Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

2 saat önce, Sam dedi ki:

işte bizim forum gibi millet gökada zabıtalarını sevince bu sefer thor'u da o şekilde çektiler cıvık cıvık. zabıtaları sevmeseydiniz ragnarok zayıf olmazdı öyle.

Abi kusura bakma da Ragnarok comic book accurate olmaktan en uzak filmdi MCU'daki. %100 çizgi romanı takip etsin gibi bir beklentim yok Marvel filmlerinin, ama Thor dediğin karakter 1962'den beri var. Hangi arc'da, hangi issue'larda bu kadar geyik, bu kadar her şeyi ti'ye alan bir Thor oldu? Varsa okuyayım, göt olayım vallahi diyorum. Göt olduğuma memnun bile olacağım, kaçırmışım/görmemişim havaya atıp tutmuşum diyecem. En son Tanrı Kasabını okumuştum mesela Thor'un, yok arkadaş yani bu karakterin Ragnarok'daki adam olarak tasvir edilmesinin imkanı yok.

Bu karakterler yoktan var edilmiyor abi. Bu karakterler kurgusal da olsalar VAR. Bu karakterlerin hali hazırda zibilyon tane hikayesi var. Eğer bu filmler çizgi roman karakterlerini baz alıyorsa, bu çizgi roman karakterleri için yazılmış hikayelere değiniyorsa belli bir paralellik olmasını beklemek en doğal hakkım benim izleyici olarak. Filmlerin yalnızca çizgi roman okuyan insanları memnun etmek gibi bir amacı tabi ki yok, ama dikkate almaya değer bir çoğunluk da var izleyici kitlesi arasında. Tekrar söylüyorum, hiç kimsenin tıpa tıp aynısı olsun, o arc'da ne olduysa aynen onu görelim gibi bir isteği olamaz, ama Ragnarok kadar da uçlarda olmamalıydı bu. Ha deseler ki biz eğlenceli bir film yapmak istedik, farklı bir tadı olsun istedik, çizgi dışı olsun istedik anlarım. Ama sen bunu MCU içerisinde bize sunuyorsun, eh o zaman bazı şeyleri beklemek de doğal oluyor.

Ayriyetten kesinlikle kendimi kasım kasım kasacak, 'mmmmf bunlara mı gülüyorsunuz yaa' diyecek bir insan değilim, ama Ragnarok da Far From Home da gerçekten basit şakalar/komiklikler ile doluydu. Çok daha ciddi konuları işleyen Endgame ve Infinity War bile on kat eğlenceli/komik sahnelere sahipti. 

https://www.quora.com/Does-Thor-have-a-funny-personality-in-comics

Şuna bile baktım acaba millet ne düşünüyor web'de diye, son derece yerinde yorumlar yapmış adamlar.

Thor'un bana göre eğlence/komiklik level'ı ilk filmdeki gibi olmalıydı. Gayet yeterliydi orda.

"Thor, the mighty god of thunder.

He is not particularly funny but appears funny to the audience because he is new to Earth and not accustomed to the Earth traditions and manner.

Bet that the Asguardians will find you funny if you get teleported to Asguard.

So basically he ain't as funny as in the MCU, but not even dark gloomy brooding type."

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

espri kalitesindendir, deadpool'larda gülmekten bayıldım.

10 kere i am groot esprisi yapıp onuncuda "i'm steve rogers" ile başka filmde tek komik olanı yapmayı becerebilmek mesela bir örnek. zabıtaların en komik sahnesi de peter'ın "it never was" ile starlort'a lafı gömdüğü yerdi ahah, ordan durumun vehameti belli, iw'de en komikti zabıtalar ve onlardan ötürü değil üstelik, başka charların onlara cevapları.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Sam dedi ki:

ya benim dediğimle alakası yok ki yazdıklarının hiç. zabıtalar tutunca arkasından gelen ragnarok'u öyle yaptılar diyorum. black panther ile en sevmediğim zabıtalar zaten. bence de en zayıf thor filmi ragnarok bu nedenle.

Abi Zabıtaların GoG olduğunu şu an anladım sjdjdjsjngh

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya thor 3’te adamın ömrü billah yancıları figüran gibi, adları bile anılmadan ölüyor, thor sallamıyor bile her film aralarından su sızmazken. senaryo ilkokul terk film. komedi lazımsa deadpool var zaten. kalitesiz komedi lazımsa onun için de zabıtalar vardı. getirip de thoru iki paralık etmeye hacet yoktu. mcunun zirvesi iron man 1&2 zaten, marvel yoktu bugün aksi halde. rdjyi onursal başkan yapsalar yeridir.

p.s: zenci valkyrie mok gibi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Thor MCU'ya tam oturmayan bir karakter. Çok fazla güçlü, çok fazla fantastik. Iron Man'i Captain'i, Spidey'i falan hep bir şekilde oturtabiliyorsun, hem background olarak, hem de güç dengesi olarak sıkıntısız örgüye katılıyorlar. Hulk güç dengesinde biraz batırıyor, o yüzden zaten solo filmleri kestiler, Avangers'ta da yedek kulübesine çektiler. 

Thor, hem kurgusal olarak aşırı fantazi background öğelerine sahip, hem de diğerlerinden birkaç tier güçlü bir karakter. Çok abuk kaçıyor o ciddi MCU kurgusunda. Ne kadar törpülerlerse ne kadar nerflerlerse de geçmiyor. Taa MCU ilk kurulurken diyorlardı "sihirli güçlere sahip tek karakter Thor olacak" diye. Öyle olunca bu abzürtlüğü muziplikle şakayla komiklikle mizahla örtmeyi seçtiler işte. Böylece abuk ve sırıtan bir karakter "ya zaten bu geyik bi üye" diye sosa bulandırılıp yedirildi, abukluk daha az rahatsız etti "normal izleyici kitlesi"ni. Thor filmlerinin daha farklı, daha geyik bir havada geçme sebebi de o.

Yoksa Iron Man ve Captain America solo filmlerinde çok daha ağır, çok daha dramatik bir hava var zaten, gece/gündüz gibi farklılar Thor'dan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Sam dedi ki:

mcunun zirvesi iron man 1&2 zaten

Buna katılıyorum, hiç ilgimi çekmeyen bir karakterle gönül bağı kurdurtacak kadar iyi filmler. Bütün filmler arasında 1 numaraya da Iron Man 1'i koyarım, Guardiola gibi kariyerine zirvede başladı adamlar ilk seneden. Ama araya Capt America 1-2'yi de eklemezsek ayıp etmiş oluruz. Özellikle Winter Soldier.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hikaye anlatiminda tek cesitlilige alismanin yarattigi sorunlari yasiyor sam aslinda.

superman hikayeleri gibi, asiri guclu karakterin karisina a- super guclu tek bir dusman koymak vs b- ic dunyasinda yasadigi sorunlarin, karamsar bir sekilde islenilmesini... yazarken sikildim lan...

 

onun yerine eglenceli bi karakter yolu cizdiler, ustune lebowski thor yaptilar.

https://d13ezvd6yrslxm.cloudfront.net/wp/wp-content/images/marvellegends-brothor-buildafigure-700x700.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...