Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

henuz izlemedim ama sanirim izlemem gibi de...

trailer mesela, asiri derece sjw gorunumlu idi.

"kadinlar daha iyisini yapar!?" zorlama diyaloglari vs. igrenc duruyordu.

 

gerci biliyoruz ki translar da kadinlardan iyisini yapiyor. en muhtesem canlilar aslinda sirasi ile trans bireyler, sonra gayler, sonra farkli irklardan kadinlar, sonra genel olarak kadinlar ve diger irklardan erkekler, sonra diger lanet olasi beyaz erkekler...

eger yoksa gocmen shemale hulk falan da yapsinlar aslinda ya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

She-Hulk sırf şu seri için bile en sevdiğim karakterlerden biri: https://marvel.fandom.com/wiki/Sensational_She-Hulk_Vol_1

Onun dışında çok hızlı gidiyorlar gibi geldi bana, daha Annihilation olmadan, insanlar Cosmic Marvel öğrenmeden Secret İnvasion ne?

Secret War olarak Time Runs Out geleceği Dr. Strange ile kesinleşti zaten, Builders' War yerine Kang gelecek ama belli ki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bölümün girişinde "biraz gülmelisin" diyen erkeke ayar veriliyor. Kadın arkadaşıyla ise kadın dayanışmasının erkeksiz bir dünyada ne kadar mükemmel olduğunu görüyoruz. Bruce ile eğitim sırasında "siz erkekler bilmediğiniz konularda bize bir şeyler öğretmeye çalışıyorsunuz" diyerek "Mansplaining" konusuna gönderme yapıyor.

Normalde Jennifer'ı kurtaran Bruce'tur ve hayatta kalması için kanını verdiği için She-Hulk ortaya çıkar. Burada Bruce'u kurtaran (sıkışmış kapıyı açabilecek güçte) Jennifer oluyor ve bir iki damla sıçradı diye She-Hulk'a dönüyor. Yani aslında Bruce Banner etkisiz eleman olarak kalıyor.

Dizi boyunca sürekli "biz kadınlar siz erkekler yüzünden hayatı cehennem olarak yaşıyoruz zaten, keşke erkekler olmasa, kadın dayanışması ftw" mesajı veriliyor.

Bruce Banner, yıllar boyunca Hulk'u kontrol etmek için uğraşmış, duygularını baskılamak için çok çeşitli aşamalardan geçmiş, dünyayı kurtaracak bir sürü savaşın içinde bulunmuş... Ama dizide diyor ki "senin yaşadıklarının hiçbir önemi yok, çünkü ben kadınım".

Bu bakış açısını eğitim aşamasında da görüyoruz. She-Hulk direk Mary Sue modunda başlıyor ve her sahnede "benim eğitilmeye ihtiyacım yok, ben böyle mükemmelim" modunda takılıyor. Bruce bunu kabul edene kadar boş boş vakit geçiyor.

Hulk'un her filmde daha da güçsüzleştirildiğini biliyoruz da burada direk Jennifer'ın şaklabanı olmuş. Bruce'un yapabildiği her şeyi zaten Jennifer daha iyi yapabiliyor.

Titania'nın gelip her yeri dağıtırken erkek polislerin hiçbir şey yapamaması ve olaya bir kadın elinin değmesi gerekmesi de ayrı bir detay.

Ama tabii bunların hiçbiri olmamış da olabilir ve sadece "He-Hulk" demedikleri için kızmış da olabiliriz...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tuvaletteki inanilmaz kadin dayanismasini, ve kapidan cikar cikmaz a msalak erkeklerin ablanin etrafini sarip "tatli kiz, gel bir makas alayim" kafasinda yaklasmasini saymamissin.

ama en komigi, elbette bu kadar farkli ve hayat degistiren bir durum karsisinda "elidor! cunku saclarim mukemmel!" tarzinda davranan "ben kendi ayaklarim ustunde duran bir kadinim ve de her seyin en iyisini yaparim!" tavri ile abartilmis "isime geri gitmem lazim, benim bir hayatim var" konusmalari falan idi.

kadin erkegini gecin abi, bir hikaye anlatiyorsun. anlattigin hikayeden memnun musun gercekten? bayagi kotuydu, karakterin derinligi reklamlardaki oyuncular kadardi. cizgi romanini okumadim, belki de gercekten kotu tasarlanmis ve bos bir karakterdir. tum olayi bu kadardir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi tüm olayı kadın bir hulk olmak üzerine olan dizide başka ne olmasını bekliyordunuz. bu süper kahraman filmleri mevzusu hep erkek piyasasına dönük filmler üretiyordu şimdiye kadar. kapitalizm boşluk sevmez. kadınları da bu piyasaya çekip onları da gaza getirecek bir yapım yapmışlar işte. mesele tamamen kadınlar üzerinden para kazanmak bence. after credits muhabbetinde bile kaptan amerikanın götünden bahsediyor kadın yav. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş mi yoksa süper kahramanlık mı konusunda son sözün söylendiğini hiç sanmıyorum. Büyük ihtimalle yavaş yavaş da olsa süper kahraman olmasının bir sorumluluk olduğunu anlayacak.

1 saat önce, Bone dedi ki:

Hulk'un her filmde daha da güçsüzleştirildiğini biliyoruz da burada direk Jennifer'ın şaklabanı olmuş. Bruce'un yapabildiği her şeyi zaten Jennifer daha iyi yapabiliyor.

Mesela Bruce’un koca kayayı atmosfer dışına yollamasının daha iyisini yaptı mı? Dövüştüklerinde de -tabii pek ciddi bir dövüş değildi- yenişemediler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Smile more, Mansplaining, gece saldıran erkekler gerçekte yok mu? Hani WOKE BU erkeKLERİ kötülüyolar diye trigerlancak ne var şurda. Gayet gerçekte olan şeyleri gösteriyor işte. Burda böyle diye her erkek kötüdür demiyorlar ama normal bi experience gösterdikleri. Bi anda süper güç kazanınca, ben bunu istemiyorum demesi de bi garip değil. Zaten daha ilk bölüm bu. Great power, Great responsiblity'i öğrencek işte. Ki zaten hulk olarak avukatlığa devam etmesi de çizgi romanından.

Hulk'dan daha güçlü diye bir şey de yok. Zaten gösterdiler Bruce uzaya fırlattı kayayı işte sinirlenip. Jen'in direk kontrolde olup da Bruce'un olmaması da zaten Bruce Banner'ın mental disorderları yüzünden. Zaten min 4 tane kişiliği var geçirdiği çocukluktan dolayı, Hulk olsa da olmasada. Bruce Banner/Hulk/Joe Fixit/Devil Hulk diye gidiyor. Daha yeni Immortal Hulk'ı okudum orda baya detaya iniyor Al Ewing kişilikler hakkında. Bide umarım bi gün düzgün bi Immortal Hulk uyarlaması görürüz. Green Door/The One Below All ve direk body horrora bağlaması filan çok iyiydi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...