Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chernobyl (2019) - HBO


sabonis

Öne çıkan mesajlar

On 8.06.2019 at 14:32, neutrino dedi ki:

Artik ne kadar uğraştıysa kadın, bilimi bile yenmis sdf

 

On 8.06.2019 at 05:18, goldbären dedi ki:

o final açıklamalarda bir konu azıcık battı:
 

  İçeriği gizle

Kadın tekrar çocuk sahibi olamadı, They were wrong...
Hani bütün dizinin tonu "bilimin önüne çıkamazsınız" iken tohturlar bilmiyor sevgi kazandı gibi bir açıklama olmuş çelişmiş bence esas mesajla bu detay.

 

yalnız şuna bir cevap yazma gereği hissettim çünkü dizinin mesajı “bilimin önüne çıkılmaz”dan ziyade “bilim yalanlarla bastırılamaz”. diğer mesajı da insan ruhunun sindirilemeyeceği. kadının hikayesi benzerlerini ben ve ailem yaşadık. babam 1960’ların başında aplastik anemi olduğunda tedavisi yok, yattığı yerde her gün naaşlar çıkıyor. babam sabah işe gidiyor ona rağmen, ya napıyorsun filan dediklerinde cevabı “çalışamazsam yaşamamın anlamı yok”, göçmen ailesinin oğlu. 40 yıl sonra bile hala doktorlara söylediğinde “kefeni nasıl yırttın” diye soruyorlardı, kaç doktorun öyle şaşırdığını gördüm. en sonunda 71 yaşında lenfomanın en ağır çeşidinden gitti ki 20li yaşlarında geçirdiği aplastik anemi ile risk faktörlerinin aynı olduğunu gördüm. yani evet, 50 yıl gecikmeli olarak o bedel ödendi ama azmin gücü bir gerçek bugün rakamlarla açıklanamasa da.

ben 12 yaşındayken gene doktorlar “bunun bacağı kangrene gider, kesmek gerekir” dedi, babam “ben bu çocuğu yürütürüm” diyen doktoru bulana kadar devam etti aramaya. çok şükür bacağım da yerinde, yürüyorum da hala 23 yıl sonra.

kadın da işte sonunda aşmış direnciyle, ihtimalleri tersine zorlamış. çernobil önündeki anıt nükleer bulutun önünde sırtıyla karşılayan bir adam. o çernobil hodoru bile herkes ölürken 22 yıl daha yaşamış sayısız skin graftı geçirerek. bazı insanlarda bünye + azim + moral istatistiklerin üzerinde işte. babam lenfomanın o türünde yaşayabilme süresinin üst limitine ulaşmıştı işte. kadınla ilgili yazılanı “sevgi bilimi yendi”den ziyade “insan ruhu istatistikleri yanıltmaya kadirdir” şeklinde almak lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...