Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode IX / The Rise of Skywalker (2019)


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Seri basli basina hatali, First Order kim, Snoke kim, New Republic niye rebel seviyesine dustu, First Order nasil doomstar yapiyor, Luke niye adada yasiyor, Rey kim, nereden training almis, niye Jedi lar unutulmus, her eline lightsaber alan Jedi mi. Ne timeline in ne oldugu belli, ne setting in ne oldugu belli. Episode 4 with female lead and black sidekick kafasinda girersen, extended universe i kullanmak yerine resetlersen, normal boyle abuk sabuk bir sonuc cikmasi.

Zaten episode 7 den sonra karar verdim, anca pati de iyi yorumlar cikarsa sinema da izlerim devamini. Keza ep 8 i ucakta yada evde izlemisimdir, hatirlamiyorum bile.

Ama target audience 13-29 yas arasi, 1990 sonrasi doganlar citir cerez gibi izliyor filmi, birde cok guzelmis diye yorum yapiyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok büyük hatalar var amenna! Bunlar evreni kurtarmamışmıydı ne oldu da durum bölyeden başlarız çıkamayız da :D...

Kendi açımdan her hatayı sindirebiliyorum ıkına ıkına ama! Force/training/power balance da 4 5 6 1 2 3 de anlatılan temellerin içine mıçıyorsa olmuyor artık.

Hatırladığım kadarıyla, Anakin'in force potantiyeli baya yüksekti. O kadar eğitim ile son film mantığında bakarsak, tek başına tüm Jedi Consili vs süpürüp fataliti çekmesi gerekiyordu! Darth Vader'a dönüşmesine gerek kalmadan!

Benim için de şu an için SW serisi bitmiş gözüküyor çok sağlam yorumlar almadığım sürece özetini bile izleyesim gelmiyor.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte hali hazırda cannon olmuş hikayeleri silip kafana göre iş yaparsan böyle oluyor bu kadar büyük bir evrende. Rogue One sıyrıldı bir tek aralarından. Hiç olmazsa Rogue One gibi belli dönemler arasını anlatan filmler yapabilirlerdi, hiç olmazsa tutarlı olma ihtimalleri daha yüksek olurdu.

Keşke komple Abrams çekseydi diyorum ama ben yine de sequel'ları, Rian Johnson dev sıçtı. Yani çok kötü olması yerine vasat bir sequel izlemiş olurduk hiç olmazsa. Last Jedi'daki tek güzel sahne Yoda ve Luke sahnesi falan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • Genel Yönetici

Sorun Disney’de değil abi, orada adam yok mu bu dediklerinizi kavrayabilecek?

Sorun, hep konuştuğumuz gibi, yeni gençlikte. Bunu seviyorlar işte. Backstory istemiyorlar, tembeller, içeriği kavrama değil harcama üzerine kurulmuş eğlence sektörü artık. NJO en yeni nesile uyacak şeydi, o bile harcandı yani.

16 yaşında çocuklar film izlerken ellerinden Whatsapp ve Instragram düşürmüyor. Gıcık oluyorum sinemalarda. Denkleri bu.

Image Comics ve edebiyat dışında pek bir ortam kalmadı bize.

Zamanın en iyi mainstream örneği olan MCU bile Thanos’u harcadı, backstory tamamen değişti. MCU’nun iyi olmasının (en azından bizim kafaya göre) nedeni de zaten Quesada gibi çizgiroman adamlarının başına geçmiş olmasıydı zaten. Sonrakiler şimdiki gibi olmaz asla bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...