Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode IX / The Rise of Skywalker (2019)


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Yani Last Jedi'a göre kısmen daha fazla heyecanlandım diyebilirim. Bir Rogue One olabilirse hiç olmazsa son trilojide bir tane kayda değer film olmuş olur.

Şu an en merak ettiğim konu trailer'ın sonundaki Death Star'ın hangisi olduğu ve nerede olduğu. İlk Death Star'a daha çok benzediği konuşuluyor forumlarda falan, ama Sidious ile direkt bir bağlantısı olamaz sanki ilk Death Star ise. Sidious ikinci Death Star'da öldü (sözde tabi artık) Birinci Death Star ise sondaki gezegen Yavin'in zilyon tane uydusundan biri olmalı. İkinci ise de çok yüksek ihtimalle Endor. Yeni trilojide yeni gezegenler göstermeye ve tanıtmaya meraklı oldukları için hiç duymadığım bir gezegen çıkma ihtimali de var tabi.

Skywalker'ın kim çıkacağını, kimden bahsedildiğini pek de umursamıyorum çünkü benim için Skywalker'lar birçok başka karakter ve hikaye gibi Legends'da kaldı. Rey'in çıkma ihtimali fazla, Mary Sue'ya bağlayıp Return of the Jedi tadında Rey'i pumplayabilirler iyice son filmde. Kylo'nun olma ihtimali daha düşük, ama Leia'nın da bir Skywalker olduğunu düşünürsek Kylo'yu filmin büyük bölümü boyunca 'villain' olarak göstermeye devam edip sonunda Sidious'a final blow'u atan kişi yapmış olabilirler.

Yeni bir karakter var, siyahi bir abla katılmış kadroya. Çok önemli bir rolü olduğunu sanmıyorum. Rose'u oynayan kadına celebration'da epey destek oldular bu arada, epey bir nefret söylemlerine maruz kalmıştı Last Jedi sonrasında. İnsanlar ne olursa olsun o oyuncuların birer insan olduğunu anlamak istemiyor, karakterden nefret edip o karakterleri oynayan oyunculara ırkçılık yapmak beyinsizliğin en net göstergesi. Git Kathleen'e yap yani. Yeni kostümleri beğendim filmdeki, alien race'ler de fena durmuyor. Yeni droid sevimli olsun diye ördeğe benzetilmiş, ama samimi gelmedi. BB-8 daha iyi, bir R2 olamasa da.

Lando'yu oynayan Billy Dee Williams ve C3PO'yu oynayan Anthony Daniels'u görmek güzeldi celebration'da. Billy Dee epey bitap düşmüş ama artık. Finn ve Poe'yu romance'e bağlayacakları da kesin gibi, fazlaca birbirlerine laf attılar panelde.

-Deno- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah. Cok kotu abi su filmler. Oyle aciklanacak gibi degil. Force Awakens'dan sonra burada bile abi muthis film diyenler vardi. Serinin nereye gittigi kimin ne oldugu belli degil.

Yahu ortada villain yok bir kere dogru durust. Ergeni saymiyorum. Vay Snoke diyorsun pat dunyanin en gerzek biciminde olduruluyor. Kimdir nedir abi. Durmadan karakter sokulup cikariliyor filmlere - hicbirinin gram ozelligi yok. Kult olacak bir tane karakter yok. Oyuncagini alacak birsey bile yok. Bir tek su yeni lightsaber hosuma gitmisti ilk filmde o kadar. Hikaye zaten yok. Zaten son filmle kazanan taraf bir anda resistance oluvermis. Ilk filmde en azindan bir gizem vardi ikinci filmde hic bir anlami kalmadi. Eski karakterlerin zorla sokulmasi anlamsiz isler. Ucan Leia, Phantom Luke, Yoda, Lando, Han'in oldurulmesi filan. O kadar zorlama ki. Inanilmaz kotu ve basit ki filmler sadece cekimler guzel diye izliyorsun o kadar. 

Ya herseyi gectim bari biraz orjinal olursun. Starkiller base neydi oyle ya ahah. Ne ara yapildi kimdir yapanlar Republic e noldu, yine mi weakness i var 3 tane X-Wing patlatip cikiverdi falan filan. Senaryoyu normal biri yazsa internete koysa plagiarism den iceri atarlar.  O kadar abesti. 

Insanlar Star Wars filmleri zaten kotu diyor ama Star Wars filmleri bu kadar kotu degildi. Episode 4 ve 5, zamanina gore ve bugune gore setting acisindan inanilmaz filmler. Tarihin en buyuk villanini yaratmissin bir kere. 1980'e gidip ilk defa izlediginizi dusunun. Star Wars source materiali filmlerdir kitap serisi degildir. Filmler kendilerinden cok daha fazlasini sundular setting olarak. Ve setting sadece Sith Jedi muhabbeti degil. Tumden o gezegenler, farkli irklar, onlar bunlar. Ozellikle kitap ile baslamayan source material icin bence muthis olay.

Bu adamlar ise o settingi tamamen basit bir sekilde yokettiler. Anlamsiz bir sekilde hernangi bir senaryo ile gelmediler. Eski karakterleri cok gereksiz bir sekilde soktular ve sildiler. Ben 80 yasina gelmis Harrison Fordu gormek Lando'yu gormek istemiyorum sahsen. Birak oldugu gibi kalsin. Neyse cok yazarim daha da. 

Star Wars tarihinde baya boktan seyler yaratildi kitap olsun Episode 1 olsun, ama bu filmler SW tarihinin en kotu materyalleri olabilirler. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Force Awakens cidden harika bir baslangic olabilirdi. Araya bir zaman koydugun zaman muhtesem bir gizem yaratabilirsin. Bunlar insanlari cekiyor, ustune muhabbet ettiriyor falan filan. 

Dedigin gibi Snoke aslinda cok saglam degisik bir sey olabilirdi - bir fikirleri olsaydi eger. Cekimleri zaten mukemmel yaparsin paran oldugu surece. Ama oturup guzel bir hikaye ile gelmek zorundasin. Film cekiyoruz diye film cekilmez. 

Dusunsene 20-30 yil gecmis. Empire cokmus. Aslinda yapmalari gereken neydi biliyor musun - adi ustune Force Awakens ile birlikte evrenin bilmem neresinde Sithler yavas yavas ortaya cikacakti. Biraz Episode 1 misali ama oyle yapmak zorundasin - yahu cunku zaten Emperor olmus, Republic gelmis - Resistance nedir arkadas?? Resistance'in tam tersi olmasi lazimken adamlar Rebel'leri yeniden yaratti kimse de haci bunlar kim zaten bunlar yonetmiyor muydu demiyor. Yani mantiken Sithlerin awakens olmasi lazim - resist etmeleri lazim falan filan. 

Hani en cok takildigim yer orasi. Diger saydiklarima da girmiyorum karakterler falan filan. O kadar rezil ettiler ki olacak is degil. Karbon kopyasini yapiyorsun Episode 4'un ama mantik olarak tamamen zitti yerde olman lazim. 

Hadi yine Force Awakens iyi kotu boyle oldu. Last Jedi'ye soylecek laf yok. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ilk filmi yazıp sonra biz bunu 3 leme yapalım ya denen bir seriden bahsediyoruz ahaha. Facia facia facia. 

Resmen yeni nesile star wars boxer, oyuncak, kalem, beslenme çantası yapıp satmak için disneyin sıçtığı bir film serisi oldu. 2. Filmdeki force ile süpürgeyi alan çocuk falan bile her nesil kendi kahramanını yaratır falan alt metini ile yapılmış. Rezillik ya. Luke un seriye girişi Yoda Han Solo falan bırakıp salın abi piç ettiler yani. En azından onların hikayesi yaşanmış ve bitmişti. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 12.04.2019 at 21:59, Aceace dedi ki:

Ya ben bişi sorcam. Rogue One'ı çeken Disney değil miydi?

  Gizli içeriği göster

Rogue One Star Wars evreninin açık ara en güzel filmiydi çünkü.

 

 

 

son 20 dakkasını çıkarsan , geri kalanı sıradan bi aksyon filmi kalıyor.

 

asyalı pazarına hitap etmek için karateci force user'ı , komik relief robotu ve hatırlıyamadığım nice diğer karakteri ile unuttum gitti o kalan kısmı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben filmlerden hiç mutsuz çıkmadım. birinci film zaten merak uyandırdığı için büyük umutlar besletti. ışın kılıcı fln gördük. ikinci filmde de luke'u falan görmek beğenmeme yetti. ne kadar gömülse de gayet güzel tarafları var ikinci filmin. ama daha önce de dedim bi villian bi hero bir şey çıkaramadı filmler. o yüzden benim gözümde seri direk fail. kimse bizi germedi, kimse kahraman olamadı gözümüzde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Black-ice dedi ki:

gayet iyiydi o ekip. ne koysalar bunun gibi bir şey kalıp uydurup laf edebilirsin ki söylediklerin hep sw için orjinal yeniliklerdi. sarkastik robot da çok iyiydi.

 

 

ne diyim orjinal yenilik yaptılar diye alkış mı tutim film kötüyse

 

star wars değiş başka bişi filmi olsaydı, son 20 dakka olmasaydı,benle tartışcak kadar hatırlamıyordun bile filmi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...