Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

atlayarak izlemeyi feridun uzgener 1999-Kasim ayinda bulmustur.

Kazaa'dan indirdigi filmin aslinda bayagi bos oldugunu farkeden feridun, "o kadar da internet harcadim, bari izleyeyim" diye izlemeye devam ettigi kotu yapimda, bazi sahneleri atladiginda dahi konunun butunlugunu kaybetmedigini anladi.

bulgularini bir whitepaper'da yayimlayan feridun uzgener'in makalesine su ana kadar 3761 atifta bulunuldu.

dunyada 8 ulkede 14 mart, kotu film/dizilerde atlayarak izleme gunu olarak kutlanilmaktadir.

dunya bankasinin yaptigi arastirmaya gore atlayarak izlenilen filmler sayesinde her sene 2 barajlik elektrik tasarrufu saglaniyor, calisanlarin islerine daha kisa surede donmesi sebebi ile yaklasik 1,3 milyar dolarlik ekstra katmadeger yaratiliyor.

ne-kadar-salak-salak-sorular-bunlar-ya_1

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

32 dakika önce, Seru dedi ki:

atlayarak izleme ne yahu, kim buldu bunu. atlayarak ne görmeyi hedefliyosunuz. neye göre sahne atlanıyor. 

Recap sahne atlama olayını tartışmam ama sahne sahne atlayarak bölümü bitirebileceğin yada hızı bilmem kaç yapacak kadar kötüyse zaten hiç izlememek daha akıllıca. "Bu kötüydü" deyip apolet sahibi olma çalışma çabaları hep bunlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 21.06.2022 at 01:29, Tampere dedi ki:

Moon Knight çok kötü değil mi ya? Netflixin cektigi ilk Marvel dizileri bundan iyiydi 

 

Daredevil S1 çok iyiydi. Hatta o sıralar beklemediğimiz bir kaliteyle karşılaşınca olağanüstü etkilemişti. Daredevil S2, S3, Jessica Jones, Luke Cage bunlar da fena değildi. Iron Fist berbattı. Bence Moon Knight bir Daredevil S1 etmez ama Iron Fist'ten kat kat iyi. Gerçi çoğu şey Iron Fist'ten iyi, onu bir kıstas olarak ele alamam ?

Moon Knight'ın güzel yanı, karakterler arasındaki geçişi ve farklı karakterler arasındaki diyalogları çok güzel yedirmiş olması. Biraz Legion tadı veriyor bu açıdan. Çizgi romanlardaki konuları birkaç bölümde özetlemesi de takdir edilesi.

Tabii hem DCEU hem MCU serilerinde beni en çok hayal kırıklığına uğratan şey: "Stilize" olmamaları. Batman 1989 ve The Batman bu açıdan çok iyiler mesela. Ancak genel olarak filmler ve tv serileri hep "averaj çekim teknikleri" göz önüne alınıp gidiliyor. Sin City veya 300 gibi çizgi roman sayfalarındaki çizim tekniklerine benzetilerek sunulmalarını isterdim. Çizgi romanlarda çok farklı renk paletleri ve kamera açıları kullanabiliyorlar, ama filmlerde "komik olur" endişesiyle bundan kaçınıyorlar.

Dardevil'in sevdiğim bir yanı da yine stilize edilmiş gibi olmasıydı. O ağır atmosferi iyi sunmuştu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doctor Strange 2 çıkmamış Disney Plus'a. 

Alıntı

doctor strange in the multiverse of madness adlı kendi yapımı olan filmi tüm dünyadaki disney+'lara ekleyip türkiye'ye ekleyemeyen aldığı parayı hak etmeyen platform. yasa sinemada yayınlanan filmin 5 ay sonra dijitale çıkabileceğini söylese de sen yatırım yapıp bu ülkeye girerken buna dikkat etmez ve kendi filmini bile yayınlayamıyorsan niye sana para verelim korsan olarak şuan izlenebiliyor. disney+'da izlemek için 4 ay niye bekleyelim ki korsan olanı rahat 2k izleyebiliyorsun bunda o bile yok. zaten bu ülkeye gelmesi baştan hata sansür ve bu 5 ay yasası varken satın almanın hiç bir mantıklı yanı yok.

 

6 mayıs 2022'de sinemalara geldiği için en erken 6 ekim 2022'de disney+ türkiye'de izlenebilecek olan film. bunun sebebi de mevcut hükumet tarafından, sinema filmlerinin dijitalde yayınlanmaması için konulan 5 ay yasaklamasıdır.

yazmışlar ekşi sözlükte. Böyle bir şey varsa harbiden çok aptalca. Yine torrente kaldıysak niye para verdik disney plusa.

progamer tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beğendim Strange 2'yi. Tam Sam Raimi filmi olmuş, Marvel salmış baya iyiydi o açıdan da. Ama Multiverse of Madness ismi olan filmde o kadar da Multiverse te Madness ta yoktu bence. Everything Everywhere All at Once harbi daha bi Multiverse of Madness denmeyi hakediyomuş sdf.

Spoiler

Wandayı direk kötü gösterip 2. yarıda Strange ile bir olup asıl kötüyü yenecek şeklinde yapmamaları iyi olmuş ama umarım Wanda'nın son görünüşü olmaz bu daha çıkar ilerde.

bide Jonathan Hickman'ın Avengers/New Avengers/Secret War serisini okuduydum geçen tam üstüne Incursionlar, Illimunati filan iyi denk geldi. Bir daha ki büyük Avengers toplanmasında Incursıonlarla Secret Wars a bağlarlar belki.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 22.06.2022 at 21:40, progamer dedi ki:

daredevil seyredesim geldi, disney plus a baktım çıkmadı. Hayal kırıklığı devam ediyor disney plusın sdf. Önce doctor strange 2 sonra bu. Amerikanında var ama bize yok yine.

netflix marvel dizileri 3 5 gün önce tamamı geldi disney+'a.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ms. Marvel çok sıkıcı gidiyor.

- karakterler ve aile içindeki konuşmalar çok iyi, çok doğal ve çok başarılı olmuş.
- aksiyon sahneleri çok uyduruk ve özensizce.
- her bölümde sürekli bir "Partition" itelemesi var.

Gen Z için Pembe Dizi yapmaya çalışmışlar sanırım. her gördüğü erkeği tavlayan bir hanım kızımız var. dizinin bu yönüne çok ağırlık vermişler. ama süper kahraman aksiyon kısımları sonradan akıllarına gelmiş ve 5-10 dk'da bitirmiş gibi olmuş.

mesela Supermax prison'dan güle oynaya kaçan sıradan suçlular, sonra saniyesinde Pakistan'a ışınlanıp gizli üssü buluyorlar, yılların deneyimli savaşçısı ekranda kısa süre gözüküp ölüyor, bu kişileri kaçıracak kadar acemi Supermax prison ekibi, aynı gün içerisinde kaçırdığı kişilerden birisini eliyle koymuş gibi buluyor.

beynim döndü şu tip saçmalıklardan, aksiyon sahneleri bitsin de ailesine geri dönsün diye dua eder buldum kendimi.

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...