Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode IX / The Rise of Skywalker (2019)


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Kesinlikle bir öncekinden daha iyiydi, ama bir öncekinden daha kötü büyük bütçeli film bulmak da kolay değil yani.

Mantıksızlık diz boyu. Karakter gelişimi sıfır, kim niye yapıyor yaptığını belli değil. SJW havaları gereksiz.

Yapmayın abi, lütfen.

Jumanji’ye gitseydim keşke, en azından sadece eğlence amacıyla yapılmış bir filmde eğlenirdim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 saat önce, quixef dedi ki:

@Deno

  Gizli içeriği göster

- Ben Skywalker değil, Ben Solo

- Koreografiyi de bilerek orijinal üçlemedeki yakınsattıklarını düşündüm açıkçası, millet dans mı ediyorlar dövüşüyorlar mı belli değil diye eleştirmişti prequelleri (yoksa yapamayacakları bir şey değil sonuçta)

- Binlerce gemilik filonun yaratılması olayını Old Republic Foundry e bağlasınlar oradan da Old Republic e geçsinler bu işi tatlıya bağlayalım

 

 

12 saat önce, Aceace dedi ki:

THIS!!!!!!!!11111!!!BIRBIRBIRBIRULANBIR!!!

Legends'a gitmiş aklım yazarken. Annesi Leia olduğu için aynı zamanda Skywalker oluyor diye sıvışsam olmaz mı?

-Deno- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç sayfa önce gene söyledim--> bu külliyat ürün vermeye devam edecek ve biz her seferinde gidip izleyeceğiz/okuyacağız/oynayacağız.

Çarşamba gecesi 2. kez (Muhtemelen Pazar öğleden sonra 3. kere) izleyeceğim. Mando'nun da hastasıyız SW oyunlarının da. Daha yeni KOTOR oynadım bir tur daha. Expanded universe kitaplarından da okumaya doyamayanlardanız.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi ciktim filmden de, abi neden kimse sunu dememis?

 

Spoiler

E bu Return of the Jedi'in aynisi/kopyasi ?

 

Ben mi cok yanlis dusunuyorum diye dusundum yazilanlari okurken , filmin son 1 saati bana yukaridakini dusundurdu.

Spoiler

Madem ep7 ep4, ep9 da ep6 olacati e o zaman ep8 neden Tumblr Sjw utopyasi oldu Disney?

 

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni izledim. 8/10.

Öncelikle görsel olarak mükemmeldi film. IMAX e gittiğime pişman olmadım, bayağı doyurucuydu o açıdan. Konusunu filan bir kenara bıraksak bile sırf buradan bile gideri var.

Üçlemeyi gayet güzel bitirdiler. TLJ'den enkaz devralmışlardı, onu mümkün olduğunca toparlamışlar.

Normalde ederi 7/10 filan aslında, ama üstteki 2 sebepten dolayı bonus puanla 8/10u hakediyor bence.

Gayet te eğlenceliydi yani. Öyle mükemmel bir film kusursuz filan demek mümkün değil tabi ama en azından sıkılmadan izledim, aynısını TLJ için söyleyemiyorum mesela Finn&Rose kısımlarında bitse de gitsek dedirtecek kadar bayıktı. Üstüne bir de gereksizdi hiçbir işe yaramadı yedikleri o kadar screentime. Bunda hiç sıkılmadan izledim, o bile bir başarı. [it's something.png]

TFA'den de daha iyiydi bence. Hatta prequel trilogy filmlerinden filan da daha çok sevdim son filmi. Tabi Original Trilogy, Rogue One, Mandalorian gibi yapımlarla kıyaslamak bile mümkün değil onları apayrı bir yere koyuyorum.

Spoiler

Öncelikle Palpatine twisti hoş olmuş. Original trilogyde tarihin en ikonik villainlarından birini yaratan, prequel trilogyde komplolarını ilmik ilmik işleyen karakterin sequel trilogy'ye de el atması hoşuma gitti.Ölümü durdurabileceğini filan da söylüyordu o kadar basit bir şekilde ölmemesi gayet makul bir twist. (Ama artık iyice ölmüştür herhalde, sonraki filmlerde dönmesin bir zahmet.)  (Bu arada Snoke'a da patates demiştik, turşu çıktı. Kavanozlara filan doldurmuşlardı elemanı lel.)

Rey Palpatine twisti ise bayağı asspull kokuyordu. Böyle büyük bir olay varsa önceden buildup yapmaları, en azından bi çıtlatmaları filan gerekirdi mutlaka. Özellikle 2. filmde "your parents were nobodies" diye girişip onu establish edip sonra 3. filmde "but your grandfather was the fucking galactic emperor" diye bir twist yapamazsın yani. Neyse ama 2. filmden tutarlılık beklememek lazım zaten.

Rey Skywalker diye bitirmeleri de çok iyiydi lol. Zaten Skywalkerların soyu kurudu senin yüzünden, bir de git soyadlarını al utanmadan : p

Kylo Ren vs. Rey dövüşleri güzeldi. Koreografi olarak eksikleri/yamuklukları olsa da dinamik ve akıcı combat sahnesi gördüğümde direkt olarak bonus puanı yazıyorum.

Yalnız şu force connection konusunu biraz daha açmaları ve açıklamaları lazımdı. Önceden sadece chat yapıyorlardı. Sonra Online PvP yapmaya başladılar. Sonra inventory paylaşmaya başladılar. Sonra Palpatine force drainle çaldı bu force connectionı ama sadece bonus mana olarak kullandı, nasıl yani? Nedir bu force connection? Koşulları özellikleri nedir? Hikaye için bu kadar önemli bir odak noktası çok havada kalmış bence. Yoksa ben mi anlamadım? Anlayan varsa Bilale anlatır gibi anlatabilir mi pls?

Poe'nun tekrar doğru düzgün bir şekilde kullanılmasını da sevdim. 2. filmde çok silik ve aptal kalmıştı bu filmde hakkını vermişler karakterin.

Bir de keşke Leia'nın jedi training aldığını önceden anlatsalardı da uzayda superman gibi uçmasını yadırgamasaydık.

 

Özellikle gıcık olduğum kısımlara ayrıca değinmek gerekirse:

Manası biten Jediları pıff diye öldürmekten vazgeçin artık, Luke'un ölümü de çok tırttı, Ben ve Leia da aynı şekilde tırt öldüler. Tamam anladık gönüllü bir şekilde Force'la birleşiyorlar Force Ghost oluyorlar falan filan ama böyle önemli karakterler daha climactic ölümleri hakediyorlar Obi Wan gibi (Belli ki Leia'da Carrie Fisher'ın ölümü yüzünden böyle yaptılar ama diğerlerinin bahanesi yok kesinlikle).

3 filmdir Knights of Ren dediğiniz bu muydu abi? Snoke'tan bile daha patates çıktılar.

Chewie öldü. Aaa meğerse başka gemideymiş ölmemiş. C3PO çok büyük fedakarlık yaptı. Aaa backupı varmış. Ucuz dramatic shockların bir sonucu olmayacaksa hiç koymayın abi hikayeyi kalitesizleştiriyorsunuz boş yere.

Neyse, fena değildi genel olarak, izlediğime pişman olmadım en azından.

Devamı gelir mi acaba? Gelirse ne zaman gelir? Disney Star Wars'u sağmayı bırakmaz ama ne zaman/ne şekilde devam eder onu bilemiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oradan da sağar buradan da sağar, Disney bu, bırakır mı ipin ucunu? Devamı kesin gelir yani ondan şüphem yok. Ama ne zaman gelir, gelirse yine 2 senede bir film basarlar mı ondan emin olamıyorum.

Belki araya Side Character filmi filan sıkıştırırlar birkaç tane. Ya da dediğin gibi Old Republice abanırlar. Arada bol bol dizi gelecek zaten. Filmlere de birkaç sene ara verip sonra kaldığı yerden devam edecekler bence, bu karakterleri de (En azından Rey'i) tekrar görürüz mutlaka.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.10.2019 at 11:44, behran dedi ki:
  İçeriği gizle

çok basit yazayım. çok uzun. kylo ren palpatini bulmaya çalışıyor. rey de bundan haberdar ve elinde bir sith metni var bulmasına yardımcı olacak. ama okuyan yok. anca C3p0 yu resetleyince okuyabiliyor. backup olmadığından ve alamadıklarından tüm hafızası siliniyor. en son palpiyi buluolar ve Rey'in onun torunu olduğu çıkıyor. kylo ölüyor gibi ama ölmüyor light side a geçiyor falan filan. youtube da var bakamadım link

 

Cidedn doğruymuş bu arada bu hikaye de. Okuduğumda o kadar abuk gelmişti ki inanmamıştım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün arkadaşların ısrarıyla tövbeli olmama rağmen gittim.

Gerçekten müthiş, hiç beklenmedik bir film. Uzun süredir bu kadar başarılı bir film izlememiştim.

Öncelikle yapımcıyı, yönetmeni, onay veren Disney yöneticilerini, ve herkesten önce senaristi tebrik etmek gerekir. Böyle bir film çekip, sonra da bu ortaya çıkanı "işte yeni Star Wars" diye piyasaya sürmek ve marketing yapmak gerçekten eşi benzeri görülmemiş bir cesaret. Dünyanın cesur insanlara ihtiyacı var, belki başka alanlarda var, ama en azından burada böyle cesur insanların olduğunu biliyoruz artık. Bu filmin eşdeğer sansasyonelliğini geçtiğimiz günlerde duvara bantlanan muz sanat eseriyle de görmüştük. Bu ekip, gerçekten Maslow'un piramidinde tüm aşamaları başarıyla geçip son aşamaya, kendini gerçekleştirmeye gelmiş, ve gerçekleştirecekleri kendileri "bu film" olmasına rağmen bunu başarmışlar. Düşünsenize, kendinize güveniniz o kadar yüksek ki, tüm eleştirilere, hatta objektif bir görüşle kendinize hiçbir özsaygınız olmamasına rağmen "budur" diye bunu ortaya koyabiliyor ve arkasında durabiliyorsunuz.

Ekibi  yeterince övdüysek, şimdi filmin neden başarılı olduğuna gelelim. Aslında çok sebep var, ama ben en önemlisiyle başlayacağım. Bu film hiç beklenmedik bir zirve. Bir önceki film (Solo değil, E8) rezalet seviyesinde o kadar yüksekteydi ki, "bu artık dip nokta, bundan daha beteri çekilemez" konusunda birazcık olsun aklı olan herkes hemfikir olmuştu. (Eğer Episode 8 öven biriyle karşılaşırsanız 155'i arayın, ihbar edin. Bu insanlar toplumda serbest dolaşamamalı.). Yani gerçekten, o kadar felaket, o kadar kötü bir filmdi ki, ondan daha beterini düşünebilmek bile korkunç yaratıcı, korkunç özgün olmayı gerektirirdi. Tabii söz konusu Disney olunca yaratıcılıkta sınır yok. Adamlar gerçekten o filmi bile geçmiş. İstesen yapamazsın, adamlar yapmış. 

Bir başka övgü noktası son zamanların hassasiyeti olan sosyal adalete ve "herkes eşittir, herkes her şeyi yapabilir" mottosuna yapılan vurgu. Adamlar çok net şekilde bunu benimsemiş, herkes her şeyi yapabilir demiş, herkes Star Wars senaryosu yazabilir, bunun için hiçbir ön koşul bir yetenek gereksinimi yok demiş. Gerçekten hiçbir eliminasyon kriteri kullanmadan bu kadar yeteneksizi de dahil insanlara bu görevleri vermek kucaklayacılık değilse nedir?

Üçüncü konu: özgünlük. Film bugüne kadar oluşturulmuş SW evreninin tamamına sadece kalite olarak değil kurgusal olarak da ihanet ediyor. Tamamen özgün, seriden bağımsız, alakasız bir film çıkarmayı başarmışlar. İşte yönetmenin isyankarlığı. Aslında spo olmadığını düşündüğüm sadece iki cümle daha ekleyecem bununla ilgili, bence spo değil ama riski alacaksanız açın:

Spoiler

Ayrıca değişik bir şey denemişler, filmdeki istisnasız her olay, ama her olay deus ex machina ile çözülüyor. İzlediğimiz karakterler de en az bizim kadar izleyici filme. 

Oyunculuğa gelince, "Yılın en iyi oyunculuk performansını Oscar ödülünü kazananlarda değil kaybedip alkışlayan adaylarda görürsünüz" derler. Bu filmde genel kalite iyi olmasına rağmen bayağı oyuncular "bitse de gitsek"e dönmüş bir yerden sonra, çok belli. Öyle ki Ridley'in artık sallamayıp özüne İngiliz aksanına dönmesi, Ren'in son sahnede mal gibi bekleyip "abi burada x yapacan (spo olmasın) diye sufle alıp "hass unuttuk, du bi daha çekmekle uğraşmayalım" diye apar topar pozisyon alması falan gerçekten bugüne kadar görülmemiş oyunculuk denemeleri. Bunlara bir de daha önce yeni seri hakkında olumsuz konuşan bazı oyuncuların akşam 5 çayına uğrar gibi selamın aleyküm diye çıkmaları ve yüzlerindeki "hiç burada olasım yok ama lanet sözleşme" ifadeleri eklenince tam bir görsel şölen.

Ayrıca karakterlerin "dilediğince at koşturması"nı böyle göstermeselerdi keşke.

Sonuç olarak inanılmaz bir film çıkmış. Gülmek isteyenler kaçırmasınlar, bir yerden sonra sinemadan atılacaz falan diye korkmaya başladım gülmekten. Ama her zaman komik diye de beklemeyin, yönetmen yoğun duygusal sıkışıklığı, o iç sıkıntısını, zaman geçmeme hissiyatını da izleyiciye aktarmayı çok iyi başarmış.

Dipnot: Bunu da yazmassam içimde kalır. Senaryoyu muhtemelen stajyere (uzun dönem stajyer de değil ha, 20 günlüklerden) yazdırmışlar, onda da görevi verip "yarına hazır olsun" demişler belli. Ama hele o ilk baştaki kayan yazı, resmen 5 yaş çizgi filmi kalitesinde bir text, hayatımda hiç daha cheesy bir yazı okuduğumu hatırlamıyorum. Tamam SW yer yer çok cheesy bir seri, ve kayan yazılar da filmin en ciddi yeri hiç olmadı, ama bu bambaşka bir seviye. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

?

en kotu olamamasini sanirim 'lesbian kiss' ile aciklayabiliriz.

rotten domates rank. berbattan iyiye.

The Phantom Menace — 53% 
The Rise of Skywalker — 58%
Attack of the Clones — 65%
Solo: A Star Wars Story — 70% 
Revenge of the Sith — 80% 
Return of the Jedi — 82% 
Rogue One: A Star Wars Story — 83% 
The Last Jedi — 91% 
The Force Awakens — 93% 
A New Hope — 93% 
The Empire Strikes Back — 94%

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar kötü değildi bu film ya ne yaptınız? Yani tamam öyle efsane bir film değil ama en azından tFA ve tLJ'den daha iyiydi. Sequel trilogyi bağlaması/bitirmesi açısından da gayet başarılı bir filmdi. Filmdeki problemlerin çoğu da tLJ'den devraldığı enkazdan kaynaklanıyordu zaten. Bütün eksikliklerine hatta saçmalıklarına rağmen sıkılmadan, hatta keyif alarak izleyebildim tamamını. Kalite olarak ta özellikle görsellik açısından gayet güzeldi. Kenarda tLJ ve tPM varken buna en kötü film demek haksızlık olur.

Yalnız cidden tLJ nasıl 91% alabilir abi imkanı yok. Konu açısından en ufak tutarlılığı bile yoktu, eski/yeni farketmeksizin bütün karakterlerin içine sıçmıştı, izlerken sıkıldığım tek Star Wars filmiydi. Phantom Menace bile daha izlenebilir bir film ondan. Açık ara en kötü Star Wars filmiydi bence(Solo'yu izlemedim yalnız).

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...