Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avengers: Endgame (2019)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Cumartesi gecesi Akasya IMAX'de izledik. 8.5/10 çalışır benden.

Wot'u döşedim.
 

Spoiler

 

Trailer'ları izleyene kadar teorilerim hep bir şekilde Soul Stone/Time Stone'u ele geçirip oradan ilerleneceği yönündeydi, her ne kadar bu pek olası gözükmüyor olsaydı da. Scott'ı trailer sonunda görünce olayın kuantum fiziğine bağlanma ihtimali, zamanda geriye gitme vs. daha olası gelmeye başlamıştı, sadece bunların olabilmesi için Infinity Stone'ların gücüne ihtiyaç duyulacağından emin gibiydim. Daha filmin başında Thanos'un taşları yok ettiğin öğrenince bu tezler otomatikman çürümüş oldu zaten.

Filmdeki en kritik karakterler Captain Marvel, Iron Man ve Nebula bana göre. Yani olaylara etkisi olmaları bakımından söylüyorum bunu. Captain Marvel'ın herhalde en önemli katkısı filmin başında Tony'i kurtarması oldu. Ne Scott'ın, ne Bruce'un aklı Tony etmiyor çünkü. Carol'un onun dışındaki katkıları yine filmin başında Thanos'un bulunması bir de en sondaki ana gemiyi havaya uçurması. Thanos'a final blow'u atmada hiçbir katkısı olmadı aslında Carol'ın, orada biraz şaşırdım. Nick Fury'nin bu kadar umut bağlaması Carol'a normal tabi, ama ben biraz daha olağanüstü bir şeyler bekliyordum Carol'dan, ancak dediğim gibi tek başına Tony'i filmin başında kurtarması bile kritik bir olaydı.

Nebula için kritik dememin sebebi takım için işe yarar şeyler yapması değil tabi ki, tam tersine Thanos'un her şeyden Nebula aracılığıyla haberdar olması. Kendince savaşta katkıları oluyor tabi Nebula'nın da, ama işleri boka sardıran aslında şimdiki zamandaki Nebula'nın yakalanması oluyor. Zaten daha çok intel anlamında önemi vardı Nebula'nın.

Iron Man'in kritik olmasının sebebi ise tabi ki aşikar. MCU'yu bu adam başlattı, bu adam da son noktayı koydu. Gerçekten uzun süre akıllara kalacak bir final yaptı Iron Man. Şimdiden 'love you 3000 times' favori lafı oldu milletin sosyal medyada. En sonda gene değinirim buna, ama çok etkilendim bu sahneden.

Filmin genel gidişatına değinecek olursam, Infinity War'a göre çok daha aksiyonsuz geçiyor bu film. Neredeyse tüm aksiyon sona saklanmış hatta. Infinity War full aksiyon başlayıp aynı gaz ile devam ediyordu filmin sonuna kadar. Endgame'de daha çok bir operasyon filmi iziliyoruz. Geçmişteki sahneler ve eski filmlere göndermeler/referanslar çok hoş olmuş. En çok güldüğüm sahnelerden biri Bruce'un NY'da sinirlenmiş Hulk taklidi yapmasıydı bu arada, oraya ayrıca bir parantez. Yapılan plan, bu planın uygulanması iyi aktarılmıştı ve olay örgüleri bakımından mantıklıydı. Tony'nin babası ile karşılaştığı sahne, Steve'in Peggy'i gördüğü sahne falan duygusaldı epey. Hawkeye-Natasha sahnesi de etkileyiciydi, ama önceki filmde Thanos-Gamora kadar etkilemedi beni. Her ne kadar Black Widow'un da önemli bir yeri olsa da Avengers'da çok çok üzülmedim. Hawkeye ya da Natasha'dan biri gidecekse Natasha'nın gitmesini tercih ederdim bende açıkçası ve bunu sahip oldukları güçlere/yeteneklere bağlı söylemiyorum. Clint'in bir ailesi var Avengers'dan bağımsız olarak, Natasha'nın ailesi ise sadece Avengers ekibinden oluşuyor filmde de belirttikleri gibi. Bu aile için her şeye göze alıyorsa, kendini feda etmesi de çok anormal değil. Başka bir şansları yoktu sonuçta Soul Stone'u almak için. 

Thanos'u beklediğimden daha az gördüm bu filmde, screen time'ı daha fazla olur sanıyordum. En başta zaten Inifinity Stone'ları yok etmesiyle gg olmuş vaziyetteydi, ben filmin ilk yarısında küçük çaplı bir fight daha döner diye bekliyordum. Thor direkt kafaya çalıştı bu sefer. Thor demişken, film boyunca 'bir noktada eski haline gelecek değil mi lan?' diye bekledim, baya baya gelmedi. Thor'un çizgi romanlarda böyle bir dönemi var mıydı hatırlamıyorum, ama daha iri kıyım (kas olarak değil de kilo olarak) çizildiği zamanlar vardı sanki eskilerde. Bir yandan garipsesem de adamın yaşadıklarını ve Nordic tarafını düşününce beklenebilecek bir durum olmuş. Mjölnir'i tekrar alması baya sevindirdi, ama Stormbreaker/Mjölnir ile aynı anda dövüştüğü aksiyon sahnelerini daha çok görebilmek isterdim. Hulk'ı da mesela bir önceki film + bu filmde hiç beklediğim gibi göremedim. Hadi önceki filmde anladık da, bu filmde hiç 'Hulk Smash' sahnesi dönmedi. Gene Bruce'un beyninin ön planda olduğu bir film olmuş. Hulk konusunda Russo kardeşlere dargınım valla ne yalan söyliyim. Adamın iki filmdir hiçbir ihtişamı kalmadı bana göre. Bu filmde kısmen daha çok iş yaptı hiç olmazsa.

Captain America son savaşta yardırdı. Mjölnir için Age of Ultron'da küçük bir gönderme yapmışlar sanırım. Worthy olan en baştaki kişi Captain'dı, o yüzden baya gazdı Captain'ı shield + Mjölnir ile Thanos pataklarken görmek. Onun dışında film boyunca eski filmlerdeki kadar ön planda bir liderliğini görmedik. Yapması gerekenleri yaptı işte. En sonda aldığı karar da son derece normal herhalde, üzdü tabi Captain'da kariyerini sonlandırmış olması. Falcon'a geçmesi ise çizgi romanlara paralel olmuş, yine beklenen bir durum. 

Sondaki savaşta tüm kahramanların geri geldiği sahnelerde ayağa kalkıp alkışlamak istedim sdfds. Yine iyi screen time ayrılmıştı tüm geri gelenlere ve mevcut kahramanlara. Gamora/Quill sahnesi gülümsetti. Hulk smash sahneleri görememek üzdü bunu yine söylicem. Spider-Man'in biraz daha armor'ına öncelik vermişler kavgada, kill mode açtı direkt. MCU'da Spider-Man ile ilgili tek burukluğum da olgun bir Peter göremememiş olmamızdır. Keşke Sam Raimi'nin serisi devam edip MCU'ya bağlanmış olsaydı ve Peter'ın çizgi romanlarda olduğu gibi daha olgun zamanı denk gelseydi şu olaylara. 

Ve tekrar Iron Man diyorum, hats off to RDJ. Çok özleyeceğiz reisi. 

 

 

-Deno- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi ciktim, baya kotuydu film. Brie larsonin mcu nun basina gelen en kotu sey oldgunu pas gecersek tek yorumum

 

Spoiler

THORA NE YAPTINIZ LAN ODINSIZLER! matkap gibi adami nasi pic etmeyi becerdiniz bole, son 2 filmlik karakter  gelişiminin icinede sictiniz bravo

 

Birdahada izlemem marvel filmi

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, Laurelin dedi ki:

Simdi ciktim, baya kotuydu film. Brie larsonin mcu nun basina gelen en kotu sey oldgunu pas gecersek tek yorumum

 

  İçeriği gizle

THORA NE YAPTINIZ LAN ODINSIZLER! matkap gibi adami nasi pic etmeyi becerdiniz bole, son 2 filmlik karakter  gelişiminin icinede sictiniz bravo

 

Birdahada izlemem marvel filmi

 

 

Spoiler

abi bir de thor bu filmle karakter gelişimini deliverladı yazanlar olmuş nette. yok artık dedim acun jest mimikleriyle.

kazıya kazıya ne güzel yaptınız thor'u, şimdi nolmuş? göbekli cips bira gömen forknayt nerdi olmus. comic relief icin harcamislar.

muhtemelen sey olmustur. lan thor cok op oldu full gauntlet thanos'u aliyordu, bu filmde oyle kalmasin demisler. icine sicarken comic relief atalim demisler. oraya bir de epicten forknayt reklami aliriz cunku disney yeni yetme bir firma forknayt reklamina ihtiyaci var. bir tasla 3 kus falan.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol laurelinin de postlar bonec gibi nicke bakmadan anlaşılıyor.

Spoiler

karakterin bir süreliğine dibe batması niye yok etsin karakter gelişimini. alt tarafı göbek yaptı ve sarhoş dolandı.

yorumlara duygu karışmış bence biraz

 

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

onceki filmlerde taslari fazla abarttilar yani guardian of the galaxy de ronan tek power stone u ıkınarak tutabilmisti, e sonra tum takim ayni tasi zar zor tuttu. Kimse bu konuda bisey dedimi goremedim ama end game tony tum taslari birak tutmayi parmak falan siklatti , coktan tuz buz olmasi gerekmez miydi?

Taşlar hakkinda

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

gauntlet ile tuttuğu için tutar denilebilir de, prof. hulk bile ilk başta acı çekmişken iron man'in zorlanmaması biraz saçma evet. ama tutma için de parmak şıklatma için de yine üstündeki armor bi yere kadar korudu da denilebilir. sonuçta süper kahraman dünyası, kuralları yazanlar belirliyor.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, ulfang dedi ki:
  İçeriği gizle

onceki filmlerde taslari fazla abarttilar yani guardian of the galaxy de ronan tek power stone u ıkınarak tutabilmisti, e sonra tum takim ayni tasi zar zor tuttu. Kimse bu konuda bisey dedimi goremedim ama end game tony tum taslari birak tutmayi parmak falan siklatti , coktan tuz buz olmasi gerekmez miydi?

Taşlar hakkinda

Spoiler

Iron Man'de ekstradan plot armor da var. Sonuçta öldü işte adam, çok da kurcalamaya gerek yok. O kadar önemli bir karakteri şakkadanak tuzla buz yapamazlardı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Thor


 

Spoiler

Yani finalde Thor'u böyle görmek istemezdim. En azından film boyunca böyle görmek istemezdim, bir noktada normale dönecek bir şekilde diye bekledim gerçekten. Annesi ile olan sahneler falan biraz gereksiz olmuş. Ragnarok'u da çok sevmemiştim sırf Thor'u fazla şakalı komikli yapmışlardı diye. Ama Thor Thor'dur ya, bira göbeğiyle bile adam gibi adam.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Her sahnesi ayrı güzel, zaman zaman eğlendiren, zaman zaman ağlatan bir film oldu benim için. 9/10 veriyorum o da tony'yi yaşatamadıklarından. Her oyuncu karakterin hakkını vererek oynamış. Eskiklikler, öyle olmasaydı da şöyle olsaydı diyebileceğimiz şeyler de vardı. Ama geçtiğimiz 10 seneye bu kadar film sığdırıp bizi eğlendiren insanları da alkışlamak lazım. Beğenmeyen DC filmlerini izleyebilir. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

thor

Spoiler

 

burada elestirilen thor un neetligi, bira gobegi, 5 senede losera baglamasi filan degil

 

ilk filmden beri marvel cok zorlandi thor ile ne yapariz diye, ragnarok ile tam kivamina getirdiler dark world faciasindan sorna ve infinity war thor un hani peak noktasiydi. thanosun kafasini hedef almamasi bile hani bir starhiyarin thanosu dovmesi kadar malca birsey degildi.

cok guzel flawlari olan, kayip kavramini yasamis ve dipten donmus bir karakterdi infinity warda.

aimed for the head muhabbeti, o guilt filan sahaneydi evet filmin ilk bolumunde. 

nerde baglamasi, o garip tiple butun gun evde fortnite oynamasi, headsetten nerd rage atmasi filan hepsi guzel

 

problem lebowski sakasindan sonra karakteri alip biryere goturememeleri, annesi ile olan sahnede gercekten biryerlere olayi goturme sanslari vardi ama hayir, goturmediler. cukurun dibinde biraktilar

thor ve guardians birlesimi zaten cok begenmistim ben infinity warda, heralda gog3 de oraya iteliyip aptallar takimina bir baska aptal olarak iteliycekler iste

 

 

 

filmi begenmemin kisa tek paragraflik ozeti


 

Spoiler

 

patide kac senedir yorum yaziyorum, hep vurguladigim birsey var

YETEMIYICEKSENIZ TIME TRAVEL UZERINE SENARYO YAZMAYIN ARKADASIM, hatta uzak durun

heleki reyting ve sansasyon icin grimdarka bagladiysaniz, happy endi kurtarmak icin deus ex machina kafasinda bir time travel plot bundanda kotu. O kadar sorunlu bir hale soktularki timelinei hani reslenen 4 milyar insan nasil beslenip is bulacak vs demiyorum, zaten 5 sene sonra hala fortnite oynaniyorsa o timeline dan bir cacik olmaz der gecerimde plot holelarin toplami idiyot plot noktasina kadar toplanmis

sevmedim, captain ve tonynin hikayelerini cok guzel bagladilar o konuda elestirim yokta hani not like this. 

bide okcu cok gereksiz bir karakter tekrar yaziyorum


 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ragnarok ile nasıl tam kıvamına geldi Thor ya? Ragnarok'da baştaki Surtur fight, ortadaki Hulk fight ve sondaki bridge fight dışında elle tutulur bir şey yoktu bana göre. Odin ile olan sahne güzeldi birde, Asgard ile ilgili Odin'in söyledikleri ve Thor'un gerçek kimliğinin farkına varması vs.

Thor'un karakteri IW'de oturdu ama.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

süper kahraman filmi sonuçta, konsept amaç sonuç fln hep belli, sonunda kazanmaları ve kötülüğü def etmeleri gerekiyor,bunun için time travel yapılcaksa yaparlar,dünyayı 2ye bölceklerse bölerler,bunlar küçük detaylar,

yazarlar için önemli olan etliye sütlüye karışmadan,kimseyi offend ettirmeden,herkese hitap edebilmek ve sıradaki filme hype yaratmak ,her dile çevrilebilmek fln.

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

A a? Gerçekten öyle mi? Demek 15dk boyunca düşünüp bu büyük fikirle çıktın karşımıza? Ama şimdi gerçekten sağlam bi öngörü oldu kimseyi offend etmeden herkese hitap edip mayışlarını kazanmanın derdindeler diyince filmle ilgili aklımızdaki tüm soru işaretleri cevaplandı.

Bu üstün katkın için teşekkür ederiz dogmeat. Benzer paylaşımlarını her zaman bekleriz. Zekanın timsali üstün forumcu

SalutingEmoji.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

32 dakika önce, -Deno- dedi ki:

Ragnarok ile nasıl tam kıvamına geldi Thor ya? Ragnarok'da baştaki Surtur fight, ortadaki Hulk fight ve sondaki bridge fight dışında elle tutulur bir şey yoktu bana göre. Odin ile olan sahne güzeldi birde, Asgard ile ilgili Odin'in söyledikleri ve Thor'un gerçek kimliğinin farkına varması vs.

Thor'un karakteri IW'de oturdu ama.

ragnaroku fanboy gozluklerini cikarip dovus ve VAY NASI VURDU SAGA SOLA kafasiyle WWE izler gibi izlemez isen goruyorsun

bastan sona deconstructiondi ragnarok, thor ile ilgili oturmus herseyi aldi, paramparaca etti ve cukurun dibine birakti karakteri. Coming of age filmiydi thor icin

-->loki ile olan iliskisini sifirdan yeniden tanimladilar

-->hulk ozelinde dunya ve avengers ile olan kopuk bagini yeniden bagladilar

-->odin in golgesinde maceradan maceraya kosan yaramaz prens imajini sorgulatip gercek liderlik uzerine gittiler, sorumluluk ne ilk defa onu ogrendi

-->mjolnirin hemde ablasi tarafindan yok edilmesi kaliplasmis "thor = allah cunki mjolnir" klisesini yikti, kim oldugunu ve gucunun nereden geldigini sorguladi

--> valkryie gene sahane bir plot device di, rogue bir valkryie uzerinden gene aidiyet tanimi yaptirdilar

-->babasinin kanli gecmisi ile yuzlesmek zorunda kaldi, asgardin ole cok ahim sahim bir iyilik timsali olmadigini ogrendi

 

ancak en muhim kismi filmin en sonu, kendisi bilerek ve istiyerek kendi ulkesini yoketti. Oralari bole "oyy immigrant song calio ne guzel pataklio" diye izlediysen hani dogal. filmide espriler kotu diye elestirmissin zaten lol

 

Thor kendini buldu ragnarokta, MCU nun winter soldierla beraber en iyi filmlerinden biri net. Ragnarokta gecirdigi degisim ile infinity war da ortaligi dagitti. Adamin halkinin kactigi gemiyi basti thanos, heimdalli, lokiyi oldurdu ve hicbirsey yapamadi thor. Aglayip sizlamak yerine cozum aramaya gitti ve infinity war in en olgun, en oturmus karakterlerinden biri olarak sahne aldi bu gelisim ile. Bir manchild degil adam gibi adam olarak hareket etti

 

Spoiler

sonra bu adami gene manchild dan beter birsey yaptilar, evet kayip ile 5 senede yuzlesmek normal ancak o cukurdan cikarmaya zahmet etmediler. sadece comic relief olarak kullanmayi sectiler butun film. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, axedice dedi ki:

A a? Gerçekten öyle mi? Demek 15dk boyunca düşünüp bu büyük fikirle çıktın karşımıza? Ama şimdi gerçekten sağlam bi öngörü oldu kimseyi offend etmeden herkese hitap edip mayışlarını kazanmanın derdindeler diyince filmle ilgili aklımızdaki tüm soru işaretleri cevaplandı.

Bu üstün katkın için teşekkür ederiz dogmeat. Benzer paylaşımlarını her zaman bekleriz. Zekanın timsali üstün forumcu

 

 

kafamı attırırsan , alırım elinden  body pillow'unu , fanboy tearlarını normal yastığına akıtmak zorunda kalırsın ona göre.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...