Güncel tabiri kullanmak gerekirse "bişeyler olduğunu biliyoruz ama ne oldu tam onu bilemiyoruz" durumu var, karakterlerin yolculuklarını eksik veriyor dizi yazarları. Bu da kurguda büyük boşluklar yaratıp bizi rahatsız ediyor. Anlıyorum grup psikolojisine asla dahil olmayan eşsiz bir kartanesisin ama dizinin nesnel yönden eksikleri bu kadar fazlayken eleştiri gelmesi normal. "Şimdi linç yiyeceğim ama ben orijinalim hepiniz koyunsunuz" içerikli mesajları atarken tonla insanın diziyi (ve kitapları, ve teorileri, ve hatta kurguya ilham veren tarihi olayları) senden daha iyi kavradığını ve buna göre yorum yaptığını / eleştirdiğini hesaba katmalısın. Ben okumuyorum / ilgilenmiyorum da geçerli bi argüman değil, keza biz okuyoruz. Burası xeşqe okumaq bilsam forumu değil.

 

Ya aslında aryanın oradaki kararına çok takılmadım içindeki "öfke tüketir" mesajı ve bunun veren kişinin de Sandor gibi bi karakter olması nedeniyle, ama samin gerçek hayatta assassino olmamasına bağlaman gözlerden kaçsın istemedim. Evet @Sam böyle yorumlar yaparken lütfen önce klıçla döğüşmeyi, düz duvara tırmanmayı, night king kesmeyi ve düşmanlarının yüzünü takmayı falan öğren sonra ahkam kes pilis. 3A sınıfından şanssızşanslı karşimiz yorumlarında isabetli..

Meanwhile evet Arya gibi bi karakteri ne ölüm korkusu ne de sevgi yolundan döndürebilirdi. Doğru kişiden doğru yönlendirmeyi aldı, Sandor nefretin tüketmesi ile ilgili bu mesajı hem verebilecek hem de Aryanın dinleyeceği tek karakterdi sanırım, o yüzden çok da takılmadım. Ha ama bunu niye yaptılar, D&D'nin KL sokaklarında koşarken heyecan duyacağımız bir ana karaktere ihtiyacı vardı, gidip saçma salak oraya yamadılar gözden kaçırmış değiliz.

 

Şu özrü kabul etmiyorum, Grey worm missandei aşkına, ne bileyim ilk sezonlarda Rose a falan ayrılan süreleri düzgün bi dornish plota, Great Northern Conspiracye, fake aegon plota ayırsalardı bu hale gelmezdi dizi. Danyi kitap karakterinden bu kadar uzaklaştırmasalar, astaporu 2 cümle ile geçiştirmeseler belki insanlar danynin dönüşümünü kabullenmekte bu kadar zorlanmayacaktı. Evet o izler en başından beri vardı karakterde, ama hep eleştirdiğimiz pacing hatası burda da hatalı screen timelar yüzünden ortaya çıkıyor. Aşkı memnu tadında bakışma sahneleri yerine iyi yazılmış karakter arcları yapılabilirdi, yapamamışlar ve bu yüzden eleştiriyi hak ediyor.

 

Kehanete baya yaklaştı aslında orası, hatta dizide hiç bahsedilmemesine rağmen gönderme yapmış olmaları fena değildi. Hatırlayalım kehaneti

"Teknik olarak" ölümü taşların altında boğulmaktan değil, ona sarılan ellerin istemsizce gırtlağına basıp boğmasından kaynaklanıyor olabilir. Şuna benzer bi açıklama tam bi GRRM prophecy twisti olurdu ve benzer bişey bekliyorduk yıllarca. Kitap buna benzer çıkarsa şaşırmam ben.

abi baya boş yapmışsın ya wall of shitpost kusura bakma. benim zaten eleştirdiğim şeyleri bana hiç söylememişim gibi satıyorsun.

ben hikayenin işlenişinde eksiklikler, screenplayde eksikikler olduğunu zaten söylüyorum. hatta bir sürü boktan şey olduğunu da söylüyorum, bunları sana faxlamak zorunda değilim axe'de bilsin de ona göre cephe alsın diye. sadece olmaz öyle saçma şey denilen kısımların aslında kendi içerisinde tutarlı olabileceğinden bahsediyorum. burada, internette bir sürü insan ya şunu nasıl yapar abi şeklinde eleştirdikleri için bal gibi yapar sebepleri de şu şu diye anlatıyorum.

sen sanmışsın ki ben t-şörtümü giyim come at me bro çekmişim de sağa sola yumruk sallıyorum. 

mantıklı açıklama getirene evet haklısın da diyorum saçmalayana hayır şöyle olabilir diyorum.

bunları da kafama göre değil bir dizi izlecisi olarak söylüyorum.

itinayla da kitabı okumadığımı, kitaba referans gösteriyorsanız tartışmayacağımı fakat kitapta olup da dizide eksik olan şeylerin dizinin kendi bütünlüğü içerisinde büyük felakete, çöp olmuş bu kardeşim denilecek noktaya getirmediğinde ısrarcıyım.

verdiğin bi çok argümanın benim söylemek istediklerimle zerre alakası yok kafana göre saçmalamışsın.

sam'e zaten yapamazsın demek bir şeyi yaşamadan heleki arya gibi bir hayatı " ben olsaydım öyle yapmazdım" demek kadar mantıklı ve saçma. laf sokayım derken diğerinin mantığını elimine etmeye de gerek yok. yazar buna karar vermiş, karakteri kendince tanımlamış ve böyle çıkarım yapmış. orada gap var. eleştirilecek nokta orası. verdiği karar değil. o gap'de ne düşündü ne hissetti verselerdi hiç bir sorun yoktu. arya da zaten baya baya süzme stark. ailesi her zaman en değer verdiği şey olmuş, ömrü boyu yaşamaya çalışmış ve bunun için kaçmış ve savaşmış gibi. sonra kalmış born to be ninja kıvamında karar vermesini bekliyorlarr, yanlışsınız. sanıyor ki haspam ben sam'e kılıç kullanmayı öğren de öyle bu kararı ver dedim. tipik bir internet bireyi, cımbızla seçip seçkin bir troll olmaya kasıyorsun.  sal biraz ya kişiliğini sırf birilerinin üstüne basıp trollük yaparak yaşama. çoğumuz 30+'yız. 

x olaylarını y senden daha iyi biliyordur filan. oldu öğretmenim. sen kesin daha iyi biliyorsundur her olayı. 

bi de hala ergen gibi 3a diye örnekler veriyor sdfsdf. pis cıvık troll.

 

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu bran gelecek tahta konacak geyiğini millet ne zaman benimsedi, inandı bu kadar? ankete baktım, ekşide falan da o yönde genel kanı.

tüm dizi boyunca şimdiye kadar seni halk seviyor, senden korkuyor, seni tanıyor, sana güveniyor, iyi komutansın, yiğitsin falan diye adaylar arasında krallık vasfı yarıştırılırken; kafa gidik, kötürüm velet hangi vasıfla gelecek tahta geçecek de millet 'ağam paşam sana yakışır taht' diyecek allasen. sanki sokağa sıçılan westeros değil 21.yy norveç'i de halk bilge olanı kral görmek istiyor.

uçmuş abi velet, iki kelime konuşamıyorsun mal mal bakıyor, gözleri kaydırıp tribe giriyor falan. bu mu kral olacak?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, imamizer dedi ki:

ya bu bran gelecek tahta konacak geyiğini millet ne zaman benimsedi, inandı bu kadar? ankete baktım, ekşide falan da o yönde genel kanı.

tüm dizi boyunca şimdiye kadar seni halk seviyor, senden korkuyor, seni tanıyor, sana güveniyor, iyi komutansın, yiğitsin falan diye adaylar arasında krallık vasfı yarıştırılırken; kafa gidik, kötürüm velet hangi vasıfla gelecek tahta geçecek de millet 'ağam paşam sana yakışır taht' diyecek allasen. sanki sokağa sıçılan westeros değil 21.yy norveç'i de halk bilge olanı kral görmek istiyor.

uçmuş abi velet, iki kelime konuşamıyorsun mal mal bakıyor, gözleri kaydırıp tribe giriyor falan. bu mu kral olacak?

Israrla  ben bran değilim derken olması saçma ama galiba öyle olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olmasın öyle bir şey. Bran ne alaka ya? Claimle uzaktan yakından alakası yok, krallık vasfı desen hiç yok, hatta vasıf desen o da yok bütün gün kenarda oturup melül melül bakmaktan başka bir şey yapmıyor. Maester deseniz anlarım, ya da Hand of the King. Ama kral ne alaka? Bir de acil bir işin düşse tam sıçtın, "Kralım şu konuda acilen bir karar vermemiz lazım çok önemli!" Bran<AFK>

Leakler yüzünden mi diyorsunuz? Okumadım detaylarını bilmiyorum ama fake olma ihtimali yok mu?

Çünkü cidden çok alakasız, hani sadece subvert expectations adına saçmalamışlarsa olur öyle bir şey. Hani fanların mantık yürüterek yaptıkları tahminlerin hiçbiri tutmasın diye kasmışlar, anlıyorum, ama onları çıkarınca geriye tamamen mantıksız şeyler kalıyor, problem o. GRRM demiş işte "just being shocking for being shocking" diye.

(Bari gidip Bronn'u kral yapsınlar, daha mantıklı öylesi. Hem kimse tahmin etmemiştir. Leakler yüzünden Bran tahta oturacak sanmıştınız ama aslında Bronn'du o ahahahah diye trolleyebilirler istedikleri gibi.)

 

3 saat önce, aquila dedi ki:

kralligin tek parca kalacagi ne malum.

Dany Red Keep'i yıkarken harita kuzey ve güneyi ayıracak şekilde çatlarken göstermişler. Foreshadowing?

arG9wMd_460swp.webp

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...