Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

On 25.10.2022 at 00:12, mani dedi ki:

Lan Michael Douglas gençleşmiş Evangeline Lilly yaşlanmış.

 

Hakkaten ha.

Gerçi Lost dizisi üstünden de çok geçti ama Evangeline abla çok hızlı yaşlanmış. Michael amca ise zamanı geriye sarıyor sanki.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

wakanda forever izledik dün akşam, taş gibi film yapmışlar yine benim bayağı hoşuma gitti. 

riri williams'ı gereksiz fazla kullanmışlar, meh karakter yapmışlar ama disney içindeki sjw sıçmığında yine ekstra rahatsız etmedi. zaten bundan azı olurdu fazlası olmazdı. 

geri kalan diyaloglar vs. klişe hikaye akışında bile kaliteydi. 

ayrıca yine müzikler ve namor *****

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
On 19.12.2022 at 02:04, Natanyal dedi ki:

love and thunder'ı sonunda izledim. 

Ya Last Jedi'dan sonra daha kötü bi franchise killer izleyebileceğimi hiç sanmıyordum. Teşekkürler Taika... 

2/10

O 2 de sadece Christian Bale abim için. Meczup filmi falan demeden taş gibi oynamış yine. Gerisi tamamiyle koskocaman bir çöp...

Abi evet, Ragnarok ne güzeldi bunda her yere abuk sabuk espriler şakalar komiklikler sıkıştırmışlar.

 

Tek güzel şey en sonda Rainbow in the Dark çalmasıydı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

bir arkadasim yedigi baliktan bayagi kotu zehirlendi. adam balik seven bir insan olmasina ragmen komple baliktan tiksindi. yemiyor.

thor love and thunder o kadar kotuydu ki bende bu etkiye sebep oldu.

black panther falan izlemek bile istemedi canim.

black adam falan gibi dc superhero filmlerini de izlemedim.

olm sinemada zaten dogru duzgun film yok diye aksiyon filmi izliyorduk, allahin lc waikikisi yuzunden o zevkimiz da bittti bildigin. quantumania'nin trailerini dahi izlemek istemiyorum. bu guardians galaxy special traileri var mesela yukarida.. hicbir fikrim yok.

taika waititi zehirlenmesi yuzunden tum superhero filmlerini birakmis oldum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer hisler içerisindeyim. Dr. Strange ile başladı hayal kırıklıkları, çok daha iyi olabilecekken vasat seviyede kaldı. Thor'da Bale reyiz var dedik, konu çok iyi dedik, önceki işlerini baya beğendiğim waititi sıçtı batırdı. dasaaa nın dediği gibi black panter 2 yi izleyesim bile gelmedi, disney+ a gelirse bakarım diyorum. 

Quantumania'dan da çok ümidim yok ama IMAX'te izlerim bunu. GotG3'ten de hiçbir beklentim yok artık, Adam Warlock'u sikko bi karakter olarak görürüz gibime geliyor.

Edik: yeni trailerda da bütün filmi vermişler püüü, izlemesem daha iyiydi

DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, Sam dedi ki:

lc waikiki ve david gunn zehirledi mcu’yu. içeriden inception gibi çürüttüler. black panther zaten en zayıftı. bunlar dışında yapılan işlere bakmak lazım.

wakanda forever bence multiverse of madness ve love and thunder'dan katbekat daha iyiydi ya. Yaptıkları projelerin ortalama üçte biri iyi çıkıyor genelde dizi olsun film olsun. thor 1 ve 2, iron man 3, age of ultron falan oturaklı filmler değildi hiç. 40a yakın film/dizi oldu heralde mcu'da aklıma gelmeyenler de var daha.

kimsenin sevmediği eternals ve shang chi mcu'nun %70inden daha iyi filmlerdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eternals ve shang chi aslinda mcu'nun tum aksayan yonletini yansitiyor.

kotu bir karakter hikayesi, bir ic cekisme (taraflarin kotu olani arkadasi ya da babasi veya dostu vs) sonra cgi dolu kotu bir bitis sahnesi.

hero's journey sadece bundan ibaret. icine koyacak bir sey yok. mesela civil war daha net bir film bu konuda degil mi? winter soldier falan.

ne yazik ki binlerce basili dergi olmasina ragmen en basit ve en kotu yazilmis olan senaryolari sinemada goruyoruz... onceden yayinlanan cizgi romanlarin ruhuna daha yakin bir seyler vardi. simdi cizgi romani degil de yapimcinin kafasindakini izliyoruz...

nasil anlatayim, jj abrams sw'ye sicti. cunku sw filmi degil, abrams eseri izledik. adamin bokunu sw kalibina koymus olmasi durumu degistirmedi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

57 dakika önce, dasaaa dedi ki:

kotu bir karakter hikayesi, bir ic cekisme (taraflarin kotu olani arkadasi ya da babasi veya dostu vs) sonra cgi dolu kotu bir bitis sahnesi.

Bütün MCU böyle zaten ? Civil War net bir film demişsin ama bu söylediğin şeyi en çok yansıtan filmlerden biri de o. Eternals yine felsefi açıdan, Shang Chi ise aksiyon açısından diğerlerine göre kendilerini öne çıkarıyorlar. Iron Man, Infınıty War, Endgame, Ragnarok ve Doctor Strange'den başka doğru düzgün film yok ki MCU'da. Hepsi eh işte tier filmler. Dizilerde de Loki, Moon Knight dışında diğerleri eh. Bunları da öne çıkaran oyunculukların iyi olması ve alışılandan farklı hikayeler anlatmaları.

Sadede gelince hepsi capeshit

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

shang-chi zayıf kadro ve biraz fazla oryantalist olması nedeniyle zayıf ki wakanda'da da aynı egzotizm kafası çok sırıtıyor. eternal net bariz kötü bir film her bakımdan ama yönetmenlik birinci kötü. oscar verildi diye teslim ettiler, bayık film yapıp bırakmış. hani böyle cgi'lı superhero popcorn action'lığı bile beceremeyen bir film. "herkese film çekmenize ve herkese film çektirmenize gerek yok"  dedirten bir film mcu açısından.

bence artık kime çektirdiklerine, kimleri oynattıklarına, neyi çektiklerine daha seçici yaklaşmaya dönmeleri lazım. marvel'ın yayınladığı herşeyi mcu'ya iliştirmelerine gerek yok. dc'nin 231871263123785 tane batman çekme hatasının tersini yapmaya başladılar. biraz daha popüler karakterlere eğilin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok oryentalist "afrikada ütopya yaptık ama hala ölüm dövüşüyle kral seçen bir yer" tarzı "uzay yolculuğunu da keşfetse bunlar hala 19. yy zulusu" kafasında ırkçı yaklaşımları sevmiyoruz. uzaya giden osmanlı yapılsa o bile daha az iğreti görünür.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...