Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chernobyl (2019) - HBO


sabonis

Öne çıkan mesajlar

57 dakika önce, Llama dedi ki:

bu 90 saniye olayi cidden olmus mu

oldu ise bu insanlar sadece bir kereye mahsus mu yaptilar o gorevi yoksa belli araliklarla mi

Doğru evet. Bildiğin ölüme gidiyorlar. Ben patlamadan bir kaç ay sonra olduğunu bilmiyordum, daha çabuk yapılıyor zannetmiştim okuduklarım ve izlediklerimden

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

japonya'da emekli mühendisler gönüllü olmuştu.

Alıntı

Well, the three people that went into the Chernobyl reactor to stop the disaster from getting even worse lived quite long past that event.

One died in 2005 from a heart attack.

One was lost track of in 2015, but could very well still be alive and the third is still confirmed alive and still working in the nuclear industry.

Environmental pollution, getting radioactive crap into your system, seems to be far bigger a problem than being exposed to just radiation.

bu arada şu valveları açan herolar hakkında

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Youtube'da Rus bir eleman "ingilizler korku filmi haline getirmis yahuuu. bunlar hep misinformasyon iste!!" diye bir yorum yazims, altindaki yanit soyle.

Alıntı

You're not feeling comfortable with this trailer because you were told the story in a heroic manner, not a horror story. Like it was a heroic thing to go there and save people. And the whole incident has been a great story of Soviet heroes, Soviet people who saved the planet. Well, the people who did the job ARE the heroes, but the story is not just about them. But it probably was horrible. Way worse than it's depicted in the series"

bu kadar berbat olaylara dahi politika gozlugunden bakmak, comarliktan kurtulamamak korkutuyor.

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, Llama dedi ki:

insanlar bunu nasıl kabul etti acaba 

bir çok görev direk ölümcül. hani radyasyonun etkilerini bir çok işçi bilmiyormuydu acaba kahramanlık gazı ile oraya falan gönderildi

şimdi bir kere bildiğim kadarıyla bunlar zaten ihtiyat kuvvetleri, bölümde gördüğümüz itlaf için gelen takviyeler gibi. önceki bölümün sonunda askerlere listeler verilmişti, bunları gidip evlerinden alıyorlardı hatırlarsan. "ya ben gitmiyim komutanım" diyebilecek halde değiller diye tahmin ediyorum. bu dünyadaki diğer bütün ülkeler için de geçerli olsa gerek, bir doğal afet filan olduğunda ordu yolluyor askerleri sorunu çözmek için, emir altında, zorunlu yapacak kimse yok çünkü başka. bunlar üstüne bir de ikramiye almış oldu.

radyasyonu soğuk savaş ve her an nükleer yeme ihtimali olan amerikalı ve ruslar elbette biliyordur da sonuçta önemli olan orada ne kadar olduğu. onu da onlara ne denirse o ölçüde bilirler. "90sn'de dönerseniz birşey olmaz" denince onu kabul edecekler mecburen.

öte yandan intihar görevi değil bu bildiğim ama okkalı bir doz alınmış oluyor, hepsi bir kere çalışıp hastalık öncesi limite ulaşmış oluyor bildiğim. nasıl yıllık belli miktardan fazla röntgen vs çekilmek istenmiyor, onun gibi belli bir periyodda alınabilecek dozlar var. bunlar çok kısa sürede almış oluyor, bir daha oraya gitmemeleri lazım. en azından çok uzun bir süre, o da beklenebilecek bir iş değil zaten malum.

çalışanlar tarafından yapılan kahramanlık, amirleri bakımından çaresizlik ama sistem bakımından aptallık o noktaya gelinmesini sağlayan. bunları ayrı ele alıp yargılamak lazım gelir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

erlerden kasıt darbe için kullanılanlarsa onlar askeri okul öğrencileri filandı sanırım. tam aynı durum değil ama benzer. nihayetinde gönüllü değiller yani emir altındalar. yerlerinde biz de olsak aynı şeyi yapmak zorunda kalacaktık. zorunluluk da olsa kahramanlık sayılır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...