Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gemini Man (2019)


progamer

Öne çıkan mesajlar

60 kare izliyorsun toplanmıyor. Dediğin gibi 120 Kare olması lazım.

 

3D 120 Kare de var 2D 120 kare de var. Türkiye'de böyle çıkmadılar sadece.

 

Dijital sinema projektör ve serverları DCI (Digital Cinema Initiative) standartlarına uymak zorunda ve dijitale geçişte HFR bir standart olarak belirlenmedi. Bazı server ve projektörler kağıt üstünde teknik olarak destekler ama hiç bir üretici şu anda experimental diye garanti vermez oynatır oynatmaz diye.

3D'ler 2K, 2D'ler 4K Türkiye'de.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonylerin hepsi 4K model farkı olmadan. IMAX'ler 4K olması lazım.

3D izlediğiniz içerikler 2K'dır çift projektör olmadıkça. IMAX'ler ve genelde Türkiye'de Sony Dual Stackler var çift projektör olarak Mars'ta. Cinetech'in var galiba Mall of Istanbul'da çift Barco'su emin değilim ama.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

izledim bunu ben düz aksiyon filmi olmuş ama sebebi böyle bi filmi yapmak için çok geç kalmış olmaları diyebilirim. 

yeni hiçbir şey yok, cgi güzel, mekanlar çok kötü, fps olayı saçmalık zaten, bir de coloring bilinçli bir tercih miydi bilmiyorum da berbat ve çiğ duruyordu. iphone kamerasıyla çeksen aynı havayı alırsın.

dizi falan yapsalar daha mantıklı olurmuş bu şekliyle çok sığ bi hikayesi var karakterlere giremiyosun hikayeye giremiyosun filan...

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben HFR 3D izledim. HFR beni hic rahatsiz etmedi. Yani hem yuksek FPS yapip hem film look’u koruyabilmeyi basarmislar genel olarak.

Ama film kotu iste. Fikir keyifli ama motorsiklet sekansi haricinde ilgi cekici hicbir sahne yoktu. Sanssizsansli hakli yani HFR haricinde. Yonetmenlik facia derecede kotu. Filmin teknik kismi yonetmenligi oldurmus resmen. Bazi planlar rezalet kotuydu.

Dikkatimi ceken sey fragmanda kotu/cheesy gorunen bazi planlar HFR ile iyi gorunuyordu. Degisik framerate’ler de farkli algiliyorsun karakterlerin aksiyon aninda yaptigi hareketlerini falan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

film hakikaten çok absürddü be. hikaye diyaloglar "comic relief" asyalı falan her şey saçma. yani alenen kötü diyemiyorum çünkü kötü olsun diye yola çıkmamışlar güya kasmışlar ama her şey "off" bir sebepten. color correction dediğin gibi her setting colombia gibiydi. saturation fazla televizyon reklamı gibi renkler pasparlak her sahnede sdf. sanırım yüksek fps 3d çeken kamera artık hangisiyse onun getirdiği bir takım sınırlamalardan olsa gerek kullanılan lens  odak açıklığı cart curt her kareyi adeta crowndfunding videosu gibi göstermiş. film gibi hiç durmuyor ama dizi gibi de durmuyor böyle bir aşırı dijitallik var hissiyatta. yüksek fpsye uysun diye eklenen aksiyon sahneleri dışında diyaloglar ve kola reklamı için 120 fps masrafmış cidden. yine de 60/120 fps izlemek isterdim aksiyon sahnelerini, algı ne kadar değişiyor diye.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...