Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode IX / The Rise of Skywalker (2019)


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Yeni çıktım sinemadan.

Konu: Colin Trevorrow'un Imparator'suz senaryosu olduğu söyleniyor ve şahsen onun senaryosunu merak ettim bu filmi izledikten sonra. Facia kötü değil. Tle Last Jedi'yi beğenmediyseniz bunu her türlü beğenirsiniz. The Last Jedi'yi beğendiyseniz bunun sizin için en kötü SW olma ihtimali var öte yandan.
İşleniş: Filmin son 10-15 dakikasına dek twist bombardımanına tutuluyorsunuz, öyle böyle değil. Twist seviyorsanız bu sizin için iyi haber, aksi takdirde belaya hazır olun, hem de her 4-5 storm trooper'dan birini kadın yapacak kadar troll'lugun dibine vurmuş JJ Abrams seviyesinde bir belaya! 
Müzikler: Hazıfaya kazınan bir score sunamadı film, eski temalara skit'ler verip geçildiği kadarıyla kalmış kulağımda.
Ayrıntılar:

Spoiler

Rey denizde 20-30 metrelik dalgalarla boğuşurken kıyıda atlar otlarken yaprak bile kıpırdamamasını mı dersin, Finn denizi o fırtınaya rağmen geçip enkaza kupkuru varması mı dersin, Palpatine'in all range yıldırımından sonra rebel fleet'in tamamı system down olup düşmeye başlamışken tüm o talk no jutsu'lardan sonra hala bir geminin bile yere çakılmamış olması mı dersin,

say say bitmez. Bu tarz ayrıntılara benden çok kafayı takıyorsanız da zaten SW izlememeniz lazım.
Özel efektler: Çok çok iyiler. Oscar alırsa içim rahat eder açıkçası.
Göndermeler/cameo'lar: Mandalorian'ın yada Rogue One'nın yanından bile geçmez, çok yetersizler.

Sonuç: Return of the Jedi'den daha çok beğendim, yalanım yok, yeni üçlemeye olabilecek en iyi sondu. Disney dönemi filmlerden ise Rogue One'dan sonraki en iyi film. Neticede bir Star Wars şovu olmasına rağmen Mandalorian, Rebels yada Clone Wars ile kıyaslamayın çünkü aynı ligde bile değiller bana göre.

Çocuğum olursa bu üçlemeyi "Gözlerim bir insanın asla tanık olmaması gereken şeyler gördü" diyerek özetleyeceğim, o ayrı konu.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden ben de çok merak ediyorum 10 sene sonra neler konuşacak J.J. filmle ilgili.

Filmde beğendiğim yerler var, "oyuncağa çevirdiniz" dediğim yerler var. Zaten son 2-3 ayda "studio baskısı" söylentileri vardı, 3 hafta öncesine kadar hala editing room'daydı film yani.

Disney bariz TLJ ile yaptıklarının hata olduğunu bu filmle kabul ediyor. Bir çok sahne karakterleri rayına koyma, TFA'da düşündükleri plotlara geri dönme üzerine kurulmuş. Öze dönmek için ıkınma filmi. O yüzden de çorba film.

J.J.'in kafasındaki fikre "okay'im" diyebilirim ama bu çorbalıkta o fikir çıkmıyor ortaya.

Spoiler

Spoiler

Yani filmde sergilenen extreme force power'a uyuzum açıkçası. Bana aşırı geliyor gemileri çekmek, 1000 gemiyi lightning ile bozmak falan.

Üstelik filmde bir sürü hüzün yaratmalı sahneyi hemen ertesinde düzeltmeleri de uyuz etti. Chewy'yi öldürdük deyip, aa ölmemiş demek. C3PO'nun memory'yi sildik deyip hemen ardından restore etmek, niye ulan bu anlamsız gidip gelmeler. Karakterlerine şok yaşatmak için başka yöntemler bulaydınız.

Salon Ben Solo'nun ölümüne güldü resmen. Çok kötü kurgulanmış bir sekans. Üstüne Fin'i bütün film boyunca köpek yaptınız Rey için, onun Arc'ını da yarım yamalak bırakmış oldunuz. Poe ile Fin kendi aralarında commander'cılık oynadı, resistance'da daha taşaklı bir rütbeli gurubu da olsaydı iyiydi yani. Rebellion hissini almadım filmden.

Ama Luke'a yaptıklarımı içimi rahatlattı biraz diyebilirim. Sevdiğimiz Luke'a yakın bir karaktere hızlı geçiş yapmışlar. En çok hoşuma giden sahne muhtemelen Luke'un Leia'yı eğittiği sahne. Keşke daha uzun ve bağlantılı olsaymış.
Hatta ve hatta bu saga'nın sonunu Leia'nın dahil olduğu bir twist'le bitirildiğini düşünsenize. Bir anda force kullanıp dövüşmeye başlasa, sonra görsek eğitildiğini yıllar boyunca falan. OFFFF. GERÇEK SKYWALKER SAGA.

Yani aklıma gelenler bunlar şimdilik. Fikir orada ama TLJ'yi düzeltmek adına bu filmin zamanından yenmiş resmen.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

47 dakika önce, LathspeLL dedi ki:

 

  İçeriği gizle

Spoiler

C3PO'nun memory'yi sildik deyip hemen ardından restore etmek, niye ulan bu anlamsız gidip gelmeler. Karakterlerine şok yaşatmak için başka yöntemler bulaydınız.

 

Spoiler

Hafızasının geri gelmesi bir yana, orada bir ton sorunu da var. Hafızasının silinmesinin gerekli olduğunu kabul ediyor ve arkadaşlarıma son defa bakıyorum diyor, orası duygusal bir sahne. Ama hemen sonrasında hafızasının silinmesi bir mizah unsuru olarak kullanılıyor. Şimdi biz C3PO'nun hafızasının silinmesine üzülelim mi gülelim mi?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben eğlendim valla.

Çok cringy noktalar vardı evet misal:

Spoiler

En başta tabii ki atam atam sen kalk da ben yatam sondaki

Final order fleet ten bir gemi çıkmışken gerisinin niye resm-i geçit beklediğini anlamak güç tabii

Ama genel olarak açık açık The Last Jedi'in abv denen her sahnede mutlu oldum, ciğerim soğudu

Spoiler

"A Jedi's weapon deserves more respect" NE ZANNETTİN YA*****AM

"Your parents were nobodies ... by choice, to protect you."

Bu böyle gider, 10 tane falan doğrudan a m k TLJ diyen sahne vardı.

 Overall 8/10.

Çeqemeyen anten taqsın.

quixef tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gece izledik, benden 7/10 çalışır. 7 puan vermem filmin gerçekten 7 puanı hak ettiğini düşünmemden dolayı değil, bir önceki enkaz niteliğindeki The Last Jedi'ın hiç olmazsa elle tutulur bir senaryoya oturtulup duygusal ve aksiyonu bol sahneler ile birleştirilerek daha akılda kalıcı bir finale bağlanmasından dolayıdır. 

Şunu da belirtmek isterim ki, Episode 7-8-9 yani Sequellar arasında en beğendiğim bu oldu. Force Awakens'dan bir tık daha iyi bence, çünkü Force Awakens biraz düşündüğünüzde A New Hope'un çok ama çok benzeri bir filmdi. Çok özgün sayılamazdı, ama tekrar beyaz perdeden Star Wars filmi izliyor olmanın heyecanını yaşatmıştı bizlere. The Last Jedi ise vasat başlayan bir seriyi dibe indirdi. Rian Johnson mümkünse bir daha Star Wars'u ağzına bile almasın. 

The Last Jedi aslında çok önemli bir filmdi, çünkü Star Wars gibi üçlemeler halinde çekilen filmlerde ortadaki filmin önemi büyük. Birçok olayı birbirine bağlayan, karakterlerin geçmişini öğrendiğimiz, ana karakterler arasındaki ilişkilerin hepten gelişmeye başladığı, aydınlık/karanlık konularının daha detaylı işlendiği filmler olmuştur genelde ortadaki filmler. The Empire Strikes Back'in hala en sevilen filmlerden biri olması da bence bunlarla doğrudan ilgili. Prequellardan belli bir kesimin kötü diye bahsetmesinde de Attack of the Clones'un Prequellar içinde bana göre en vasat film olmasından kaynaklı. Ortadaki filmin sıçması ya da iyi bir film olmasının üçleme üzerinde doğrudan etkisi var. Sequel'lar biraz buna kurban gitti. Vasat başlayıp, fanbase'in yorumlarını da dikkate alarak 8. filmde bir şeyleri toparlamaya başlayarak son film olan The Rise of Skywalker'da daha epik bir final yapabilirlerdi. Abrams bunu kısmen bir yere kadar başarmış bence. Kesinlikle çok iyi bir iş çıkarmamış, ama dediğim gibi ortadaki filmi ancak bu kadar 'sıvayabilirmiş' 

Spoiler'lı kısımlara geçmeden önce The Rise of Skywalker ile ilgili bir genel gözlemim de filmin çok hızlı ilerlediği idi. Bu da az önce yazdıklarım ile direkt olarak ilgili. Birileri tak ölüyor, tak geliyor, tak gidiyor, hop o mekan, hop bu mekan. Star Wars ile yeni tanışan biri olsanız olay örgüsü içinde boğulabilirsiniz.

Spoiler altında bahsetmek istediğim konulara gelecek olursak;

Spoiler

 

Sequelların baş rolünde Rey ve Kylo Ren/Ben Solo var. Bu film ve seriyi topluca değerlendirdiğim zaman iki karakterin de Star Wars evreninde çok önemli bir role sahip gibi gösterildiklerini, ancak hiçbir zaman ikisinin de aslında o öneme sahip bir content'e sahip olamadıkları kanaatine vardım. Rey önceki iki filme göre daha derli toplu bir karakter olarak sunuluyor. Luke ve Leia gibi iki efsanevi kişiden eğitim almış olmasına rağmen sanıyorum ki hepimizde gene de 'bu kız nasıl bu kadar güçlü olabiliyor ya?' düşüncesi vardı. Luke'un Yoda'dan ve Obi Wan'dan öğrendikleri, sadece öğüt olarak bakıldığında bile çok daha değerliydi bana göre. Rey biraz daha kendi yağında kavrulan Mary Sue idi. Bu filmde de eğitimine Leia ile devam ettiğini görüyoruz. En azından ilk filmdeki 'lan bu kız bunları nasıl yapabiliyor eğitimi olmadan?' düşüncesini epeyce yıkmış oldular bu film ile beraber bende. Gösterdiler işte gösterebildikleri kadar aldığı eğitimi Luke ve Leia'dan. Tabi bu film ile beraber Leia'nın da Jedi yolunu takip ettiğini, gençliğinde Luke ile beraber çalıştıklarını, kendine ait bir lightsaber'ı olduğunu vs. öğrendik. Kısa sahneler de olsa hoşuma gitti. Rey ile ilgili olarak yine bu filmde söylenen 'nasıl lightning attı?' vs. gibi konular biraz fazla abartılıyor bence. Sonuçta bu film ile Rey'in Palpatine'in torununu olduğunu öğreniyoruz, ve malum sahnede henüz Palpatine'in torununu olduğunu bilmesek de bu kadar 'güçlü' olarak gösterilmeye çalışan bir karakterin böyle bir hareket yapabilmesi çok saçma gelmedi bana. Her şeyi 'bunun eğitimini almadı ama!' ile geçiştiremeyiz, sonuçta Anakin de Force Grip kullanmayı bilmiyor olması gerekirken Episode 3'de Padme'yi boğdu. Hatta Clone Wars animasyonunda da bilmiyor olması gereken güçleri kullanabildiğini gördük. Ben bunu birçok anime'de/filmde de önümüze sunulan stres altında bazı güçlerin/yeteneklerin ortaya çıkmasına bağlıyorum. 

Kylo Ren ise bu filmde hepten arada kalmış bir ruh halinde. Kendini ne yaptığını biliyor gibi gösterse de aslında hiçbir şeyden emin değil, özellikle de nasıl bir yol izleyeceğinden ve Rey konusunda. Filmin başında yine asarım keserim triplerinde görüyoruz. Açılış sahnesini beğendim bu arada, adamın gücünü ve acımasızlığını gerçekten iyi yansıtmışlar. Kylo'nun bir şekilde bir zamanlar Ben Solo olduğunu benimseyeceğini sanırım herkes tahmin edebiliyordu bu filmde, bu noktada büyük bir plot twist beklemiyordum. Sonuçta Star Wars filmlerinin temelinde vardır bu, bir şekilde gerçekten dibine kadar karanlığa batmamış karakterler (Palpatine başta olmak üzere) bir şekilde tekrar aydınlığa çekilir. Filmde bunu Rey/Leia/Han'a bağlamışlar yine beklediğimiz gibi. Aydınlık tarafa geçene kadar ki Kylo Ren tiplemesi ise güzeldi, Vader esintileri vardı. 'Ya dediğim gibi olur ya da dediğim gibi olur' havasındaydı uzun süre, Force Awakens'daki karakter tasvirine daha yakındı bu filmde bence genel hali tavrı.

Rey ve Kylo Ren arasındaki ilişki ise sonuca bağlanmış oldu, önceki filmdeki gizem yaratıcaz diye saçma sapan yazılan diyalogları toparlamışlar. İki baş rol arasındaki ilişkiyi iyi işlemişler bu filmde. Rey'in Palpatine'in soyundan gelmesini açıkçası beklemiyordum, spoiler da yememiştim hiç bu film için. O yüzden şaşırdığımı itiraf edicem. Rey ve Kylo arasındaki düello sahneleri, hatta genel olarak bütün serideki düello sahneleri serinin en kötüleriydi. Koreografileri kim yaptıysa mesleği bıraksın. Hadi ilk filmde Rey'in oraya buraya gelişigüzel lightsaber sallamasını eğitim almamasına bağladık, The Last Jedi zaten malum film, ulan bu filmde bari şöyle Prequel'lar ile kapışır birkaç sahne görebilseydik. Merakla beklediğim Death Star enkazının oradaki düelloları bile bir daha pek de dönüp izlemeyeceğim bir düello tadındaydı. Kylo'nun genel olarak lightsaber sahneleri daha iyi olsa da iş düelloya gelince o da çok vasat idi. 

Diğer karakteri daha hızlı geçeyim; Palpatine olabildiğince korkutucu olarak tasvir edilmiş. Sith felsefesi ve Sith eğitimi hakkında Palpatine'in de ağırlığı ile daha fazla değinilir diyordum ama çok detaylı işlenmemiş. Snoke'un Palpatine'in planı kapsamında yaratıldığı da az çok tahmin edebildiğim bir şeydi Palpatine'in bu filmde olacağını öğrendiğimizde, fakat hiç olmazsa daha önemli bilgiler edinirdik diyordum. Snoke bomboş bir karakter, bomboş bir villain idi. Bunu da bu hale getiren tabi ki Rian Johnson. Daha başka tasvir edilseydi belki Palpatine kozunu bu kadar kullanmaya bile gerek kalmayabilirdi bu filmde. Palpatine'in fleet'i ise trailer'dan beri oha dedirtiyordu bana, kimse kusura bakmasın ama aşırı abartı büyüklükte bir fleet idi. 'NASSI BASMIŞIZ AMA CGI'YI' tadındaydı. Aynısı en sondaki Rebel Fleet için de geçerli, ulan o kadar gemi hyperspace'de bile çarpışır oraya gelirken. Tamam son film diye 'fucking epic massive fleet waaar' yapmaya çalışmışsınız da biraz daha gerçekçi büyüklükte olsaymış bu filolar. Porglar bile gemisine atlamış gelmiş gibiydi. Halbuki tam tersine daha Episode 3'ün başındaki Coruscant savaşı ya da orjinal trilojideki/Rogue One'daki uzay savaşı sahnelerinin biraz daha büyüğü tadında olsaymış daha güzel olurmuş. Neyse, Palpatine'i iyi güzel işlemişler bir şekilde.

Poe'nun geçmişini biraz daha öğrendik bu filmde, Smuggler olduğu dönemler varmış. Poe'ya önceki filmlere göre daha çok yoğunlaşmışlar ve bana göre Rey'den sonra en önemli karakter Poe oldu Resistance tarafında (yeni karakterler için söylüyorum, Luke, Leia, Han, Chewie değil) Ex aşkım bana neler ettin tadında bir aşk hikayesi olduğunu da gördük, oynayan kadın kimse gözleri çok etkileyiciydi bu arada. Finn ise Snoke'dan hallice, boş bir karakter olarak geçti gitti benim gözümde. Force Awakens'da ilgimi çekmişti aslında, farklı bir hikayesi vardı birçok karaktere göre. The Last Jedi'da ise Rose ile beraber dibi gördü, bu filmde de pek toparlayamamışlar. Rey ile ilgili hissettikleri tamamen havada kaldı. Zaten üç film boyunca 'Farce is female hehehe' dalgasına onu bunu birbiriyle öpüştürdüler. En sonda Avengers Endgame'deki femme fatale sahnesi misali kızları öpüştürmeyi de ihmal etmemişler.

Chewbacca ölmüş olsaydı gerçekten sağlam sövecektim, bu kadar SW tarihinde önemi olan bir karakteri Rey'in bir anlık plot twistine kurban götüreceklerdi. Hayatta kalmasına sevindim serinin sonunda. Sevdiği herkesi kaybetti zaten garibim seri boyunca. Lando da iyiydi, Luke-Leia-Han ile ilgili az da olsa diyaloğu olması hoştu, onlarla yakın kaldığına değinmiş oldular. 

Yeni droid sempatikti, C3PO'nun tüm seri boyunca en duygusal sahnelerini gördük bu filmde. Memory wipe olayına Episode 3'ün sonunda da üzülmüştüm ben, droid de olsa insan üzülüyor be abi. Droidler hakkında en büyük ayıp ise bu seride R2-D2'ya yapıldı. Ulan ana karakterleri defalarca kurtaran galaksinin en adam gibi adam droid'ine bu kadar az sahne verilir, arkada bırakılır mı? BB-8'i daha çok gösterelim diye kenara atmışlar resmen.

Diğer yeni karakterleri, gösterilen gezegenleri vs. beğendim. En sinirlendiğim konulardan biri ise Ren Şövalyeleri oldu. Ulan iki film hypeladınız Ren Şövalyeleri Ren Şövalyeleri diye, bu muymuş Ren Şövalyeleri? Ne olaylarını gördük filmde? Koca bir tırtovski idi Ren'ler.

Zaten gene çok uzattığım için bir de sonuna değineyim. Uzay savaşı yukarıda da belirttiğim gibi anlamsız büyüktü. O kadar büyük bir filoya Palpatine nasıl ulaştı? Bu kadar Star Destroyer'ı kim ne ara üretti Sith'ler için? Palpatine kendi ürettiyse mantıklı nasıl bir açıklaması var, yoktan SD de mi var ediyor? Lando ve Chewie Resistance için savaşacak bu kadar kişiyi ve gemiyi hangi ara buldu? Saatler kala nasıl bir mesaj yaydılar galaksiye de herkes bu kadar korkarken akın etti? Bunlar ne yazık ki hep havada kaldı. 

Sonda bir düello döner diyordum, ne yazık ki göremedik. Ben ile Rey arasında bir düello olması o noktada beklenemezdi zaten, ama hiç olmazsa Palpatine'i son bir kez elinde lightsaber ile ikisine karşı savaşırken görürüz diyordum pek lightsaber ile görmeye alışık olduğumuz bir karakter olmasa da. Bunlar yerine iki dakikada Ren Şövalyelerini tek başına tepeleyen bir Ben Solo ve zilyon tane gemiyi lightning ile indirebilecek güçte olmasına rağmen Rey'e dört beş lightning bolt atan bir Palpatine'in mücadelesini gördük. O epik ortamı düzgün kullanamamışlar bence. Orjinal triloji ve prequellarda çok çok daha iyi diyaloglar, çok çok daha iyi sahneler vardı finallerde. Bu filmin sonu bana daha klasik aksiyon filminin final sahneleri tadında geldi. Tek güzel yanı eski Jedi'ların Rey ile konuşmasıydı, orda gerçekten etkilendim. Luke, Leia, Obi Wan (Ewan McGregor + Alec Guinness), Qui Gon, Anakin, Yoda benim net duyduklarımdı, diğerlerinden %100 emin değildim ama okuduğum kadarıyla Windu, Luminara, Aayla, Ahsoka da varmış iletişime geçenler arasında. Gerçekten duygusal ve gaz bir sahneydi orası. Luke ve Leia'nın lightsaber'larını aynı anda kullanıyor olması da hoştu. Rey bu filmde de epey değinildiği üzere 'iyileştirme' konusunda master'ını yapmış bir Jedi oldu, bunu son anlarda da olsa Ben'e de aktardı. Muhtemelen bundan sonra Rey ile ilgili yaratılacak contentlerde önde gelen Force yetenekleri 'Mind Trick ve Healing' olacaktır. Ben ile öpüşmeleri aşırı dandik bir sahneydi, ne gerek var dedirtti. Ben'in ölümü çok daha iyi çekilebilirdi, resmen birbirini karşılıklı resurrect eden tipler gibi oldular tüm filmi değerlendirince.

En son sahneler ise gerçekten duygulandırdı, Tatooine, Twin Suns, Luke'u ilk gördüğümüz sahne/ev, Rey'in lightsaber'ları oraya bırakması, soyadını Skywalker olarak söylemesi tüylerimi diken diken etti, yalan yok.

Sonuç olarak bir devri daha kapattık. Episode 7-8-9'u toplu halde değerlendirdiğimde benim için Rogue One ve Mandalorian kadar değerleri olmadığını söyleyebilirim, bu iki yapım Disney başa geçtiğinden beri SW adına yapılan en güzel film/dizi projeleri oldu. Yine de tekrar belirteyim ki sequellar içerisinde en beğendiğim The Rise of Skywalker oldu, vasat başlayıp dibe çakılan ve finalde toparlayabildiği kadar toparlayan bir seri bence sequellar. Yine de benim için 9 filmlik ana Star Wars filmleri arasında son üçte bu filmler diyorum ve noktalıyorum.

Bundan sonra Mandalorian ve yeni oyun projeleri/animasyonları dışında tamamen Kenobi'ye kilitlenmiş durumdayım, eminim ki Disney ne yaparsa yapsın Ewan McGregor yine mükemmel tasvir edecektir Obi Wan'ı.

 

Bu arada kısa tutucam tutucam dedim ama gene şu oldu kusura bakmayın sdfsdf

 

-Deno- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 dakika önce, -Deno- dedi ki:

 

  İçeriği gizle

Palpatine'in fleet'i ise trailer'dan beri oha dedirtiyordu bana, kimse kusura bakmasın ama aşırı abartı büyüklükte bir fleet idi. 'NASSI BASMIŞIZ AMA CGI'YI' tadındaydı. Aynısı en sondaki Rebel Fleet için de geçerli, ulan o kadar gemi hyperspace'de bile çarpışır oraya gelirken. Tamam son film diye 'fucking epic massive fleet waaar' yapmaya çalışmışsınız da biraz daha gerçekçi büyüklükte olsaymış bu filolar. Porglar bile gemisine atlamış gelmiş gibiydi. Halbuki tam tersine daha Episode 3'ün başındaki Coruscant savaşı ya da orjinal trilojideki/Rogue One'daki uzay savaşı sahnelerinin biraz daha büyüğü tadında olsaymış daha güzel olurmuş. 

 

Spoiler

Her ne kadar Palpatine'in kıçından bu kadar büyük bir ordu çıkarması -üstelik artık nasıl bir lojistik sistemi varsa tek bir gezegende- son derece saçma olsa da, filoların büyüklüğü açısından en gerçekçi Star Wars muharebesiydi denilebilir. Koskoca bir galaksiye hükmetme ve buna karşı koyma iddiasındaki güçlerden söz ediyoruz, onbinlerce geminin kapışması gayet doğal.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Komutan dedi ki:
  Gizli içeriği göster

Her ne kadar Palpatine'in kıçından bu kadar büyük bir ordu çıkarması -üstelik artık nasıl bir lojistik sistemi varsa tek bir gezegende- son derece saçma olsa da, filoların büyüklüğü açısından en gerçekçi Star Wars muharebesiydi denilebilir. Koskoca bir galaksiye hükmetme ve buna karşı koyma iddiasındaki güçlerden söz ediyoruz, onbinlerce geminin kapışması gayet doğal.

 

Spoiler

Abi mantıklı bir şekilde açıklasalardı Wot'ta belirttiklerimi eyvallah, ama açıklamadılar. Böyle bir konuyu havada bırakamazsın ki? Orjinal trilojide İmparatorluğun gücü zirve yapmışken, birçok gezegende tonla fabrika ve işçi gücü varken bile bunun yarısı değildi belki de fleet. Resistance için de aynısı geçerli, zaten film boyunca saatler ile yarışıyorlardı. Ne ara Lando ve Chewbacca bir çırpıda tüm galaksiden bu kadar vatandaşı birleştirecek mesaj yazdı da gönderdi? Nerden gönderdi? Kısa mesaj mı attılar herkese, çaldırıp kapadılar mı? Serinin finalinden bahsediyoruz, The Last Jedi'da olsaydı şuna benzer bir olay zaten kötüydü film diye takılmazdım. Bu filmde havada bırakılmış bir konu olarak kaldı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

Buyuk olsa ne olur basinda hirt olduktan sonra.

tek gemi gonderdiler o bile yeterdi tum gezegenlere mantiken. Gerisi nedense no go. Gerisi neden var ya da neden o kadar kalabalik? Sw evreninde kac gezegen var ki? besini patlat mum gibi olur millet ?
 

neyse...

 

 

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rey sana bişi diycem,

rey sana bişi diycem

reye ne söyleyecektin_?

Alıntı
Spoiler

 


rey sana bişi diyecem. Benimki 35cm biliyion mu? kumda batarken buna tutun. Tey allam.

Ne diycen yavşak söylesene!

 

Saçma sapandı resmen sıkıldım sona doğru. Çünkü aynı şeyler yani. Gene sayıca azlar uçak savaşı biyere indirme yapıyorlar, sonra diğeri dönmüyor dram qq vs. İlk deathstar savaşı vs bu.

Asyalı koyalım, zenci koyalım. Zenci kız da koyalım. Biraz gay ve lezbiyen koyalım. Beyaz tek başına güç sahibi olmasın zenciyi de komutan yapalım. Leyla jedi olmuş, veliahtı da kadın olacakmış el vermişten gidelim girl power yapalım. Noluyo lan?

 

En son vader ve palpatine öldü cumhuriyet kazandı. Oradan bu noktaya nasıl geldik acaba açıklayan oldu mu ben mi kaçırdım. 

 

Star Wars son film diyorsun, sw yi bitidiğin adamlara bak aq

https://image.ibb.co/c8tg7n/FinPoe.jpg

 

 

 

 

 

 

 

samaella tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Deno

Spoiler

- Ben Skywalker değil, Ben Solo

- Koreografiyi de bilerek orijinal üçlemedeki yakınsattıklarını düşündüm açıkçası, millet dans mı ediyorlar dövüşüyorlar mı belli değil diye eleştirmişti prequelleri (yoksa yapamayacakları bir şey değil sonuçta)

- Binlerce gemilik filonun yaratılması olayını Old Republic Foundry e bağlasınlar oradan da Old Republic e geçsinler bu işi tatlıya bağlayalım

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...