Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Spoiler

 

Jaime Lannister: "Qyburn's scorpion is over there."

Bronn: "Go and get it then."

Jaime Lannister: "I can't shoot with one hand!"

— Jaime Lannister and Bronn during the Battle of the Goldroad

 

scorpion ballistanın görece güçsüz mobil versiyonu. neyse qyburn=uber science diyelim scorpion mobilitesinde ballista yapmış olsun. fizik adamın yanında sonuçta

Spoiler

 

Oralardan vurulunca bir şey olmaz yazmıyor orada.

evet yazmıyor başka biyerde geçiyordu onun için bahsettiği spot dedimdi.

Spoiler

If anyone had thought to ask him, Tyrion could have told them not to bother. Unless one of those long iron scorpion bolts chanced to find an eye, the queen's pet monster was not like to be brought down by such toys. Dragons are not so easy to kill as that. Tickle him with these and you' ll only make him angry.

The eyes were where a dragon was most vulnerable. The eyes, and the brain behind them. Not the underbelly, as certain old tales would have it. The scales there were just as tough as those along a dragon's back and flanks. And not down the gullet either. That was madness. These would-be dragonslayers might as well try to quench a fire with a spear thrust. "Death comes out of the dragon's mouth," Septon Barth had written in his Unnatural History, "but death does not go in that way."

link: http://www.studynovels.com/Page/Story?bookId=502&pageNo=154

 

tartışmak gereksiz gerçi, ilk soru "bunu neden daha önce düşünmemişler?" idi. cevap, düşünmüş ve denemişler ama sonuç alamamışlar, başarıları kısıtlı olmuş vs ama D&D artık olsun dedi ve yaptı çünkü subverting expectations 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışma tabii ki gereksiz, bir mevsimin 7 yıl sürdüğü bir evrende dünyadaki fizik kuralları uygulanamaz. Yok scorpion ballista tartışması da yersiz, nerede görülmüş tek kişinin hidrolik direksiyon gibi çevirebildiği yerçekimini yok sayarak nokta ve seri atış yapabilen ballista. Böyle bir şey de yok.

Sorun sadece izleyiciyi ikna edici bir sahne çekilmemiş olması.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşin nişan alma kısmıyla ilgili düşüncem aynı zaten. Ballista ile uçan hedef o kadar kolay vurulamaz, hatta vurulma şansı hemen hemen hiç yok gibi. Zaten Martin gibi bu tür ayrıntılara dikkat eden birinin ejderhalara ballista yerine scorpion ile ateş ettirmesinin sebebi de bu. 

Ama dizideki gibi ballista hedefi vurursa, evet, ejderhayı gayet de güzel deler. Kaldı ki hem dizide hem de kitapta insan eliyle fırlatılan mızrağın bile Drogon'a kritik olmamakla beraber canını acıtacak kadar zarar verdiğini gördük.

Fakat bu bir yana, dizide o olayla ilgili tek sorun vurulma kısmı değil. Kraliçe bir yere giderken istihbarat sağlamak ve önden keşif amacıyla hafif tekneler göndermek gibi önlemler alınması lazım. Benioff'un ise olaya yaklaşımı sdbdcefw1jw21.jpg

Komutan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

keşke advisorlarının arasında savaş vakti kings landing'e bile adam smuggle edebilen, kıyı şeridini avcunun içi gibi bilen, denizlerin kurdu biri olsaydı.

 

sakat wikipedianın tekerini anlatmaya ayıracakları zamanı buna ayırsalar, "bu dragonlar daha çok genç scaleleri bile gelişmemiş ergen bunlar" deseler bi yerinde bu kadar drama dönmez misal

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence de war weapons/mechanics üzerine çok kafa patlatmak değecek mevzu değil, çok daha basit saçmalıklarla zaten tutarlılık çerçevesini aşmışlardı.

Daha önce King's landing'i kuşatmış davos var, savunmuş tyrion var bize gemide grayworm&missandei aşkını gösterdiler sdfg Bu tarz mevzuları sizin bizim kadar iplemedikleri belli, yoksa jon'un dragonunu ver jon'a karadaki birlikleri o secure etsin hem de dragon mal gibi başına boş dolanıp yem olmasın.

Mantık basit: Kuzeyde atlı birlik sahnesi çekmek maliyetli, dothrakları hemen telef et. Jon artık stark değil, boşuna kurt cgi masrafına gerek yok ghost'u gönder kuzeye gitsin. King's landingde çift ejderli dövüş sahneleri hem masraflı hem de ikinci kez çekmek heyecan uyandırmaz, jonu yayan gönderdik, yarın bir gün ölürse "bu mal niye ejdere binmiyor" demesinler diye de baştan öldürüp kurtulalım. aha bu yani sdfdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...