Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chernobyl (2019) - HBO


sabonis

Öne çıkan mesajlar

insanlar bakmak istiyor. tuketim toplumunun en sonra noktasi sanirim sahip olamayacagini izlemek ve kazanamayacagi degeri internet ustunden kazanmaya calismak oldu. bir taraf kumar makinesi gibi bagimlilik icine gomulurken, diger taraf takipciler ustunden ego pompaliyor. iyi ve dengeli bir iliski bence. :)

cogu internet tuketicisi baskalarinin fantastik (ya da fantastik sacma) yasamlarini izlemek istiyor. yeni paraya sahip olmuslarin abartili yasamlarini izleme aliskanligini instagram degil, e! gibi kanallar yapti. o docusoap formatinin guncel hayata uyarlanmasi, 'gercekmis gibi hayattan kesitler' alinmasi cok etkili oldu insanlarin ustunde. 

abi burada bile dan bilzerian'a falan hayran olan adamlar vardi sonucta. nispeten egitimli ve kaliteli bir kitle icinde bile!

sonrasinda yeni paraya sahip olmuslarin cogu da "demek ki boyle yapinca daha da degerli gorunecegim" diyerek ustune yuklendi. instagram'i kaldirmis olsan dahi, cin siseden cikti. ego tatmini ve 'docusoap' ile gerceklik arayan, kendisine deger bicmeye calisan buyuk bir kitle var.

bunu yasayamayacak ancak sadece izleyerek tatmin olan cok daha devasa bir grup da var.

demek istedigim "-mis gibi yasamlar"in sorumlusu instagram degil. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Xenus dedi ki:

ahaha. normal celebritylerin çoğu o noktaya hakederek geliyorlar, instagram influencer/youtuber denen izbeler ise ünlü olmak için insan ilişkisine ihtiyaçları olmadığı için  en leş en iğrençleri bile ünlü olabiliyorlar beyinsiz bir kitlenin sevdiği bir contentleri varsa.  şu linkteki pozlar nedir allah aşkına ya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://tr.letgo.com/tr/i/satilik-kaktuesler-radyasyonu-oenler_4d118aad-4c69-4378-be3a-ebab6d91beaf

 

gerçekmiş lan

 

Alıntı

NASA found that the cactus was quite efficient at absorbing EMF radiation. ... However, having cactusaround your computer can be very powerful at absorbing ambient radiation bouncing around your office or bedroom, as well as helping absorb radiationcoming from other sources or nearby cell towers.

 

Masticore tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neye gore gercekmis?

nasa'nin ya da bir makalenin linki var mi?

ustteki ayri bir ilginclik. adam yapilmis olan yayinlardan topladiklari ile diziyi yapiyor. patlamis olmasinin kac ton tnt olacagi kismindaki gereksiz tirata kadar izleyebildim... patlamis olmasinin kac ton tnt equivalent olmasindan cok orada onemli olani ne kadar alani yasanilmaz hala getirecegi...

yoksa karsilastiralim abi hirosima ile cernobil patlamasini tnt bazinda. "hirosima'da yasaniliyor, neden cernobil'de yasanilmiyor! cok sacma!" diye goygoylayalim. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu reaktor neden patlamis anlayabilen oldu mu? 

Bu kontrol cubuklarinin basinda bir madde var deniyordu graphite sanirim, onlar yuzunden patladi deniyor da, graphite zaten notron absorbe etmiyor mu, hizlandircana yavaslatmasi lazim?

Ayni sekilde xenon gazi olustu ondan patladi deniyor da xenon da ayni sekilde absorbe edici ozellige sahip degil mi?

Hatta reaktorun gucunun nerseyse 0 a inmesi ordaki xenon gazindan dolayi oluyor?

Neden patlamis soyle guzelce anlatan bi yazi fln varsa mutlu olurum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...