Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC'nin elektrik tüketimi


mascio

Öne çıkan mesajlar

Son derece cahilce bir soru sormaya geldim. Şu an evde 600W bir PSU kullanıyorum. Bilgisayar neredeyse 7/24 açık ve bu da elektrik faturasına ciddi bir yük getiriyor. Ayda 100TL fazladan ödediğime inanıyorum bu PC yüzünden. Birkaç ay önce PC'yi gündüz kullanımı dışında sürekli kapalı tutarak test ettiğimde faturam 210 liradan 120 liraya kadar indi. Gerçi evdeki ışıkları kapatmaya falan da başladım tabii onun da biraz etkisi olmuştur ama bazen bir gariplik var gibi geliyor.

Bu sorunu çözmenin herhangi bir yolu var mıdır? Yani PSU çalışma mantığı kaç W ise durmadan o kadar güç tüketmek üzerine mi kurulu? Kesintisiz güç kaynağı gibi ekstra şeyler bir fayda sağlar mı?

 

mascio tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

az yakan bileşen takman lazım, idle da 14 watt yakan ekran kartı 45 watt yakan işlemci gibi mesela. gold ve üstü psu alırsan boşa giden enerji azalır, uzun vadede parası çıkar.

birde her ay fatura değişiyo, sizi bilmiyorum ama benim çok elektrik kullandığım ay az geldiği, az kullandığım ay çok fatura geldiği çok oldu. kafalarına göre kestiklerini düşünüyorum. (çalıyürler kafası)

işin yokken monitörü kapa (aç kapa bozulmaz merak etmeyin fds). işlemciye undervolt yapabilirsin, gpu içinde aynısı geçerli, gerçi o boştayken kullanmıyo zaten fazla elektrik yıllardır öyle gpu lar. ama oyundayken gereğinden fazla elektrik harcadığını düşünüyosan dediğimi yapabilirsin. (iyi ekran kartı eski oyunlar vs vs)

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nası lan?

Bizim ev 2 evin birleşimi. Yani iki evin arasındaki duvar kırılmış ve bir eve çevrilmiş. 2 elektrik sayacı var. Oturma odası ve 1 holün elektriği ile mutfak, banyo, yatak odası ve 1 holün elektriği ayrı. Bilgisayar neredeyse 7/24 açık. Televizyon da her gün 4-5 saat açık oluyor. 60'ar lira elektrik faturası geliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

60'ar lira 50'şer lira. Yani genellikle toplam fatura 100-120 lira arası değişiyor. 200 lira fatura ödesem isyan ederim herhal. Televizyon + Bilgisayar + sabaha kadar açık ışık = 50 lira elektrik faturasına denk geliyor. 

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrikli ocak en iğrenci. 160 tl civarı ödüyorum. tv ortalama 4-5 saat açık, bilgisayar 7-24 açık,uyku modu, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, Çay makinesi ... 

Eski evde 3 sene önce sadece ocak doğalgazlı idi ve her ay 50-60 tl civarı geliyordu. Yeni durumda 120 tl civarına çıktığını bizzat gördüm. Şimdi ise 160 dan aşağı değil. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...