Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

şimdi izledim, hala anlamış değilim neden sevmeyen sevmedi. gayet iyi olmuş captain marvel, en kötü mcu filmi de wakanda zaten. cpt marvel ilk 10’a girer net. fury ile danvers eğlenceli buddy cop komedisi olmuş, üstüne de 90lar nostaljisi cuk zaten. brie larson da beklentimden iyiydi hani, avengers’da keşke rolünü o kadar kısa tutmasalarmış. smug op hero, one punch man izler gibi izledim ahah. jude law zaten default iyi. stan lee cameo çok güldürdü lol, ilk cameosunun repliğini ezberlerken. bir de loading sahnesi rofl. soundtrack ayrıca ?

music by pınar toprak yazınca şaşırdım bu arada. helal olsun.

commentsde bayraklar asılmış direkt ahah.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filmler beklentiye göre gayet başarılı. Kendi aralarında da daha güzel ve kötü olanları var. Cpt Marvel daha izlemedim, içimden gelmiyo ama öok beklentim yok. 

Filmlere kötü diyen herkese fularlı demek hata. O fuları takmak da bi vizyon bi birikim gerektirir. Yine fularlı olduğu için beğenmeyen de çıkmış topicte, ama Marvel filmini tv8'le kıyaslayan adama kimse fularlı demez zaten, fularlılara hakaret olur. 

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nesi sjw anlamadım ben, topu topu 1dklık bir potpuri sahne var hayatından erkeklerin önünü kesmeye çalıştığı ki “hayır hiçbir erkek kadınların önünü kesmeye çalışmaz, münferit” diyecek kimse yoktur burada herhalde. Bu verilirken de ne carol tarafından ne başkası tarafından bir yorum var, nolan batman filminde alfred’in dediği gibi düştükçe kalkıyor sadece. Bruce kalkınca iyi de carol kalkmayıp yerde mi kalsın, nedir rahatsız eden? Cinsel oryantasyon filan hiçbirşey yok zaten filmde. Wakanda gibi “we wuz kings” üstüne beyazlara köpek muamelesi gibi birşey de yok.

ha bir de başından geçenler 80ler ve 90larda ki bugüne nazaran bayağı farklı zamanlar. 2019 algısıyla daha ne istiyonuz denecek bir dönem değil.

origin hikayesi peter parker’dan ya da bruce banner’dan filan farklı değil zaten yani. Twist var sadece, onu da ben günümüz muricasına alegori şeklinde yorumladım şahsen, o yüzden hoşuma gitti.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu yazarken bile çok zorlandım 5 kere sildim geri yazdım ama Sam'e katılıyorum fdsfsd

Şu filmde abartı bi sjw yok, Bruce kalkınca ooo Carol kalkınca niye sjw oluyor cidden? 

Sam'e katılmadığım kısım Brie Larson'un oyunculuğu. Tamam kötü değil ama vasat. 

Bence Captain Marvel'la ilgili en kötü şey End Game'de çok az süre alması ve çok silik kalması, onu tam entegre edememişler sanki, uğraşmışlar ama sırıtıyordu fena.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

black panther standart marvel filmiydi. ama captain marvel dc filmi gibiydi. jude law da dandikti, samuel l jackson da. 70 yaşındaki adam artık sırıtıyo muh nigga tripleri. brie larson ikisinden de iyiydi hatta. sjw konusunda ben de katılıyorum. captain marvel'da (zorlama flashback dışında), özellikle endgame'de sjw yok gibiydi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

brie larson'ı diğer filmlerden pek tutmam ama nötrüm normalde, bkz eski mesajlarda endişemi dile getirmişim. sonuç bir robert downey değil ama bir chadwik boseman da değil. sonuçte endişem gerçekleşmedi, brie larson'dan iyi bulunabilirdi eyvallah ama üzmedi beni yani, beklentimden iyi o bakımdan. bence en iyiler zaten rdjr, chris evans ve chris hemsworth mcu'da. larson paul rudd gibi ortalarda olur muhtemelen şimdi çok detaylı analiz etmedim ama. en dipte işte wewuzkangs cast.

evet endgame'de "ya filmin dışında bırakmazsak bütün crossover filmi o çözecek" endişesi olmuş belli ki, ama bence yanlış çünkü kompartmentalize etmişlerdi filmi. yanyana değildi charlar. cpt marvel'ı zor bir noktaya yanında sadece bir kişiyle yollasalar olurmuş bence. filmin en gaz kısmı "who are they shooting at" idi, iw'de thor'un gelişine denk benim için.

2 dakika önce, Xenus dedi ki:

black panther standart marvel filmiydi. ama captain marvel dc filmi gibiydi. jude law da dandikti, samuel l jackson da. 70 yaşındaki adam artık sırıtıyo muh nigga tripleri. brie larson ikisinden de iyiydi hatta. sjw konusunda ben de katılıyorum. captain marvel'da (zorlama flashback dışında), özellikle endgame'de sjw yok gibiydi.

ya nesi zorlama şunu anlat işte, bruce HER FİLMDE 15dk min flashback yaşıyor, ömrü boyunca bir eli yağda, bir eli balda yaşamış. wolverine vs flashback görmeyen kaç hero filmi var? carol 1dk "evinde otur hanım hanımcık" flashback görünce mi zorlama oluyor? neden oluyor?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, Xenus dedi ki:

@Cokomantis abi sjw'nin tanımı ne ya. yemin ediyorum bana sahne batmadı izlerken. animeci falan olduğum için mi acaba. kadın görünce bakalım ne sjw sahnesi sıçıracaklar diye şartlanıyorsunuz sanki

@Sam abi hikayeyle ya da karakter gelişimiyle hiç bir alakası yok ki.

spoilera alayım da:

Spoiler

ya hafızası kayıp, hafızasını eşeliyorlar. flashback DOĞRUDAN karakterin filmin bütün konusunun ki carol'ın hem geçmişi ve filmdeki twist'i kuran şey. o flashback olmadan ne kree vs skrull konusu ne de carol danvers kimdir işlenebilir.

endgame sahnesi meselesi de bence yanlış ele alınıyor. evet bir woman empowerment sözkonusu ama mcu 19 film boyunca tek bir kadın char başrole almamış, onların bir özrü olarak kabul ediyorum. "evet kadınlar tabii ki başrol olmayacaklar, ne hadlerine" demeyen birisi bunu anlayışla karşılayabilmeli. "başrole koymadık ama kadınları unutmadık, kusura bakmayın" diyor o sahne bence.

gayet hetero bir erkek olarak beni hiç rahatsız etmiyor şahsen kadınlar filmlerde başrol oluyormuş ya da savaş pilotu oluyormuş. olsunlar, çalışsınlar, çabalasınlar, muvaffak olsunlar. önlerini kesen erkekler ve kadınlar da yerilsin, benim açımdan yahudilerin veya zencilerin önünün nasıl kesildiğini bir milyonuncu kere işleyen bir filme nazaran daha anlamlı. insanlığın %2'si ya da %15'i filan değil çünkü, %51'i.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı
On 19.05.2019 at 21:20, Cokomantis dedi ki:

female filmine gidip karı çok güçlü modunda değilim. karı çok güçlü evet, o yüzden 3rd act'te kavgaları meh diye izliyosun çünkü 0 stake ama konu o değil. "let's show these boys how it's done" (hadi kız kısmısı uçamaz meheheh diye toxic maskülenity varmış, bilmemne sınıfı pilot olamıyomuş kadınlar falan, o yüzden birbirini gazlıyorlar diye ok dedik) sonda analı kızlı bi ton güçlü womyn zorlaması rahatsız etti şahsen beni. ek olarak military propagandası da boldu ama o da ayrı konu.

üstüne film de boktan ötesi, plot saçmalıklar silsilesi. füry'nin gözü, "avengers" diye ana fikri "takım" olan şeyin tek bir birey'in nickname'inden gelmesi, ilk ironman'lerde stratejik hazard intervention espiyonaj lojistiks direktorat- isim arıyoruz ehe mehe denirken 90'larda cart diye ŞHİELD denmesi gibi olaylarla kendi içinde boktan bi film olmakla kalmayıp 20 filmdir uğraşılan mcu'yu retcon'layarak saçmaladılar vs.

ama o da ayrı konu. benim için o kadar değersiz bi film ki kendi başlığına ya da mcu başlığına yazmakla bile uğraşasım gelmedi şunları. feige çıkıp "canon değil ya o film, takmayın" dese yeri bence.

0 stake eleştirisi çok anlamsız. hulk'u, thor'u nasıl izledin? bugüne kadar tek bir "ya hulk herkesi dövüyor arkadaş hiç kimseye karşı zorlanmıyor, sevmem" diyen eleştiriye rastlamadım ne çizgrioman ne film için. bütün film zıplayıp konup tek atıyor. ne yapsan dmg almıyor, daha güçleniyor üstüne. marvel bir tane gemi patlatınca "ya böyle film mi olur keyfi yok" oluyor ama ilginç yani.

"let's show these boys" repliğini al tom cruise'a ver top gun'da, seni rahatsız eder mi? bütün top gun boyunca tom cruise "en kral benim ezerim hepinizi" modunda. bir erkek erkek ile yarışınca competitive, kadın erkekle yarışınca haddini bilmeyen mi oluyor? analı kızlı güçlü womyn ne oldu mesela? arkadaşı lezbiyen miymiş? eşeysiz mi üremiş? kızının cinsiyetini mi belirlemiş? doğan erkek çocuğu evlatlık mı vermiş? erkekleri mi öldürüyor? tam olarak nedir batan cidden merak ettim çünkü bütün filmi "ağır sjw deniyor bakalım nerede ne var" gözüyle izledim bilhassa. boşansız veya dul bir kadın ve kızı var, ikisi de birşey yapmıyorlar zaten kendi hallerindeler. küçük kıza "git barbie ile oyna, bilimadamı veya pilot olmak istiyorsan da olma" mı desinler?

fury'nin gözü hiç açıklanmadı, retcon yok. beni de tatmin etmedi hani ama. avengers gene açıklanmadı, gene retcon değil. nötrüm şahsen. tek retcon duran şey direkt shield diye girmeleri evet. filmdeki tek kusurlu diyebileceğim kısım oydu zaten. o da gerçi biraz red shirt guy sorusu gibi artık napalım. olmasaymış keşke ama.

On 19.05.2019 at 22:13, Cokomantis dedi ki:

endgame spoiler'ı

  İçeriği gizle

endgame'de mesela o BÜTÜN KADIN KARAKTERLERİ AYNI KAREYE SOKUP HEROİC POZ VERDİRELİM sahnesinden sonra akan aksiyon rahatsız etmedi o "aynı karede olsunlar" anı kadar. (tüm kadınları aynı kareye sokmaca olmasa belki 3. 5. kadın karakterden sonra "he tamam female hero sahnesi ok" derdik. hepsini zorlama şekilde kareye sokup çizgi roman splash page'i koyunca "eeeeeh" dedik) o karenin rahatsız etmesinin sebebi de in-universe olarak 2 açıdan mantıksız olması. kaptan marvel'in kime ne ihtiyacı var allasen ve o kadar hectic kombat'ta tüm womyn hero'ların aynı yere toplanması inandırıcı mı allasen. (ama işte günümüzde bunu söyleyince "kadın düşmanı toxic male" oluyosun lel)

ilki için spidey'den gamora alacaktı gauntlet'ı, 248576 kişilik ordunun karşısına dikilecekti tek başına. hem peter'ın "hacı nabyon nasıl olacak bu iş" demesi ve diğer kadınların (hadi koy gene splash page'ini yeter haram zıkkım olsun) "she'll have help" demesi mantıklı olacaktı, hem çizgiromanda gamora'nın gauntlet'a hallendiği bi kare var oraya homage olacaktı, hem "abusive babasına karşı kazanan kadın" temasından yürüyeceklerdi (ki aile içi şiddet vs derken kaptan marvel salağından çok daha önemli bi tema) ve gamora'nın babasına karşı olan karakter arc'ı daha doyurucu şekilde bitecekti. ordan yine female-only şekilde elden ele gauntlet gezerken, o sırada kaptan marvel da "ben thanos'u oyalarım!" diye tek başına thanos'a girebilirdi ve kaptan marvel için "sanki yardıma ihtiyacı varmış gibi teyallam ya" yerine "vay marvel'a bak sen hll" dedirtebilirdi.

 

dediğim gibi "19 film boyunca yancı yaptık %51'i, kusura bakmayın" denmiş resmen. yoksa akılla mantıkla izah edilecek birşey değil, fourth wall delen bir sahne. batmayan şekilde yapmak mümkün ama batmaması değil, batması istenmiş, anlaşılmayan şey o. hiçbir söz kullanılmadan, yorum yapılmadan görsellikle bir onore etme durumu var.

"kadınların mcu'da %5 başrole sahip olması beni rahatsız etmiyor" demiyorsa bir kişi, bu sahnenin de rahatsız etmemesi lazım. öyle diyorsa da o zaman bir durup düşünmesi lazım, yıl 1964 değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 filmde hic kadin basrol olmamis demis Sam, ama adamlar bilmem ne senesinden kalma cizgi romanlari ceviriyorlar sonucta. Illa su karakterde kadin olsun, su da gay olsun, bu da zenci olsun tarzi senaryo zorlamalari cok goze batiyor. Endgame deki girl power sahnesinin goze batmasinin sebebi de bu. Zorlama sahne. Kimi sjw olarak gorur, kimi ozur olarak gorur fark etmez, cunku sahnenin kendisi gereksiz.

Cpt Marvel de goze batan zorlama sjw yoktu. Xenus demis, biraz DC filmi gibi olmus film. Sinemada izleyip para verdigine degmez, ama millet neyin hype ini yapip gitti, box office i patlatti anlamadim acikcasi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya gallant benim mesajlarımı takip ediyorsan bilirsin zaten gayet püristim, miles morales vs sevmem yani. blade vs çeksinler başımın üstünde yeri var, spider-man'in ırkını değiştirmesinler ama. lakin marvel'da kadın kahramanlar var mı? var. bunlar 10 yıl boyunca ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmemiş mi? görmüş. her mcu filminde kadınlar ya romantik ilişki malzemesi ya da böyle ağza şerbet kıvamında bir tane sahneleri filan var.

fark etmez değil fark eder işte, gidip kaptan marvel'ı antman öncesinde çekebilirlerdi yani. antman daha mı popülerdi? hayır. bayağı bilinçli ve kapılar arkasında büyük ihtimalle "ya kadın hero rating almaz" endişesiyle ertelendi. ben avengers endgame'den çıkarken bu sohbet döndü ve "cpt marvel kadın ya ondan bakmadım" bahsi geçti, demek ki zenciyi yahudiyi filan izleyebiliyoruz ama kadını hala sallıyoruz yani. siz bütün dünyayı hala manhattan sosyal seviyesinde sanıyorsunuz belki ama durum o değil yani.

gelgelelim o beğenmediğimiz dandik dc filmleri bile gitti wonder woman çekti, gişe yaptı, ancak sonra kaptan marvel geldi. siz bunda bir beis görmüyorsunuz belki ama benim gördüğüm gayet mcu çuvalladı kadın charları işleme konusunda. erkeğim ama objektif bakınca net görülüyor yani bu. black widow çekilecek dendi ötelendi filan, ancak "ya seyredeni varmış" deyince parayı bastılar.

hal böyleyken "yanlış ettik affedin" sahnesini "erkeklik gururumuzla oynandı" gibi görmek yerine bir özür olarak addedince hiç rahatsız etmez, bir de o gözle bakıp deneyin derim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajlarini takip ediyorum(zaten foruma yazan pek yok son 2 aydir:)). Cpt marvel cok op bir karakter. Erken cekselerdi bu sefer, aa kriz oldu niye gelmiyor cpt marvel geyigi donerdi. Kadin hero tutmaz muhabbetinden cok, guc dengesini ayarlamakta sikinti cekiyorlar gibi geldi. 

Birde endgame de cpt marvel in origin filmindeki karakterini tam yansitamamislar, screentime dan midir nedir, cok itici dialoglar yazmislar. Bizim hatun bile trigger oldu.

Neyse bu era kapandi, 2 sene sonraki era da gorucez, duzgun senaryo mu yazilacak yoksa sjw ye mi bogulacak mcu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam endgame & kaptan marvel salağı spoiler'ı
 

Spoiler

 

0 stake eleştirisi, hulk vs abomination izlerken ikisi de aynı tier'deydi benim için, biri ne kadar zarar görebilecektiyse öbürü de o kadar zarar görebilecekti. thor'da stake vardı bi şekilde, hela gelip mjolnir'i kırdı, onu durdurmak için surtur'u salıp asgard'ı yok ettirmesi gerekti vs. ya da hulk'ın ortalığı yıktığı sahneleri düşünüyorum, ilk avengers'ta nuke geliyor şehre, onun gerilimi var. ikinci avengers'ta ultron dünyaya şehir atıcak, bi sürü insan ölecek onun riski var. ne bileyim düz duf duf diye herkesi dövse de "kaybedilecek" bişey var yani. kaptan marvel'de süpermen'in noname thug'ları dövmesini izler gibi izledim. o arada gemiyi uçurmaya çalışsalar skrull'lar ölsün diye fanatic bi şekilde, belki biraz heyecanlı olabilirdi. onun için de o skrull'ların evrende kalan son skrull'lar olması gerekiyor falan da öyle miydi hatırlamıyorum. hani tutup thor'lu veya hulk'lı tüm aksiyon sahnelerini retrospective izlemedim şu an da aklıma gelmiyor yani onları izlerken "ee ne anlamı var abi ölümsüz işte?" dediğim. bişeyi doğru yapmışlar ve kaptan marvel'da o şeyi doğru yapamamışlar işte.

"analı kızlı" sahnesi için nitpick'lemem gerekicek tekrar izleyip. sjw'den ziyade sadece filmin boktanlığı da olabilir =P düşününce kadının olaylara verdiği tepkiler rahatsız etmişti sanırım en çok. bakmak lazım tekrar. top gun'da tom cruise i'm da best diye takılıyor ama best olduğunu görüyosun. kankası ölünce tribe giriyor falan bi düşüp kalkma hikayesi. burda pek bi pilotluk yeteneği işlenmedi mesela. bi sürtüşmede kadın düşmanı komutanı gelip buna "heff sırf top brass'i mutlu etmek için kadın da olsun dedikleri için (checklist'i doldurmak için) burdasın, ne anlatıyon" dese, ama daha sonra hepsinden iyi olduğunu ve orda bulunmayı gerçekten hakettiğini gösterseler falan filan ok mesela ama film bunları hiç işlemiyor. zamanı yok, işlese filmin theme'i değişecek bunlar mantıklı sebepler tabi ki ama sonucu değiştirmiyor benim için. bi de dediğim gibi "lets show these boys" demelerinin altını biraz doldurmuşlardı o yıllarda kadınların x sınıfı pilot olmasına izin vermiyorlar, o yüzden doktor yaşlı kadın'ın deneylerine yardım ediyorlar max, o yüzden de "lets show these boys" demeleri çok mantıksız değil falan filan, çok derdim yok o sahneyle slow motion heroic military walk olması içermesi haricinde =P

füry'nin gözü hiç açıklanmadı derken? "açıklama" yok ama "LAST TİME İ'VE TRUSTED SOMESONE, İ LOST AN EYE" diye hönküren fury var winter soldier'da. kendini haklı göstermek için boktan olan kedili hikayeyi anlatmayıp gizemli gizemli takılıp kendini buff'lıyor da oldu kaptan marvel sonrası, teşekkür ederiz. ya da kaptan marvel'a güvendiğine pişman mı olmuş oldu, yoo öyle bi durum da yok. ne anladık? hiç. şaka yapıcaz diye bişeyi retcon'lamış oldular yani ne gerek var defolsun gitsin.

işte seni %51, özür, falan diye rahatsız etmiyor o 4th wall belki. ben de cenaze konuşmasını feige direk seyirciyle konuşuyormuş gibi izledim mesela "10 yıl önce hiç aklınıza gelir miydi, dünyamız universe even büyüdü" bla bla diye anlatırken. o zerre rahatsız etmedi çünkü hem 10 yıllık mcu'ya hem stan lee'ye homage diye izledim. öbür taraftan hayvan gibi stake'in olduğu EVREN Mİ BİTİCEK NOLUYO YA dediğimiz mega final fight'ta rahatsız etti 4th wall break, SKİCEM AGENDANIZI Bİ ÇEKİLİN GAUNTLET'İ ZAMAN MAKİNESİNE SOKABİLECEKLER Mİ ONU İZLEYELİM dedim yani. 10 yıllık serinin finalinin finalinin finalinde ne gerek var abi özür dilemeye. female lead'li doğru düzgün filmler yaparak dilesinler özürlerini, hayvan oğlu hayvan gibi stake'in olduğu 3rd act'in sonunda  değil. sanki biz kadın lead'li film olmasın diyoruz. kaptan marvel gibi bok gibi filmler yerine iyi film yapsınlar da isterse at kafası oynatsın başrolde banane. üzüm vs bağcı muhabbeti işte. artı, dediğim gibi she'll have help sahnesi kaptan marvel'lı değil de nebula'lı olsaydı bari de bi anlamı olsaydı.

 

 

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Gallant

ya onu açıkladılar endgame'de ve cpt marvel filminde zaten, dünyada değil karakter ve "önemli bişi yoksa çağırmayın" diye net anlatıldı lol. güç dengesini hikayeye göre değiştiriyorlar zaten, hulk nerf yedi filan. hulk normalde dağları kaldıran adamdı. bütün iw pısırık durdu öyle. endgame'de gene bir olayı yok. uydururlardı isteselerdi.

endgame'de marvel izlemeden gelmeyin gibi yazılmış zaten, çok az screentime. gelip de thanos'u gemiyi batırınca ancak kuzen "vaay marvel da boş değilmiş" dedi yani hiçbir exposition yok. o yüzden havada kalıyor "siz giderken ben geliyordum" havaları önce ki.

@Cokomantis

ok yani sjw'lik birşey olmadığını söylemişsin sen de, o yüzden birşey yazmıyorum ilk paragraf için.

yani winter soldier'da ne dediği karakteri bağlayan birşey değil, "iyiler hiçbir zaman yalan söylemez" gibi bir önerme yapamayacağımıza göre retcon diyemeyiz. flashback olsaydı da hiçe sayılsaydı filan eyvallah. "isim arıyoruz" derken 20 yıl önce ismi kullanmak retcon mesela bu çünkü net bir durum. ha nick fury çizgiromanlardaki action hero olamadı mcu'da, o tren kalktı gitti maalesef. iron man 2'den beri konuşmak, gaz vermek hariç bir aksiyonu olmadı adamın yani, bu filmin kabahati değil sırf. sam jackson "beni koşturmayın artık" mı demiş (gerçi gayet aksiyon yapıyor hala başka filmlerde) yoksa yazarlar mı sallamış bilmiyorum. yoksa kendine özel film yapılabilecek adam aslında gayet net. tldr: gözü hayalkırıklığı? evet. retcon? değil.

valla iron man filmlerinden "bu kim la" dedirten çocuk bile ekranda 3298326978 sallanmayan kadın heronun yanyana duruşu kadar screentime aldı neredeyse, o oluyorsa bu da olabilir. neyse en azından cpt marvel rahatsızlığını fury'nin gözüne indirgedik ehu. sjw'lik birşey bulamadık forumca şu sayfada gördüğüm.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cenaze batmayıp kadınların batmasının sebebi benim kadın düşmanı olmam değil. 

cenaze: aksiyon bitmiş, resolution'ı görmüşüz, gevşemişiz. meta olarak güzel, meta'sız düz filmin içindeyse de güzel.

kadınlı splash page: aksiyonun ortası, olay neye bağlanacak belli değil, meta olarak tartışılır (amacı kötü ya da yanlış değil de kadın lead'li düzgün film yaparak göstersinler niyetlerini diyorum, sen özür diliyorlar bence ok diyorsun), meta'sız düz filmin içinde bakınca da saçma o kadar dev aksiyonda o şekilde bir araya gelmeleri + işte sanki kaptan marvel'in çok yardıma ihtiyacı varmış gibi muhabbeti de giriyor vs vs. (edit: hadi son kısma da "ama diğer karakterler onun yardıma ihtiyacı olup olmadığını seyirci kadar net tartamıyor hikayedeki o anda" diyebiliriz "meta" şekilde tartışmıyorsak. gene de o şekilde bir araya gelmeleri saçma düz filmin içinde bakarken.)

kaptan marvel da düzgün bir film değil bence. beğenmedim, bunun sorumlusu da "kadının başrolde olması" değil, baya baya kötü bi film olması.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...