Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chernobyl (2019) - HBO


sabonis

Öne çıkan mesajlar

F3DQwHn.png

vr8xgcxx8y131.jpg

This photo is taken under the Chernobyl nuclear reactor after the meltdown. While technically this is indeed after the meltdown it’s about a decade or more on from the actual melt down, the man in the picture has been banned from visiting Chernobyl again as he’s far exceeded his life time dosage of radiation. The man is quoted as saying the radiation will outlast any containment, "Russian radiation, is the best radiation in the world”

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu dose chart süper evet. işin ironik kısmı "ya bu da çok radyasyon yapıyormuş" dedikçe biraz sonra görüyor ki insan kat kat fazlası yıllık yaşamaktan geliyor ahah. betonarme evde oturmak, yemek yemek, hayatta kalmak vs fosur fosur geliyor lol. kırmızıya geçilmediği sürece ciddi sorun yok. yıllarca ne kafamızı ütülediler monitörden radyasyon geliyor diye off.

en sonda artifact renkli çernobil "you're like a baby, watch this" demiş resmen ahah.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Esh dedi ki:

Acik havada nasil cerenkov radiation oluyo lan?

Cerenkov ışıması için su gerekli değil, ortama salınan parçacıkların, bulunduklari ortamdaki sabit maksimum hızdan daha yüksek enerjiye sahip olmalari yeterli. Dizide gösterilen cernobilin üzerindeki parlama da bununla ayni. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 dakika önce, Esh dedi ki:

charged electronlarin isiktan daha hizli hareket etmesi anca isigi yavaslatarak oluyo. Reaktor patladiktan sonra gorulen isima farkli sanirsam bu arada

Işığın yavaşlatılması nedir?

o sonraki ışımaya ionize olan atmosferdeki atomlarin elektronlari da katki yapiyor ama şöyle de bir şey var; “When a high-energy (TeV) gamma photon or cosmic ray interacts with the Earth's atmosphere, it may produce an electron-positron pair with enormous velocities. The Cherenkov radiation (is) emitted in the atmosphere by these charged particles.”

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son bölümü izlemedim henüz de adamın ilk sahnede intihar ettiğini unutmuştum ya, nasıl ölmüş acaba diye bi kaç saniye sorguladım.

 

fiestaset.jpg

bu arada şu kaplar radyoaktifmiş lan, adamlar 70'lere kadar kırmızı rengi vermesi için uranium oxide kullanmışlar lol. ebay'da satan bile var, radyoaktif diye değeri artmış sanırım sdf. hatta kırmızı tonlarda antik eşyalarınız varsa onlar da olabilir demişler.

https://www.orau.org/ptp/collection/consumer products/fiesta.htm

 

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, razzRaziel dedi ki:

fc251880-11ff-4cae-8dd5-5b44c6c6f82c.jpg

genius. hikayenin fukushima'ya kadar uzanmasını bekliyodu sanırım. ya da yoldaşlardan birinin reaktörün üzerinde yuva yapmış bi örümcek tarafından ısırılıp sonrasında vuku bulan olayları konu almasını.

ahahahahahahhaha bu ne abi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...