Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gemini Man (2019)


progamer

Öne çıkan mesajlar

sen pazar sabah 15" şirket bilgisayarından yify edition izle kardeşim. tutan yokh....

neden renkler falan bir acayip acaba ya setler inandırıcı durmadı nedense. 3d cgi diye midir nedir.

ang lee'nin bir bildiği vardır, ama 120 fps izleyebilecek miyiz acaba biz.

film look dediğin şey 24 fps olsa da, "artık resolution yerine fps artırsak, aynı ekranda iki kat information aktarırız seyirciye" diyen devrimci bir grup var holivutta. aksiyon özellikle çok rahat aktarılıyor. ama film look algısı gidiyor işte oyun cutscene gibi oluyor içerik. 48 fps hobbit izleyenler söylüyor. o da tamamen bizim algımızdan yüz yıldır beyni "bu sinemadır, bu oyundur" diye alıştırmışız fps üzerinden de kodlamaya. bi on sene falan öyle izlesek alışırız bence.

bence denenmeli. sonra SW serileri 120 fpsde tekrar vizyona verilmeli, anakinin tek kılışda üç uzvnunun nasıl kesildiğini kaçırmadan izleriz böylece...

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cinema look ile documentary look farklı şeyler aslında. bu tarz isimler bir şekilde kabuğu kırmanın derdindeler ama bunca yıldır üretilen ve standardize edilmiş yöntemlerin dışına çıkmak çok zor oluyor.

mesela fps film çekmek her sinema televizyon öğrencisinin beyninde " ulan niye böyle film çekmiyoz uf süper yeni bişey " şeklinde yer edinmişliği vardır fakat bir insanı kontrolü dışında hareket eden 2 saat pov filmin başına oturttuğunda ya başı döner ya da odaklanamayıp bayar. o yüzden yapmıyolar işte yani kısaca bazı şeyler çoktandır düşünüldü de olmayınca olmuyor. ha yaptılar mı yaptılar... fakat???

 

ang lee amcam da son zamanlarında böyle bi çıkıntılık yapma, damga vurma çabasında gibi ama malesef angcim olmayacak.

çok disiplinli ve detaycı biri, işlerini özene bezene yapıyor tabi o konuda tebriği hakediyor.

şöyle bi yöntem söyleyeyim yani en azından böyle film seyretmek aşağı yukarı nasıl olur diye merak edenler varsa herhangi bir filmi monitörde değil de TV'de oyun modu yerine yüksek hz modunda(bir çoğu 200 ve üstü zaten) izleyin. hemen hemen yakın hissiyata kapılırsınız. ama film sinema izlermiş gibi değil de belgesel izlermiş gibi gelecek.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, goldbären dedi ki:

10 sene tüm filmleri böyle çeksen alışılır. alışınca eskisi choppy gelir, 100 sene nasıl böyle izlemişiz yau diye tribe gireriz kesin. film look sadece fps'den gelmiyor sonuşda...

öyle de düz bir adamım.

yok ya alışılmıyo.

3d teknolojisi için de öyle söylendi sırf daha çok dollares için.

10 seneye yakın da aktif olarak yer edindi perdede. gerçi dönem dönem 3d olayı farklı boyutlarda tekrar ticari mecralarda yer ediniyor 50 senedir. profit bitince vazgeçtiler yine.

senelerce sövdüğümüzle kaldık biz de ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
2 saat önce, axedice dedi ki:

İyi olan burç var mı? Tüm burçlar gerizekalı işte.

Bu filmin de her trailerını izlediğimde aşırı tanıdık bi his geliyor artık hangi kitapta / dizide vs. gördüysem ama bi türlü çıkaramıyorum. Neydi bunun orijini?

Olur mu canım Koç en iyisi işte. Horoscope'da ilk burç. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

olur olur 120 fps anna karenina mı izleyeceksin basit dışdış filmiyle gelecek tabi ki. 

hoş marvelle başlatsalar furyayı çok daha iyiydi ama kalifiye marvel tüketicisi 12 fps de versen izliyor. camripler hc korsublar havada uçuşurken masraf etmeyek demişlerdir.

brrip 120 fps olur umarım da hikaye ne kadar fıs da olsa 120 fpsyi uzun süreli bütçeli bi yapımda değerlendirme fırsatı buluruz.

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...