Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dev Banyo konusu


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

On 11.04.2019 at 01:48, Saeros dedi ki:

vay arkadaş karrrrı gibi duş alıyorsunuz ya

duru sabun var alıyorum 4 tanesi 5 lira mı ne, bi güzel oramı buramı süttürüyorum temizleniyorum

saç için de şampuan ne varsa onu gömüyorum

head and shoulders (haldır şaldır) kullanıyorum bu aralar

 

On 17.04.2019 at 10:03, DRaGoN_SLaYeR dedi ki:

Duştan çıktıktan sonra bacaklarınıza nemlendirici de sürüyor musunuz?

keseye bişey demiyorum, arada zımpara gerekiyor da yasemin yağı sütüyle yapılmış sabunla şuramı, badem ezmeli kremayla buramı yıkıyorum diyenler... =(

saça johnson's baby, vücuda hacı şakir ve/ya yine johnson's baby basın geçin lifle

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 11.04.2019 at 13:25, -Deno- dedi ki:

O mavi şey bi boka yaramaz. 

Şöyle perde falan keseceksiniz, ya da baharat satan dükkanlarda sağlam lif keseler oluyor. Onla böyle kanırta kanırta oooooh. Kıpkırmızı çıkıcan banyodan, buharlı buharlı.

Ben de keseci ekoldenim. Haftada bir kese, diğer günler plastik lif. Kaç zamandır düzgün kese bulamadım, hatta bir iki tane fırçamsı şeyler denedim kese etkisi versin diye ama o da iş görmedi, utanmasam zımparalayacam kendimi dfg varsa 2-3 haftada pert olmayan kese satan bildiğin bir yer bu çileye son verelim artık.

Duj jeli + ve skindirik plastik lif kullanıyorum ama amatörü eğlendiriyor harbi onlar.
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...

onun bendeki tek kesin çözümü düzenli gece uykusu, yorgunluğu ve stresi azaltmak. teşhis bunların yoğun olduğu bir dönem konmuştu zaten. ama bunları yap(a)madığım zaman alevlenince dermovate krem, steroidli. o genelde bastırıyor ama direnç kazanmaması için çok kısa süreli geçici kullanmak lazım.

şampuan olarak head&shoulders kullanıyorum. ondaki kepek yaratan mantara dayak atan çinko olduğu için faydası dokunuyor, çinko zaten genel antifungal etkiye sahip. ketokonazol içeren özel medikal şampuan da kullandığım oldu.

hatta özel başlığı vardı, ona bak:

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Shadow dedi ki:

seboraik dermatit için neler kullanıyorsunuz peki, varmı bundan müzdaripler?

bu tanıdan emin misin? doktora gitsen napman gerektiğini bilirdin aslında hocam o yüzden diyorum. eğer kepeklenmeden dolayı şikayetçiysen öncelikle mutlaka 2 gün saçını yıkama ve dermatologa git kontrol ol. 

ben yıkayıp gittim kadın bir şey göremedi, kepek ve kaşıntı şikayetimi anlattım ona istinaden yorum yaptı. seboreik dermatit var sende demedi kadın ama; 

1- gün aşırı yıkan mutlaka dedi

2-özel bir şampuan verdi vichy'nin sanırım, sürüp çok tutmadan yıka dedi. ben bu şampuanı hiç bir eczanede bulamadım alamadım malesef. gidip muadili bir şeyi de sorup öğrenmedim

şuydu sanırım; https://www.vichy.com.tr/sac-bakimi/ultra-yatistirici-sampuan-dercos/p18611.aspx?gclid=Cj0KCQiAosmPBhCPARIsAHOen-M80dcq_hZzmHyI1mzJLDLlaXnRWHw5H_QkI98ZnfWvhebfubaPcHAaAnNCEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

DERMOSEPETİNİZ gibi abuk kubik satıcılarda var onlara güvenip de alamadım

3- seboreik dermatit şampuanı verdi loprox diye onu güzelce sürüp 3 dakika bekleyip yıka dedi

4- geceleri yatmadan momecon diye bir sıvı var onu saç derine sürüp yat dedi. 

 

ben düzgün yapmadım tabiki şikayetlerim hala devam ediyor. bari ciddiye alıp yapayım artık şu işi

Liebe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...

Ey ahali! Yaklaş ve dinle! Saçımda, kaşlarımda ve sakalımda çıkmağa başlayan kepek sorunu büyüdükçe büyüdü, en son kaşlarımın da saçımın da kökünde deri kıpkırmızı olup pul pul dökülmeğe başladı. Türlü çeşitli şampuanlar, ketokonazollar falan denedim ama bıraktığım gibi her şey geri geldi, sonra yaklaşık 6 ay önce yaptığım devrim sonrası saçtaki kepek aşırı azaldı, kaşlar sakallar düzeldi.
Peki neydi bu devrim?

Şampuanı bıraktım! Benim saç yapım genel olarak kuru, ama yariminki yağlı, o da denedi benim saçtaki değişimden sonra, o da pek memnun. Benim saç kuru diye haftada bir iki zeytinyağıyla saç sakal kaş masaj yapıyorum, ya bir iki saat sonra ya ertesi gün suyla durulanıyorum sadece, kafa derisine yumuşak yumuşak masaj yaparak tabi. Yağlı saçta buna da gerek yok zannımca, kendisi hallediyor saç zaten. İlk iki hafta yağlanma oranı çok artıyor saçın, sonra geçiyor. Bir ay içinde saç canlı bir parlaklığa kavuşuyor. 6 ayın sonunda diyebilirim ki mis gibi oldu saçlar. Dökülme konusunda yorum yapamam, taramadığım için elimi attığımda harıl harıl gelmeye devam ediyor ama öyle çok dert edeceğim bi boyutta değil. Hani diyemem ki erkek tipi saç dökülmeniz sonlanacak, ama diyebilirim ki seboroik için bir hayli yardımcı olabilir. Muhtelif kimyasallarla aylarca yıllarca çözemedinizse bi deneyin derim, ne sabun ne şampuan, sadece arada bi zeytinyağı.

Hindistan cevizi yağı, shea yağı, tatlı badem yağı gibi şeyler de denedim bu süreçte ama onların hepsi saç derimde, alnımda falan sivilce yaptı. Bir tek zeytinyağı sivilcesiz ve döküntüsüzleştirdi kafa derimi şu ana kadar. Gönülden tavsiyemdir

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

Saçımda, kaşlarımda ve sakalımda çıkmağa başlayan kepek sorunu büyüdükçe büyüdü, en son kaşlarımın da saçımın da kökünde deri kıpkırmızı olup pul pul dökülmeğe başladı.

kafaki pullanmanin sebebi psoriasis miydi yoksa baska bir sey mi?

psoriasis ise kendi kendine gelip, kendi kendine gittigi oluyor mal gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...