Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


GERGE

Öne çıkan mesajlar

5 dakika önce, GokTuRK dedi ki:
  Gizli içeriği göster

ya bir kişi şuna cevap verebilir mi madem hiçbirşeye umrunda değildi Jaime enin e neden North a gelip sözünü tutmak için Cercei i bıraktı? TO FUCK BRIENNE mi bunun cevabı. adamlar tüm Character Arc ını çöpe attılar ya. inanılmaz birşey gerçekten

Çıldırıcam gerçekten

jamie kind of forgot that, bölüm sonu şeyinde senaristler söylemiştir böyle birşey fds

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

29 dakika önce, Jaegerjaquez dedi ki:

abi bütün bölümü boşverin çok boş şeyleri tartışmışınız

  İçeriği gizle

ABİ CLEGANE BOWL OMFG YILLARDIR BUNU BEKLİYORDUM. HYPE IM TATMİN OLDU AÇIKCASI.

 

yeni arka plan

  İçeriği gizle

HYPE.png

 

abi nasıl tatmin oldun ya, baya anlamsız sırf seyirci istiyor diye araya sıkıştırılmış bi sahneydi tbh

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü. Prodüksiyon kaliteli. Efektlere yüklenmişler ama yetmiyor işte.

Spoiler

I loved the symbolism this episode.

Drogon and Daenerys represented Benioff and Weiss.

Kings Landing represented the fans.

The Hound represented George RR Martin.

The Mountain represented the last two books.

Zorla 2 bölümde delirttiler Dany'i bravo yani. Gayet üzüntülü normal tepkiler veriyorken, YOOO DELİ BU dediler resmen sdf

Jaime'nin bütün arc çöpe gitti. Gerçekten Cercei için geri dönmüş. Hani öldürmek için gitti diye beklemiştim ama yok. Harbiden stupid Lannister. Masumları umursamıyorsan niye öldürdün o zaman bi önceki kralı.

Tyrion'da gerizekalı 2 sezondur. Yaptığı hiç bir şey tutmadı. Bütün planları salakça. 

Hani önceki sezonlardan build up umursamıyor yazarlar. La geçen bölüm zor kaçtı Drogon ballistalardan. Bi bölüm önce gösterdiler ne kadar tehlikeli olduklarını. Düz üstlerine giderse vurulcağını. Bu bölüm dümdüz daldı ve hiç bir şey olmadı. EXPECTATION SUBVERTED.

bide Arya'nın taa red keep'e kadar gelip kuzeyden, oldu o zaman vaz geçtim deyip geri dönmesi...

bide bide Jon'un ordu ne güzel duvarların dibinde kamp kurmuş. Niye kurmasınlar ki, sanki duvarlarda Scorpionlar, okçular var onlara ateş edecek. Iron Fleet denizi koruyor diyolar ama Jon denizden gemiyle geliyo.

Bu yazarlar kuşatma konseptinin ne olduğunu bilmiyorlar sanırım. Hani 2 tane kale kuşatması vardı bu sezon. İkisinde de inatla askerleri duvarların arkasında, üstünde değilde dışarı koydular. Golden Company 30 saniye de yalan oldu sdf

 

progamer tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Dany'nin Mad Queen olmasını anlıyorum da Moron Queen olmasını anlamıyorum ya, hiçbir anlamı yoktu yaptıklarının.

Hadi tamam delirmesi makul. Zaten genlerinde var. Zaten sırf son 2 bölüm değil, serinin başından beri milleti yakmaya meyilliydi. Zaten sinyalleri veriliyordu. Üstüne bir de çok kısa zamanda Jorah, Rhaegal, Missandei arka arkaya öldü. Onun üstüne bir de en güvendiği üç kişiden ikisi güvenine ihanet etti, biri toptan ihanet etti. Böyle travmaların tetiklemesi de normal.

Ama yaptığı gerizekalılığın bir açıklaması yok. Tamam teslim olmuşlar ama sen yine de bodoslama dalmak istiyorsun, doğrudan Red Keep'e giriş, şehirde yarım saat turlayıp sivil yakmanın anlamı nedir? Doğrudan Cersei'ye dalarsın, arada colleteral damage filan olur, yolunun üstündeki herkesi yakar, yangın şehre yayılır, yıkılan binalardan molozlardan filan ölenler olur, orası tamam, haa tamam kafayı yedi ondan gözü sivilleri görmüyor deriz. Ama cidden yarım saat boyunca şehri turlayıp sivil kovalamanın anlamı nedir? Hiçbir açıklaması yok yani. İşin mi yok? Git Red Keep'i yak yani mal mısın?

Tamam anladık, Dany villain olacak son bölümde de onu keseceksiniz ama yani çok zorlama olmuş bu sahneler. Birazcık özenerek yazsalar şunu çok daha net bir şekilde aktarılabilirmiş.

Ama onun haricinde Dany'nin Iron Fleet ve Golden Company'yi sololaması, savaş sahneleri filan çok iyiydi. Seri boyunca neden Dragonlardan bu kadar korkulduğunu göstermesi açısından da çok önemliydi bence. Önceki 2 dragon çok tırt şekillerde öldükleri için bu muydu lan demiştik te bir dragonun bütün şehri dağıtmaya yetmesi en başından beri beklenen bir şeydi. Ballista filan dinlemeyip bütün şehri çıtır çıtır yaktı.

 

Varys RIP. Gerçi sağ kurtulmayı beklemiyordu çok bariz bir şekilde, en son mektubunu imha etti ama onun öncesinde de bir şeyler yazıyordu zaten. Muhtemelen bütün kıtaya yetiştirmiştir çoktan.

Jaime RIP. Bütün karakter gelişimini çöpe attılar, çok yazık oldu. Bu muydu yani Jaime'nin olayı? Bran da sen bize lazımsın filan diyince bir olayı var sanmıştım, 3-5 zombi kessin diye miydi bütün hepsi? Neyse en azından Jaime vs Euron gördük, o da bir şey.

Hound RIP. Cleganebowl bekleniyordu, oldu bitti. Güzeldi genel olarak. Sahneler ve atmosferi bayağı iyiydi özellikle. Combat anlamında çok çekici değildi ama Hound'dan da bir Oberyn performansı beklemiyoruz zaten. Güzel kapıştılar. Hound kendisine yakışan bir şekilde öldü, giderayak Arya'yı toparlaması da iyiydi.

Arya demişken bu kız her bölüm yakın çekimde bir şeylerden kaçmak zorunda mı? Çok gereksizdi o sahneler. Kızı kıtanın bir ucundan diğer ucuna getirdiler sırf koşturmaca sahnesini tekrar çekmek için hahahah.

Yarım saat sivillerin kaçışmasını ve yanmasını izlemek te aşırı bayıktı, hani bölümler 80 dk olunca fazladan bir şeyler olur belki diye bekliyoruz ama onun 40-50 dksı filan gereksiz gereksiz sahnelere harcanıyor, saçma ve sıkıcı. Savaş sahneleri ne kadar iyiyse, gereksiz yere yarım saat sivil kovalaması da bir o kadar kötüydü. Meh. 

 

TL;DR: Harcadığınız paraya yazık ya. Bütün bütçeyi son kuruşuna kadar prodüksiyona gömmüşler, senaryoyu da ucuza gelsin diye setin çaycısına yazdırmışlar resmen.

Bir de S8'in durumuyla ilgili yapılmış en düzgün açıklamayı buldum, şahsen ikna oldum. Çok mantıklı.

aXYQ75V_700bwp.webp

ShadowFury tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 dakika önce, eldar dedi ki:

Balistacılara tokat gibi cevap:tüm bölüm scorpion denip durdu. Yok scorpion küçükmüş falan palavra. Ejderha ölecek ölsün, ölmyecek ölmesin. Ekstradan bir mantık üretmeye gerek yok.

Onu yalnızca bu bölümde değil ta geçen sezondan beri diyorlar. İsterlerse gatling veya armut da diyebilirler, ne olduğunu değiştirmiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bölümü genel olarak sevdim.

Ama işte yine aptalca seçimler yüzünden sinirlendiriyorlar insanı.

Spoiler

 

1. Arya’ı oraya kadar getireceksen Cersei’yi öldürteceksin. Onca yol gelip, ‘doneyim ben o zaman’ diip dönmesi saçma. Evet, intikamdan vazgeçmesi aslında iyi bir hareket ama öyle yapacaksan o kararı üçüncü aşamada verdireceksin. Yani şehre girdiklerinde panik ortamını görünce Clegeane ‘bence geri dön’ diyecek, Arya kabul etmeyecek; dragon yıkmaya basladıgında tekrar söyleyecek, Arya yine kabul etmeyecek; sonra kalede zor durumda kalacaklar ve kabul edecek. O zaman işler bu, bilinmiş bir kuraldır yani senaryo yazımında.

2. Aynı zamanda Cersei’nin ölümü böyle olmamalı. Biri net bir şekilde öldürmeliydi.

3. Euron yırtık don muhabbeti resmen. Ne kadar anlamsızdı son dövüş.

4. Danerys’in değişimini veremediler, bunun nedeni acting. Aslında acımasız seçimler yaptı son zamanlarda çok ama daha agresif bir tavır yapsaydı Emilia değişime okey derdik. Küçük bir surat ifadesi yeterdi yani önceki kararlarda.

5. Yani önceki bölüm Euron’a pat diye ejderha indirmek ve topu topu 10 gemiden kaçırmanın ardından yüzlerce gemiyi ve bütün şehri sorunsuz yaktırmaları kadar saçmalık olamaz.

6. Jaime’de dediginiz gibi mad king’i niye öldürdün o zaman diye sorarlar. North’a neden gittin, Brienne’e neden bulastın diye sorarlar. 

Bunların haricinde:

Varys’in ölümüne üzüldüm tabi, biraz daha farklı olabilirdi ama ölmesi doğruymuş gibi geldi.

Bütün şehrin yanmasını da iyi bir son olarak görüyorum, rahatladım.

Clegeane dövüşü iyiydi, güzel bir son.

Jon’un çaresizliği de iyiydi, Arya’da ilk defa training öncesi insanlığına döndü.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani okudukça hatırlıyorum saçmalıkları, bilinçaltım toksik atık gibi reddetmiş de unutmuşum:

Spoiler

arya "yaa ben geri döneyim madem, intikamımın odağını iki adım kala bıraksam da olur" diyecek bir char değildi artık, s1 arya'ya döndü bir anda. hound konuşacak ve gidecek? geçen bölüm NK'ye solo dalan arya'ya?

golden company sezon sezon anlatıldı, bir dakikalık neredeyse off-screen gg. o para toplamalar vs, red herring denip geçilecek birşey değil yani.

ejderha iki bölüm önce sololasaydı madem bütün NK ordusunu? king's landing daha az kalabalık değil ki yani. ama dur esas en büyük soru:

8 SEZON DANARYOS'UN ORDU TOPLAMASINI NEDEN İZLEDİK TEK EJDER BÜYÜYÜNCE SOLOLAYABİLİYORSA HERŞEYİ? NEDENNNNN

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

arya'nın geri dönmesi anormal mi? tepesinde ejderhayla karı bütün şehri yıkıyor ne manası var gidip cersei'yi öldürmesinin? mantıklı olan tabii ki dönmesiydi yani.

saldıracak yer arayıp bulmayın ya. bölümün ikinci yarısı da dahil gayet düzgündü işte. cersei'nin ölümü hiç tatmin etmese de, kahinin zamanında cersei'ye söyledikleri tamamen doğru çıktı.

son bölümde de jon atarlanır falan bana dany'e bir şeyler olacak gibi geliyor da bilemiyorum.

sonuç olarak eh bir dizi ya. tekrar izletmez artık.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...