Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode IX / The Rise of Skywalker (2019)


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
Spoiler

abi palpatine in oğlu kim la?
rey sonda niye skywalker ım dedi ki? hani hepimiz skywalkerız gibi bişey mi

zombi palpatine tasarımlara bayıldım ? sith lerde tribünü doldurmuş bence oralar çok tatlı olmuş da bam güm herşey gidiverdi bi anda hayırdır? herkes can alıyo diğerne can veriyo falan ölüyo diriliyo.

her biri gezegen patlatan destroyer yine çok saçmaydı, starkillerdan sonra bi saçmalık daha


aslında senaryo taslak olarak bence fena değil fakat çekimler çok aceleye gelmiş gibiydi, yav tüm galaksi ayaklanmış iki örgütlenme görüntüsü göster iki eleman getir bişey yap. neyse 8 den güzeldi

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

yeni izledim. fena değildi ya. 7/10 çalışır. 

çok büyük bir enkaz toplamaya çalışırken daha iyisini yapmak günümüz disney standartlarında biraz zordu. zoru başaramamışlar ama fena iş yapmamışlar. okudum eski postları da aynı şeylere ben de takıldım ama diğer yandan yani star wars tam olarak bu ya. 

her yeni filmde orjinal üçlemenin ne kadar çağın ötesinde, kusursuza yakın işler olduğunu daha iyi anlıyoruz sadece. öyle şeyler daha gelmez, gelemez. ama abrams'ın star wars'ları en azından birkaç adım daha yakın onlara. 

mandalorian da gerçi aynı yapıdan çıktı orası ayrı konu ama sadf

gerçi onların ticarı kaygısı filmler kadar devasa olmadığı için ve ekipte has star wars'cı olduğu için normal öyle iş çıkarmaları. disney umarım oraya da elini tamamen atmaz. 

disney'in eli varken çıkacaklar maks abrams'ın star warsları yani belli oldu çünkü. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...

herkes bombalayınca ve ilk film de abuk bir kopya çıkınca sinemada izlemek yerine ötelemiştim, iyi de yapmışım sanırım. üçü izleyen ikiyi de izlemiştir diyerek buraya yazayım ikisini de.

Spoiler

bütün seri tam bir “kostüm giymeyen eskileri öldürelim artık kocadılar, yenilere bayrak devretsinler de onlar sağsın milleti” üzerine kurulmuş adeta. her filmde birini öldürdüler, chewbecca, c3p0 filan bunlar muskalı gibi ölmedi. diversity kadrosundan dahil edilen nobodyler ölmedi, ölürken dirildi. luke’ün ölümü bütün 9 filmdeki en gerizekalıca olay olsa gerek. adam hologram basmak için hp kullandı lmao.

bütün para efektlere gitmiş belli ki, adam gibi yeni oyuncu bulamamışlar oscar isaacs hariç. hadi rey de gene bir derece ama geri kalan herkes figüran tier, özellikle boyega. gitsin blm kassın o. üç filmde ne işe yaradı bilen yok. phantom menace filan denmiş, bu üç filmi çalkalayıp tükürür o. neeson, mcgregora yaklaşabilen oyuncu yok. varsa yoksa cameo üzerinden yürümüşler. lakin sadece “yürü be rey” diye gaz veren sesler bana fanservice etkisi verdi. bir de mark hamill iyiydi, adam gençliğinden daha iyi oynamış bu sefer hatta sanırım.

hadi detayları, force ile res atma vs onların hepsini bir kenara koyuyorum, fiction denir, force yorumu denir filan tamamen reddedemem. ama bütün setup, setting hepsi havada. first order filan neydi, nereden niye geldi, nasıl tutundu filan hala havada. snoke neydi, neye yaradı, niye kamyondan düşmüş patatesti vs. ve en büyük saçmalık da dipsiz kuyuya düşen palpatine nasıl kurtulmuş, neden big bad mastermind tekrar ve neden bütün gelişi açılıştaki iki satırlık bir asspulldan ibaret? nasıl bütün filoya aoe cc atıyor ve neden force lightning bütün dmgsini kaybedip ccye döndü? bütün o filo kimin poposundan çekilip çıkarıldı? kotordaki starforge filan mı var bir yerde? bu destroyerlere nasıl death star topu takılıyor ve bunlar 5snde filan hazırlık yapmadan ateş ediyor? stomrtrooperlar istifa edince neden master marksman oluyor? vs açıklanmayan sayısız saçmalıklar.

çok güzel bazı sahneler ve ortamlar var, muazzam efektler filan inanılmaz prodüksiyon, eye candy dibine vurmuşlar, büyük emek var. yazık etmişler, şu bütçeyi ve ekibi düzgün kadroyla kotor çekmeye harcasalarmış. luke, leia filan da simkart parası ödememek için intihar etmeden huzur içinde geçirirlerdi son yıllarını.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...